Last news in Fakti

21 Юни, 2023 17:00 1 340 0

ОАЕ пуска услуга за автоматично сертифициране на дипломи

  • министерството на образованието -
  • обединените арабски емирства-
  • дипломи-
  • оае

Министерството на образованието на ОАЕ стартира услуга за автоматично сертифициране, заверка и легализация на редица дипломи

ОАЕ пуска услуга за автоматично сертифициране на дипломи - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на образованието на Обединените арабски емирства стартира нова система, която позволява на завършилите университет бързо да оценяват, заверяват, легализират и получават дипломите си. По този начин дипломите, издадени от университети в ОАЕ, могат да бъдат заверени и сертифицирани за по-малко от час.

Новата дигитална услуга е предназначена да улесни наемането на работа на завършилите или да им помогне да продължат образованието си в ОАЕ или в чужбина. Инициативата е в съответствие с целта на министерството за подобряване на системата на висшето образование.

На първия етап шест лицензирани университета с близо 11 000 студенти ще получат достъп до новата услуга.

Те включват:

Университет на ОАЕ
Университет по медицина и здравни науки Мохамед бин Рашид
Университет за наука и технологии Халифа
Университет на Шарджа
Университет на Зайед
Американски университет в Шарджа.

През 2024 г. други университети в ОАЕ ще се свържат с услугата. Всички удостоверени дипломи ще бъдат доставени чрез базираното на блокчейн приложение UAE Pass.

Източник: Arabian Business

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА