Last news in Fakti

15 Май, 2023 04:56 1 192 0

26 човека загинаха при жестока катастрофа в северната част на Мексико

  • мексико-
  • катастрофа-
  • загинали

Ударили са се пътнически ван и товарен камион

26 човека загинаха при жестока катастрофа в северната част на Мексико - 1
Снимка: znamena.com

Жестока катастрофа на магистрала в северната част на Мексико отне живота на 26 души в неделя, предаде Асошиейтед прес, като се позова на мексиканските власти. Сблъсъкът е станал между пътнически ван и товарен камион.

Прокурорите и полицията в северния граничен щат Тамаулипас заявиха, че броят на жертвите е предварителен, като се има предвид обема на останките и факта, че ванът и камионът са унищожени от пламъци.

Кабината, която е теглила товарното ремарке, не е открита на мястото на инцидента, което предполага, че шофьорът може да я е откачил и да е избягал.

Инцидентът е станал на магистрала близо до столицата на щата Сиудад Виктория и причината за него се разследва, съобщиха официални лица.

Местните медии съобщиха, че много от жертвите може да са членове на многодетно семейство, което се е връщало от излет, но властите не потвърдиха това.

В миналото за големия брой жертви при подобни катастрофи в Мексико често са били обвинявани претоварени превозни средства, свързани с контрабандата на мигранти, отбелязва АП.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: