Last news in Fakti

28 Април, 2023 22:33 1 105 7

На два континента! Ердоган и Кълъчдароглу ще проведат митингите си в Истанбул в един и същи ден

  • кемал кълъчдароглу-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • партия на справедливостта и развитието-
  • истанбул

Участието на гражданите в предизборните митинги на двамата основни опоненти до известна степен ще бъде показател и за рейтинга им една седмица преди критичните избори на 14 май

На два континента! Ердоган и Кълъчдароглу ще проведат митингите си в Истанбул в един и същи ден - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мегаполисът Истанбул на 7 май ще привлече както симпатизантите на Републиканския алианс около партията на президента Реджеп Тайип Ердоган, така и поддръжниците на опозиционния Национален алианс. На тази дата, по едно и също време в Истанбул ще проведат предизборните си митинги главните опоненти за президентския пост в Турция - кандидатът на Републиканския алианс Реджеп Тайип Ердоган и кандидатът на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу, съобщава БТА.

Подобно съвпадение се случва за пръв път.

Макар и в един и същи град обаче двамата претенденти да станат 13 президент на Република Турция ще проведат митингите си на два различни континента - Азия и Европа, поради уникалното разположение на Истанбул.

Митингът на Ердоган ще бъде на европейския бряг - в Националния парк (Миллет бахчеси) на старото летище "Ататюрк", а този на Кълъчдароглу ще е в парка Орхангази в Малтепе, на азиатския бряг.

Двамата ще говорят приблизително по едно и също време.

Участието на гражданите в предизборните митинги на двамата основни опоненти до известна степен ще бъде показател и за рейтинга им една седмица преди критичните избори на 14 май.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каванч

    12 5 Отговор
    Човека на Сорос Кълъчадароглу няма да спечели

    Коментиран от #5

  • 2 Кебапоглу

    12 7 Отговор
    Ердоган е бъдещето на Турция
  • 3 Баклаваоглу

    12 5 Отговор
    Американските шпиони нямат шанс в Турция
  • 4 И двамата завоеватели

    4 10 Отговор
    Ще правят митинг в Константинопол!
  • 5 Сорос

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Каванч":

    Подценяваш ме!
    Ако не вярваш питай журналистите ми и форумната ми рая!
  • 6 Браво

    8 2 Отговор
    Това, което даде Ердоган на Турция е на лице и е факт - турски поток,АЕЦ Аккую,най голямото летище,най дългия висящ мост,два моста над Босфора, тунел за коли и влакове под Босфора,язовири, училища,университети,болници, хиляди километри пътища,......А отсреща едни голи обещания
  • 7 Гост

    1 6 Отговор
    Европейски настроените турци са 75% и ще гласуват за калъч абито.
Новини по държави: