Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Юни, 2023 18:13 8 087 235

Шокиращи думи от Пригожин: Русия лъже и крие какво се случва на фронта, Украйна печели големи територии!

  • евгений пригожин-
  • вагнер-
  • война-
  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • сергей шойгу

Украинските сили вече са постигнали значителни успехи, каза шефът на "Вагнер"

Шокиращи думи от Пригожин: Русия лъже и крие какво се случва на фронта, Украйна печели големи територии! - 1
Снимка: Telegram

Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) "Вагнер" Евгений Пригожин обвини днес военното ръководство на страната, че лъже и крие реалната ситуация на фронта в Украйна, предаде ДПА, съобщи БТА.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб Валерий Герасимов сервират "небивалици" на президента Владимир Путин с надеждата, че "лъжите" трябва наистина да са безобразни, за да може Путин да им повярва, каза Пригожин в аудиопослание в Телеграм.

Още новини от Украйна

Украинските сили вече са постигнали значителни успехи, увери шефът на "Вагнер". "Изгубихме големи територии", каза Пригожин и допълни, че загубите в редиците на руската армия също са големи, а "колосални проблеми просто се скриват". От друга страна, руското военно ръководство съобщава за значителни загуби и унищожена техника на украинската армия, без да представя доказателства, допълва собственикът на "Вагнер".

Пригожин неведнъж е обвинявал Шойгу и Герасимов в некомпетентност. За пореден път наемническият ръководител призова за спешна мобилизация, за да се избегне военно поражение за Русия, отбелязва ДПА. На свой ред, на среща с Путин днес Шойгу отново съобщи за загуби от украинска страна, включително много танкове. Темпото на контранастъплението на Киев вече се е забавило след 16 дни активни действия поради загубите, каза той, цитиран от агенция "Интерфакс".

Въпреки това украинските въоръжени сили все още имат голям потенциал, призна руският министър на отбраната. По-рано Киев също заяви, че офанзивата напредва по-бавно, отколкото се е надявал. Днес Шойгу каза, че в момента врагът се прегрупира, за да се подготви за нови атаки.

На въпрос на Путин за възможните рискове за руските въоръжени сили от западните доставки на тежки оръжия за Киев Шойгу отговори: "Не виждаме тук никакви заплахи, отчасти защото сме в процес на формиране на резерви." Руският министър на отбраната каза още, че до края на този месец ще бъде сформирана "резервна армия" от над 3000 единици бойна техника, но не даде подробности. В момента обаче няма нужда от спешно изпращане на фронта на доброволци, които сега преминават военно обучение, добави в същото време Шойгу.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тест

    26 13 Отговор
    Тест

    Коментиран от #11

  • 2 КОТарАК

    52 78 Отговор
    аз кво пиша от няколко дена тука...

    Коментиран от #37, #164

  • 3 Кени Грифин ловс АМС

    122 96 Отговор
    Хехе укрофашистите губят все повече територия и им остана единствено пропагандата. Дори в американските вестници признават, че "контранастъплението" е провал.

    сникърс

    Коментиран от #22, #47, #109, #123

  • 4 Сократ

    101 38 Отговор
    Така ли е казал? Ок. Но както казват руснаците "Поживем, увидим".

    Коментиран от #64

  • 5 Укропат

    64 38 Отговор
    Имаме един келеш със същата фамилия. Пригожин. Той е леко бавен ,но му слагаме думи в устата и така всичко е истина. Пригожин каза ,Пригожин рече и цитираме ли цитираме.

    Коментиран от #81

  • 6 Изведнъж

    62 20 Отговор
    Всички заобичаха Пригожин???
    А тя каква била работата???

    Коментиран от #107

  • 7 Наблюдател

    83 35 Отговор
    Явно са уникални в криенето, защото никой не го е видял. Дори фабрикуващите укро успехи с в такова отчаяние, още им горят танковете пред погледа, че и лъжи не могат да измислят. А на Пригожин просто му прибраха армията и няма комисионна за него. Наемниците подписват директни договори, защото останалите си намалиха надценката, а той отказа. По-евтино излиза за държавата.

    Коментиран от #138, #187

  • 8 Жеко

    90 49 Отговор
    Какви успехи са постигнали Укрите ? Ядат бой като тъпани ?
  • 9 Българин

    50 61 Отговор
    Мухахахаха самая мАгуча налапа маркуча :)

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тест--ис

    47 14 Отговор

    До коментар #1 от "тест":

    Москва не вярва на сълзи...А не е виновен тоз който плаче,а тези които ще плачат!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гена

    14 15 Отговор
    Адаша иска да стане обеденител на савецките зекьове!
  • 14 Илон Мъск

    63 34 Отговор
    Контранастъплението е провал, САЩ ще постъпят с Украйна както с Афганистан !!

    Дейвид Сакс
    Според него подкрепата на Джо Байдън за Украйна може да заплаши да повтори афганистанския сценарий, когато „американците в продължение на две десетилетия бяха убедени, че страната им печели“, но този мит беше разсеян, когато правителствените сили „паднаха в рамките на няколко седмици“.

    „За съжаление изглежда, че в Украйна се движим в подобна посока. Единственият въпрос е колко дълго Байдън ще може да поддържа избраната от него прокси война, която лесно можеше да бъде избегната.“

    Коментиран от #114

  • 15 Ами сега?

    43 24 Отговор
    Е как така врага се прегрупирва, нали всички тук коментират, че Украйна отдавна не съществува и на фронта са загинали всички до последния украинец? Сега кой се прегрупирва? От призраци ли вече се страхуват?

    Коментиран от #28

  • 16 Смерш

    65 15 Отговор
    Няма нормален човек който да мисли ,че този може да си отвори устата без разрешение от путин. Това са пропагандни трикове. Ако този си отвори устата без разрешение от КГБ ,ще падне на главата си от някой партерен прозорец.

    Коментиран от #223

  • 17 Да ама Не

    44 14 Отговор
    Поредната доза плацебо. Облъчването продължава
  • 18 Джамбaза

    38 11 Отговор
    Знаете ли какво е "добро и лошо ченге"?
  • 19 Хихихи..

    45 13 Отговор
    Ся с Пригожин ли ще си оправдавате умрялата контра? Айде кажете - кога Вагнер ще се съюзи с Азов че да чакаме Обрата на Източния?
  • 20 Бачо Киро

    42 16 Отговор
    Че всяка страна лъже, е ясно, то в мирно време се лъже, та на война ли ... Ма украинците нямат никаква трудност да покажат...Кой щат и с Гугъл мапс могат... Иначе само дрънканици ...
    Странно, че Великобритания и САЩ не потвърждават напоследък украинските лакърдии.
  • 21 Мммм

    42 19 Отговор
    Олег Соскин, съветникът на бившият президент на Украйна-Леонид Кучма, предупреди за бедствие в Украйна, като каза, че 200 000 войници ще загинат. На 14 юни политикът говори за това в своя блог в YouTube.
    Според бивш високопоставен служител Киев рискува да загуби цялата групировка на силите, за които обещава скоро да започне контранастъпление в южните райони.
    „Група от двеста хиляди ще бъде унищожена, ако започне масово настъпление. Зеленски, остава ви много малко време. Спри се. Все още можете да спрете“, каза Олег Соскин.
    Освен това бивш съветник на Кучма каза, че украинският президент Володимир Зеленски може да се сблъска с катастрофални последици, ако неправомерно преследва граждани, които бягат от набор в независимите въоръжени сили. Соскин подчерта, че „Зеленски ще носи отговорност за това“. 

     
  • 22 Лудия касапин

    41 33 Отговор

    До коментар #3 от "Кени Грифин ловс АМС":

    Аха,значи Пирожката ,като завзе Бахмут около 16 пъти не беше пропаганда,ама когато украинците завземат територии е пропаганда...

    Коментиран от #24

  • 23 Дейвид Сакс

    39 26 Отговор
    Смятам, че войната започна преди девет години, а не миналата година. Мисля, че започна през февруари 2014 г. Започна с насилственото сваляне на президента Янукович, което отдавам до голяма степен на участието на САЩ в операцията за смяна на режима в Украйна.

    Коментиран от #41

  • 24 Кени Грифин ловс АМС 🤑

    32 18 Отговор

    До коментар #22 от "Лудия касапин":

    А защо Зелински не призна загубата на Бахмут?

    сникърс

    Коментиран от #48

  • 25 баба Ванга от Рупите

    23 30 Отговор
    Единия Курск ке потъне , другия ке стане украински .
  • 26 Я дай пак

    29 6 Отговор
    А през това време към Европа търчат хиляди групи от новозаселници с висше образование като лекари, инженери и учители, които викат, че европейската култура 5 пари не струва в сравнение с тяхната. Да живее криворазбраната демоКРАДЦИя. По света и у нас особено. МВРта, тулупи, и закони.
  • 27 И отново

    18 8 Отговор
    Бла бла бла, бла бла бла................
  • 28 Бачо Киро

    31 5 Отговор

    До коментар #15 от "Ами сега?":

    Ами руснаците нали имат лопати все пак.
  • 29 войната

    26 13 Отговор
    За това е виновна само малка група във Вашингтон, намираща се на власт. Можете да го наречете военнопромишлен комплекс. Това е справедливо название. Те нямат здрав разум. И ние сме във война поради липса на благоразумие.
  • 30 бой последен

    24 10 Отговор
    Днес, Сергей Шойгу каза, че военното ведомство не вижда нужда от нови доброволци за СВО, тъй като 114 хиляди руснаци са подписали договори с Министерството на отбраната и всеки ден този брой се увеличава с повече от 1,3 хиляди. Всъщност ние получаваме по един полк всеки ден, каза министърът по време на оперативна среща между руския президент Владимир Путин и постоянните членове на руския Съвет за сигурност. Шойгу каза още, че въоръжените сили на РФ получават средно по 112 единици техника на ден.

    Коментиран от #159

  • 31 ИстинатА

    26 13 Отговор
    Плоски лъжи, евтин парфюм. Дотам с контрата
  • 32 Българин

    39 22 Отговор
    Украйна Ще Загуби Войната Слава Русия Бог да Пази България и Бг Народ
  • 33 Това е

    7 17 Отговор
    Груба дезинформация!
    Пригожин е в андропауза и не знае какво говори!
    И тоя с глава като тиква « цигулка» , като пирня с впи в Русия!
    И той е с лозунг» Искам власт и пари!
  • 34 бай Шойгу

    23 6 Отговор
    Kакто е казал древният китайски мислител Кун Циу по известен като Конфуций: Ако не искат с добро, ще махнем вaзeлинa!
  • 35 Смях

    14 5 Отговор
    Тая пък чак се шокирала. Божкее, божке

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Писанке,

    23 13 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Javan, Иран: Украйна — най-голямото гробище на западна военна техника"
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 сорос.нет

    11 7 Отговор
    Между другото, чуваме много неща в основните медии, които според мен са напълно неверни" Американски проблем е да ги лъжат медийте . При нашите независими медии няма такова нещо право куме в очите и туй то!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този шегува окрите

    18 8 Отговор
    от дълго време, ама ония са прости и не зацепват! Щом Путин още не му е налял навичок, то е ясно защо така си отваря устата. Колко по-нагъсто надъхани окри, толкова по-добре. 😉
  • 43 стоян георгиев

    18 27 Отговор
    Освен пригожин същото го твърдят още доста руски военни дето са терен.те повтарят на сто процента моите твърдения за ситуацията по фронтовете.стрелков обвини путин даже в малоумие.

    Коментиран от #65

  • 44 Батко

    22 12 Отговор
    Много укробандери ще гледат своите нежни половинки от небесата как се е...т на земята!
  • 45 Ксанибa

    19 7 Отговор
    Как ги измисляте тия измамии, начии!! Пълен т..ак сте!
  • 46 в г 3 раждане

    9 14 Отговор
    хахахаха форумните z фашаги пак ли отричат 🤣
  • 47 Хаха

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кени Грифин ловс АМС":

    Да бе, той пригожин най-големия украински пропагандатор.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 голямото настъпление

    23 9 Отговор
    Вчера бандерите нали забили знаме в Пятихатки, днес руснаците ги изгонили от там:
  • 50 шоумен

    25 10 Отговор
    Гьобелс ряпа да яде! Бандерофашистите лъжат като за последно!

    Коментиран от #57

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мишел

    20 14 Отговор
    С такива приказки Пригожин смля 55 000 украински военни, изпратени от Зеленски в месомелачката Бахмут.

    Коментиран от #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Залужни

    17 8 Отговор
    Пригожин лъже, пълна кръб сме от Рамщайн само си харчат парите
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Матей преображенски

    21 6 Отговор
    Да,ама се оказа,че тия изказвания на Пригожин са ДИБидюс фейк на украинската пропаганда,т.е. те са изфабрикувани с помощта на изк. интелект,един вид кинаджийски фотошоп.Но има хора,които разбират от тия работи и посочиха признаци,по които се разпознава как е направено.Така че,изобщо не им се връзвайте на фалшивата реалност,дори са издокарали един от техните главатари,който е убит от руски ракетен удар и го развяват в клипове ,все едно е жив и здрав.

    Коментиран от #62

  • 57 стоян георгиев

    11 16 Отговор

    До коментар #50 от "шоумен":

    Това е от сайта на пригожин бе другар.ома аудио и видео и то не едно по темата.ама бандерите лъжат....ххахаахаха

    Коментиран от #61, #63, #69, #82, #89, #91

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Смях

    8 18 Отговор

    До коментар #52 от "Мишел":

    Самият пригожин каза 5:1 в полза на Украйна , ама кой да слуша 😂
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 стоян георгиев

    10 11 Отговор

    До коментар #56 от "Матей преображенски":

    Само дето са от неговия сайт.явно и него са го фалшифицирали с изкуствен интелект....

    Коментиран от #100

  • 63 мара подробната

    17 5 Отговор

    До коментар #57 от "стоян георгиев":

    Май Пригожин яко ви хвърля из бъзето ?

    Коментиран от #80

  • 64 КОТарАК

    12 12 Отговор

    До коментар #4 от "Сократ":

    руснаците казват , каквото им каже телевизора.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Абе хора

    21 5 Отговор
    Стига сте гледали чуждите черги.Да видим нашата : ограда по границата ? здравеопазване и образование? Среден успех 3.90 . Цар Борис след покръстването приел титлата кмет. Иначе пакистанци чалга културата се шири наред. Законодателство? Крадеш кокошка 5 години. Някой обрал друг на улицата 3 седмици условно. По селата Бог високо, Цар далеко. Бангладешките индигота се множат като хлебарки и безчинстват. Иначе в София 10 ушави пазят 2 минали под дъгата с флагове до паметника. Сътвориха се такива процеси, които турците и комунягите не успяха.

    Коментиран от #101

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Някой

    19 7 Отговор
    Марче, смяташ ли, че ако това беше вярно, западните медии нямаше да го раздухат. А Пригожин знаем, че обича да пуска блъфове
  • 69 Реалист

    18 6 Отговор

    До коментар #57 от "стоян георгиев":

    Кой е сайта на Пригожин бе м@ймуно гну.сна?

    Коментиран от #73

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 стоян георгиев

    6 13 Отговор

    До коментар #71 от "Шакира":

    Кажи за изкуствения интелект мани ги бандерит.знам.че го знаеш тия работи.виж кви умни постове си написал.хахахахаха

    Коментиран от #78

  • 76 стоян георгиев

    3 11 Отговор

    До коментар #74 от "8888":

    Хахахаха хохохох.

    Коментиран от #92

  • 77 Урюрвкос

    6 14 Отговор
    Русия лъже че за 20 дена е гръмнала 400 съветски танка и 13 броя западно производство

    Коментиран от #84

  • 78 Реалист

    14 7 Отговор

    До коментар #75 от "стоян георгиев":

    Кой е сайта на Пригожин бе алено @н@лно тра.вестит4е?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 стоян георгиев

    11 15 Отговор

    До коментар #63 от "мара подробната":

    Дреме ни на нас за готвача на путин дето бил преди това пандизчия а сега е наи добрия руски генерал.той е интересен само на ушанките и техните производни като теб.
  • 81 А бре

    5 11 Отговор

    До коментар #5 от "Укропат":

    Този "келеш" е създал военна полиция. ЧВК "Вагнер" създава военна полиция за лов на руски военни. Нещо да кажеш?!?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 фен на малки сиси

    15 8 Отговор

    До коментар #77 от "Урюрвкос":

    Окраина лъже, Зелински разпространява фейк нюз.

    сникърс

    Коментиран от #93

  • 85 стоян георгиев

    8 15 Отговор

    До коментар #79 от "Шакира":

    Редят ги и мачкат руската армия.интересна работа.реве пригожин реве гиркин реве тринадесети..
  • 86 Гориил

    6 7 Отговор
    В Русия ще бъде издигнат бронзов паметник на гения на информационната война. Биографията на Пригожин ще се изучава във факултетите по политически науки на всички университети в света. Великият мистик и манипулатор направи Русия лидер в силата и величието на пропагандната машина.

    Коментиран от #90

  • 87 Здрасти

    2 1 Отговор
    🤣🤣🤣😅🤣😂🤣😂
  • 88 Десу Янкоолов

    14 7 Отговор

    До коментар #83 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Окраунците на фронте живеят у черни чували. Сещай се. 🤭

    сникърс

    Коментиран от #99

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 стоян георгиев

    7 11 Отговор

    До коментар #86 от "Гориил":

    Кое ще се изучава? Кка да разедениш руския народ по време ма война?една част вярват на пригожин другата на мо на русия.верно е за паметник ама в украйна.

    Коментиран от #94, #128

  • 91 А бре

    8 9 Отговор

    До коментар #57 от "стоян георгиев":

    Този Пригожин направи Шойгу на щайга.

    Коментиран от #95

  • 92 Някой

    3 4 Отговор

    До коментар #76 от "стоян георгиев":

    хахахах, хохохо.
  • 93 стоян георгиев

    8 8 Отговор

    До коментар #84 от "фен на малки сиси":

    А пригожин що ги разпространява? А гоги?

    Коментиран от #96, #97

  • 94 Олесия 🇺🇦

    9 6 Отговор

    До коментар #90 от "стоян георгиев":

    Пашол на х... У. Й сукабляд.. ь
  • 95 стоян георгиев

    8 8 Отговор

    До коментар #91 от "А бре":

    Правят се на щайги един друг .това е добре за украинците.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Олесия 🇺🇦

    6 4 Отговор

    До коментар #93 от "стоян георгиев":

    Пашол на х... У. Й сукабляд.. ь. Ухади на х. У.
    Й сукабляд.. ь
  • 98 хммм

    9 7 Отговор
    Нашите русофили нали казват че украинците постоянно лъжат... на кого да вярваме?!?

    Коментиран от #102

  • 99 стоян георгиев

    7 10 Отговор

    До коментар #88 от "Десу Янкоолов":

    Що бягат тогава руснаците от тях?

    Коментиран от #108

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Любопитен

    7 7 Отговор

    До коментар #66 от "Абе хора":

    Защо ревеш бре? Нали чакахте Путин да ни оправи?
  • 102 стоян георгиев

    11 9 Отговор

    До коментар #98 от "хммм":

    Да вярваш на путлеров фен е голяма трагедия.
  • 103 Матей преображенски

    9 9 Отговор
    Украинците печелят,грънци,не са мръднали на йота,а се хвалят ,че са превзели стотина квадратни километра,всички тия измислици ги пускат ,за да се изтъкнат ,че още за нещо ги бива,че дълго обещаваното им настъпления не е пълен провал.Може би щяха да постигнат нещичко като превзет терен,ако бяха хвърлили всички сили ,с които разполагат и без да се съобразяват със загубите.А после щяха да минат в стремително отстъпление,затова са избрали компромисен вариант,да проявяват активност а отделни участъци,като го представят за генерално настъпление.Но с подобни плитки хитрини не ще излъжат руското разузнаване и всъщност борбата на изтощение продължава.

    Коментиран от #110

  • 104 стоян георгиев

    6 6 Отговор
    Ла.пам на краински туристи за стотинки
  • 105 гост

    7 8 Отговор
    Това е феик иначе пригожин щеше вече да е в другото измерение лично Путин щеше да го изпрати
  • 106 ВСУ

    9 12 Отговор
    Вече е на само два,три километра от Крим!
    Специални части на АЗОВ разчистват пътя за
    тяхното придвижване!
    До края на сезона Украйна си връща изконните свои земи!
    О.з. капитан Петко Димитров.

    Коментиран от #180

  • 107 Русофилите обвиняват Пригожин в лъжа

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Изведнъж":

    А тя каква била работата???

    Коментиран от #165

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Любопитен

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Кени Грифин ловс АМС":

    Че ти виждал ли си американски вестник бре копейко натруфена?

    Коментиран от #191

  • 110 стоян георгиев

    5 10 Отговор

    До коментар #103 от "Матей преображенски":

    Явно пригожин не мисли като теб,а и не само той.украинците превземат ежедневно нови територии а руската армия търпи ужасяващи загуби за да удържи украинскотп настъпление.
  • 111 пламен

    10 5 Отговор
    Започнаха да се самоизбиват. Русия в разпад
  • 112 Бат Котьо

    1 1 Отговор

    До коментар #108 от "Реалист":

    Ела да лапнеш сърмето.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Аз вярвам само

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Илон Мъск":

    на маршал Илон Мъск!
  • 115 Дух

    9 2 Отговор
    Пригожин разигра всичките!
    Шарани са без брой!
  • 116 хаха

    11 6 Отговор
    Пригожин казал това........ както и Буданов го дават жив с едни и същи пози на снимки, а в същото време вече гние от месец и червеите го глозгат.

    Коментиран от #119

  • 117 ⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷

    11 4 Отговор
    Руски Су-34 удари пункта за дислокация на наемници, присъединили се към ВСУ, в Купянско направление
    22.06.2023 11:15
    ВКС на Русия нанесоха удар по пункта за дислокация на чуждестранни наемници, присъединили се към въоръжените сили на Украйна в Купянско направление.

    Целта е била поразена от екипажа на изтребителя-бомбардировач Су-34.

    „Екипажът на изтребителя-бомбардировач Су-34 от авиационна групировка войски „Запад“ нанесе ракетно-бомбен удар по концентрацията на жива сила, въоръжение, военно и специално оборудване на интернационалния легион“, каза Зибински.

    Коментиран от #120

  • 118 хаха

    5 8 Отговор
    Давате Русия НО! новината от... Нацистка укропия.
  • 119 стоян георгиев

    7 10 Отговор

    До коментар #116 от "хаха":

    Буданов вчера има огромно интервю.или онзи ден.ама явно не ти се гледа...ххаахаха
  • 120 стоян георгиев

    5 5 Отговор

    До коментар #117 от "⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷":

    Тва ква връзка има с изказването на пригожин?
  • 121 Бесарабски българин

    8 7 Отговор
    Вагнер в момента не са на фронта, затова и няма как Пригожин да знае какво става там, което означава, че това е поредния фейк, в който си проличава паниката на фейк писачите, които са такъв психо ужас от десетките хиляди убити укровойни за 10 дена, че грешките стават очевидни и за Запада, който вече пише, че това са непроверени драсканици дошли от Украина.

    Коментиран от #146

  • 122 МАРО .....марооооо

    7 7 Отговор
    Мисирко заспала да не казвам " пу......Ко " заспала ! То ако Пригожин каже такива неща отдавна да е предал богу дух !!!!! Ама на вас ви е наредено от джендърлъка да внасяте раздор и да сеете сплетни и със това да печелите пари 💰💰💰💰💰💰 !!!!!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Тая е мръсна и злобна

    5 4 Отговор
    Мръсотия ......да вземе да се изпере във пералнята със със цианкалии !!!!!!!!
  • 125 Рашка е в колапс

    10 8 Отговор
    Има ли още навиници да вярват на руските лъжи и измислици ? Няма по лъжлива нация и по престъпен режим от кремълския !

    Коментиран от #175

  • 126 Маро и в секса ли си тъй зле ??????

    7 9 Отговор
    Както и във журналистиката и живота ?
  • 127 иван

    6 3 Отговор
    сформирана "резервна армия" от над 3000 единици бойна техника, до тук май станаха 1000 000 ватенки ,иначе сво върви по план.
  • 128 Гориил

    6 7 Отговор

    До коментар #90 от "стоян георгиев":

    Руските гении нямат нужда от доверието на Запада. Западното доверие подкопава тяхната карма и авторитет.Няма нищо по-отровно от одобрението на Европа. По правило това ще означава нападение и грабеж на Русия.В тази връзка руската пропагандна машина предпочита да работи с реални исторически факти и избягва фалшифицираните западни интерпретации.

    Коментиран от #142

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 11 Отговор
    Няма по пропаднали, продажни и пошли от ватниците и балканските им раби‼️

    Коментиран от #137

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Копей

    11 5 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ ЛИ Е ПРИГОЖКАТА, КОПЕЙКИ?
    ХА-ХА-ХА
  • 133 Бесен-_Язовец

    7 2 Отговор
    Кой е л"ъжец тогава, Путин или Пригожин?!?

    Коментиран от #139

  • 134 Васил

    9 4 Отговор
    То на всички е ясно че рашистите живеят в един измислен свят.
  • 135 Отрязън е пътя за бягство на ушанките!

    12 7 Отговор
    Всички мостове към КРИМ са взривени !
    Методично ВСУ стъпка по стъпка взима
    своето ! А Главните сили чакат включване !

    Коментиран от #148, #150, #162

  • 136 Когато цъфнат налъмите

    7 12 Отговор
    Зеленчука и бай дън
    Питат радио Ереван...
    – Какви са шансовете Украйна да си върне Крим, Донбас и т.н.?
    Радиото отговаря без да се замисля...
    - Същите както индианците да си върнат Америка!

    Коментиран от #152

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Баро

    8 0 Отговор

    До коментар #133 от "Бесен-_Язовец":

    Още няма ОПОРКИТЕ
    Ние се объркахме
  • 140 !!!?

    14 5 Отговор
    Путин каза, че Русия няма да нападне Украйна, а Пригожин чак сега разбра че лъже...само путинофилите още му вярват !!!?
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #128 от "Гориил":

    Егати щуротиите
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 ПоследниСофи

    2 2 Отговор

    До коментар #131 от "Последния Софиянец":

    Е и с последно писане. Утре умирга.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 стоян георгиев

    6 5 Отговор

    До коментар #121 от "Бесарабски българин":

    Верно ли твърдиш че пригожин не е наясно със ситуацията? И че ти бурята с двете леви обувки си по информиран от него?
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Интересно

    5 8 Отговор

    До коментар #135 от "Отрязън е пътя за бягство на ушанките!":

    Кои главни сили чакат... тия от по нашето и турското море ли, тия пратки на тагарев ли или тия от черните чували... или от умрел писмо!!!
    Нали пет мобилизации правят, събират ги по улици и паланки, 16 годишни и старци и жени вземат... ами то веке наближава и последния 0краинец!!
  • 149 Търся адреса на тази

    2 14 Отговор
    ГнилаКурветинаМара.

    Коментиран от #153, #158, #177, #179, #182, #186

  • 150 Поредното заблудено

    4 10 Отговор

    До коментар #135 от "Отрязън е пътя за бягство на ушанките!":

    ПП-ДБпедалче. Така бвгат че уркофашистката контраофанзива приключи преди да е започнала.

    Коментиран от #161

  • 151 МАЛО'УМИЕТО НА К'ОП'ЕЙ'КИТЕ Е...

    12 1 Отговор
    ПОТРЕСАВАЩО !!😂
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Искаш ли да ми ду'хаш?

    8 1 Отговор

    До коментар #149 от "Търся адреса на тази":

    педАЛ?
  • 154 идва и последния 0краинец

    1 8 Отговор
    Е що бе нали руснаците вчера сложиха край на контраофанзивата!!!
    А и още една - две контраофанзиви /пробиви/ и целта на бай дън и ФАЩ в тази война ще е постигната - последния украинец ще се е явил пред Спасителя бай Св. ПЕШКО.
  • 155 Само питам

    10 2 Отговор
    Пригожин ли лъже или Путкин?
    Я някоя копейка да мецне
  • 156 Градация :

    9 2 Отговор
    Тъп! По Тъп! Най Тъп!
    Възрожденски путинофил!
  • 157 Бесен-_Язовец

    5 1 Отговор
    Пригожин Президент,... Президент
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 стоян

    4 7 Отговор

    До коментар #30 от "бой последен":

    До 30 ком - каква техника - че те в урал завод произвеждат по 6 танка на ден а украинците унищожават по 10 на ден - от тия 112 еденици теника - 99 са камиони и джипки и стари бтр
  • 160 Механик

    6 1 Отговор
    Смяната на позициите със Спринт не е ..бягство.
    Костя така ни каза
  • 161 Абе следващото заблудено

    2 0 Отговор

    До коментар #150 от "Поредното заблудено":

    Не всички глави имат рамене.
  • 162 ОтрязЪн

    3 3 Отговор

    До коментар #135 от "Отрязън е пътя за бягство на ушанките!":

    Поне ника да си беше написал правилно!

    Коментиран от #166

  • 163 Соросоид

    4 2 Отговор
    Нали така другари от тролетарията?
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Начи

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Русофилите обвиняват Пригожин в лъжа":

    Толкова са русофили?
    Евроатлантиците пък взеха да го харесват!
    Бе ще има рев,но пък, ако беше решил Путин,Пригожкин щеше да...ама не?
  • 166 Абе отрИзания

    3 1 Отговор

    До коментар #162 от "ОтрязЪн":

    Намери ли плевнята? а че не си намерил вратнико пак той ли е виновен, грамотния?
  • 167 НЕ,БЕ .. ПЕ'ДЕ'РАС

    3 0 Отговор

    До коментар #164 от "Али Турчинът":

    Неграмотен! , Артемивск се щурмува от...2024год. , ама вие ПЕДЕРАСКИТЕ от къде да знаете! )))))
    Направи СПРАВКА, гей )))))

    Коментиран от #202

  • 168 Али аби

    2 4 Отговор

    До коментар #164 от "Али Турчинът":

    Не се ядосвай братле.Ние Българите сме свикнали да лаем.Не си сатрува се хабиш за тва племеЛично мен,ме е срам да се нарека Българин.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 АЗ СЪМ

    0 10 Отговор
    МАРАФЕИКА...!

    Коментиран от #172

  • 171 нещо не се връзва от двете статии

    5 1 Отговор
    Украинският премиер Денис Шмигал предупреди днес, че контранастъплението на украинската армия срещу руските сили "ще отнеме време", но каза, че е оптимист за нейния успех, предаде Франс прес, съобщи БТА.
  • 172 ТИ СИ... КОП'ЕЙКА

    7 0 Отговор

    До коментар #170 от "АЗ СЪМ":

    ТИЕБАМАЙКЯТА
  • 173 Интересно сега копейкаджийте

    3 0 Отговор

    До коментар #169 от "Пошьол":

    За кого са?!
  • 174 Хахахахах

    6 3 Отговор
    Копейките излязоха в нелегалност- само четат и стискат... дебелото черво ))))))
    Нема се стресирате копейки....путлер е КАПУТ
  • 175 Има има

    2 1 Отговор

    До коментар #125 от "Рашка е в колапс":

    Влюбените в Путин, джендърчета
  • 176 Истинския турчин

    1 1 Отговор

    До коментар #164 от "Али Турчинът":

    Даже Аллах не прощава на пийнали. Давай утре да драскаш, че да те разберем.
  • 177 3333

    5 1 Отговор

    До коментар #149 от "Търся адреса на тази":

    Да не останеш без зъби,копейко.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Намери ли адреса

    2 0 Отговор

    До коментар #149 от "Търся адреса на тази":

    На истинския ти баща?
  • 180 Упс!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "ВСУ":

    Нито сезона се знае, а годината още по-малко.
  • 181 АБЕ... ПИЧОВЕ, МАХНЕТЕ СТАТИЯТА ЗА

    7 2 Отговор
    ПРИГОЖИН ОТИ... КОПЕЙКИТЕ ИЗБЕГАА 😂
    НЕКОЙ ШЕ СИ . ПОСЕГНЕ

    Коментиран от #185

  • 182 Шшшшшш

    3 1 Отговор

    До коментар #149 от "Търся адреса на тази":

    И кво кат го намериш.Още едно шише ракия ли ще изпийш?
  • 183 Кукушинков

    5 3 Отговор
    Няма да слушате Пригожин.
    Той лъже .
    Слушайте мене .
    Днеска пак превзехме два квартала в Бахмут.


    У нас потери нет.
  • 184 Р.К.И.

    6 5 Отговор

    До коментар #164 от "Али Турчинът":

    Не знам за кой път го пиша! На границата са! Войната е на границата! След 16 месеца агресия войната е на границата. Погледни картата.Какви успехи руски бълнувате? За сравнение : за 4 месеца Вермахта беше под Москва. И ако не бяха американците, до Урал щяха да стигнат. Можеш ли да дадеш 220 000 убити , да си още на границата и да говориш че побеждаваш!?

    Коментиран от #188

  • 185 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    3 3 Отговор

    До коментар #181 от "АБЕ... ПИЧОВЕ, МАХНЕТЕ СТАТИЯТА ЗА":

    Не са бе!!Никой нема си посяга.Ти удари ли си една евроатлантическа,като истински драгкрал?
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 123

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Наблюдател":

    Явно "наблюдателите" в България разполагат с много конфиденциална информация! Да не би "наблюдателите" в България да работят в разузнаването ,или тази информация получават от други "наблюдатели", след втората парцуца,в кварталната кръчма?!

    Коментиран от #190

  • 188 Синко

    2 3 Отговор

    До коментар #184 от "Р.К.И.":

    Вече сме в 21 век!Мислиш ли,че някой бърза?

    Коментиран от #193, #194

  • 189 Радио Елто

    2 3 Отговор
    Русия Слава
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Десу Янколов

    0 1 Отговор

    До коментар #109 от "Любопитен":

    Даа, виждал съм. Даже съм чел - "Волстрийт джурнал", Ню Йорк Таймс.

    сникърс
  • 192 Военен

    2 6 Отговор
    Мария Атанасова за колко украински сребърника е купена?Няма срама

    Коментиран от #197, #206, #216

  • 193 ПА ОНО ИМА ЦЕЛИ..." 2 ДНЯ"...

    3 0 Отговор

    До коментар #188 от "Синко":

    ЗА ДЕКА А БРЪЗАТ ?!?
    БСЙ ДЪ УЕЙ,....2 ДНЯ....КОЛКО МЕТРА СА ?!?
    😂
  • 194 Абе внуче, нали путлера бързаше?

    3 0 Отговор

    До коментар #188 от "Синко":

    Я си спомни, как беше го маскирал военнопрестъпника?

    Коментиран от #196

  • 195 Същият

    1 1 Отговор
    Този вагнеровец вероятно е редактор във Факти.Знаем всичко нищо не е забравено.На есен ще броим .
  • 196 На мен

    0 0 Отговор

    До коментар #194 от "Абе внуче, нали путлера бързаше?":

    Не казвал,че бърза.А на теб...Е за тва когато четете новини сички много разбирате.

    Коментиран от #198

  • 197 Запасняка

    2 1 Отговор

    До коментар #192 от "Военен":

    Без това си тука, я ти кажи за колко си купен или подаряваш България на московието с майка си заедно?
  • 198 А на мен сички не разбират

    0 0 Отговор

    До коментар #196 от "На мен":

    Е всички разбират.

    Коментиран от #199

  • 199 Е понеже разбират

    0 0 Отговор

    До коментар #198 от "А на мен сички не разбират":

    Скоро нема свъши сичко,така че,да се наслаждаваме на кръвопролитията.

    Коментиран от #200

  • 200 Абе аз разбирам

    0 0 Отговор

    До коментар #199 от "Е понеже разбират":

    Че не разбираш български.

    Коментиран от #201

  • 201 И кво

    0 1 Отговор

    До коментар #200 от "Абе аз разбирам":

    Като не разбираш какво разбираш?

    Коментиран от #203

  • 202 Али Турчинът

    3 5 Отговор

    До коментар #167 от "НЕ,БЕ .. ПЕ'ДЕ'РАС":

    От кога се щурмува?
    Още веднъж повтори..:))
    Ей лилав..вие нито Русия знаете, макар че имате уж специалисти, в държания департамент на сащ.
    Руснаците само със затворници и лопати ще ва избият.
    Аз се чудя на акъла на Путин, защо още първия ден не изби целия Киев.
    Да видели, Киев за 3 дена ли, или за час се унищожава.
    Ашлак пичлеме.

    Коментиран от #204, #205, #218

  • 203 е това

    0 0 Отговор

    До коментар #201 от "И кво":

    че не си даже въздух под налягане.

    Коментиран от #208

  • 204 Намали малко спиртосването

    3 1 Отговор

    До коментар #202 от "Али Турчинът":

    Ноща е млада.
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Григор Димитров игра много силно и спечели срещу Серундуло с 2:0 сета.
  • 208 Това е хубаво

    0 0 Отговор

    До коментар #203 от "е това":

    Поне не съм в бутилка.
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Кака

    0 1 Отговор
    Защо лъжете бе!? Измисляйте по-правдоподобни лъжи....

    Коментиран от #214

  • 212 Последния Софиянец

    6 2 Отговор
    Зеленски унищожи могучая.
  • 213 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Щом готвачу и жужако с ботокса реват на умрело значи всичко е наред, капитулацията и разпада на могучая в ход!
  • 214 Ами гледай гон

    1 0 Отговор

    До коментар #211 от "Кака":

    Има го в нета ватеко куха,за това.
  • 215 Механик

    1 4 Отговор
    Начи, когато Пригожин каже, че руските войски търпят "колосални" загуби, не са нужни доказтелства. Когат обаче каже, че укрите и те търпят невероятни загуби, то тогава "...руското военно ръководство съобщава за значителни загуби и унищожена техника на украинската армия, без да представя доказателства..." (извадка от статията).
    А не ви ли минава през ум, че Пригожката ви литка като луди калинки с изявленията си? Ми той на 7-ми май съобщи, че на 9-ти се изтегля то Бахмут, щото няма боеприпаси, а на 10-ти май ви помля от артелерийски огън и на 12-ти превзе Бахмут?
    Не помните ли колко му бяхте сърдити, понеже "не държал на думата си"?

    Коментиран от #217, #229

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Фейк

    1 2 Отговор
    Пак пропаганда и изопачаване . Нищо ново
  • 220 Събудете се бе!!:)

    4 0 Отговор
    Пригожин ви пързаля със скечовете си от месеци, но най-вече пързаля украинските военни и началниците им от НАТО! Същите номера, да ги кара да се юркат и да не спират, както ги работеше и с Бахмут!

    Добър актьор, но скечовете му са написани от Кремъл!! И знаят, че западната пропаганда ще лапне въдицата и ще тиражира усърдно сама театралната постановка!

    Само пълен наивник може да си повярва, че ако Пригожин ги дрънкаше тия на своя глава, нямаше вече да се е самоубил или паднал от висок етаж! Или поне пратен да играе табла с Навални!:):) Вий за Путин и КГБ чували ли сте?

    Коментиран от #221

  • 221 Не бе!

    0 0 Отговор

    До коментар #220 от "Събудете се бе!!:)":

    Просто са шокирани:):)
  • 222 сопата

    0 1 Отговор
    днес колко путинисти бяха на концерт на кобзона -над 1000. но кобзона вика малко са трябва повече
  • 223 Смеш

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Смерш":

    Искаш да кажеш нормален путинофил...разбрахме те.
  • 224 Ама не бе

    0 0 Отговор
    Този и той е холивудски актьор !
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Пригожин

    2 0 Отговор
    Информация от първа ръка за Русофилите в България какво да очакват Лично от най доверения човек на Путин
  • 227 Явно разбира, но това е разликата

    0 0 Отговор
    от частен до държавен сектор дори и при военните действия!
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 отчаян русофил

    0 0 Отговор

    До коментар #215 от "Механик":

    Хахахахах това ли е най-новата опорка комик :)).Отчаяността ви няма граници
  • 230 Захаркова

    1 0 Отговор
    Какъв фронт бе хора,Русия няма никакво намерение да напада Украйна ! Кажете в кой ден и час ще я нападне, кажете де... !
  • 231 кална вена

    0 0 Отговор
    да бе да, баш така, тоя готвач актъор...
  • 232 Българин

    0 0 Отговор
    Мале ама лъжете !
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Долу русия

    1 0 Отговор
    Смърт на русия
  • 235 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Не е вярно Пирожкин лъже лъже, Вова готови сме да ти посвирим ако трябва, ние българските продажни комунисти, сме с тебе, само не искай пари от нас, а пращай долари ако може не рубли.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания