Last news in Fakti

3 Април, 2023 17:35 21 118 172

Даймел: Затяга се примката около шията на Борисов

  • герб-
  • бойко борисов-
  • румен радев-
  • продължаваме промяната-
  • демократична българия

И въпреки това ГЕРБ влиза в парламента със стабилно представителство

Даймел: Затяга се примката около шията на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Навярно не един или двама избиратели са си казали: ГЕРБ може да са корумпирани, но едно корумпирано и все пак проевропейско правителство е за предпочитане пред едно изцяло липсващо правителство, казва Йохана Даймел.

ДВ: В момента ГЕРБ води с малка преднина, в парламента навярно влизат 6 партии. Какво да очакваме оттук нататък?

Йохана Даймел: Няма отчетлив победител, разликите са малки. Разпределението на силите не предполага ясен правителствен мандат, а това е лошо. Опасявам се още, че поради смесването на хартиен и машинен вот тепърва ще има още големи дискусии около купуването на гласове. ГЕРБ-СДС мобилизираха базовия си електорат, но това не стига за тяхно стабилно мнозинство. Като партия ГЕРБ навремето стартираха с лозунги за борба срещу корупцията, но днес вече тъкмо върху тях се сипят обвинения в корупция. Нека само да си спомним за прочутите снимки с пачките и кюлчетата в спалнята на Бойко Борисов. Постепенно се разбра и какво безхаберие и корупция са царели в пътното строителство.

И въпреки това ГЕРБ влиза в парламента със стабилно представителство. За това според мен има две причини. Първо, ГЕРБ имат здрави корени на местна почва и в хода на управлението си са изградили феодални структури, от които зависи икономическото добруване в съответната община. Това създава сигурност за местната икономика. Втората причина е, че в предизборния период ГЕРБ успяха да се представят като фактор на стабилността в едни несигурни времена. Защото сред хората целенасочено се подклаждаха страхове: от държавен банкрут, накрая и от бомби в училищата… И навярно не един и двама избиратели са си рекли: добре де, ГЕРБ може да са корумпирани, но едно корумпирано и все пак проевропейско правителство е за предпочитане пред едно нестабилно или изцяло липсващо правителство.

ДПС също откара верните си избиратели до урните. Въпреки огромните обвинения в корупция, тази партия явно си остава избираема за своите турски последователи. Стабилните резултати на ДПС се дължат отчасти и на гласовете на онези българи от турски произход, които живеят в Турция.

Много тревожно е, че "Възраждане" излезе на трето място. Тази радикална и открито проруска партия спечели на своя страна не само част от русофилски настроеното население, но и явно намери благодатна почва сред доста хора с своя антизападен разказ и с агитацията срещу еврото. "Възраждане" сигурно примами такива избиратели, които този път не гласуваха са БСП въпреки нейната проруска нагласа, въпреки нейната избистрила се национално-консервативна позиция и анти-джендър реториката, защото тази партия явно не им предложи достатъчно упование срещу тревогите им, срещу бедността и инфлацията. При БСП продължи свличането надолу: навремето тя беше водеща партия, сега е маргинална.

ДВ: Ще може ли този парламент да състави правителство? И какво правителство?

Йохана Даймел: Натискът за съставяне на правителство ще бъде много силен, но това ще бъде също толкова трудно, колкото и в предишния парламент.

Едно правителство на ГЕРБ с ДПС и БСП би било стабилно, но ще означава застой. Няма да е ясно дали е проруско или проевропейско, няма да има съдебна реформа, няма да има борба срещу корупцията - всичко отначало. Вашият автор Ивайло Дичев правилно говори за "постсоциалистически клиентелизъм". Този клиентелизъм ще продължи да се радва на добро здраве, а на всичкото отгоре в лицето на БСП в кабинета ще влезе една открито проруска партия. Впрочем, избирателите на ДПС също биват причислявани по-скоро към проруския лагер.

Малцинствено правителство на "Продължаваме промяната- Демократична България", толерирано от ГЕРБ, или обратното - това е мислим вариант. Но едно такова правителство ще трябва всеки път да си сглобява нужното мнозинство, което ще го направи нестабилно.

Една широка коалиция ГЕРБ-СДС с ПП-ДБ - това ще бъде едно правителство с евроатлантическа ориентация (от страна на ГЕРБ поне формално). За сближаване обаче ще бъде необходимо да се преодолеят големи препятствия, включително позицията на главния прокурор Иван Гешев и политическата роля на Бойко Борисов. Защото ПП-ДБ няма как да заобиколят основните изисквания, поставени по време на големите протести. Така излиза, че едни евентуални коалиционни преговори ще се окажат много трудни.

Ако не бъде сформирано правителство, което е напълно възможно, в ръцете на президента Румен Радев ще се съсредоточи много власт, а наесен отново ще има парламентарни избори - заедно с местните. За мен това означа допълнителна ерозия на парламентарната демокрация, защото пак ще има служебно правителство и пак ще се води криволичеща политика. В всичко това в една държава, която геополитически е много важна за цяла Европа в момента.

ДВ: Дали фигурата на Бойко Борисов в момента ще се окажа решаващият фактор? Възможно ли е коалиционно правителство без него? И какво е бъдещето на Борисов по-нататък?

Йохана Даймел: Борисов каза, че лично няма да участва правителство, но въпреки това тайно дърпа конците иззад кулисите. Без него една широка коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би била възможна. Пита се обаче какво правим в такава ситуация с борбата срещу корупцията и със съдебната реформа - два главни приоритета за ПП-ДБ. Защото и в момента примката около врата на Борисов вече се затяга, казано образно: със санкциите срещу неговия бивш финансов министър САЩ направиха още една крачка в тази посока. Без Борисов обаче ГЕРБ ще се разпадне в средносрочна перспектива. Ако си представим един такъв възможен сценарий за бъдещето, Борисов като нищо може да последва съдбата на някогашния премиер на Северна Македония Никола Груевски и да попадне под съдебно обвинение заради корупция.

ДВ: Преди изборите редица германски медии коментираха ситуацията в България по много критичен начин - най-вече заради структурната корупция, заради непрозрачното дългогодишно управление на Борисов, но и заради подкрепата, която той през всичките тези години получава от Мюнхен, Берлин и Брюксел. Справедливи ли бяха тези коментари? На какво българско правителство сега се надяват Берлин и Брюксел?

Йохан Даймел: Вярно е, че над Бойко Борисов дълго време имаше разпънат чадър. Неговата партия ГЕРБ в сериозна степен беше подпомогната от фондацията "Ханс Зайдел", която е близка до Християнсоциален съюз. А доколкото ГЕРБ членува в ЕНП, за Християндемократически съюз и за Ангела Меркел също беше трудно да се обявят срещу Борисов. Мониторингът на ЕС относно върховенството на закона в България се оказа книжен тигър, а политическата намеса в правосъдието си продължава както досега.

ГЕРБ контролира голяма част от медиите, а нека да припомня, че на медийния пазар една германска група навремето също изигра доста съмнителна роля - ВАЦ. Без съдебна реформа и без борба срещу корупцията замразени ще си останат редица важни европейски финансови средства за България.

И все пак, за разлика от Унгария на Орбан, при управлението на Борисов България дълго време се държеше партньорски. Борисов се превърна в проблемен случай едва след ветото върху старта на европреговорите със Северна Македония, защото това създаде огромни трудности на цялото евроразширяване. Вярно, че това вето на първо време беше вдигнато, но "благодарение" на България ние сега има едно безпрецедентно преплитане между двустранни отношения и присъединителен процес. Както Берлин, така и Брюксел очакват сега от България да даде принос в общоевропейската политика в областта на външните работи, на сигурността и на евроразширяването, особено предвид на геополитическата криза, предизвикана от руската нападателна война срещу Украйна.

Забележително е, че преди парламентарните избори трима европейски премиери - на Белгия, на Естония и на Люксембург - ясно подкрепиха коалицията ПП-ДБ. Австрия и Нидерландия пък гласуваха срещу приемането на България в Шенген. В горните примери става дума за подсигуряването на външната европейска граница, за нелегалната миграция и най-вече за правовата държава и борбата срещу корупцията. Тъкмо тези проблеми трябва да реши България, и то с една ясна евроатлантическа ориентация - това се очаква от нея.

ДВ: Днес германският канцлер Олаф Шолц е в Букурещ, където ще се срещне и президентката на Молдова Мая Санду. Естествено, всичко това е пряко свързано с нападението на Русия срещу Украйна. Дали след тези избори нещо ще се промени в българските позиции към войната? Каква според Вас е ролята на Радев?

Йохана Даймел: 48-то Народно събрание задължи България да окаже военна помощ на Украйна. Радев не може да застане над парламента. Той може би прояви общоевропейско съзнание за отговорност или пък се опита да поизлъска своя външнополитически имидж, но фактът е, че в Европейския съвет не се противопостави срещу военната помощ за Украйна и подписа решението. Макар че вътрешнополитически той се съобразява с проруски настроените прослойки в българското общество и се противопоставя срещу военната помощ, правителството на Кирил Петков все пак успя да изнесе за Украйна големи количества оръжие и горива. В България има важни заводи за боеприпаси по съветските стандарти, а оръжейното производство е сериозен икономически фактор за страната - независимо дали това ни харесва или не. България освен това членува в НАТО и е черноморска държава - тези две обстоятелства придават допълнителна тежест на ролята ѝ като важен фактор за сигурността. Така че България има ясен собствен интерес да се обяви против руската агресия и да помогне на Украйна.

ДВ: Понеже споменахме Молдова. Тази страна се намира под огромна заплаха, Русия води там хибридна война, която скоро може да стане и кървава. Приднестровието е под руски контрол, населението е разделено. Мнозина наблюдатели смятат, че и България е в сходно положение. В един американски тв сериал дори видяхме как Русия унищожава българския Черноморски флот и прави преврат в София. Има ли такава опасност?

Йохана Даймел: Да, тази война увеличи допълнително опасността за оцеляването на Молдова. Все пак България не можем да сравняваме с Молдова - най-малкото защо в България няма отцепена територия под руски контрол. И още: за разлика от Молдова, България членува в ЕС и в НАТО. Руското влияние в България минава по политически канали, през икономиката и енергетиката, но далеч не е толкова дълбоко, колкото в Молдова. Въпреки това трябва да бъдем нащрек.

Йохана Даймел е член на Управителния съвет на Дружеството за Югоизточна Европа и независим политически анализатор по теми, свързани с югоизточноевропейските страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 137 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гласове от зайчарника в Банкя

    242 44 Отговор
    Бацо направи шия и тя не е от туршия, вратът му е дебел и само ушите му пречат примката да се изхлузи!
  • 4 Весо

    158 10 Отговор
    Нещо от кухнята да Ви кажа. Партиите които купуват гласове плащат след изборите, а не преди тях.
  • 5 СталиН

    230 40 Отговор
    България е най смешната бананова република,- холивудска продукция от хляб и зрелища ,докато политическите клоуни като Тулупа и Киртака разиграват цирк за пред простолюдието ,западните мародери влачат и грабят де какво намерят .

    Коментиран от #85, #164

  • 6 Лидер

    116 28 Отговор

    До коментар #1 от "Асанчо":

    Еднокнижник хахахахахахсйсс
  • 7 Има ли надежда ?

    72 181 Отговор
    Защо скоро няма да се оправим? Всичко все още зависи от една сила, която управлява България 77 години!
    Този работодател и спонсор се нарича Кремъл. А другарите и техните отрочета са толкова повратливи и безпринципни, че могат да членуват във всяка партия и да изговарят всякакви фрази, стига да останат верни на своята потомствена признателност и тайна греховна любов към своя московски повелител. Към него, независимо кой е той, те остават верни до гроб. Дори ако живеят в Лондон или във Ванкувър. Понеже все пак се водят номинално за българи и даже патр/е/иоти, те имат нужда да услаждат душата си с балканска чалга, изпълнявана от гороломен заплашителен изпълнител, който понякога даже дръзва да им бъде краткотраен политически байрактар. Нямат нищо против. Стига да не ревне срещу Червеното знаме, МОЧА или Московията и да се отнася достатъчно подигравателно спрямо “краварите” от позицията на “патриотично” превъзходство и непоклатима проруска принадлежност! Ето такива „хибриди“ роди местният мутренски капитализъм, възникнал на основата на вашите гласувания, другари!

    Коментиран от #12, #17, #21, #71

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 за радост на гласувалите

    101 1 Отговор
    Цената на парното няма да падне въпреки поевтиняването на природния газ и дори е възможно незначително повишение от 1 юли, когато започва новият регулаторен период за цените на топлофикационните дружества. Това се разбра на днешното обществено обсъждане на цената на природния газ за април, което се състоя в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

    Коментиран от #103

  • 10 Пет пари

    91 28 Отговор
    не давам за Тиквата,ма тая Йохана на Барикадата що се репчи на нашта улица,малко ли ги разчленяваха русите,та пак се врат на Изток? Питам само..
  • 11 Тити

    137 37 Отговор
    Боко е пътник!
  • 12 Без цганският вот

    96 35 Отговор

    До коментар #7 от "Има ли надежда ?":

    Тия ще имат колкото Копейката.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да рита

    51 12 Отговор
    стола !
  • 15 ГЕРБ ПОБЕДА

    101 36 Отговор
    Революцията която трябваше да смени Бойко нещо зацикли!

    Коментиран от #52, #105

  • 16 Рашков

    66 124 Отговор
    Авторката на статията дали може да затегне нещо друго около набора на Боко. Какви кюлчета и пачки бълнува, като имаше само нескопосан фотомонтаж.Който може да се направи и от едно петгодишно дете.

    Коментиран от #20, #46, #166

  • 17 Мухльоо..

    48 17 Отговор

    До коментар #7 от "Има ли надежда ?":

    Чел си две книги и три разказа през битието си и си бил сефте с жена на около трийстата си годинки след триста плодова.Познах,нали?

    Коментиран от #34

  • 18 Тия като толкова много знаят

    29 42 Отговор
    Да кажат къде се вписва в картината израждане?!
  • 19 хххх

    54 16 Отговор
    Скоро ще е на уличен стълб.
  • 20 Токмакти Джун

    82 21 Отговор

    До коментар #16 от "Рашков":

    Да напълно съм съгласен а за китайския дрон пилотиран от президента, а за чекмеджето той си призна че Мата Хари му го е пълния но вие избирателите на Еднокнижника сте от тия 80% дето каза професора

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дедо ви...

    84 30 Отговор
    Бойко отлетятайно до САЩ? Засега е ясно, че Борисов ще е отвъд Океана 4 дни. Самолетният билет е купен в сряда или четвъртък, но всичко около неофициалното съобщение се пази в дълбока тайна дори от най-високопоставените гербопитеци. Дали Бойко е в САЩ, за да търси протекции за евентуален коалиционен кабинет, или отива на килимчето, за да научи, че влиза в корупционния списък „Магнитски“, който се очаква да излезе скоро.

    Коментиран от #29

  • 23 Хахаха

    97 47 Отговор
    Дойче зеле иска желаното да е реалност, но е невъзможно.
    ПП/ДБ губят 150 000 гласа от предходните, а ГЕРБ 7000.
    За Борисов не знам, но за Киро лъжеца, Асен мекотелото и Христо лгбти+ търгаша всичко свърши.
    Или изпълняват исканията на Борисов, или на следващите избори ги няма.
    Колко трябва да са прости в ПП/ДБ, за да загубят тези избори?
    Истината е, че ПП/ДБ са още по-големи крадци и от ГЕРБ и народа се усети.

    Коментиран от #26

  • 24 Само че

    118 49 Отговор
    "Възраждане" не са проруска партия, а родолюбива/националистическа. Това че, някои български политики съвпадат и имат изгода от руските не значи, че са пропуска партия.

    ППДБ са проамериканска партия, но за разлика от Възраждане, те поставят американския интерес пред българския. Докато Възраждане не, те поставят българския интерес преди руски, турски, американски...

    Коментиран от #92, #110

  • 25 България

    33 51 Отговор
    Без Другаря Борисов не може.
    Ако Борисов се обяви за напускане на НАТО и ЕС целият народ ще го подкрепи

    Коментиран от #138

  • 26 Смех 😆🤡🤣

    58 18 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха":

    Дали?Герб се избита от 500к държавни служители нито повече нито по-малко.Тоест 500к упрсвляват 6млн държава.Е няма как да стане.

    Коментиран от #165

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дедо ви..

    64 21 Отговор
    Провал на вота: Изборите не решават нищо. Бойко Борисов много иска да се върне във властта, но коалиция с ГЕРБ е равна на самоубийство за всяка партия, освен ДПС. Нова грандиозна подмяна на вота готви шайката ГЕРБ и съдружната й ДПС който осигури хиляди гласове за побезата на ГЕРБ.

    Коментиран от #38

  • 29 Име

    44 9 Отговор

    До коментар #22 от "Дедо ви...":

    Няма как да направят коалиция щото всички искат д акрадат а министерксите позиции са ограничени
  • 30 Преял кон

    64 17 Отговор
    Борисов си покани лидера на европейската народна партия - Манфред Вебер да участва в агитацията на ГЕРБ. Рзхождаше го като мечкар - мечка. Зад Манфред се движеше преводачка, а той само се хилеше на тъпизмите на ББ. Казах на Алеко Константинов, и сега така се правят избори в България. Алеко ме попита не е ли забранено вече мечкарството в блъгария?
  • 31 Гост

    49 5 Отговор

    До коментар #1 от "Асанчо":

    Асане, гледам обаче, вашия вид човекоподобни е гласувал за дъпъсъ. Малко сте изневерили на крадеца от Банкя. дуган е бръкнал по-длибоко
  • 32 Това казва всичко:

    73 7 Отговор
    "...но едно корумпирано и все пак проевропейско правителство...".
    Демек - корумпе, но НАШЕ, ЕС, корумпе! България уверено върви към евроатлантическото дъно👍👍👍❗❗❗
  • 33 разсъжденията ти на фишек и знаеш къде

    53 1 Отговор
    Тия боклуци що се пробват да ми го играят ментори , ич им се не получава да ми дават наклон на мисленето , не предполага ясен правителствен манандат и това към момента е добре , , Възраждане им било трън в задника и това също е добре .
  • 34 За разлика от теб съм завършил

    38 24 Отговор

    До коментар #17 от "Мухльоо..":

    СУ"Кл.Охридски". Работил съм през целият си живот, за да могат такива какаваняци като тебе да живеят върху моя гръб и този на работливите! Прочел съм 3 камиона книги, написал съм 3 и не преставам да са учудвам на простотията на такива като теб !

    Коментиран от #41, #42, #45

  • 35 Име

    61 18 Отговор
    ГЕРБ и ДПС готвят „експертен кабинет“, за да докопат 12-те милиарда от ЕС

  • 36 Гост

    42 16 Отговор
    бою мошенгията нищо не го спира да управлява с ортака дуган (ще се граби зверски) и малката им сестрица корнела! Ще ни оправят....с 400

    Коментиран от #66

  • 37 Лелееееее

    78 12 Отговор
    Прочетохте ли това:
    " ГЕРБ може да са корумпирани, но едно корумпирано и все пак проевропейско правителство е за предпочитане пред едно изцяло липсващо правителство"


    Ето ви доказателство, че тия евроатлантици изобщо не ги интересува държавата ни, а това да разполагат с територията ни.

    И после някой да не ми каже, че само ние сме си виновни за мизерната ни и изчезваща държава.

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 За жалост

    26 11 Отговор
    има отцепена територия - Росенец и Камчия.
  • 40 То ,защото

    51 18 Отговор

    До коментар #37 от "Лелееееее":

    Кирчо Ментата Кокорчо, ама хич не са корумпирани.Само за шест месеца откраднаха толкова, колкото Боко не успя за 10 години управление. Агнешко 30 лева, кашкавал 20 и т.н.А заплати и пенсии ,почти същите.
  • 41 Ами прочети и ей това от статията

    40 10 Отговор

    До коментар #34 от "За разлика от теб съм завършил":

    и пак зей за 77-те години: "...но едно корумпирано(❗) и все пак проевропейско (не проРУСКО❗❗❗) правителство ...".
    ПП. Прочел си явно три камиона с телефонни указатели.
  • 42 Историк

    34 2 Отговор

    До коментар #34 от "За разлика от теб съм завършил":

    Простете,че се меся в диалога,но вашият изказ и вашите претенции се разминават брутално,мое мнение!
  • 43 оскотял и побъркан запад

    60 13 Отговор
    Абе смотльовци , не разбрахте ли , че колкото повече изливате омразата си към Русия , толкова повече ни настройвате позитивно към нея . Българинът е такъв , често ходи на въпреки , а някога и му се получава , с вас определено му се получават нещата защото сте човешки отрадък .
  • 44 Омбре

    32 10 Отговор
    Къде е Меси, само Меси, шампион е Меси, генерал Меси на бяла кобила- вятър го вее! Дръж се меси да не те отвее магнитския ураган.....
  • 45 Такива

    42 6 Отговор

    До коментар #34 от "За разлика от теб съм завършил":

    "Завършили " сме ги виждали.Хеле таткото ако е от червено потекло.Видяхме докъде ни докараха отрочетата на червените олигарси изучени с крадени народни пари.

    Коментиран от #118

  • 46 ХПХ

    48 15 Отговор

    До коментар #16 от "Рашков":

    А по-малкото асвалт, а некачествените ремонти, а фалита на банка и др. и те ли са монтаж. Събудете се .

    Коментиран от #49

  • 47 абсолютен отпадък

    58 5 Отговор
    Само една забележка към DW , партията на Борисов е изцяло ваш продукт , за останалото не си заслужавате труда по чаткането върху клавиатурата .
  • 48 Благой от СОФстрой

    14 44 Отговор
    БоKото е по малкото ЗЛО от зеленотиквениците, изражданите, селаци-комунаците. В БеГето население и политици читави няма и не е имало от време ОНО!

    Коментиран от #137

  • 49 Рашков

    20 47 Отговор

    До коментар #46 от "ХПХ":

    Много вярваш на червената пропаганда.Кой ,ти каза за по малкото асфалт.Червеното мекере Шишков ,който носи компрометирани ядки.Некачествени ремонти има наистина но там пак отговорниците за това са от червената мафия.Нарочно злепоставят управлението на ГЕРБ. Грешката на Борисов е ,че не направи лустрация.Почти във всяка сфера има червени провокатори ,които злепоставят ГЕРБ. Жив пример в моя град е ,че 80 % от администрацията гласуват против ГЕРБ. Градчето е малко и се познаваме.И това не е изолиран случай.Работил съм дълги години по строежите,както на морето така и на Балкана.И знам със сигурност, че 80 процента от хотелите,ресторантите и за каквото се сетиш,са собственост на червените олигарси.

    Коментиран от #62, #78, #141

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 доко

    37 9 Отговор
    генерала може да поеме властта но требе да варне кинтите..а до тогава да даржи чепка от грозде в левата си рачичка..европа може да иска корумпирано правителство но ние не искаме..
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Боби

    44 6 Отговор
    Само като чух Ивайло Дичев и спрях да чета. Гореспоменатият е нихилистично настроен социопат и леко шизофреничен сноб. Мрази Трети март, например.
  • 54 Бай Даньо

    7 19 Отговор
    Щеше да е забавна недекватност че на нашенската мисирка България и се чини като Молдова, амо то руската хибридна война какво ли не постигна в България....
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Протестиращ

    40 10 Отговор
    Всъщност Борисов се оказа неудобен, защото се вслушва в народа и отказа да прокара Истанбулската конвенция и джендър идеологията. Затова САЩ го атакуваха и се опитват да го заменят с послушните им леви либерали ПП и ДБ. Но българският народ се оказа корав.
  • 57 Плевнелиев

    28 9 Отговор
    Да избирате между Боко и ДБ ПП ??? 😂😂😂😂😂 Това вече не е държава!
  • 58 Стоянв

    28 10 Отговор
    Не е сред известните ми "анализатори" авторката. Не съм и изненадан за това-в горната статия тя не анализира, а манипулира. Тръгва от опорки (чекмедже и др), който се компрометираха и слага въже на Борисов. Но, май е сбъркала врата. Нито дума от "анализаторката" по адрес на вторите след ГЕРБ. Няма дълбочина на мисълта, няма обективност, има манипулация.А, и последно нещо- не съм поддръжник на Борисов. Но страстно ценя компетентността, дълбочината на мисълта, обективността.

    Коментиран от #64, #89

  • 59 Коя е

    23 1 Отговор
    Йохана Даймел?

    Коментиран от #95

  • 60 Аха

    19 1 Отговор
    Коя е Йохана Дай858578мел?
  • 61 Еййй

    21 10 Отговор
    ТАКА Е НАЛИ ДЪРЖАВНИТЕ ТРАНТУТНИЦИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА КУПЕНИЕ ВОТ В ГЕГАТА И ЕТО ТИ ПЪРВО МАСТО НО ТОВА НЯМА ДА ГО БЪДЕ МАФИОТИ И КРАДЦИ ГРОБАРСКИ
  • 62 измекяр соросоиден

    25 4 Отговор

    До коментар #49 от "Рашков":

    Колко си елементарен , човече . Хубаво че още пазиш равновесие .... надявам се . Защо вечно трябва да се бърка , нагаждачите , подлизурковци и всякакви службогонци с някаква партия , пък както и да се казва тя . Та нима нямаше след това такива в СДС или пък при царя , остана да кажете и че при Бойко всички са идеалисти особено той , за харвардските мафиоти въобще пък не ми се говори .... Нещо май искаш да оневиниш крадливия си ген с някаква партия но не се получава . Спомням си една адвокатка от Киев какво каза за Беня Коломойский - и да му отрежете главата още 20 минути след това ще краде , колко позната ситуация нали .........
  • 63 Бамбука

    16 17 Отговор
    В случай, че "хартиената" клика състави правителство, в което много силно се съмнявам, още дълго време ще слушаме невнятните оправдания как нищо читаво не могат да предложат, защото наследството им от осем месечното управление на ПП+ ДБ им пречило.

    Коментиран от #70

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 измекяр соросоиден

    21 13 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    По добре Бойко от колкото крайната фашистка Измама !
  • 67 Макробиолог

    29 4 Отговор
    Примката около немската икономика се затяга,тоя мин$дил да коментира,ако взривяване на енергийна инфраструктура е израз на еуроатл солидарност от страна на старшият партньор,то коя е следваща степен--бюргерите с ушанки,манлихери и на фронта ли?

    Коментиран от #75

  • 68 хихи®

    26 4 Отговор
    Добре че е ДойчеЗеле та да ни каже какво си мислим
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 И как стигна

    11 4 Отговор

    До коментар #63 от "Бамбука":

    До това заключение с дървената си кратуна!!!!!!?
  • 71 Грогу

    33 5 Отговор

    До коментар #7 от "Има ли надежда ?":

    Извинявай , но да ми кажеш , кой заповяда на Бойко да вдигне Ветото на СМакедония ...Кремъл или Козяк – за Киро да не говорим , той е с канадско , американско , маккедонско и окраинско самосъзнание , но не и българско и е в Българияя като послланник с мисия , да се бори с българите , за интересите на тези държави...а ти си в неговия екип , след като в стил на на Киро , прехвърляш върху Русия , безчинствата на родните политици, които изпращат оръжие срещу руснаците .
  • 72 Капка будурова

    20 7 Отговор
    Имам два въпроса , първо, кой ще се бори с корупцията, ГЕРб ли, втория, кой ще свали Гешев и ще промени закона, Герб ? Къде са общите точки в програмата на ГЕРБ и ПП?

    Коментиран от #79, #86

  • 73 Онуфри

    25 9 Отговор
    Разбира се,че няма как да си изгубя времето да чета тази словесна помия. Още в първите редове си личи ,че авторката е пристрастна а не обективна.Не борави с факти а започва с внушение и опорки на противниците на ГЕРБ.
  • 74 Бам Бам

    21 4 Отговор
    Боже опази анти джендър и анти гей, това е като да обявиш война на зомбитата :) Не дай си боже да си против войната тогава вече цветната революция не ни мърда :)
  • 75 Гражданин

    13 8 Отговор

    До коментар #67 от "Макробиолог":

    Макроидиот, стотици хиляди българи годишно бягат в Европа от такива катъ теб.
  • 76 Хахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мехметчо ортопед-травматолог":

    Като пабло ескобар ли?
  • 77 Стига стари дъвки!

    30 7 Отговор
    В малките градове и села гласовете се купуваха на конвейр, даже и без да се крият особено много. Само дето пред избирателната секция нямаше сергия и продавач, защото имаше полицейско присъствие, но хората се познават и знаят кои са търговците. До обяд не можеше да се вредиш от мургави избиратели, а резултата е точно в полза на олатения вот.

    Коментиран от #82

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ха,ха

    11 3 Отговор

    До коментар #72 от "Капка будурова":

    Капче,не си тормози главичката с неща,които са ти пълна мъгла. Мисли си за неща в ,които си добра.Сещай се ,КОИ.
  • 80 Рашков

    15 6 Отговор

    До коментар #78 от "Бойко БКП":

    Има и свестни комунисти.Но ти не си от тях.
  • 81 Шкембе Войвода

    21 14 Отговор
    На Тиквата му трябва едно парче оловче..

    Коментиран от #83

  • 82 98665

    5 4 Отговор

    До коментар #77 от "Стига стари дъвки!":

    Нещо пак си се объркал.

    Коментиран от #106

  • 83 То и на

    7 5 Отговор

    До коментар #81 от "Шкембе Войвода":

    Теб ,толкова ти е достатъчно.Не се косИ.
  • 84 Шаро

    25 1 Отговор
    Хем признава че са толерирали Борисов, хем се чуди на резултата на Възраждане. Според мен е логично

    Коментиран от #91

  • 85 Един от делиормана

    17 9 Отговор

    До коментар #5 от "СталиН":

    Ава брат гроп не са просто корумпирани...те крадат и грабят всичко ... трилиони ...за хората ..срден..тос и прсету власт повече нама да видят ...освен кат кметовр в затвора

    Коментиран от #87, #129

  • 86 Комунист

    22 11 Отговор

    До коментар #72 от "Капка будурова":

    Гешев е единствения опълчи се срещу червената мафия.За това е точно за това място.Жалко ,че в България има все още много подкупни съдии,адвокати,следователи и високопоставени личности в МВР,които осуетяват всеки опит да се раздаде правосъдие.
  • 87 Брат

    12 5 Отговор

    До коментар #85 от "Един от делиормана":

    Ти до ,кой клас ходи на училище!?

    Коментиран от #102

  • 88 Макробиолог

    19 3 Отговор
    То сега всички станахме граждани,...на мен една гражданка на пазара ми каза че и селяни и граждани бегат от БГ щот нема хаталя ,работа,бизнес,папо,паре ....тука ,а само умнокрасиви реформи....пита се обаче след като и страни от сорта на Германия ги качиха на пързалката,някъде шъ бегаме?Вие от Дойтше Веле имате ли идеи,споделете?
  • 89 оня

    6 0 Отговор

    До коментар #58 от "Стоянв":

    Това са мисирки "Стоянв", мисирки:))
  • 90 Град Симитли

    15 6 Отговор
    Дрън... Дрън.. Дрън....!
    Къде е Тлъстия Бою?!
  • 91 Дими Дм.Минева

    9 0 Отговор

    До коментар #84 от "Шаро":

    Ахъ. И кога и подари тортата, Меркел пак му каза ... Балканите ! Там е тяхната политика за разширяване на ЕС.
  • 92 ха ха

    22 10 Отговор

    До коментар #24 от "Само че":

    Всяка партия, която се опитва да те извади от НАТО е про-руска. Сами не можем и от северните македонци да се защитим. Небето не можем да си пазим, ако си забелязал...
  • 93 9876

    20 5 Отговор
    Не виждам изявления нито на Ментата нито на Кокорчо. Още по малко пък на секретарката от Делиормана. Свалиха ли Гешев, изчегъртаха ли ГЕРБ!!!!!?????Ни вопъл ни стон.Не хора а стомана.По скоро комунисти.
  • 94 Павел пенев

    18 13 Отговор
    DW пак не са наясно или отново заблуждават хората. Здравите корени на ГЕРБ са в неговата корумпирана 12 години администрация.За ГЕРБ гласуват корумпипаните полицаи,военни, съдии, прокурори, здравни работници и учители, както и корпоративния вот на няколко големи фирми получили авансово пари по обществени поръчки. Но това не е българския народ.

    Коментиран от #96, #128

  • 95 Дими Дм.Минева

    7 9 Отговор

    До коментар #59 от "Коя е":

    Политологът д-р Йохана Даймел от години се занимава с точни статии и прогнози за Балканите. Има една статия за среща в Солун между германски политици 2003 и представители на 6 бивши югорепублики. От 2003 на тия хора им се говори за разширяване ЕС с тяхно влизане. И излиза, че България спря разширяването на ЕС...
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Вирус

    17 2 Отговор
    Абе дойчото пак поучава ей гледайте си вашето канче

    Коментиран от #98

  • 98 Дими Дм.Минева

    8 5 Отговор

    До коментар #97 от "Вирус":

    То е и наше канче. Исторически хан Алцек управлявал в Германия и Италия, където и умира.
  • 99 Петър

    23 12 Отговор
    На есен възраждане ще бъде първа политическа сила , за ужас на дойче веле и Евро джендърите.
  • 100 Да така е

    21 10 Отговор
    12 години Борисов беше начело на банда корумпирани така че трябва да му се търси наказателната отговорност за създадените схеми крадене на ента степен. А да му е честити та победата бог забавя но не забравя

    Коментиран от #101

  • 101 Не е така

    20 8 Отговор

    До коментар #100 от "Да така е":

    ГЕРБ не е управлявал 12 години .И ако им търси сметка за нещо има много други на,които са преди тях.А не на последно място и на управлението на харвардските джендъри.

    Коментиран от #104, #116

  • 102 Вари

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "Брат":

    Да са
  • 103 И ши пее

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "за радост на гласувалите":

    Аааааа, нищо, принципът е важен! По принцииииип! Сега Има Такъв Панаир ще контролне това! Нестандартни думи, чупки, те сааа!
  • 104 Дими Дм.Минева

    1 5 Отговор

    До коментар #101 от "Не е така":

    Да, така е. Е затова в кривата политика не участвам!
  • 105 ХА ХА

    5 12 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ ПОБЕДА":

    А на бас че боко нема да играе
  • 106 Айде бе...

    4 3 Отговор

    До коментар #82 от "98665":

    Ти изобщо никога не си се оправял, а сим позволяваш да имаш, мнение за другите.
  • 107 отегчен

    19 2 Отговор
    Както си му е обичая, поредна слаба статия в ДВ. Стигнах до пачките и спрях да чета. Такова плиткоумие . . . Всъщност това действително ли е Дойче Веле или е шашърма като Галъп Интернешинъл в което единственото чуждестранно е името. Май тези ни гъбаркат че това ДВ е германска агенция.

    Коментиран от #111

  • 108 Жълтоклюни пилета от инкубатор

    18 7 Отговор
    Йохана Даймел повтаря и/или дава опорките на българските жълтопаветни либерастчета. И тая пръдла участва във външния либерастки натиск върху Боко. Затягала му сe примката? Ала-бала-ница турската паница... Колкото се затегна примката около ДПС,толкова и сега за Боко. ДПС доста по-рано "културно" отсвири магнитските напъни защото си знаеше твърдостта на електората. Вчера и Боко показа сплотен електорат,тоест и Боко вече може да не се плаши от магнетарците - и неговият електорат отсвири демокраставичарите от ФАЩ .ГЕРБ имат изградени структури,клиентела,местна власт,опит... и се видя ,че в сравнение с тях промянаджийчетата са жълтоклюни пилещари - нито структури по места имат,нито местна власт имат,нито опит имат,лъгаха нагло и също ката ГЕРБ за нула време се оплетоха в далавери. Само с НПО-та, външни центрове и фондации,чужди посолства и високомерна фанатична сомоувереност и менторство тия байновци и байновки скоро ще издухат супата точно като ИТН-аеците защото са социалинженерингов проект заченат в демокрастав инкубатор ,а не от мъж и жена.

    Коментиран от #117

  • 109 сноу

    18 2 Отговор
    Йоана плямпел що пък си мисли, че глупостите и имат значение...
  • 110 Дедо Пене

    11 18 Отговор

    До коментар #24 от "Само че":

    Възраждане получават вече 6г пари от Кремъл и замести ха Атака като РУСОроб. Затова са рублояди и имат шеф Копейкин и бранят всичко руско, а мразят родното и съюзите НАТО и ЕС и организират референдум срещу еврото и Еврозоната! СМЕХ!, Нещастници от миналия век!
    БЕГОМ в Сибир!!!

    Коментиран от #119

  • 111 Българин

    5 15 Отговор

    До коментар #107 от "отегчен":

    Не можеш да повярваш, че швабите имат нормални медии и не са узорпирани от бившите ЩАЗИ и КГБ. ТАМ ИМАШЕ ЛУСТРАЦИЯ, ДРАГИ, а в България до днес дерубействат ДС и КГБ!!! Затова и мисленето ти е ограничено до опорките
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 ганю

    11 7 Отговор
    И още 150 г няма да се оправите
    Балкански синдром на раята
    всяка корупция мястото и е в затвора затова демокрация няма в България няма и да има
    от 80 г не сте мръднали и грам "и така може","голяма работа" и това ще мине и други подобни.
    няма и не можете да сте европейци свикнали сте с остена и чумагата по гърбината
    никакви принципи нямате Хан Крум имаше ала вие не.

    Коментиран от #121

  • 116 Верно ли

    7 0 Отговор

    До коментар #101 от "Не е така":

    На всички корумпирани без изсклушение на всички
  • 117 Дими Дм.Минева

    2 15 Отговор

    До коментар #108 от "Жълтоклюни пилета от инкубатор":

    Вече писах, че Борисов има сестра в Хърватия. Не краде и е висш пост в ЕС Брюксел от 2003. Всичко се знае и за него, и за тия преди него. Опорните точки са ваши български. Не искате да проумеете истината. Д-р Йохана Даймел е политолог, не е писателка
  • 118 акъл

    9 4 Отговор

    До коментар #45 от "Такива":

    Извинявай, обърках ти ника с "Тиква".
  • 119 Иван

    8 5 Отговор

    До коментар #110 от "Дедо Пене":

    Между другото, който от сега нататък владее СИБИР, той и ще владее и командва в света!!
  • 120 Веспа

    11 2 Отговор
    Днес в България има два вида хора - предатели и страхливци!
  • 121 Бай Ганьо

    15 10 Отговор

    До коментар #115 от "ганю":

    Точно колега,много точно! Робска нация сме!Самият факт че не гласуват 65%от имащите право,само потвърждава това! Само робите са лишени от права,и тези навици си остават и след като вече са свободни,защото първосигналните рефлекси остават след това,и колкото по дълго са били под робство,толкова по дълго остават тези рефлекси.Роба знае че нищо не зависи от него,знае че господаря му взима решение вместо него,а за него остават само политическите угризки!От 1300г.България имаме 200г.византийско,500г.турско и 45г.руско робство!Това е спирачката на роба,миналото!!!.Прескочили сме 745г.от своята история,които щяха да ни развият пони в социално отношение!Уви,ще ни трябват още много години докато стигнем до някакво гражданско общество,и това няма да са следващите 50г.Затова корупцията не е интересна за роба,защото и трохите са нещо за него.Ние без чужда помощ няма да се оправим,съзнанието ни е много ниско за да се оправим сами!Затова борбата е кои да ни помогне?Западните искат да го направят,а руснаците не дават,защото губят роба,който им вярва!Това е битката за БЪЛГАРИЯ! За това са прави гърците като казвате "Тихо!,за да не събудим българите"!Това е голата и за съжаление цялата истина! Останалото е алкохолен патриотизъм вечер по кръчмите.НАЗДРАВЕ!!!

    Коментиран от #125, #151

  • 122 Андрюша Ковач контеса Месечкова

    11 2 Отговор
    Да не се окаже и Вебер с други евро-пртийни секретари в затегнатата примка?!
  • 123 Ангеларий

    9 9 Отговор
    Докато мутрата не влезе в затвора нищо в България няма да се оправи.

    Коментиран от #133

  • 124 примка на задника ти

    8 4 Отговор
    каква примка какви пет лева това е ваше птроче бе зеле вкиснато !!! от гьобелс няма да го пуснат така лесно да си ходи има още работа за вършене срещу българския народ !!!
  • 125 със голямо съжаление

    13 4 Отговор

    До коментар #121 от "Бай Ганьо":

    ти казвам че ти дадох плюсче защото си прав за робското мислене но после като прочетох за робствата ни и дълбоко съжалих. не си прав за робствата !!! пишеш че сме били под руско робство а това е най-силния период в историята на съществуването ни ??? не казваш за американското робство вече 31години а тва пък е най-пагунбните ни години на живот уж без робовладетел но се оказа че има и то много по-лош от досегашните !!!
  • 126 Санда

    10 10 Отговор
    Разбойницкий от ГЕРБ Пак на власт ,представьте ли си ужаса краденн на кюлчета злато ,проститутки ,инфляция ,лъжи по масмедийти и т.н.
  • 127 Не нам

    18 2 Отговор
    Нито дума за корупцията на ПП-тата, Джемкорп, купуване на газ през свои фирми с 30% по-скъп, Нексо спонсориране, медийно манипулиране, банкрутиране на държавата с милиардни заеми отиващи незнайно къде, отклоняване на средства от банката за развитие и т.н.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Наблюдаващ отблизо

    8 6 Отговор
    Не съм съгласен под номер 17, защо ли, защото това е ваше мнение и аз не го поддържам. В герб са хора от ткзс, и е време да им отнеме главният текезесар батето и да ги остави с костюм на бала под наем. А това за германия, Англия, парите ни са чисти и са ни от Беломорието, но днес всички текезесари от селата сте с имоти в Гърция и Турция и България и по света. Парите им са крадени, от рушвети и каквото се сетите. Но нейсе. Бъдете здрави и не пишете небивалици. Успяха бойковите текезесари. И ако продължават през 2040 всичко ще свърши с всички. Ще има да работите на джебел сергейчо за без пари и око няма да им мигне за вас, добре, че напуснаха България навремето, от вас хаир няма и ви се надсниват ромите и бой ще ядете от тяхните шефове, като им свирнат. Кръвта вода не става, много са вече и батето да се пази, че върви на старост, а те нападат именно тях.
  • 131 Йохана Даймел

    13 9 Отговор
    Виж и само акъл, още каканиже за шкафчето и кюлчетата. Детска работа, още си мислят, че българите са толкова тъпи да вярват в някакъв кирлив фотошоп.
  • 132 Истината

    4 3 Отговор
    Бате бягай с 200 да не ядеш кютека от гладните ромеи. Един директор навренето си скъса бкп членската книжка, премина в отбора на тях, сдс и се радваше, но тая радост на Него не бе за дълго, изгониха го от работа като се върнаха комунистите на власт и се захвана с крадените пари от приватизираната фирма на Костов, взе в парка хотела и плакал, като малко дете за Сица, Живков, и фалира ресторанта и заедно с работника взе, че на 60 години умря и не можа с краденото да си поживее, поживя си, но малко с гл счетоводителка командировки в Турция, но взе и тя от рак умря след него ипонеца да продължи бате, той е в час. Бъдете здрави и си харчете крадени пари, че времето лети, щом много хора го казват и те, децата ни остаряха, а другите, по на 30 г не са сред нас, а у църна земя, явно е трябвало всеки да мине през там, а да
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 даскала

    14 1 Отговор
    Мутренски калинки,мисирки,тулупи и корумпирани сикаджии доставящи закуски,плод и млека на децата от 1 до 4 клас вземат по 0.80 стотинки на плод при 0.88 ст. килограм във веригите
  • 135 БРЪСНАТ ИЛИ НЕ БОКО ЩЕ БЪДЕ НАМЕРЕН !

    10 7 Отговор
    КАКТО САДАМ НАПРИМЕР !
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 оня с коня

    12 4 Отговор

    До коментар #48 от "Благой от СОФстрой":

    б
    Бацети е по червен от Корнела!!!!
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Шарлатаните окапаха на тия избори

    6 13 Отговор
    Само Борисов е лидер!

    Коментиран от #147

  • 140 Матей преображенски

    7 2 Отговор
    Избирателите нищо не са си казали,само някои им се отвори ищах за държавни пари,това е голяма гмеж от хрантутници,стотици хиляди и те наистина си го искат герб,на службичка са и ако дойде нова власт ,принципно различна,поне 90% от тях ще идат на къра да бачкат.Другите,разочарованите и изтормозените,нямат представителност,остават политически БЕЗПРИЗОРНИ,остава им пасивната съпротива.Продължава ускореното сурване по урвата и по сипея надолу,но на кой от големците му дреме!?Няма и кой да отвори едни протести като хората,да излязат в София 100-200 хил. недоволни,да разтресят с крясъци по центъра и всеки ден ,докато не се установи народна власт,президент пряко избран от народа и пълновластен като в Латинска Америка,това е едниственото спасително решение за момента,тъй като сме бананова република,трябва да почнем също като тях,с пряко народовластие и мерки рязко ограничаващи възможностите на олигархията и чуждите колонизатори и концесионери.
  • 141 Учудена съм

    6 7 Отговор

    До коментар #49 от "Рашков":

    от Вашето твърдение. Може би сте много млад, но прочетете за ББ в младите му години. Ако обвинявате червената номенклатура, а оневинявате ББ.... шизофренично ми изглежда. Кой можеше да бъде охрана на Тодор Живков?
  • 142 Филчев

    6 3 Отговор
    Не позна точно тези вече не гласуват за тях защото нищо хубаво от тях не видяха.Полицаите и военните близо 10 години със замразени заплати а съдебната система с изключение на върхушката не ги харесват.Гласовете са от корпоративен вот заради строителните проекти ни общините с раздута администрация с 5 и повече зам. кмета. Полицията вече силно не харесва Бойко заради омразата която благодарение на него се наложи в обществото.Подвизите на Цецо и Бъчварова (Георги Костов).Тогава орязаха сумата реални бройки полицаи и увеличиха чантаджиите страшно много с по високи заплати.
  • 143 Тредстоун

    10 2 Отговор
    А авторчето на тази боза е платена балалайка , обслужващо антибългарски интереси , с това твърдо може би и ти как мислиш според мен , само разводнява истината и омаловажава избора на суверена. Папагалите от пп дб и 77 някакви си там се изгубиха назад след ГЕРБ , стига са ревали ами да се вземат в ръце и смирено да признаят загубата си и да си натискат парцалите за да сглобят правителство което да ни отърве от поставения от решетников прецидент
  • 144 Почтен

    7 4 Отговор
    Съдбата на Родината ни я определиха неграмотните цигани и турци,които гласуваха на хартия...за съжаление.БОГ да пази България.
  • 145 ИНЖ

    8 4 Отговор
    За каква ерозия говорим? Това, че ГЕРБ, ДПС и БСП са крадливи и некадърни, не означава да зачеркнем Демокрацията!?
  • 146 Факт

    10 1 Отговор
    "Йохана Даймел е член на Управителния съвет на Дружеството за Югоизточна Европа и независим политически анализатор по теми, свързани с югоизточноевропейските страни" ... и... кой го е създал и каква е целта на това дружество ?

    Коментиран от #148

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Дядо Джо Байдън

    3 2 Отговор

    До коментар #146 от "Факт":

    Ами ние го създадохме това дружество
  • 149 Мисирко

    10 2 Отговор
    Тази статия е поръчана преди изборите, след победа на ПП-ДБ с пълно мнозинство в парламента. Сменете поне заглавието! Другите "опорки" са ни втръснали. Да не говорим, че 73000 бивши избиратели на ПП и ДБ им "позатегнаха въжето".
  • 150 ЦИК

    4 3 Отговор
    Браво, Факти, по путински- победителят е губещ, а победеният печели. Живеете в паралелна реалност. Докога? Докато свършат копейките ли?
  • 151 Ще видим

    3 6 Отговор

    До коментар #121 от "Бай Ганьо":

    На митинги и протести на "Възраждане" защо тогава се развяват и руски знамена? Даже руските знамена са повече от българските знамена! На митинги и протести на ППДБ да си видял да се развява американското знаме, след като казваш че са проамерикански настроена партия? Ти сляп ли си, или нас ни правиш на слепи? От сега нататък ще лъсне още повече проруската ориентация на т.нар. "националистическа партия Възраждане". До сега бяха само предизборни приказки за национални интереси, но от сега нататък ще има още повече изявления за проруски интереси. По действията ще ги познаете! Това е атака №2.

    Коментиран от #152, #155

  • 152 Извинявам се

    0 0 Отговор

    До коментар #151 от "Ще видим":

    Грешно го насочих към този коментар. Исках да го насоча към коментар №24. Съжалявам!
  • 153 Ловец на Либерасти

    4 1 Отговор
    Бълнуванията на третополов небинарен хибридно-лоботомиран амбреаж!
  • 154 Летящ Кон

    3 3 Отговор
    Разговора в САЩ с Боко ще бъде кратък: "такааа, имаме тук един списък..."
  • 155 Тер

    10 3 Отговор

    До коментар #151 от "Ще видим":

    На митинги на ПП/ДБ се развява САМО украинското знаме, сектантче. Дори на смърдящата общинска сграда си го окачихте. Либерасти и третополови зомбита от сектата се отстрелват с едрокалибрено оръжие.
  • 156 абе,

    7 2 Отговор
    Йохана Даймел да се преориентира да следи корупцията у Брюксел.Че там е най-голяма.И всички страни членки на ЕС копират оттам.
  • 157 ЦВЕТКО ХРИСТОВ

    4 4 Отговор
    ПО голяма тъпотия от това интервю с ЙОХАНА не съл чел никога!
  • 158 Къци

    2 5 Отговор
    Измислици разни. Пишете небивалици, само да си запълните времето и статийките !!!!
  • 159 Анонимен

    5 0 Отговор
    Баце освен охранител на Тато е бил и шеф на ипон, 2003,1959 - или 2003 минус 1959,бил е на 44 г. Качамак качамак днеска ядох утре пак. Много крадене от бкп номенклатурата, закупиха си земя за 4500 лева, 7000 лева и ще я продадат след време и така бкп дс си оправиха живота, децата им повечето завършиха задочно висше, замениха си доларите 3000 с български и много други неща, като директорката на ЮЛИЯНА М. , има ли хотел във Варна, сивата река София, окрадоха я тая България, окрадоха я, да са живи и здрави И да се радват на живота.
  • 160 Слави Славов

    1 3 Отговор
    Примката около дебелия врат на Банкянския все се затяга и все не може да се затегне!Но затова пък примката около врата на българския народ отдавна е затегната,благодарение на този същия!Подредиха си пак изборите и ще се опитат да продължат унищожаването на държавата и народа,ако същият този народ продължава да спи!
  • 161 абсолютно

    1 0 Отговор
    ръстът навъзраждане е тревога ЗА САЩ , И голяма радост ЗА ВСИЧКИ НАС!!!
  • 162 факти

    1 0 Отговор
    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ ОТ ПРОАТЛАНТИЧЕСКОТО ЛОБИ
  • 163 Йохана Йохана

    1 0 Отговор
    Явно даваш интервюто от самолета «София Скопие» или минаваш по тунела под Шипка «трите моста надунвв ти са далече» Един нарушител на конституцията става министър предсидател ти я ясно Каква страна бяхме две години Мерси ние не искаме мошеници посредници и далавераджии Не искаме да влизаме в магазините като на изложба а да пазаруваме оттях
  • 164 Ленин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "СталиН":

    Явно наи добре е асковския каун
  • 165 Трагедия

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Смех 😆🤡🤣":

    А колко са избирателите на Кире които искат да управляват безприкословно България
  • 166 случаен

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Рашков":

    а разсилния що не каза кой е режисьора,това е заплаха за нац.сигурност,тулупа е премиер на държава,кой може да мине през охраната и да прави снимки,ама нали си има прокурор,че и дясната ръка на господ
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 минаващ

    0 0 Отговор
    Личи си явно политическата пристрасност, това е "журналистика" в услуга на определени кръгове!!!
  • 169 Хахахахххх

    0 0 Отговор
    Широка коалиция...,......герб пп..хахаххахахахаа
  • 170 😥😭🤔🥱

    1 0 Отговор
    .....и ако не сте разбрали още,преди всичко,трябва да се уважава корупцията......
  • 171 Биволъ

    0 0 Отговор
    Президентът и шарлатаните закопаха България.
  • 172 Лилипутин

    0 0 Отговор
    Корупция ли, какво стана с подаръчното пликче за Радев за уредената трансплантация на черен дроб в Швейцария за шеф на митница,какво стана с SUV на Гриша Ганчев за границата ни, какво стана с братя Бобокови внесли италиански боклуци, а с решението на съда в касата на президентския секретар 10 дни преди публикуването му. Въпроси,въпроси,въпроси за комунистчета,чистички некорумпирани.