Last news in Fakti

11 Април, 2023 09:00 1 282 5

Ким Чен Ун призова за възпиране на нападателна война

  • северна корея-
  • кндр-
  • война-
  • ким чен ун

Ким е направил изявлението предишния ден, докато е председателствал разширено заседание на Централната военна комисия на управляващата Работническа партия

Ким Чен Ун призова за възпиране на нападателна война - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун призовава за по-практично възпиране на нападателна война. Това съобщи във вторник официалната централна новинарска агенция на Северна Корея (KCNA).

Ким е направил изявлението предишния ден, докато е председателствал разширено заседание на Централната военна комисия на управляващата Работническа партия.

На срещата Ким е подчертал необходимостта от засилване на възпирането на войната на страната с нарастваща скорост по "по-практичен и офанзивен" начин като "мярка за по-строг контрол и управление на все по-влошаващата се сигурност на Корейския полуостров".

"Възпирането на войната", споменато от Ким, изглежда намеква за ядрена сила.

KCNA каза, че срещата е обсъдила "важни военни въпроси" за усъвършенстване на отбранителната способност на страната и подготовката за война в отговор на агресивните военни политики и действия на "САЩ". империалисти" и нейните "марионетки-предатели" Южна Корея.

На срещата са били обсъдени и практически въпроси и организационни мерки за изготвяне на различни военни планове за действие, на които врагът не можеше да отговори с никакви средства или методи, като резултатите бяха единодушно приети.

Припомняме, че ден по-рано беше съобщено, че от четири дни Южна Корея не може да се свърже с КНДР чрез междукорейския комуникационен канал и военната гореща линия.

По данни на Министерството за обединение на двете Кореи Северът не е отговорил на телефонно обаждане в 9 ч. сутринта в понеделник. Отбелязва се, че обажданията от Юга са останали без отговор от петък сутринта.

Ведомството припомня, че двете Кореи провеждат телефонни разговори два пъти дневно, в 9:00 и 17:00 ч. .

Точната причина, поради която Северът отказва да отговори на обажданията, е неизвестна. Смята се обаче, че Пхенян умишлено оставя обажданията на Сеул без отговор, като по този начин протестира срещу съвместните военни учения на Южна Корея и САЩ.

През юли 2021 г. КНДР възстановява преките линии за комуникация, които бяха прекъснати през 2020 г. след решението на Пхенян да прекрати контактите си със Сеул.

През юни 2020 г. властите на КНДР обявиха, че са прекъснали контакта със Сеул по всички съществуващи комуникационни канали.

След това офисът за междукорейска връзка в технопарка Кесон близо до демилитаризираната зона беше взривен. Севернокорейските власти потвърдиха, че решението за разрушаването на сградата е било тяхно.

Източник: Централна новинарска агенция на Северна Корея (KCNA)


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 другарят Чен-Ун от великата династия Ким

    16 7 Отговор
    Англосаксонския империализъм ще бъде унищожен!

    Коментиран от #5

  • 2 12343211

    6 2 Отговор
    Хем знаят, че взриви ли ония офиса, пък се оплакват че не им звънят.
  • 3 ТИРбушон

    7 4 Отговор
    Още едно джудже си повярва. Този път дебело!
  • 4 Орби

    8 1 Отговор
    Телевизорите в северна Корея са южно корейски. Само бомбите им са тяхно производство по руски лиценз.Това се казава износ на технологии!
  • 5 Кимчо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "другарят Чен-Ун от великата династия Ким":

    Умираме от глад , ще ядем снаряди .
    Всичко е под контрол.
Новини по държави: