Last news in Fakti

26 Май, 2023 07:10 1 124 8

Япония въвежда нови санкции срещу Русия във връзка с решенията на Г-7

  • япония-
  • санкции-
  • русия-
  • г-7

Мацуно, който е главният говорител на правителството, разкритикува разполагането на тактически ядрени оръжия от Русия в Беларус, като каза, че това още повече ще усложни ситуацията с войната в Украйна

Япония въвежда нови санкции срещу Русия във връзка с решенията на Г-7  - 1
Снимка: Shutterstock

Япония ще въведе допълнителни санкции срещу Русия, след като на срещата си в Хирошима лидерите от Г-7 решиха да засилят наказателните мерки срещу Москва заради нахлуването на руските сили в Украйна, заяви днес главният секретар на японското правителство Хирокадзу Мацуно, цитиран от Ройтерс.

Освен това Мацуно, който е главният говорител на правителството, разкритикува разполагането на тактически ядрени оръжия от Русия в Беларус, като каза, че това още повече ще усложни ситуацията с войната в Украйна.

"В качеството ни на единствената страна в света, срещу която са били извършвани ядрени бомбардировки във военно време, никога няма да приемем ядрените заплахи на Русия, а още по-малко - употребата на ядрени оръжия", изтъкна Мацуно на редовна пресконференция.

Япония, като действа в координация с останалите страни от Г-7, ще замрази авоарите на 78 организации и 17 физически лица в Русия.

Освен това Япония планира да забрани доставката на строителни и инженерни услуги на Русия, като се очаква детайлите на мярката да бъдат обявени на по-късна дата, се казва в изявление на министерството на търговията.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атома

    19 3 Отговор
    Помага.прави от самурай пинчер
  • 2 Ох ох ох

    15 2 Отговор
    Остров 🏝️ санкции на 1/6 от сушата 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
  • 3 пейо

    18 3 Отговор
    Тоест ние ще откраднем едни много милиони като хамериканците. Нали частната собственост е непрекосновенна? Хората са виновни че са се родили руснаци така ли? Изкривената демокрация. Ако не ни харесваш и не правиш това което според нас е правилно ще ти вземем всичко. И после как да инвестираш в долари и да си държиш парите в долари? Утре и нас няма да ни харесват и ще ни затворят авоарите.
  • 4 Байдън

    13 0 Отговор
    Ние в качеството ни на единствената страна, която ви нюквахме, ви поздравяваме за решението! И че убихте предния си премиер с наша помощ!!

    "В качеството ни на единствената страна в света, срещу която са били извършвани ядрени бомбардировки във военно време,
  • 5 От Библията

    12 1 Отговор
    "Когато камъкът удари гърнето-тежко на гърнето.Когато гърнето удари камъка-тежко на гърнето".Мъкии..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор
    Японците вече мислят , че СССР хвърли атомните бомби над тяхната страна ‼️

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: