Last news in Fakti

15 Март, 2023 08:20 4 722 17

Жена ще лежи над 8 г. в затвора заради неверни твърдения за сексуален тормоз

  • сексуално насилие-
  • елинор уилямс-
  • проститутка-
  • съд-
  • затвор-
  • лъжа-
  • великобритания-
  • мохамед рамзан-
  • секс

Рамзан заяви, че е получил безброй смъртни заплахи от цял свят в социалните мрежи

Жена ще лежи над 8 г. в затвора заради неверни твърдения за сексуален тормоз - 1

Жена, която невярно твърди, че е била дрогирана, изнасилена и принудена да работи като проститутка, беше осъдена на над от осем години затвор по дело, което разпали расово напрежение във Великобритания, предаде Асошиейтед прес, съобщи БТА.

Двадесет и две годишната Елинор Уилямс обяви във Фейсбук през май 2020 г., че е била бита, насилвана и е станала жертва на трафик от мъже от Южна Азия, което породи в продължение на месеци гняв, страх и вандалски прояви в родния ѝ град Бароу ин Фърнес, гррафство Къмбрия. Нейната публикация бе споделена повече от 100 000 пъти.

През януари Уилямс беше осъдена за възпрепятстване на правосъдието. Полицията имаше съмнения, че смелите твърдения на Уилямс за изнасилвания и сексуален трафик в чужбина са измислени и че тя се е удряла с чук, за да подкрепи твърденията си. Съдия Робърт Алтъм заяви, че не може да обясни мотивите на Уилямс, но заяви, че обвиненията са "пълна измислица".

"Сигурен съм, че е решила да излъже за азиатските мъже, защото е моделирала лъжите си на базата на други случаи с национална известност", каза Алтъм. "Смятала е, че изгледите да ѝ повярват са по-големи, ако ги основава на случаи, които вече са в общественото съзнание."

Уилямс е твърдяла, че Мохамед Рамзан, собственик на фирма, я е набелязал от 12-годишна възраст и я е отвел в Амстердам, където я е принуждавал да прави секс за пари и я е продал на търг. По-късно полицията открива, че когато Уилямс е била в Нидерландия, банковата карта на Рамзан е била използвана във Великобритания. Твърденията ѝ, че я е отвел в Блекпул, заплашил я е, че ще я убие и там е била брутално изнасилена от няколко мъже, се оборват, защото видеозапис показва, че тя е била там сама и е гледала Ютюб в хотелската си стая - казва Алтъм. Рамзан заяви, че е получил безброй смъртни заплахи от цял свят в социалните мрежи. Бил толкова отчаян, че се опитал да се самоубие пред очите на семейството си, стъклата на колата му били разбити, а някогашните му успешни бизнеси били съсипани, каза Алтъм. "Не съм сигурен как аз и семейството ми ще се възстановим от това", каза Рамзан пред репортери пред съда.

Уилямс поднесе извинение в писмо до съда, в което се казва: "Не казвам, че съм виновна, но знам, че съм постъпила неправилно по някои от тези въпроси и съжалявам". Тя каза, че никога не е провокирала размириците в общността, но съдията заяви, че е било предвидимо хората с пакистански произход да станат обект на нападки заради нейния пост. "Съкрушена съм от неприятностите, които бяха причинени в Бароу", казва тя в писмото. "Ако знаех до какви последствия ще доведе този статус, никога нямаше да го публикувам".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 свидетел

    17 2 Отговор
    такива неща у нас не се случват !

    Коментиран от #16

  • 2 Псевдоним

    23 3 Отговор
    Така става когато две защитени съсловия се хванат гуша за гуша.
  • 3 Историк

    36 8 Отговор
    Еврейската международна организация за преследване на нацисти "Симон Визентал" повдига обвинения за поддръжка и пропаганда на нацистка идеология срещу 34 висши лица от управлението на Украйна. Сред тях са Дмитро Кулеба,Мелник,Кличко и други. Днес ше се входира иска в международния наказателен съд!

    Коментиран от #10

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    31 2 Отговор
    Помислих , че става дума за онаА дето уж Вергов я е пребил ❗❗❗
  • 5 Гордостта на Тарра

    24 3 Отговор
    Ако беше лесбийка черна тоя щяха да го сготвят Рамазан ама не.. тая не отговаря ме критериите
  • 6 Име

    31 2 Отговор
    Жените се научиха че с малко писък могат да смъкват лесни пари.
  • 7 Урюрвкос

    25 2 Отговор
    Колин Пауел също така излъга за една епруветка и неговата лъжа беше споделена милиони пъти, породи гняв, страх и вандалски прояви срещу цяла страна......и нищо.
  • 8 мистър рамзан

    3 7 Отговор
    вервайте ми, ние мусулманите сме много чесни хора и никога не лъжим. тоя шармут иска да ни натопи.
  • 9 Иван Вазов

    15 6 Отговор
    "По-късно полицията открива, че когато Уилямс е била в Нидерландия, банковата карта на Рамзан е била използвана във Великобритания."
    =======================
    Британската полиция е надминала и българските си събратя с това "доказателство"!!! Когат съм зад граница, близките ми постоянно ползват моята банкова карта, защото нямат друг източник на средства.

    Коментиран от #12

  • 10 Пропаганден машинен

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Историк":

    Ти вярваш ли в това ? Да се обзаложим на два шарана и четири гъски?

    Коментиран от #11

  • 11 Историк

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пропаганден машинен":

    Това е международна организация с огромен финансов,структурен и политически ресурс. Имат множество страници,влез в новинарските им и прочети-ако знаеш английски или иврит де.
  • 12 Тизе

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван Вазов":

    Не виде ли , че тая си признава , и се разкайва , че не трябвало да прави така ! Само срамиш името на Вазов !

    Коментиран от #14

  • 13 Механик

    6 0 Отговор
    Какво значи "над осем години затвор"? Като къде колко са и дале? Щото всичко над 8, все е възможно. Да кажем че е от осем до плюс безкрайност. Или съдът не е взел окончателно решение и ще го взима някога си там в бъдещето?
    А тоя добре че е бил пакистанец. Те в Англия са катно нашите лилвите братя, все са закриляни. Ако е бил бял мъж, до сега да са го окошарили за 20-30 години, без изобщо да водят следствие.
  • 14 Механик

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тизе":

    Не, ти не си разбрал. Виж добре, че тя не се признава за виновна. Казва нещо от сорта "Извинявам ви се, защото учителката ми така ме кара, ама не аз съм пръднал в клас."
  • 15 Гошо

    5 1 Отговор
    Грозна и пъпчива отврат .
  • 16 От първо лице.....

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "свидетел":

    Напротив, случват се!! Случват се и по гнусни неща, но прокуратурата отказва да си вършат работата и оставят псевдо "жертвите" да се надсмиват над унищожените от тях съдби и хора!!! Бездействията на прокуратурата на практика за безнаказани!!..... Дори и по гнусни неша се случват. Жени използват децата си, като ги представят за "ЖЕРТВИ" на сексуално посегателство за да закопаят бащата на децата си........а, на практика уврецдат децата си :(
    "Филм на ужасите" и за децата, и за таткото.... само, че на живо!! Не пожелавам на никого да се сблъска с такова нещо!! НА НИКОГО!!
  • 17 Калчо

    0 0 Отговор
    По островите стават такива неща.
Новини по държави: