Last news in Fakti

21 Януари, 2023 18:24 2 985 24

Георгиевски: Искат или не, българите са факт в РСМ, Пендиков е честен и добър българин

  • любчо георгиевски-
  • българи-
  • факт-
  • рсм-
  • християн пендиков-
  • добър и честен

Това нападение е срещу всички българи в република Северна Македония. Не е само срещу секретаря на клуб „Цар Борис III“, а срещу всички нас. Това каза председателят на опожарения културен център в Битоля

Георгиевски: Искат или не, българите са факт в РСМ, Пендиков е честен и добър българин   - 1
Снимка: NovaNews

Това нападение е срещу всички българи в република Северна Македония. Не е само срещу секретаря на клуб „Цар Борис III“, а срещу всички нас. Това каза председателят на опожарения културен център в Битоля Любчо Георгиевски в ефира на „Офанзива“ по NOVA NEWS.

„Пендиков е честен и добър българин, който е и доброволец в „Червен кръст“ в Охрид. Тук е масова истерия срещу българите“, заяви той. Георгиевски каза, че в социалните мрежи има групи, в които се посочват имената и адресите на българите – активисти на клубовете и се организира побой върху тях.

Георгиевски заяви, че ще се борят за правата на българите в Северна Македония, няма да се откажат, ще търсят правата си и равенството с другите народи в държавата. „Ние никога няма да се отречем от нашия народ. Искат или не, българите са факт в република Северна Македония. Ние не сме зло. Българският народ е равен с всички народи, които живеят тук“, завърши Георгиевски.

Към този момент информацията за нападението на секретаря на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков е противоречива. Ситуацията в Северна Македония е спокойна.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 5 Отговор
    Националните предатели в парламента пуснаха Македония в ЕС и те си показаха рогата.Вече няма нужда да се подмазват.

    Коментиран от #6, #9, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Между.Издирване на убиеца

    21 1 Отговор
    България веднага да пусне за издирване с "червена бюлетина" на Интерпол и Европол на убиеца и наркотрафикант спасевски, защото в СърбоМакедония ,вместо да го съдят за опит за убийство, ще го наградят с орден. Не може да разчитаме на справедливост,защото глухи и слепи знаели, че се занимава с продажба на наркотици, т.е.има чадър и покровителство от властите

    Коментиран от #8, #18

  • 4 Мда

    27 2 Отговор
    Защо нашите политици не искат от партньорите си в ЕС да наложат санкции на Северна Македония? Защо никога не заявяват твърда позиция пред ЕС, както го правят другите членки? Защо не им припомнят, как неоснователно са ни рязали и ощетявали последните 150 години, за сметка на съседите ни? Това трябва да им се напомня постоянно, за да помнят какво са ни причинявали и да ни компенсират.
  • 5 Малийййй,

    20 1 Отговор
    Най-русофилския народ в Европа, се управлява от откровени наглосаксонофилни подлоги.

    Коментиран от #7

  • 6 От кога

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Северна Македония е член на ЕС? Ти в кой свят живееш?

    Коментиран от #20

  • 7 Един

    6 14 Отговор

    До коментар #5 от "Малийййй,":

    Народ се управлява от партия спечелила изборите! Ако бяхте достатъчно русофилите, то Копейкин щеше да бъде Министър Председател. Вие сте един файтон хора, но като всички цигани вдигате гюрултия до небето!

    Коментиран от #14

  • 8 Патето Яки

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Между.Издирване на убиеца":

    Как да издирват, побойника той не се крие, арестуван е замисли се малко.
  • 9 На Балканите е така

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А Каква съм чел-от десния бряг на Дунав и на юг-сръпско,македонско,шиптлерско,Санджак-там оная област на юг от Белград,дет е населена с мюсулмани и т.н.Особено е отношението в Скопие и около.Скучна гледка.За що ли да ходи човек там,да си губи времето.А македонците?Мноо са прости тия хора.Никъв разговор.Подминаваш го кат непознат(ако те пита нещо) по Витошка.
  • 10 хммм

    2 5 Отговор
    Пендиков е църен македонец! Българите са светли хора!
  • 11 Тц..тц..

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Македония в ЕС ли е бе кебапчийо????
  • 12 Никола Гешев

    4 4 Отговор
    Тоя Любчо Георгиевски беше "назначен" за председател нс клубът в Битоля само заради съвпадение с името на бившият премиер и добър приятел на България. За македонските българи въпросният багерист в РЕК Битоля е тотално непознат. Както и председателят на охридския клуб Томе незнамкойси, който като член на агитката на фенклуб " Рибари Охрид" и и активист на ВМРО ДПМНЕ псуваше на майка българите в Охрид. А истинският и заслужил клуб "БККС Скопие" с председател Лазо Младенов, или клубът на Любчо Куртелов "Хоризонти" Охрид бяха маргинализирани от милиционерите от двете страни на Осогово, изпълняващи московските заповеди. И как частното лице Милен Врабевски(спонсор на новоформираните клубове)и известен гербаджия влиза в Македония с два джипа тежко въоръжена охрана и македонските КПП - ци се правят на разсеяни?! ПатрЕотите от двете държави, чрез създаването на тия два измислени клуба с назначени българи и с нарочно подбрани имена " Иван Михайлов" и " Цар Борис" изпълняват коминтерновската политика и обслужват интересите на Просия , Сърбия и Гърция! А вий.....вий сте идиоти!

    Коментиран от #21

  • 13 Галина Колева,

    3 1 Отговор
    Да го спасят момчето. Милия. Доктори, борете се за него. Господи, помогни му!
  • 14 Теляк

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Един":

    Едно верно изречение няма в словесното ти разстройство! Нормално за сектанти!
  • 15 Мара Бунева показа

    6 0 Отговор
    Как трябва да се държим с мъчителите на българите

    Коментиран от #16

  • 16 Абе те плачат за......

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мара Бунева показа":

    Една СВО, Ами нямаме армия.
  • 17 Алмак

    4 1 Отговор
    Честен...зашо не казвате че оше в септември дотичниот е гонен кривично за продаванс на наркотични средства
    Страшна пропаганда в бгпоздрав от мк
  • 18 Алмак

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Между.Издирване на убиеца":

    Ако пуснете прв е Пендиков познат в мк нарко трафикант :)
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Шофьор

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "От кога":

    Не им отваряй очите, акъл пари чини, казали са отдавна, и най-вече убий простака с мълчание. Да си върнем НРБ. 9732
  • 21 Българофил на бюджетна издръжка

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Никола Гешев":

    Девизът на комунистите до 1944 беше: "Пролетарии от всички страни - съединявайте се!"
    Девизът на партийците след 1948 беше: "Селяни от всички паланки - колективизирайте се!"
    Девизът на правешкия гюфто Замфиркьо Яшар - Тато (с БКП-псевдоним "Тодор Живков - Янко") след 1963 беше: "Трудещи се цигани от всички катуни - побългарявайте се!"
    Девизът на ДС-паспортните контрабандисти в Македония след 2001 беше: "Криминали и рушветчии от всички страни - БГ-паспортизирайте се!"
    Девизът на оперативните платени ДС-провокатори в Македония след 2017 е: "Нарко-дилъри от всички малцинства - побългарявайте се!"
    Друже Тато Яшар - ми ти се кунемо!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Данъкоплатец

    0 0 Отговор
    Стара поговорка от времето на Екзархията: "Кeко пaри текy бyгари во Македония! Нeма пaри - нaма и бyгари!"! Ако им спрат месечните агентурно-провокационни хонорари, ракията и кoкaта на 20-тината щатни "македонски българи"-"клубари", те ще станат най-върли анти-българи! И никой не иска да каже колко милиона годишно плащам като бълг. данъкоплатец за превръщането на европрисъединяването от ЕУ-"МОРКОВ" в БГ-"ТОЯГА" за македонците - по Заповед из Центра?! Освен това на мен, като здравнозастрахован в Б-ия, ако ми се наложи елементарна манипулация в болница, ме рекетират и мародерстват за стотици левове, а този, ново-"осъзнал" се за "македонски българин" след като станал нарко-дилър (интересно кой го снабдява с кокаин?!), набързо го "евакуираха" със спец-самолет и ще му правят веднага пластична операция (вкл. 2ма френски хирурзи?!) без да е здравно-застрахован в Б-ия?! С бързата и незаконна "евакуация" се опитват да предотвратят разрастването на скандалите с провокационните клубове в Македония и въртените под шапката им незаконни и престъпни далавери, обогатяващ босовете в София?! Пък и с патриоарски лъжи и манипулации да измамят повече българи да гласуват за тях на предстоящите избори!
Новини по държави: