Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Юни, 2023 08:05 1 424 32

Южна Африка иска да бъде домакин на мирни преговори между Русия и Украйна

  • война-
  • южна африка-
  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • преговори-
  • мирни преговори-
  • юар

Шестима африкански лидери ще потеглят на посредническа мисия

Южна Африка иска да бъде домакин на мирни преговори между Русия и Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Южна Африка е готова да бъде домакин на мирни преговори между Русия и Украйна, предаде Франс прес. "Трябва да сме отворени за възможността Южна Африка да бъде домакин на среща на върха за постигане на мир", заяви делегираният министър към президентството Хумбудзо Нтшавени на пресконференция в Претория след заседание на правителството, предаде БТА.

Миналия месец Претория обяви, че шестима африкански лидери ще потеглят на посредническа мисия, по време на която ще посетят Киев и Москва. Мисията трябва да започне през следващите няколко седмици. Освен лидера на Южна Африка делегацията ще включва държавните глави на Република Конго, Египет, Сенегал, Уганда и Замбия.

Още новини от Украйна

В изявление, публикувано в четвъртък, канцеларията на президента на Южна Африка Сирил Рамапоса съобщи, че южноафриканският президент е разговарял по телефона с руския си колега Владимир Путин, който е "приветствал инициативата на африканските държавни глави". Рамапоса вече каза миналия месец, че руският президент и украинският президент са се съгласили да приемат африканската мирна мисия.

Южна Африка, която отказва да осъди Русия от началото на войната в Украйна, твърдейки, че остава неутрална и подкрепя диалога, но е критикувана в международен план за близостта си с Москва. Претория е близка с Кремъл още от времето на борбата срещу апартейда. Африка беше тежко засегната от повишаването на цените на зърнените култури и от въздействието на войната между Русия и Украйна върху световната търговия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    6 13 Отговор
    РуЗките терористи могат да "преговарят" само за това къде да се предадат на съдилището в Хага. Всякакви други преговори с тях са безполезни и ще завършат с още повече наглост и престъпления в Украйна.

    Коментиран от #17

  • 2 КОТарАК

    5 11 Отговор
    дълбоко са се окопали сибирските орди. минирали са всичко. някои са ги вързали с верига за картечниците ,да не бягат. без превъзходство във въздуха и артилерия , напредването на смелите украинци ще е трудно

    Коментиран от #11, #24

  • 3 фен

    9 5 Отговор
    И, места за преговори има много - Африка, Турция, Индия, Пакистан, Китай, Бразилия.... Всичко, извън САЩ и неговият слуга ЕС е подходящо ...
  • 4 Механик

    5 4 Отговор
    Няма да има преговори, докато Москва не си свърши работата. Не се хабете изобщо. Целите поставени на тази военна операция, ЩЕ бъдат постигнати и едва тогава може да се говори за преговори.
    п.п.
    Нищо не чувам за укро-победите в последно време?! Що така?

    Коментиран от #14, #18

  • 5 Абе

    4 7 Отговор
    вярно ли, че украинците са се съгласили на разследване на взрива в КАховка, а руЗнаците се ослушват.

    Коментиран от #25

  • 6 До 1 и 2

    12 5 Отговор
    Не ми философствайте тук-а кажете къде са успехите на укро нацистите? Нали всемогъщият Запад ги въоражи за милиарди,обучи,разузнавателни данни им дава,инструктори и куп още подкрепа-къде са укро победите...? Нали руснаците воюваха с лопати и чипове от перални-що ги бавят толкова укро хероите..? Всичко друго е ала-бала--разстягане на локуми....Конкретни отговори чакам...

    Коментиран от #7, #21

  • 7 Факт

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "До 1 и 2":

    "въорАжи", "разСтягане" Имаш по-важни въпроси в живота ти. И по-спешни.

    Коментиран от #10

  • 8 Историк

    8 3 Отговор
    Истината е,че БРИКС унищожава методично Г-7 и то е вече факт!
  • 9 Такива преговори

    7 4 Отговор
    можеше да има в началото на войната! САЩ ги провалиха на няколко пъти! Сега вече е късно и преговори няма да има! Русия ще вземе всичко до Днепър!
  • 10 Мдаа

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Отговори на човека ве...

    Коментиран от #13

  • 11 ХАХАХА

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    А "укромъжете" като пилци хвъркат през границата ,защото сърцата им слизат в петите от страх от "вързани" със" синджири" руски воини.

    Коментиран от #26

  • 12 Именно

    5 6 Отговор
    Всички които се пишат неутрални посредници се натискат да водят преговори и да предлагат на Украйна да направят компромис с териториалната си цялост.
    Досега няма една страна, която да очаква реалистично някакъв резултат от преговори, защото са наясно, че докато путин не си обере партакешите няма какво да говорят
  • 13 Факт

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мдаа":

    Аз съм му отговорил за това, от което им нужда. За останалото не бива да се притеснява. То го засяга много по-малко.

    Коментиран от #19

  • 14 Именно

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Само ти ли не разбра, че никакви цели не постигнаха и няма и да постигнат?
    Даже и в русия вече всички го казват открито!
  • 15 Мефистофел

    3 1 Отговор
    Прекрасно си личи, че тази снимка е постановка. МТЛБ-то е дотътрено пред Мрията с вече свалени вериги. Следите вляво са оставени от носещите колела (стоят на торисионни валове, за разлика от водещите колела). На всичкото отгоре и веригите ги няма. Ако МТЛБ-то беше унищожено на мястото където е снимано, веригите щяха да са и те там. Скъсани, но там. Добре, че не ядем доматите с колците (което не значи, че ядем само колците без доматите).

    Коментиран от #16

  • 16 Оне

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "Мефистофел":

    Разбира се. Довлекли са една от танкетките, с които руЗките престъпници са навлезли в Украйна, за да демонстрират "руЗкия мир" до какво води (разрушения самолет на заден план). Ти какво си помисли, че това е историческа възстановка ли?

    Коментиран от #23

  • 17 Какъв

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    беше този коптор в Хага?! Този чиито членове, американците заплашиха ,че ако случайно арестуват американски войник,ще влязат в МНС и ще ги бият с върбови пръчки докато не проговорят на езика на команчите без акцент?!

    Коментиран от #22

  • 18 Макс

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Не може да има мирни преговори с военнопрестъпници .Слава на Украйна ! Слава на Президента на свободния свят Зеленски !

    Коментиран от #31

  • 19 Мдаа

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Факт":

    Когато живееш в Глобален свят всичко те засяга...отговори му по конкретното запитване и не се прави на учител,че и ти имаш правописна грешка в ком.13
  • 20 Крузак 200

    7 1 Отговор
    е те укрите не ги устройва и не искат. срината държава икономика дълговете се трупат с милярди в секунда ама на тях си им е добре. загиват им млади момчета ама те са си ок.
  • 21 Лондон

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "До 1 и 2":

    Бегом до някоя библиотека да се ограмотиш и второ избягвай да анализираш теми , които далеч надхвърлят потенциала ти !!!
  • 22 ХАХАХА

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Какъв":

    ХАХАХА, точно така ,същите хуманисти ,където стъпят трева не никне в името на демонкрацията!
  • 23 Успокой

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Оне":

    топката, да не си навредиш на жлъчката.
  • 24 ....

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    я изгледай някое клипче как укрите правят на пастет постоянно по 5-10 човек отцепили се директно с картечарката.. и ходи пий едно кафе

    Коментиран от #28

  • 25 Отговор

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Абе":

    Не е вярно.Цитирам:Дмитрий Кулеба категорично отхвърли предложението на Турция за международно разследване на взрива на язовирната стена на "Каховка"

    Четете ги тези новини вместо само да пишете платени лъжи!И ги четете с разбиране!Помислете малко върху въпроса кой отказва разследване?Виновния или невинния?
  • 26 КОТарАК

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "ХАХАХА":

    в Казахстан и Грузия най-много бягат
  • 27 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    2 4 Отговор
    Я па тия РАШИСТКИ ПОДЛОГИ
  • 28 една седмица

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "....":

    тече контранаакването. До вчера укрите са настъпили на 180м,повтарям на 180м северно от Бахмут. Това е всичко.Днес който остане в тази ивица ще стане на ситно смлян украински пастет! Взривиха си язовира в опит да залеят позициите на РФ южно от Днепър и това не им помогна! Вчера Столтенберг започнал да призовава да се събират коолиция на желаещите страни от НАТО да влязат в Украйна с жива сила,защото укрите са на свършване!Някой хора вече са с ментални изкривявания,ето докъде води безсилието!

    Коментиран от #29

  • 29 Оне

    2 5 Отговор

    До коментар #28 от "една седмица":

    Безсилието води до слугуване на руЗнаците, съпроводено с обилни фейкове и тежки фантазии. Впрочем, щом "всичко върви по план" защо Путлер си отмени пресконференцията? Човек би предположил, че хилядите "добри новини" за рузките терористи от фронта ще са повод да се похвали. Вместо това той се крие.

    Коментиран от #32

  • 30 Бачо Киро

    2 2 Отговор
    Аха, онея дни разправяха, че можело да арестуват Путин, сега да ходел за преговори с Украйна 😂😂😂😂😂😂😂 Я си висете по дърветата...
  • 31 Не забравяй

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Макс":

    ,че Жози Борел каза ,че всичко извън ЕС е джунгла.Т.е. твоя лидер на свобдния свят и Зеленски са в джунглата.Откога джунглите станха свободен свят?!
  • 32 Времето

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Оне":

    на приказките свърши миналата година! Сега играе калъча.Защото вие си го пожелахте.Гледайте само да си вържете кучетата в правителството и да не ни набутвате в краката на атовете!защото ,знаете защо!