Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 10:31 908 6

Шри Ланка няма да въвежда руската платежна система МИР

  • шри ланка-
  • централна банка-
  • руска-
  • платежна система-
  • мир

Централната банка на Шри Ланка (CBSL) заяви късно вчера, че „не е в състояние да разгледа благоприятно“ искането за опериране на руските банкови карти МИР

Шри Ланка няма да въвежда руската платежна система МИР - 1
Източник: БГНЕС

Централната банка на Шри Ланка (CBSL) заяви късно вчера, че „не е в състояние да разгледа благоприятно“ искането за опериране на руските банкови карти МИР в рамките на банковата система на страната поради санкциите на САЩ срещу платежната система, предаде местната агенция Ададерана (Аdaderana) позовавайки се на съобщение в "Туитър" от страна на централната банка, пише ТАСС.

"Следствие на санкциите на САЩ срещу платежната система МИР, както беше потвърдено и от Министерството на външните работи, Централната банка на Шри Ланка не е в състояние да разгледа положително, в настоящия момент, искането за работа с карта MIR схема в рамките на банковата система“, каза посочва институцията в съобщението.

През септември беше съобщено, че властите на Шри Ланка обсъждат с Москва възможността за присъединяване към руската платежна система MIR и че дискусията е в ход между централните банки.

Значението на картите МИР за руснаците нарасна значително тази година, след като американските разплащателни фирми "Виза"(Visa)c и "Мастъркард" (Mastercard) спряха операции в Русия и техните карти, издадени в Русия, спряха да работят в чужбина на фона на инвазията на Русия и продължаващата война срещу Украйна.

Куба, Южна Корея, Турция, Виетнам и няколко бивши съветски републики приемат МИР, което означава едновременно „мир“ и „свят“ на руски, като други като Иран възнамеряват скоро да последват примера, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    6 2 Отговор
    Няма и да и помогне - Шри Ланка беше фалирана от МВФ, дето заседава във Вашингтон.
  • 2 хаха

    3 1 Отговор
    Нова балтия !
  • 3 до хаха

    8 0 Отговор
    да стоят още по гладни в шри ланка по време на голяма криза
  • 4 БСП за България и Радев

    4 4 Отговор
    Куба, Северна Корея, Турция и Виетнам са свободни и независими държави. Останалите, които не приемат МИР са подлоги на Запада
  • 5 Очевидно

    4 0 Отговор
    Изнудването работи ! Проблемът е само дали имаш правилната тояга.
    Принципи, договори - това са залъгалки за слабаци !
    Ето САЩ ви показва как се правят тези работи.
  • 6 Иван

    3 1 Отговор
    Ми да не са толкова тъпи. Имат акъл в Шри Ланка