Last news in Fakti

13 Март, 2023 10:44 1 525 12

Тайван се фокусира върху пълна блокада на Китай

  • китай-
  • тайван-
  • блокада-
  • оръжия-
  • остров

Включвайки средства за подготовката на оръжия и оборудване

Тайван се фокусира върху пълна блокада на Китай - 1
Източник: Shutterstock

За "пълна блокада" от Китай ще се фокусират разходите за отбрана на Тайван, включвайки средства за подготовката на оръжия и оборудване, части за изтребители F-16 и попълване на оръжия.

Това сочи доклад за бюджета на Министерството на отбраната, който чака за одобрение от парламента, съобщава Reuters.

Стана ясно още, че Тайван е започнал преглед на стратегическите си резерви на гориво още през миналата година, но подробности не се дават.

В "очакването на пълна блокада на Тайванския пролив" разходите тази година ще включват попълване на артилерийски и ракетни запаси и части за изтребители F-16 "за укрепване на бойната приемственост", посочват от министерството.

На свой ред китайският президент Си Дзинпин заяви, че Китай трябва да модернизира армията си, за да я превърне във "Великата стоманена стена". По думите му, когато става въпрос за Тайван, Китай трябва да се противопостави на пронезависимост, сепаратистки дейности и на намесата на външни сили.

От тайванското Министерството на отбраната изтъкнаха, че Китай систематично е увеличил силата на своите действия за "съвместна бойна готовност" около Тайван. Освен това Китай продължава да използва тактиката на "сивата зона", за да тества отговора на Тайван, включително с изпращане на дронове, балони и рибарски лодки.

Министерството на Тайван заяви, че ще включи приоритетно финансиране в бюджета тази година за основни оръжия, произведени в САЩ, включително противовъздушни ракети Stinger и мобилни ракетни установки M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паулу Курелю

    39 2 Отговор
    Бълхата ще блокира слона?! КАК?!???
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    25 3 Отговор
    Китай се бави с тия марионетки и подлоги на САЩ и прави грешка, защото тия привличат американските агресори по китайските крайбрежия и създават проблеми за всички в региона.
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 0 Отговор
    Блокада НА Китай
    ИЛИ
    Блокада ОТ Китай
    🤔🤔🤔🤔🤔🤔
    Защото това са две различни неща

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Оги

    17 0 Отговор
    Да се поучат от Украйна. Пращат външния министър при нас и Кирчо задкулисно започва изнасяне на оръжия. Най-важното е, народът да се държи в пълно неведение. След това Китай няма да може да ги пипне. Просто тайванците само Киката може да ги оправи.
  • 8 паси предателят

    26 1 Отговор
    Тая престъпна Англосаксонска сган подготвя Тайван както в Украйна - финансиране , подготовка складиране на огромно количества боеприпаси и хиляди са готови да си отдадат живота за интересите на това зло за тези престъпници и убийци.Докато тая долна сган съществува човечеството няма да види ни мир ни спокойствие.. Тая империя на злото на Зелената хартия се разпадне само тогава ще настъпи нова ера в историята на човечеството.
  • 9 Дякон Унуфрий Араллампиев

    19 0 Отговор
    Спрете сглупостите бе хора Един остров ще блокира континент Слезте на земята
  • 10 1234566

    2 2 Отговор
    Тоя пък, при положение, че го чака Зелката, ще ходел в Москва, егати неуважителния
  • 11 Ало, ало...

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тя Симона от къде да знае.
  • 12 Сократ

    4 0 Отговор
    Тайван да блокира Китай? Това е вица на годината. Въшката се репчи на слона.