Last news in Fakti

7 Декември, 2022 16:20 1 736 4

Мигранти избягаха от самолет от Мароко за Турция при аварийно кацане в Барселона

  • мигранти-
  • испания

През октомври миналата година група пътници избягаха от самолет на пистата на испанския остров Майорка след аварийно кацане под фалшив предлог и 12 от тях бяха арестувани, а други 12 избягаха, припомня Ройтерс

Мигранти избягаха от самолет от Мароко за Турция при аварийно кацане в Барселона - 1
Снимка: БГНЕС/.ЕРА

Пътнически самолет, изпълняващ полет от Мароко за Турция, извърши аварийно кацане на летище "Ел Прат" в Барселона рано тази сутрин и група от 28 потенциални мигранти на борда избягаха прекосявайки пистата, съобщи испанското правителство, цитирано от Ройтерс.

Полицията е задържала 14 души, включително бременна жена, за която властите твърдят, че се е преструвала, че водите ѝ са изтекли и това наложило аварийното кацане. Други 14 души все още не са открити.

Петима от задържаните веднага са върнати обратно на борда на самолета на турската авиокомпания Pegasus Airlines, а осем ще бъдат депортирани в Мароко. Бременната жена е приета в болница и е установено, че не е започнала да ражда, казаха властите.

Самолетът е превозвал общо 228 пътници от Казабланка до Истанбул.

През октомври миналата година група пътници избягаха от самолет на пистата на испанския остров Майорка след аварийно кацане под фалшив предлог и 12 от тях бяха арестувани, а други 12 избягаха, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ми браво на ченгетата

    11 2 Отговор
    Успяли да задържат половината, другата половина явно са качествени бегачи! Хванали бременната жена, това е успех! Нашите тюфлеци и нея щяха да изпуснат.
  • 2 Нима е вярно?

    9 3 Отговор
    Значи испанските гранични власти не пазят добре границите на ЕС! Да се изключи страната от Шенген.
  • 3 Макс

    5 1 Отговор
    Испания се напълни с марокански скакалци . Стреляйте !
  • 4 Късмет уцелили мароканските скакалци

    0 0 Отговор
    Нямало ли е на летището полицаи да ги натръшкат,сложат прангите и ресто за мароканско.Ти си процедират така испанците-по договор.Петдесето ЕВРО на ръка въобще не върви.
Новини по държави: