Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Април, 2023 08:00 3 041 84

ISW: В Русия се надига призракът на мракобесието "враг на народа"

  • русия-
  • украйна-
  • путин-
  • владимир путин-
  • руска агресия-
  • враг на народа

Кремъл продължава да избягва да предприема открити репресивни мерки, вероятно от загриженост за стабилността на режима на Путин. Руското правителство оттегли от Държавната дума законопроект, който предвиждаше увеличаване на данъците от 13 до 30% за руснаците, които са избягали от страната

ISW: В Русия се надига призракът на мракобесието "враг на народа" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руските ултранационалисти продължават да настояват Кремъл да приеме сталински репресивни мерки. Депутатът от руската Държавна дума Андрей Гурульов - виден руски ултранационалист в управляващата партия "Единна Русия" - заяви, че Русия трябва да въведе отново понятието "враг на народа".

Това се посочва в дневния анализ на фронта в Украйна на Института за изследване на войната.

Още новини от Украйна

Това понятие определяше всички опозиционни фигури на покойния съветски лидер Йосиф Сталин като врагове на обществото. Гурульов често споделя крайни мнения по руската държавна телевизия, но в реториката на ултранационалистите все повече се набляга на необходимостта от насочване и ликвидиране на вътрешните врагове на Русия.

Кремъл продължава да избягва да предприема открити репресивни мерки, вероятно от загриженост за стабилността на режима на Путин. Руското правителство оттегли от Държавната дума законопроект, който предвиждаше увеличаване на данъците от 13 до 30% за руснаците, които са избягали от страната.

Руските ултранационалисти неведнъж са призовавали Кремъл да национализира собствеността на руснаци, които са "предали" страната, като са избягали, но Кремъл изглежда продължава да се колебае дали да въведе такива непопулярни мерки. Неназовани източници заявиха пред руското независимо издание "Верска", че руската президентска администрация не подкрепя връщането на смъртните наказания в Русия - друг въпрос, който наскоро отново се появи в руските политически дискусии.

Кремъл би могъл да използва заплахата от смъртно наказание, за да сплаши руснаците и да ги накара да подкрепят военните усилия (или да останат пасивно съпротивляващи се срещу тях), но Путин вероятно продължава да се колебае дали да не разруши имиджа си на дипломатичен и толерантен цар.

ISW по-рано оцени, че Путин разчита на контрола върху информационното пространство, за да защити режима си, в много по-голяма степен от вида на масивния репресивен апарат на Съветския съюз и че Путин никога не е възстановявал вътрешен репресивен апарат, еквивалентен на КГБ, силите на МВР и Червената армия.

Бившият руски офицер Игор Гиркин и финансистът от групата "Вагнер" Евгений Пригожин често повтарят подобни призиви за преследване на руски официални лица, които се надяват да сложат край на войната чрез преговори със Запада. Подобни нагласи показват, че ултранационалистическите общности очакват руският президент Владимир Путин да разшири репресиите и да се ангажира изцяло с войната.

Високопоставени представители на САЩ и ЕС смятат, че руският президент Владимир Путин няма да пожелае да преговаря в отговор на успешна украинска контраофанзива. На 24 април вестник "Ню Йорк Таймс" (NYT) съобщи, че високопоставен европейски служител е заявил, че шансовете Путин да "отстъпи" в отговор на успешна украинска контраофанзива са "по-малки от нула".

Длъжностното лице заяви, че Путин вероятно ще мобилизира повече войници, за да се бият в Украйна. Помощник-министърът на отбраната на САЩ по въпросите на международната сигурност Селесте Валандер заяви, че има "много малко доказателства", които да сочат, че Путин ще промени стратегическата си цел да подчини Украйна "политически, ако не и напълно военно".

Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби заяви пред "Гласът на Америка" на 25 април, че САЩ увеличават помощта за сигурността на Украйна, тъй като очакват, че Русия ще се опита да премине в настъпление при подобряване на времето.

На 25 април украински военен служител твърди, че украинските сили постигат "впечатляващи резултати" в контрабатарейните боеве срещу руските сили на окупирания от Русия източен (ляв) бряг на река Днепър.

Говорителят на украинските Южни оперативни сили Наталия Хуменюк заяви, че украинските сили са поразили и унищожили руски артилерийски системи, танкове, бронирани машини и системи за противовъздушна отбрана. Хуменюк допълни, че украинските сили работят за прочистване на фронтовата линия на източния бряг в "режим на противодействие на батарея". Хуменюк добави, че руските сили евакуират цивилни от района на брега на река Днепър, за да се придвижат руски части, което опростява украинските операции.

Финансистът на групата "Вагнер" Евгений Пригожин опроверга оценката на ISW от 22 април за ограничено подобрение на отношенията на "Вагнер" с руското военно командване преди планираната украинска контраофанзива.

По-рано ISW оцени, че руското военно командване може да е поправило частично обтегнатите си отношения с Пригожин, за да убеди руския президент Владимир Путин да спре настъпателните операции преди планираната украинска контраофанзива.

ISW също така е наблюдавала драматична промяна в характера на публичните контакти на Пригожин с руското Министерство на отбраната (МО) и Кремъл още в началото на април.

Пригожин заяви, че оценката на ISW е "фалшива", като отбеляза, че не би "разменил боеприпаси за [своите] момчета дори за приятелство с Бога".

Продължаващите изявления на Пригожин за неприязънта му към руското военно ръководство противоречат на промяната в реториката му, както и на внезапния приток на артилерийски боеприпаси след месеци на глад за снаряди в Бахмут.

Руското независимо издание "Можем да обясним" (Можем да обясним) също така съобщи, че компаниите на Пригожин са спечелили рекордна сума приходи през 2022 г. от договорите си с руското МО въпреки враждата му с руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

Пригожин неведнъж е признавал за сътрудничество с войски, подчинени на руското МО, и получава мобилизиран персонал за укрепване на фланговете си.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че най-големият му син се е сражавал във войната с Вагнер, което според оценката на ISW е информационна операция за подобряване на отношенията и евентуално за увеличаване или демонстриране на лоялността на Пригожин към Кремъл.

Всички тези фактори показват, че Пригожин - въпреки заявената си независимост и гордост - трябва да запази благоразположението и подкрепата на Кремъл и руското МО, за да поддържа операциите си.

На 25 април руските групи за граждански права OVD-Info, Мемориал и Рус Сидяща (Русия зад решетките) оспорват руския закон за цензура срещу дискредитирането на руските военни. OVD-Info обяви, че адвокатите ѝ са подали 10 от планираните 20 жалби срещу закона в руския Конституционен съд с надеждата, че съдът ще постанови, че законът е противоконституционен.

Жалбите са съсредоточени върху отделни случаи на предполагаема дискредитация, включително един случай, в който властите са глобили мъж с 50 000 рубли (около 612 долара) за това, че е държал плакат с призив за мир.

На 11 април маргинална група от поне 20, предимно по-малки, провоенно настроени руски милблогъри засили призива си към руското правителство да отмени законите за цензура след преследването на руски медик за разказване на истини от бойното поле.

OVD-Info и други правозащитни организации най-вероятно ще бъдат преследвани по силата на руските закони за цензура. Малко вероятно е руското правителство да отмени или отмени тези закони без указания от Кремъл, но предизвикателства като това на OVD-Info показват продължаваща съпротива срещу вътрешната цензура и репресии.

Основни изводи

  • Високопоставени служители на САЩ и ЕС смятат, че руският президент Владимир Путин няма да има желание да преговаря в отговор на успешна украинска контраофанзива.
  • На 25 април украински военен представител заяви, че украинските сили постигат "впечатляващи резултати" в контраофанзивата срещу руските сили на окупирания от Русия източен (ляв) бряг на река Днепър.
  • Финансистът на "Вагнер груп" Евгений Пригожин отрича оценката на ISW от 22 април за ограничено подобрение на отношенията на "Вагнер" с руското военно командване преди планираната украинска контраофанзива.
  • Руските ултранационалисти продължават да се застъпват за това Кремъл да възприеме сталински мерки за репресии.
  • Кремъл продължава да избягва приемането на откровено репресивни мерки вероятно от загриженост за стабилността на режима на Путин.
  • На 25 април руските групи за граждански права OVD-Info, Мемориал и Рус Сидяща (Русия зад решетките) оспориха по съдебен път руския закон за цензура срещу дискредитирането на руската армия.
  • Руски източници твърдяха, че руските сили са провели ограничени наземни атаки на линията Сватово-Кремна.
  • Руските сили са продължили да провеждат сухопътни атаки във и около Бахмут и по фронтовата линия Авдийовка-Донецк.
  • Руските военни блогове продължиха да публикуват яростни опровержения, че украинските сили са установили устойчиви позиции на източния (левия) бряг на Херсонска област.
  • Руското министерство на отбраната (МО) се опитва да стимулира финансово руски затворници да се сражават в Украйна, като им предлага компенсация, равна на тази на руските доброволци.
  • Центърът на украинската съпротива съобщава, че украински партизани са детонирали руски военен контролно-пропускателен пункт в близост до Олешки.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ф. Дзержински

    13 5 Отговор
    Разгеле.
  • 2 Ха де

    24 10 Отговор
    Къде изчезна материалчето на Дойче веле : Защо децата на руския елит не воюват. Исках да го прочета още веднъж.

    Коментиран от #8, #66

  • 3 Пич

    24 21 Отговор
    Украинците да си берат грижа , за техните " курортисти " , които бягат от фронта !!! Защото не им вдигат данъците , а ги убиват , когато ги хванат !!!
  • 4 Българин

    33 27 Отговор
    Путин е пътник

    Коментиран от #23, #72, #75

  • 5 КОТарАК

    21 23 Отговор
    имах някакви надежди за РФ , действително да постигне нещо..всичко ми стана ясно , когато тоя на снимката не се противопостави на султана да обърне Света София на джамия
  • 6 Българин

    32 32 Отговор
    последните издихания на режима в Кремъл
  • 7 Българин

    31 30 Отговор
    Русия ще се разпадне

    Коментиран от #26

  • 8 Защото

    23 24 Отговор

    До коментар #2 от "Ха де":

    И ти , като ДВ , нямаш капацитет да разбереш , и дрънкаш глупотевини ! Русия воюва с част от редовната армия , и наемници на заплата ! Няма всеобща мобилизация , като в Украйна , за да са длъжни всички са на фронта !

    Коментиран от #22

  • 9 Перо

    21 26 Отговор
    И в БГ има много джендъри и соросисти за Белене! Те не са за демокрация, това са унтерменши за разложение на обществото и упадък на държавата и държавността, зараза!

    Коментиран от #81

  • 10 Някой си

    28 20 Отговор
    Кремльовците я закъсаха здраво.Започнеш ли да мачкаш и заплашваш народа,пиши ги бегали.

    Коментиран от #15

  • 11 Длъжностното лице

    13 6 Отговор
    От статията:

    "Путин вероятно ще мобилизира повече войници, ако се наложи да се бият с НАТО"
  • 12 ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И МРАКА

    22 11 Отговор
    Се опитва да се ,НАДИГНЕ но много скоро ,ЛОШО ЩЕ ПАДНЕ☝️☝️☝️
  • 13 Господ здраве да дава на путин

    23 15 Отговор
    Поне докато не загроби русия
  • 14 Мими

    21 12 Отговор
    Ми те друго ме знаят, врагове, лагери, терор, бедност на народа, оръжия, войни и много лъжи , благодаря живях в това време , избрани синчета и дъщерички си пътуват , заемат хубаво длъжности т.н , мръдна работа беше сега също , само че там терора над обикновения човек е бил и сега е!!!!

    Коментиран от #17, #33

  • 15 Зеленски

    9 16 Отговор

    До коментар #10 от "Някой си":

    При мен всичко е демократично по европейските стандарти. И "врагове на народа" вече няма! Затова, поне моралната победа ще е наша!
  • 16 Е46ца

    23 13 Отговор
    Путин не стига ,че почти не му останаха верни войници,ами май и пушките и ракетите му свършиха.Тази война е обречена , ама пияните братушки не го разбират.
  • 17 Клаус Шваб

    10 8 Отговор

    До коментар #14 от "Мими":

    Много от вас източно европейците си помислихте че сте се отървали от всичко това. Не само вие но и западно европейците ще го изпитат. Може и да се провалихме с проекта СССР но сега с ЕС си поправяме грешките
  • 18 Исторически парк

    12 13 Отговор
    И тук трябва да погнем джендърите врагове на народа!
  • 19 Българин

    13 25 Отговор
    Русия ще спечели и тази война!

    Коментиран от #29, #52, #80

  • 20 Барни Ръбъл

    11 7 Отговор
    Едно черно наметало и може да продължи STAR WARS.Тази империя независимо как се е наричала е съществувала благодарение на тоталната репресия.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Умнико

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Защото":

    Каква глупотевина казах? Просто исках да прочета статията по-внимателно...Не мисля,че си капацитета, който знае всичко.
  • 23 Туроператор

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Пътник, казваш... И за къде пътува?

    Коментиран от #57

  • 24 А в България

    8 14 Отговор
    "враговете на народа" управляват държавата!Народеее!!!Само Възраждане!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 АЙ СТИГА БЕ

    14 9 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Това е неминуемо. Путин успя да постигне разрухата, за която тези преди него подкопаваха всичко, което имаше някаква дори и малка стойност в тая отвратителна страна.

    Коментиран от #28

  • 27 Българин🇧🇬

    8 10 Отговор
    България се управлява от НПО на един спящ до пачки и двама с регистрации в сайта Адам търси Адам - Гр.ндар и тримата са слуги на Козяк
  • 28 Реалист

    6 10 Отговор

    До коментар #26 от "АЙ СТИГА БЕ":

    Разруха има само в бедната ти продажна душица
  • 29 Истината чистата не подправена

    8 16 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Руснаците винаги печелят. На третополовите от запад не им достига интелект и ресурси за да спечелят срещу Русия.

    Коментиран от #31, #36

  • 30 Че то по - голям враг на руския народ

    15 10 Отговор
    От кремълските фашисти няма. Мачкат всичко по пътя си, журналисти, олигарси, бизнесмени.
    Господ да им помага.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Шаро

    5 3 Отговор
    За някои специални цели, трябват специални мерки.
    То и при нас не е свобода, ами слободия...
  • 33 провинциалист

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мими":

    Синчета и дъщерички се развиват много успешно и в нашата "демокрация". На едно синче много удобно му изгоря джипа на полицейски паркинг в Шумен малко преди да го претърсят щателно за наркотици, а едно друго го чакам да видя как ще оттърве 20 г. затвор.
  • 34 Сотир

    7 9 Отговор
    На война, като на война, победителите не ги съдят, всичко за фронта, всичко за победата... А ВИЕ какво ИСКАТЕ? В тила рушняците да се окичат с ВАШИТЕ соросоидясали идеи и лозунги. Не може в Украна да те убият на улицата в Кийв миналата година още, а сега да те ловят по улиците и да те пращат на фронта, а в Русия да са цветя и рози. Войната е задължение на Военните в Русия, а преобразяването на руския свят е задължение на управляващите в Русия. Затова е и това квичене, защото т.нар 5-а колона се смазва в момента.

    Коментиран от #47

  • 35 Свиня балканска

    7 23 Отговор
    Най великият Владимир Путин чест и почитания без аналог в света западните мръсници най вече англосаксонската зган мръсна иска да унищожи Русия и да заграби богатствата и.

    Коментиран от #40, #43, #45, #78

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Шаро

    4 15 Отговор

    До коментар #35 от "Свиня балканска":

    За най-велик могат да спорят още лидери:
    Си-дипломатичен и твърд.
    Орбан-неподдатлив на провокации.
    Ким-непукист.
    Мадуро-смел.
  • 41 САЩ са заплаха за света

    3 18 Отговор
    САЩ и укрия се управляват от престъпници. Идва им краят.
  • 42 реру

    21 3 Отговор
    "... Русия трябва да въведе отново понятието "враг на народа"..."

    Да му мисли народът...

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Просия

    15 2 Отговор
    напредъка го разбира като на всеки 50 години се връща с век назад!
    Безаналогови са наистина!
  • 45 Прокопий

    8 3 Отговор

    До коментар #35 от "Свиня балканска":

    Това, което казваш, е точно толкова вярно, колкото правописа ти!
  • 46 Приоритети

    10 1 Отговор
    Някъде се клеветят,затварят,тровят,разстрелват,изчезват а другаде -...."Учени от Института по фотонни науки (ICFO) за първи път извършиха квантово телепортиране на информация на големи разстояния. Екипът успешно предаде квантова информация от фотон на фотон на кюбит в твърдо състояние на разстояние от 1 км."
  • 47 Е ти що

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "Сотир":

    още си тука на китайския комп с омразна американска опер.система,ми не си "на война"
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Дмитрий Лихачов

    11 2 Отговор
    “ Русия никога не имала и няма има никаква особена мисия. Не трябва да се търси никаква национална идея за Русия- това е мираж.

    Животът с национална идея отначало ще доведе до ограничения, а след това ще възникне нетърпимост към друга раса, към друг народ и друга религия. Нетърпимостта непременно ще доведе до терор. Не бива да се допуска връщането на Русия към единна идеология, защото тя рано или късно ще доведе Русия до фашизъм”.
  • 50 Истината

    13 2 Отговор
    Над 100 години болшевико-чекистки експерименти са превърнали руската нация в тълпа мразеща свободата и демокрацията и боготворяща всеки негодник добрал се до властта в Кремъл. В момента този негодник е Путин, руснаците обичат да ги лъже, че са народ с историческа мисия, че са велики и че са обкръжени от врагове, които не искат да им позволят да спасяват света за пореден път.
  • 51 Всички знаят

    11 2 Отговор
    Така ще е, че и по-лошо, докато не вземат главата на диктатора!
  • 52 Всички знаят

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    В Русия само си мислят, че са спечелили войни! Няма такова нещо! Без втория фронт, сега щяха да говорят немски!
  • 53 Брад Бит

    4 6 Отговор
    в Америка всяка седмица се стрелят по улиците, врагове неврагове - все тая

    Коментиран от #56, #60

  • 54 Абе,

    4 7 Отговор
    То и при Тошо било лошо, ама 85% от тези които са живял и тогава искат да се върне това "лошо". Които ги сложиш на кантара- по-добре онова лошо, отколкото сегашното-"хубаво".

    Коментиран от #58

  • 55 Абсурдистан

    6 2 Отговор
    Явно в Мордор не им е достатъчно, че всеки критик на главният орк е чуждестранен агент.
  • 56 На Пит брадчед му

    6 1 Отговор

    До коментар #53 от "Брад Бит":

    А мислиш ли, че в руския сортир не се стрелят?
  • 57 Всички знаят

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Туроператор":

    Путин пътува към безкрайността на забвението, там където са всички проклетници! Ще се нареди до Хитлер и Сталин!
  • 58 Прокопий

    4 2 Отговор

    До коментар #54 от "Абе,":

    Глупости на търкалета. Просто тогава им е ставало, преди 30 години, а сега си мочат по чехлите. Недей да бъркаш обективната истина със сенилните въжделения на възрастните хора.

    Коментиран от #69

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Прокопий

    8 2 Отговор

    До коментар #53 от "Брад Бит":

    Абе то в Просия не че се стрелят, там директно с бомби от самальотите действат безаналоговите...
    СмеЕх, дрОгари, смЕх!
  • 61 дядото

    2 7 Отговор
    това,че сащ и англия водят война от столетия с русия-разбирам,от алчност е.това,че набутаха украйна в тази спирала е ясно-за постигане целите си.но тава,че българия сама се набутва в този конфликт като страна в името на чужди интереси,в наш ущръб- те това не разбирам.защо трябва заради сащ и англия да плюем безспирно народа който поне два пъти ни е вадил от тресавището на запада.

    Коментиран от #64

  • 62 ДДРОнег

    6 2 Отговор
    москалите са генетично увредено племе !!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ДДРОнег

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "дядото":

    Не Бъглария се намесва във войната в Украйна, а московия ни набутва там !!!
    москалите искат България да е под тяхна власт - това ли искаш, пак оркски мизерен ботуш да те гази !!!
    москалите и техни слуги - вън от България !!!
  • 65 ПротивнаСвиняСиТи

    0 1 Отговор
    AhmedПрасeтo. Ще останеш без уши.
  • 66 реру

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха де":

    "Къде изчезна материалчето на Дойче веле : Защо децата на руския елит не воюват..."

    Все е където беше...

    https://fakti.bg/world/776432-sinovete-na-ruskia-elit-zashto-ne-se-biat-v-ukraina
  • 67 Дефекиращият с вълци

    1 0 Отговор
    я, днес са няколко трола на работа?! Какво става питчаги, да няма пресен грант, че така се напичате?
  • 68 Рико

    3 0 Отговор
    Ако някой е против упавлението, то той е противник на управлението, не не народа!
  • 69 Абе,

    1 2 Отговор

    До коментар #58 от "Прокопий":

    И тогава и сега-все става. Работата тогава беше повече количествена, а сега по-качествена😜. Животът беше по-хубав. Сега почти всичко ни е наготово,безинтересно е някак...
  • 70 Шаро

    1 1 Отговор
    Абе, забелязват ли кой липсва днес? И колко малко се трие?
    Мара и Денчо...
  • 71 Чичак

    2 3 Отговор
    """Кремъл продължава да избягва да предприема открити репресивни мерки,...."""" И това ли е болката на Атлантиците а?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Майко мила....

    2 3 Отговор
    украинските сили постигат "впечатляващи резултати".....
  • 74 Даааа

    4 1 Отговор
    """"Руските ултранационалисти продължават да се застъпват за това Кремъл да възприеме сталински мерки за репресии."""" Но Путин е добряк !
  • 75 Българин

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    от миналата година го погребаха 99 пъти ти къде спа
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ало, ало

    2 0 Отговор
    Не са страшни, задниците на управляващите, страшни са, управляващите задници, които нямат нищо общо, с народа.
  • 78 Рико

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Свиня балканска":

    Путин ли е народът? Ако го караме по комунистическата формулировка, какъв е Путин? Народът работи, изработва нещо, дава материалин принос, а Путин какъв е? Отгледал ли е един картоф? Цял живот, на гърба на народа. Народът трябва да се отърси от тунеядците, нали таква беше пропагандата десетилетия.
  • 79 Пловдив

    7 1 Отговор
    Да им е честито новото СеСеСеРе! Живота е доказал,че на руснака колкото по навътре му влиза,толкова по хубаво му става!
  • 80 Любопитен

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Защо не започнете Русия ,там са най много? Така ще решите и нашия проблем?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Бате Гойко

    4 0 Отговор
    Е га ти тъпите чугунени тикви! Значи щом имаш различно виждане и разбиране от висшия запотен ватник, значи си враг на народа. Света върви напред, руските нацисти маршируват назад. Нямат място сред цивилизования свят!!!
  • 83 Иван

    5 0 Отговор
    Времето на Путлеристан изтича...... само още 2-3 месеца )
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания