Last news in Fakti

12 Януари, 2023 13:20 3 051 31

"Калашников" с рекордно производство за последните 20 години

  • русия-
  • руски-
  • оръжия-
  • концерн-
  • калашников

Руският оръжеен концерн е изпълнил през 2022 г. 45 държавни поръчки в областта на отбраната и 24 договора в рамките на военно-техническото сътрудничество

Руският оръжеен концерн "Калашников" е изпълнил през 2022 г. 45 държавни поръчки в областта на отбраната и 24 договора в рамките на военно-техническото сътрудничество. Освен това компанията планира дейности по организация на производството в рамките на едно лицензионно споразумение, съобщи днес нейната пресслужба, предаде ТАСС.

"Това са най-мащабните договори в историята на компанията", се казва в прессъобщението.

През миналата година оръжейното производство на руския концерн се е увеличило с 40 процента спрямо 2021 г., достигайки рекордни резултати за последните 20 години.

Започнато е производството на автомата "Калашников АК-19", с калибър 5,45 мм, на 9-милиметровия картечен пистолет "Калашников ППК-20" и на самозарядните карабини "Сайга-9" и Те Ер 3 (TR3) с оптически мерници, съобщи БТА.

През 2022 г. "Калашников" е доставил първата партида от снайперските пушки "Чукавин".

Освен това подразделението за инструментално производство на руската компания през 2022 г. е увеличило обема на своята продукция с 8 процента на годишна основа спрямо 2021 г.

Подразделението на "Калашников" за производство на металорежещи машини през миналата година е реализирало продукция, която е равна на тази, постигната за предходните 3 години, от 2019 г. до 2021 г., отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааааааа

    24 4 Отговор
    "Калашников" е супер, раздайте и на хората. Дискриминиран се чувствам спрямо украинците.

    Коментиран от #10, #27

  • 2 Русофил

    11 20 Отговор
    Рекордно производство, а пък мобиките с бердани от времето на Ленин и по-стари.

    Коментиран от #11

  • 3 ДА ДА

    26 33 Отговор
    Само РУСОФИЛА е способен да се кланя на страна категорично изразила позиция против СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ 1885г. За незнаещите тук да поясня че дори и турците са си мълчали и дори Англия ни е поткрепила.

    Само РУСОФИЛА без никаква срам и съвест се радва със ненадминато удоволствие на убийството, осакатчването и мъката на невръстни деца.

    Само РУСОФИЛА също като примат се възбужда със задоволство от изнасилването на невинни жени и деца.

    Само РУСОФИЛА се навежда пред господаря си чиято благословия и подкрепа дава началото на нападението на Сърбия срещу България, довело до смърта на хиляди българи.

    Само РУСОФИЛА с гордост боготвори лъжеца ПУТЛЕР който многократно и публично е заявявал че нашие български светци КИРИЛ И МЕТОДИЙ, са? МАКЕДОНЦИ

    Само РУСОФИЛА ревностно опеделя като дело на ПРОГНИЛИЯ ЗАПАД всичко онова което ежедневно ползва и всичко онова с което не би могъл да се раздели дори и да иска.

    КАКВО Е РУСОФИЛА???
    Честно казано незнам. Може би някакъв мелез между ПОДЪЛ БЕЗМОЗЪЧЕН РОБ и ЗЛОБЕН И АЛЧЕН РУСНАК

    ЗНАМ САМО ЧЕ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ
    РУСОФИЛА
    НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ
    КАТО
    БЪЛГАРИН.

    Коментиран от #16

  • 4 ДА ДА

    15 13 Отговор
    Пригожин, цитирам:

    "Това, че са останали без крака, без ръце, без зрение, не означава, че трябва да нарушат закона и да се приберат у дома. Тези, които могат да се върнат при нас, ще се върнат при нас и ще им намерим различни позиции, за които крак не им трябва. Ще ги направим сапьори и ако настъпят още една мина, то желязната протеза ще ги отърве. После ще им заварим нова", Ако умрете, тялото ви ще бъде върнато на мястото, което сте написали
    каза готвача на Путин, заобиколен от осакатени бойци.
  • 5 ДА ДА

    19 15 Отговор
    Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., отн. поведението на Червената армия в България. “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи:
    1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти;
    2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба.
    3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”

    Коментиран от #29

  • 6 ДА ДА

    14 13 Отговор
    Г.С.РАКОВСКИ
    Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област!

    Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

    Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.

    Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето: Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.
    До времето Великаго Симеона, Царя Български, южните страни на Русия, които днес назовават Малорусия, са били населени от българи, съставяли са част от Българското обширно царство, но и тия са паднали в руските мъчителски ръце и днес са досущ порусени. Освен историята, коя свидетелствува, техният език, песни и обичаи са още живи доказателства за това. Те още не приемат да се назовават и руси!"
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Примати

    16 21 Отговор
    Русия е синоним на война. Цялата държава работи за военнопромишления комплекс. Не гледайте колко е бюджета на министерството на отбраната. Всички министерства са впрегнати във ВПК. И въпреки това не могат да победат ВСУ. Защото са гола вода …
  • 9 нено

    17 12 Отговор
    Премахнахте ми коментара 7, това го може факти! Страхувате се от Русия, кланяте се на англосаксите, украинските фашисти и нашите предатели на православната вяра!

    Коментиран от #12

  • 10 Емил

    15 21 Отговор

    До коментар #1 от "Дааааааа":

    Германия трябва да си потърси патентните права върху този автомат - директно откраднат завод на Шмайзер!
    Руският ум може да роди някаква мисъл, но руските ръце съсипват всичко!!!
  • 11 Алкаш с калаш

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    То маи и калашниците като липсващите петстотин хиляди военни облекла
  • 12 ДА ДА

    9 9 Отговор

    До коментар #9 от "нено":

    И НЯМАШ СРАМ ДА ГОВОРИШ ЗА ПРАВАТА ВЯРА КАТО СЕ КЛАНЯШ НА КАДИРКАТА, ПОЖЕЛАВАМ ТИ ГО ОТ ВСЕ СЪРЦЕ
  • 13 Нова путинофилска реалност

    7 6 Отговор
    Хората инвестираха в електрически коли. Кой да знае че парите ще са в оръжие.
  • 14 МАЯ

    16 15 Отговор
    Калашников е незаменим, не забравяйте ,че Русия спечели втората световна война , ще спечели и тази война срещу агресивният свят , за да премахне украинският фашизъм и защити православието от САЩ и всички които воюват срещу нея!

    Коментиран от #15, #17, #18, #20, #25, #30

  • 15 Алкаш с калаш

    10 4 Отговор

    До коментар #14 от "МАЯ":

    Май нещо не разбрах: "Русия спечели втората световна война"! Русия е воювала сама срещу целият свят и е спечелила, или просто СССР е част от коалицията спечелила войната? Май пропускаш факта, че Украина е била част от СССР, а САЩ са били съюзници.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    11 13 Отговор

    До коментар #14 от "МАЯ":

    АКо не бяха САЩ и Великобритания, сега ушанките щяха да говорят на немски.
  • 18 Русофил

    7 12 Отговор

    До коментар #14 от "МАЯ":

    Да не забравяме, че руснаците спечелиха ВСВ, благодарение на САЩ и руснаците още мърдат, благодарение лъжите на Сталин, САЩ да не хвърлят атомни бомби над Масква през есента на 1945. Комунизмът
    щеше да е погребан завинаги. Китай щеше да бъде друг.

    Коментиран от #19

  • 19 Реалист

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Русофил":

    Ти да не мислиш, че светът наля милиарди на Сталин от любов към СССР? Направи го, Хитлер да не завладее ресурсите им и тогава със света е свършено. Същото става и сега, но в полза на Украйна. Кой не се учи от историята питам
  • 20 Лаврентий Берия

    9 7 Отговор

    До коментар #14 от "МАЯ":

    Русия НЕ Е Православието! Русия използва Православието като някакъв микс с който да запълни и уплътни Имперските си доктрини. Православие и Славянство са използвани от Русия инструменти. Мигар е православен оня който изпраща чеченци, дегестанци, буряти и сирийци да колят православните му братя в Украйна?
  • 21 Болярин

    7 3 Отговор
    Руснака, освен самогон и пушкала, друго не може да прави ! Впрочем виждал съм руска детска количка - може да вози бебе, три бордюра, 20 батала, торба цимент и каса бира !!!
  • 22 Казуар

    3 4 Отговор
    И руснаците направиха дизайна на Калашников като на немския Хеклер и Кох.
  • 23 Българин

    5 1 Отговор
    AK e произведен в над 100 милиона екземпляра.От М16 и производните му са произведени 8 милиона броя, обаче видиш ли американците произвеждали оръжие за да подклаждат конфликти и да печелят от нещастието на хората.Странно а?
  • 24 Опааа

    5 5 Отговор
    Браво! Браво! Слава! Мачкааааай Вова! Денонощно дронове и ракети! Слава!
  • 25 АЗ ПЪК СЪМ ПЧЕЛИЧКАТА МАЯ,

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "МАЯ":

    Искам да ти помогна, Мая, като ти изтрия запотените очила с въпрос ! Защо един нормален човек не избяга в Русия, а всички руснаци бягат от КОЧИНАТА ... ОТ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО към ЛОШИЯТ ЗАПАД ???
  • 26 Клемансо

    1 2 Отговор
    Да живе Кравофила , а не сусофила
  • 27 индиански вожд с перо на главата

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дааааааа":

    оди у САЩ там ги раздават срещу скромна сума
  • 28 Руско Кюрпе

    2 1 Отговор
    Това джилязо става само да избива цивилни,както и всяка друга руска скрап,доказано по света,алкохолиците от тайгата нищо свястно не могат да издялат!!!
  • 29 Шляхтиц

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДА ДА":

    През ВСВ България е във ВОЙНА със СССР.
  • 30 Пироги с лук и вакса за обувки

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "МАЯ":

    Само че този път ги няма английските пилоти. Пехотинците от Австралия. Огромните доставки на Лендлийза от САЩ Хилядите Украйнски войници и тн. и тн. За РуZия се знае че когато воюва сама губи. Да не забравяме и все пак че влизат в тази война като съюзник на хитлеристите. А дори и децата знаят че този автомат е откраднат от разработките на Хуго Шмайзер и неговите инженери. И само не ми говори за православие...с брадатите муджихидини и Джихад напред. Русия ще се влачи разкъсана и загубила много повече от всеки път след тази война.
  • 31 Анонимен

    0 0 Отговор
    Като гледам колко болни мозъци слагат плюсове на коментари свързани със любов към Русия и избиването на жени и деца и одобрение към военната офанзива.И поощряването на избиване на украинци със задоволство и колко миниуси има на трезвомислещи коментари ми става ясно колко проста ,злобна и изперкала нация сме.И за това сме на това дередже 80% бедни и функционално неграмотни и никога няма да се подобрим
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания