Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Март, 2023 09:10 1 505 17

Колко е похарчила Германия за Украйна?

  • германия-
  • берлин-
  • украйна-
  • киев-
  • помощ-
  • милиарди

ФРГ е най-големият донор на помощ за Киев в континентална Европа

Колко е похарчила Германия за Украйна? - 1
Източник: БГНЕС

Германия е отделила 14 млрд. евро за помощ за Украйна през 2022 г., заяви канцлерът Олаф Шолц. По думите му това превръща ФРГ в най-големия донор на помощ за Киев в континентална Европа.

"Ние снабдяваме Украйна с оръжия и необходимата финансова помощ. Станахме най-големият донор за Украйна в континентална Европа. По един или друг начин миналата година сме предоставили 14 млрд. евро на Украйна и ще продължим да го правим", заяви г-н Шолц пред CNN.

Още новини от Украйна

Германия обучава украински военнослужещи да управляват танковете "Leopard 2": те се обучават на военния полигон в град Мюнстер. На 25 януари германските власти обявиха доставките на 14 танка "Leopard 2" за Украйна и разрешиха на други държави да ги реекспортират, пише БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алоизмамникът Зельо

    47 1 Отговор
    Пари на вятъра!
  • 2 Ото фон Шприц

    42 1 Отговор
    Това колко е похарчила Германия няма никакво значение. От значение е какво е постигнала.
  • 3 Похарчилае толкова

    46 1 Отговор
    Колкото са и наредили от сащ
  • 4 ЗЕЛЕН КОМИК

    45 1 Отговор
    ДАВАЙ СМЕЛО ШОЛЦИ, ФАЛИТА Е БЛИЗО.!
  • 5 Колко Фащ каже

    31 1 Отговор
    Германия е вазал и ще плаща, докато не им дойде ъкъла.
  • 6 Пич

    33 0 Отговор
    Похарчила е , колкото са и наредили от Козяк !!! Германия отдавна е под козяшко робство !!!

    Коментиран от #12

  • 7 Защо не пишете за протестите?

    35 0 Отговор
    "Виена се присъедини към антивоенния флашмоб на европейски градове - десетки хиляди хора дойдоха на митинга в австрийската столица

    Във Виена хората масово протестираха срещу политиката на "военно подстрекателство", която според тях се провежда от колективния Запад. Протестиращи с антивоенни плакати и руски знамена призоваха австрийските власти да отменят безсмислените санкции на ЕС срещу Русия.Протестиращите написаха на плакатите: "Това не е нашата война, подстрекателите да отиват на фронта" „Днес оръжия, утре танкове, вдругиден вашите синове!"

    Опитите на европейските граждани да покажат несъгласието си с абсурдната политика, провеждана от Запада спрямо Русия, поставяйки на заден план интересите на собствените си граждани, продължават от дълго време. Хората настояват да се спре финансирането на режима в Киев чрез техните данъци и да се обърне внимание на вътрешните проблеми."
  • 8 Перо

    32 0 Отговор
    Германската джендърия да се бръкне за 140 млрд€, а не 14 млрд.! Немският данъкоплатец може да носи, щом е безмозъчен! Пенсионирането им ще стане на 90 г.!
  • 9 Щирлиц

    21 0 Отговор
    Всичката помощ отиде в коша.
  • 10 Урюрвкос

    18 0 Отговор
    Шолц да каже защо ходи онзи ден на поклон при Байдън. Поляците са в шоково състояние не знаят какво там са си хортували.
  • 11 тралала

    16 0 Отговор
    Германия е отделила 14 млрд. евро за помощ за Украйна през 2022 г.,а за България-среден пръст. Иначе можем много да приказваме и да обещаваме. Рекъл Щолц.
  • 12 Райнхард

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    В случая е "Паризер Плац" 2 -Берлин
  • 13 За хвалене ли е

    9 0 Отговор
    Този издухан старец с това ли ще се хвали, че плаща на наркоманите да унищожават собственния си народ и държава. Явно е глух за протестите на германците, че тази война, която плащат от своите пари, не е тяхна война, а на САЩ и Англия. Друг е въпроса кой набута ЕС във войната на Байдън и кой тъче от Германия до Америка за да го инструктират какво да дава всяка държава от ЕС на Украйна и каква е ползата на тези държави. Нима баустина се връзват на думите на шута, че те пазят цяла Европа от Русия. По скоро трябва да пазят Европа от Запада и от хленчещия наркоман, които си имат свои планове с Байдън. А това че е харпила Германия в угода на Украйна, народът ще търси сметка на тези деменции, които прекалиха с перуетите пред Зеления и пред Америка.
  • 14 Мухаа,хаа! -

    0 0 Отговор
    Учебникарски пример за " Канцлеракт" в действие! Някой го слагат в раздел конспирация! Само едно не мога да вържа: Как,поради какви причини,едрия бизнес- включително световни мега компании,все още ги търпят,разни акушерки,шолцове да им унищожават планомерно бизнес за милиарди.А че народа навсякъде е със о,,фча закваска ,няма спор.Хванат елегантно в кредитен капан,отделно нарастваща инфлация.Мнозина сигурно са засекли че има цикличност
    Тъкмо обикновените граждани започнат да се посъвземат, да имат сигурен доход и приличен стандарт и банкстера им сготви поредна инфлация.Натрупаното като запас,да се върне обратно в касата му.
  • 15 Вчера

    1 0 Отговор
    Гледах по ZDF едни документален wir müssen schließen тоест за бизнеси които фалират. Та показаха една пекарна,фирма за хим.пране, и един хотел и всички те затварят заради високите цени на енергията и липсата на достатъчна държавна помощ . Та за Украйна правителството е намерило 14 млрд но за дребните и средните фирми не?!
  • 16 @@@

    0 0 Отговор
    Бас ловя , че данъкоплатците са във възторг 14 милиарда ….пари за семки. Да не говорим за американците , те направо обожават политиката на ЖО
  • 17 сноу

    1 0 Отговор
    Бошлаф ..един вид празни приказки, олафи...скоро ще ви се огъват карачките и ще дойдат мустачките...
Новини по държави: