Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Април, 2023 20:30 14 106 114

Новината, за която светът е притаил дъх: разкриха кога и къде ще започне украинската контраофанзива

  • контраофанзива-
  • сащ-
  • украйна-
  • русия-
  • ню йорк таймс-
  • руска армия-
  • крим-
  • азовско море-
  • война-
  • зсу-
  • бахмут-
  • оръжия

През месец май украинските сили ще тръгнат към Азовско море

Новината, за която светът е притаил дъх: разкриха кога и къде ще започне украинската контраофанзива - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вестник „Ню Йорк Таймс“ разкри кога ще започне дългоочакваната украинска контраофанзива и в кое основно направление на фронта ще се проведе тя.

Украйна се готви да започне контранастъпление срещу руските сили още следващия месец -през май, твърдят американски служители. Украинците обаче са изправени пред огромни рискове: без решителна победа подкрепата на Запада може да отслабне и Киев може да бъде подложен на нарастващ натиск да започне сериозни преговори за прекратяване или замразяване на конфликта.

Очаква се 12 украински бойни бригади от около 4000 войници всяка да бъдат готови в края на април, според изтекли документи на Пентагона. Съединените щати и съюзниците от НАТО обучават и подсигуряват с оръжия девет от тези бригади, се казва в документите.

Въпреки че Украйна споделя малко подробности от оперативния си план с американските официални лица, операцията вероятно ще се разгърне в южната част на страната, включително по крайбрежието на Украйна в Азовско море, близо до анексирания от Русия Крим.

„Всичко зависи от тази контраофанзива“, каза Александър Вершбоу, бивш посланик на САЩ в Русия и високопоставен служител на НАТО. „Всички са обнадеждени, може би прекалено оптимистични. Но това ще определи дали ще има достоен изход за украинците по отношение на възстановяване на територия на бойното поле и създаване на много по-значими лостове за постигане на някакъв вид споразумение чрез преговори“.

Докато украински официални лица казаха, че целта им е да пробият вкопаната руска отбрана и да създадат повсеместен колапс в руската армия, американски официални лица смятат, че е малко вероятно офанзивата да доведе до драматична промяна на инерцията в полза на Украйна.

Украинската армия е изправена пред много предизвикателства - една от причините паритетът да остане най-вероятният изход. Боевете в Бахмут в Източна Украйна тази зима изтощиха запасите от боеприпаси и доведоха до тежки загуби в някои опитни части. И все пак американски военни твърдят, че е възможно армията на Украйна отново да ги изненада. Сега те са въоръжени с европейски танкове и американски бронетранспортьори и имат нови части, обучени и оборудвани от американците и силите на НАТО.

Въпреки че Украйна се отклони от обичайната секретност около военните планове, като говори открито за предстоящата битка - отчасти защото украинските лидери трябва да вдигнат морала и да притиснат Запада за оръжия - американски служители очакват армията на Украйна да използва измама и финтове, за да хвърли руснаците извън равновесие.

Все пак големите победи за Киев на фронта не са гарантирани или дори непременно вероятни. Бойното поле е силно минирано от руснаците и напредъкът на Украйна ще зависи от това дали силите на Киев могат ефективно да разположат оборудване за разчистване на мини, голяма част от което Западът е предоставил.

Западни страни обучиха хиляди украински войници на нови тактики. Обучението по тези тактики е минало добре, според множество американски служители, а мотивираните украински сили са се оказали изключително бързи в попиване на наученото. Но прилагането на нови тактики често е по-лесно в тренировъчните упражнения, отколкото на бойното поле, особено когато руснаците са толкова добре окопани. Ако украинците успеят да използват тази нова тактика, дори в малка степен, те може да успеят да преодолеят числено превъзхождащите ги руски сили.

Украинската армия изстрелва хиляди артилерийски снаряди на ден, докато се опитва да задържи Бахмут, темп, който според американски и европейски служители е неустойчив и може да застраши предстоящата офанзива. Бомбардировката е толкова интензивна, че Пентагонът изрази загриженост пред служители в Киев, предупреждавайки ги, че Украйна хаби боеприпаси в ключов момент.

Представители на американското разузнаване многократно са предупреждавали, че президентът на Русия Владимир Путин смята, че времето е на негова страна. Като се имат предвид по-големите резерви на Русия от оборудване и жива сила, официалните лица казват, че Путин вярва, че в крайна сметка ще излезе победител, когато апетитът на Запада да подкрепя Украйна намалее.

Основен фокус на Съединените щати и Запада са опитите да попречат на Русия да намери нови доставки на оръжия. Представители на САЩ и НАТО възпрепятстваха вътрешното производство на Русия със санкции и контрол върху износа и оказваха дипломатически натиск върху другите страни да отхвърлят руските искания за оръжия.

Шансовете Путин да отстъпи при потенциална успешна украинска контраофанзива, каза високопоставеният европейски служител, са „по-малки от нула“. Вместо това, каза служителят, Путин вероятно ще избере да мобилизира повече войници и да ги изпрати на фронта в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малееееее

    192 27 Отговор
    Мара знае всичко
    Притаил бил света дъх .
    В десетки страни хората нямат залък на масата а.тя си мисли че всички са притаили дъх и дебнат контрата на зеленото
  • 2 Последния Софиянец

    33 150 Отговор
    Ще падне яко чувализиране на вати!

    Коментиран от #97

  • 3 Мммммм, дааааа

    169 28 Отговор
    Явно има още украинци за трепане. Тези не си ценят хората.
  • 4 Украинец

    195 7 Отговор
    Що за театро се разиграва не знам... Кой нормален военен ще разкрие не само къде, а и кога и с какъв брой ще атакува? И това от месеци насам?!

    Коментиран от #67

  • 5 Панчаревската кметица

    182 11 Отговор
    абе щом вие от тоя смехотворен сайт знаете датата и часа , значи нещата са плачевни
  • 6 Гошо

    78 6 Отговор
    Кво стана нещо руски хакери ли ви налазиха
  • 7 дядо поп

    122 18 Отговор
    Чака света кога най после Украйна ще поемат пътя към небитието.
  • 8 Коко

    107 12 Отговор
    Генерал Зима, Генерал Кал пречат на укрите. Зимна, пролетна и накрая лятна контраофанзива????
  • 9 Тото

    149 23 Отговор
    Никой нее притаил дъх даже изобщо просто ще хвърлят във огъня още хиляди млади мъже за нищо.Украйна няма да победи Русия.СВИКВАЙТЕ!!!
  • 10 Факуракис

    93 25 Отговор
    Слава на Русия
  • 11 Станислав

    120 9 Отговор
    Като чета тази статия имам чувство че ми говори някои шизофреник!!!
    Или нещо биполярно!!
  • 12 Ушанките се ескалират

    16 84 Отговор
    Другари трясъка ще е по цялата линия
    Гответе памперсите и бастуните за бягство..

    Коментиран от #23

  • 13 наполеон

    82 11 Отговор
    В едно съм сигурен...в украинската армия ще се говори на много езици ,като армията на Наполеон ..и някъде в Америка в капаните за мишки по таваните ще се ловят океански риби ...

    Коментиран от #25, #70

  • 14 Мишел

    20 89 Отговор
    Няма по пропаднали, продажни и гладни от пияните вати и техните бегераби!

    Коментиран от #93

  • 15 куха кухо та дрънка

    69 7 Отговор
    Това да си разкриваш направлението на контраатаки ли е , дрън-дрън от бай Дън ли е , от военна гледна точка ми изглежда пълна глупост , или пък и просто лъготене с цел съсредоточаване на военни сили от противната страна , ако е глупаво де , необходимо условие си е, а някакви действия ще се развият в съвсем друго направление .
  • 16 От чужбина

    91 7 Отговор
    Поредните елементарни глупости на търкалета. Военните планове се пазят в тайна. Има ли още някой който да вярва на подобна "новина"??? А тази офанзива или контранастъпление е обещават от много време и все не се случва. И да се случи това ще е поредната загуба на човешки животи. Жалко за загиналите и тези на които им предстои да загинат или да бъдат осакатени до края на живота си. Не знам дали това не тежи на съвестта на подпалвачите на войни? Те спят ли спокойно?

    Коментиран от #75

  • 17 Гост

    64 3 Отговор
    Според мен, настъплението ще е около датите на летния сезон по Черноморието! Най вече около дните на промоциите в големите вериги! А на бас?
  • 18 един от многото

    77 10 Отговор
    А защо украинците не попитат китайците как преди 50 година при река Усури всичко се е изпарило барабар с китайската войска.

    Коментиран от #27, #36

  • 19 Пророкът от Провадия

    12 77 Отговор
    Това,което ще последва,ще надмине по мащаби и миналогодишното контранастъпление към Херсон и отблъскването на руските агресори при Киев и Харков.Руските окупатори се подготвят за масово "организирано прегрупиране в знак на добра воля в посока Изток",като за улеснение и по-голяма скорост в изпълнението на поставената задача,ще изоставят голямо количество трофеи с които ще залъжат украинците и по този начин,значително ще ги забавят.Докато украинците се радват на попадналите им в ръцете танкове,бетеери,оръдия и прочие техника,русаците отдавна ще са на хоризонта и ще си пеят "нас не догонят".

    Коментиран от #45, #52

  • 20 Ох!Слава Богу!

    42 4 Отговор
    Успокоих се от новината!
    И вече мога спокойно да си поема дъх...!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Съпричастен към световния мир

    11 69 Отговор
    Абе кво чувам че "българите" от Възраждане щели да взривяват Арсенал Казанлък..гагаузина Костадинов щял да се върже за оградата с белезници и щял да обяви гладна стачка за МИР като Далай Лама и др Ганди..така ли ще правите другари "българи"

    Коментиран от #29

  • 23 Ами хайде де...!

    57 6 Отговор

    До коментар #12 от "Ушанките се ескалират":

    Изчака ни се чакалото да чакаме тая прословута и широкорекламирана...,,укро-контраофанзива"...😆!
  • 24 Дън Бай

    15 4 Отговор
    Ще стане!
  • 25 Станислав

    28 1 Отговор

    До коментар #13 от "наполеон":

    Уаааа!!
    Хитро!!
    Ма май е рано още!!!
  • 26 Тахумба

    43 3 Отговор
    Маро, големи глупости. Такива неща не се коментират публично.
  • 27 Пророкът от Провадия

    12 50 Отговор

    До коментар #18 от "един от многото":

    Да,чували сме "партенките" за "лазерите" и "копчетата",които са останали от китайските войници.Само,че и ти си "един от многото" наивници,които вярват на подобни глупости.Исината е далеч по прозаична и различна.В крайна сметка,китайците дори успяват да отмъкнат един чисто нов и здрав Т-62,затънал в тинята,след което в типично техен стил го "копират" в хиляди бройки.

    Коментиран от #32, #49, #64

  • 28 Тахумба

    29 4 Отговор
    Маро, големи глупости. Такива неща не се коментират публично.

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тахумба

    21 5 Отговор
    Маро, големи глупости. Такива неща не се коментират публично.
  • 31 Човека бомба

    12 42 Отговор

    До коментар #28 от "Тахумба":

    Не бе аз от Костадинов го чух лично той обичал много България ама повече обичал руската шума и щял да става камикадзе
  • 32 един от многото

    31 6 Отговор

    До коментар #27 от "Пророкът от Провадия":

    Глупака е който пише за лазери и други такива глупости , ако можеше да четеш щеше да прочетеш , че това се е случило с 122 мм. гаубици и ракети БМ–21 Гард.

    Коментиран от #33, #38

  • 33 Пророкът от Провадия

    13 66 Отговор

    До коментар #32 от "един от многото":

    Сега е 2023 година,льольо.Украинците помляха ватниците по окопите с квадрокоптери и Хаймарс.

    Коментиран от #41

  • 34 Уонко Нормалния

    30 8 Отговор
    ПРАВЕДНАТА ПРОГАНДА Е ПО СМЕШНА ОТ СЕБЕ СИ! Z
  • 35 Когато запя хаймарса

    11 28 Отговор
    Другари боекомплектите на артилерията която ще участва са изчислени за седмици напред..не бъдете чак така наивни..Щатите много ги бива във снабдяването нали помните..за да правиш подобни изпълнения се изисква критична маса от хора техника амуниции и резерви които явно са налице

    Коментиран от #108

  • 36 Моряка

    38 1 Отговор

    До коментар #18 от "един от многото":

    Слуховете тогава бяха преувеличени.Истината е,че руснаците размазаха китайците с установки за залпов огън Град
  • 37 Павел

    53 4 Отговор
    Днес това е третата поредна статия за блянуваната контраофанзива, но плачевният резултат е само поголовно контраотстъпление и безкрайни гробищни полета в цяла Украйна. По ирония на съдбата фирмата която шиела украинските знамена с които окичват гробивете била собственик на руснак, който в момента имал свръхпечалби.
  • 38 Могоуу сиау праув

    7 28 Отговор

    До коментар #32 от "един от многото":

    В России сме многоуу любителите на водка
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Западът

    40 5 Отговор
    Обучи украинските герои на нови джендърски тактики и третополови номера.

    Коментиран от #42, #51

  • 41 Моряка

    33 3 Отговор

    До коментар #33 от "Пророкът от Провадия":

    А Солцепека кого опека?
  • 42 Ха хо

    7 36 Отговор

    До коментар #40 от "Западът":

    Има ли по-голям джендър от руския мужик!?
  • 43 Много съмнителна ситуация

    14 3 Отговор
    Мобиците не ги излагали много на стрес в Украйна..като разглобят двама трима със 50 калибър да не тръгнат да се прибират

    Коментиран от #47

  • 44 Гаглей

    10 39 Отговор
    Браво Украинци, нашественика е дошъл да тепа, тепайте го вие
  • 45 КАР НА ВИЛИЦА

    22 6 Отговор

    До коментар #19 от "Пророкът от Провадия":

    Ви чака всички соросоиди
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Какво е това?!

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Много съмнителна ситуация":

    ,,Мобиците"...?!?!

    Коментиран от #48

  • 48 Едни дето живеят по дупки от 6 месеца

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Какво е това?!":

    Мобик=Едни хора които ме искат да са там където са
  • 49 Лазар

    7 22 Отговор

    До коментар #27 от "Пророкът от Провадия":

    Този път няа ги спаси,, лазера от китайците, а иначе украинците се бият с квото им дадат бързо се учат да пръскат орки
  • 50 УКРИТЕ СЕКИ МОМЕНТ ЩЕ НАПАДНАТ

    34 5 Отговор
    НА БАБА СИ ФЪРЧИЛОТО !
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Опааа

    27 5 Отговор
    Ко чака зеленото човече-клоун-нарко вееее?😆 Нашмърканият нацист нищо не може да направи!
  • 54 Хората не са толкова тъпи,

    36 5 Отговор
    за колкото ги мислите, за да се вържат на идиотската пропаганда, която тече на талази от всички страни. Хората си гледат живота и се борят да оцелеят, не се вълнуват от безумните бълнувания на киевската хунта. И какво се очаква да стане, ако спечелят нещо с това контранастъпление? Този път руснаците може да улучат бункера на Еленския клоун, което със сигурност могат, просто не са го решили още.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 6 Отговор
    Зеленски е психопат
  • 57 Мдаа....

    45 4 Отговор
    Страшно заглавие!!! То светът е само една Украйна........Другите не сме хора
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Опааа

    41 4 Отговор
    Мароооо! Мисиркооо тЪ па! Кой е притаил дъх МА?😆
  • 60 Хохо Бохо

    22 4 Отговор
    Голям майтап.
    Рашистите разбраха от Интернет кога и къде ще започне украинската офанзива...
  • 61 Токайто

    38 4 Отговор
    Укрите ги събират още по улиците, ама не излиза бройката за големия ЮРУШ.
  • 62 Новина за която сме притаили дъх

    16 4 Отговор
    жалкатаКУPBAATAHACOBA е открита разчленена в горящия офис на Fakeти.БГ

    Коментиран от #68

  • 63 Рашките на туй разчитат...

    30 6 Отговор
    Още една - две контраофанзиви /пробиви/ и целта на бай дън и ФАЩ в тази война ще е постигната - последния украинец ще се е явил пред Спасителя бай Св. ПЕШКО.
  • 64 К. Сейгън

    31 5 Отговор

    До коментар #27 от "Пророкът от Провадия":

    Абе и ние сме чували за едни ,,Апапита,, дето един трепе по 1000 танка , Ф 35 невидима , ракети до Марс 2020 г . Но пък видехме как бягат по колесниците на самолетите от талибани с кремъклиики и мосинки .

    Коментиран от #73

  • 65 Българин

    6 30 Отговор
    Да се помага на Украйна за да победи по-бързо
  • 66 Реален

    40 3 Отговор
    Мария Атанасова няма представа какво публикува.
    Не знам дали се плащат тези Простотий, но тази жена няма нищо общо с Журналистиката.
    Жалка жена!?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Трябват поне

    38 5 Отговор
    Още 15-20 хиляди войници да бутат нотовските танкове защото не могат да запалят. Времето задължително да е тихо с температури не по ниски от 20 и не по високи от 25 градуса. Да няма градушки които са особено опасни за бронираната техника.
  • 70 Моряка

    23 1 Отговор

    До коментар #13 от "наполеон":

    Намекваш за Посейдоните?Четири им стигат.Но не забравяй,че пак сме от прои......ната страна.
  • 71 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    30 1 Отговор
    Тръпна в очакване две неща да се случат: украинската контраофанзива и Слави Трифонов - премиер! А налъмите по кое време на годината цъфтят?
  • 72 Коко

    32 1 Отговор
    Единствените притаили дъх са мобилизираните мирни граждани в Украйна. И аз да съм на тяхното място ще ме е много страх.
  • 73 Пророкът от Провадия

    7 35 Отговор

    До коментар #64 от "К. Сейгън":

    А какво стана с "Цирконите,Кинжалите,Бастионите,Т-14,Су-57" и прочие "приказна фауна" от руските митове и легенди?Опряха до Т-54 и Т-55,разни вехти Беемпета и карабини "Мосин".Е,сега ще бягат,като подивели,както драпаха от Херсон,при Киев и Харков.Русия стана за смях пред целият Свят с допотопната си армия и бездарните си офицери.

    Коментиран от #81

  • 74 Пловдив 1912

    38 3 Отговор
    Никой не е притаил нищо освен няколко развълнувани чичаци и един дядка с памперс и тежка деменция...на 80% от света изобщо те му пука за Украйна , даже не знаят къде се намира, камо ли нещо повече...и да пресоляваш манджата все тая , никой вече не се лови на тъпата ви пропаганда...
  • 75 Моряка

    33 2 Отговор

    До коментар #16 от "От чужбина":

    Ако имаха съвест,нямаше да има Хирошима и Нагазаки,Корея,Виетнам,Ливан,Ирак,Либия,Сирия, и даже малката Гренада щеше да си е Гренада.
  • 76 Хохо секса

    3 24 Отговор
    Малко съм притеснен за рускините...
    Нали разбирате - ГРУЗ 200...
    БЪЛГАРИ!
    Трябва да помогнем на този братски нам народ!

    Коментиран от #79

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ПродажнатаМастияЩеУмре

    17 2 Отговор
    KУPBOATAHACOBA, ти загиваш.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Цар Бомба

    33 2 Отговор
    Изненадата е още по голяма. Контранастъплението няма да е на изток, нито на запад, север или юг. А право нагоре. Гарантирам!
  • 81 Моряка

    33 4 Отговор

    До коментар #73 от "Пророкът от Провадия":

    Професионалистите,даже и западните,не бързат с такива изводи.Изброените оръжия не са за локални войни.А за Кинжала питай онези,дето изчегъркват Натовските офицери или каквото е останало от тях на 130 метра под земята и бетона около Лвов.А за Сармата и Посейдона така и няма да разберем,защото няма да ни има.

    Коментиран от #83

  • 82 Студопор

    15 1 Отговор
    Сигурно е баш така... Вярваме ви.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Капралът

    5 28 Отговор
    Където най не очакват, ушанките ще бъдат
    сюрпризирани с неочакван удар!
    Страшно ще бъде!!!

    Коментиран от #87

  • 85 Сармат

    13 3 Отговор
    Ще съм окончателна контра на контрата.
  • 86 Поп

    28 3 Отговор
    Баба ми на село сън не спи да чака Украйна да се юрне :)))
  • 87 Няма да има

    30 3 Отговор

    До коментар #84 от "Капралът":

    Контраофанзивата зеления продал оръжието
  • 88 Леля Гошо

    34 2 Отговор
    Факти, не се ли усещане че с тези статии губите доверието на читателите и ставате обект на присмех? Надминахте пропагандата на Работническо дело от най мрачните години на соца.
  • 89 Тигре Тигре

    20 2 Отговор
    Окраинската офанзива ще започне към мястото за последен отдих.Кога?Ами тя никога не е спирала.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Една жена от пазара

    11 2 Отговор
    Като последно: пазят в тайна или разкриха къде ще започне контраофанзивата?
  • 92 151262

    21 1 Отговор
    На една и съща страница две взаимно изключващи се статии: тази и "В САЩ: Украинската контраофанзива ще е успешна". Последно, успешна или неуспешна ще е тази така наречена контраофанзива?

    Коментиран от #107

  • 93 Макрон

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мишел":

    Няма по дрогирана нация от идолите ти .
  • 94 Българин

    9 1 Отговор
    Тази нощ се будих и тръпнах в очакване по горепосената тема, чакаме , тоест някои чакат , като и те не знаят ккаво чакат.
  • 95 Перо

    13 1 Отговор
    Остава да чакаме обява в вестника за датата, часа и направлението на “контранастъплението”! Всички джендърски издания ще го обявят и руснаците ще “повярват”! Тъпаци!!! Пропаганда на унтерменши!
  • 96 Луди хора!

    10 0 Отговор
    как не можаха да разберат, че не е чак толкова важно въоръжението, а самият факт, че се води война. Давид е победил Голиат с прашка и камък. На човекът му трябва много малко за да си замине от този свят. не е нужно да има Леопарди, ракети и атомни бомби, а само прашка и камък, пошпаднали в ръцета на човек, решен да убива.
  • 97 куку

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    така нагласени укрогерои да се предадат на руснаци..бабарар с леопарди и други железа.
  • 98 7777777

    8 1 Отговор
    12 БРИГАДИ ПО 4 000 ЧОВЕКА-ТОВА ПРАВИ 48 000 ВОЙНИЦИ, МАЙ САМО ТОЛКОВА ОСТАНА ОТ УКРАИНСКАТА АРМИЯ И ТОВА ПОВЕЧЕТО СА ПОЛЯЦИ, НАЕМНИЦИ И БАНДЕРОВЦИ! РУСНАЦИТЕ ИЗБИХА ЦЯЛАТА ИМ АРМИЯ С КАКВО ЩЕ КОНТРААТАКУВАТ, ТРЯБВА АРТИЛЕРИЯ, ПОДКРЕПА ПО ВЪЗДУХА, ТАНКОВЕ!
  • 99 кой от къде е дошъл

    5 2 Отговор
    Вижда се каква техника изпраща запада на Украйна прясно боядисана . Да се чуди човек тези машини за парад ли ги пращат или вторичните суровини боядисани ще ги плащат за нови. Италянските гаубици немогат да направят 50 изтрела и оръдието от загряване и толкоз е матеряла почва да ги прюе снарядите самите украйнци не ги искат предпочитат снаряди за руската техника. Западните специалисти биле научили на западна техника хора ами тази техника след 24 часа се нуждае от обслужване имат ли представа какво е износването на едно оръдие или един танк да премине 150 км през пресечен терен кал дерета реки и дори блата. Как мислят да тръгнат към Крим Азовско море след като река Днепър е в най пълноводния си период най –тесния и участък е 1,5 км а широките блатисти места 18км
  • 100 Маноил

    2 0 Отговор
    Ще тръгнат при Бахмут!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 зеленски

    3 0 Отговор
    започва на 6.05.2023 в 17.00 часа информация от Байдън и Зеленски
  • 103 Иван

    4 1 Отговор
    Каква новина бе? Не разбрахте ли най-накрая, че с укрине е свършено!

    Коментиран от #114

  • 104 Мони

    6 1 Отговор
    Няма да има никаква контраофанзива.Само разтягат масали.Вече на укрепите им е ясно ,че всичко е загубено.Правят се на войници само в Ютуб.Провесили са гагите тотално.
  • 105 Да бе

    5 0 Отговор
    Така се разкриват военни планове и срокове! Както и се подхвърлят секретни данни.Тези приятели съвсем сериозно си мислят, че светът е пълен с умствено недоразвити. Дори въображение им липсва и повтарят похватите за заблуждаване на нацистите преди десанта в Нормандия през ВСВ. Само картонени макети на танкове и самолети липсва да направят. Пък може и да са ги подготвили, кой знае! Само че в Русия изучават история много сериозно. Особено в някои ведомства.
  • 106 Астролог Кънчо

    5 0 Отговор
    Ще се започне по тъмна доба през един по-топъл месец, когато калта позасъхне, на място скрито и потайно, обвито от мъгла, невидимо и за най-модерния дрон, българско производство. Няма да е там, където всички очакват, а ще е точно там!
  • 107 Няма да ти отговорят

    5 0 Отговор

    До коментар #92 от "151262":

    Тактика за разсейване, бе, брат! Така и не разбраха, че българинът трева не пасе.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 знайко до незнайко

    3 0 Отговор
    НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА Е,,ТАЙНАКОНТРАОФАНЗИВАТА!
  • 112 Империя на лъжата

    0 1 Отговор
    Таз статия колко пъти ще ни я давате като новина?

    Писана е на 25 април. Сега, ако не знаете е 8-ми май.
  • 113 Иван

    1 0 Отговор
    Надявам се контраатаката да започне с десетина ракетни удара по Кремъл. След това руснаците навсякъде ще бягат като мишки
  • 114 С русия е свършено

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Иван":

    С русия е свършено
Новини по държави: