Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Юни, 2023 13:31 4 910 132

Путин се готвеше да превземе Киев, но избяга от Москва

  • владимир путин-
  • преврат-
  • русия-
  • украйна-
  • вагнер-
  • сащ-
  • антъни блинкън-
  • евгений пригожин-
  • киев

Путин и руската армия са много по-слаби и това е от значение по отношение на Украйна

Путин се готвеше да превземе Киев, но избяга от Москва - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Разбунтувалите се наемни войници, които за кратко превзеха руски военен щаб по време на застрашителен поход към Москва, се оттеглиха в неделя, но краткотрайният бунт отслаби позициите на президента Владимир Путин точно в момент, когато неговите сили са изправени пред ожесточена контраофанзива в Украйна, пише БТА.

Съгласно условията на споразумението, което сложи край на кризата, Евгений Пригожин, който поведе бойците на "Вагнер" в неуспешния метеж, ще отиде в изгнание в Беларус, но няма да бъде подложен на съдебно преследване. Но не беше ясно какво ще се случи в крайна сметка с него и неговите сили. Кремъл и беларуският президент Александър Лукашенко, който посредничи при сключването на сделката, оповестиха малко подробности за нея. Нито Пригожин, нито Путин са казвали нещо по въпроса, а висшите руски военни ръководители също запазиха мълчание.

Още новини от Украйна

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън определи събитията от уикенда като "необичайни", като припомни, че преди 16 месеца Путин изглеждаше готов да превземе столицата на Украйна, а сега трябваше да защитава Москва от сили, водени от някогашното му протеже. "Мисля, че видяхме да се появяват все повече пукнатини в руската фасада", каза Блинкън в предаването "Среща с пресата" по Ен Би Си.

"Твърде рано е да се каже къде точно ще отидат и кога ще стигнат (силите на Пригожин), но със сигурност ще изникват все повече нови въпроси, на които Путин ще трябва да отговори през следващите седмици и месеци", допълни той. Все още не беше ясно какво ще означават за войната в Украйна пробойните, отворени от 24-часовия бунт. Но в резултат на случилото се някои от най-боеспособните сили, сражаващи се за Русия, бяха изтеглени от бойното поле: войските на “Вагнер”, които показаха своята ефективност, постигайки единствената сухопътна победа на Кремъл от месеци насам в Бахмут, и чеченските войници, изпратени да ги спрат на подхода към Москва.

Бързото настъпление на силите на "Вагнер", което до голяма степен не срещаше съпротива, разкри и уязвимостта на руските сили за сигурност и армията. Съобщава се, че наемните войници са свалили няколко хеликоптера и военен комуникационен самолет. Министерството на отбраната направило коментар по тези твърдения. "Честно казано, смятам, че “Вагнер” вероятно е нанесла повече щети на руските въздушно-космически сили през изминалия ден, отколкото украинската офанзива през последните три седмици", заяви Майкъл Кофман, директор на отдела за изследвания на Русия в изследователската група Си Ен Ей.

Украинците се надяваха, че руските бойни действия могат да създадат възможности за тяхната армия, която е в начален етап на контраофанзива за връщане на територии, завзети от руските сили. "Путин и руската армия са много по-слаби и това е от значение по отношение на Украйна", заяви лорд Ричард Данат, бивш началник на генералния щаб на британските въоръжени сили. "... Пригожин напусна сцената, за да отиде в Беларус, но дали това е краят на Евгений Пригожин и на "Вагнер?", допълва той.

Съгласно условията на споразумението, което спря настъплението на Пригожин, на бойците на “Вагнер”, които не подкрепиха бунта, ще бъдат предложени договори директно с руската армия, което ще ги постави под контрола на военното ръководство, което Пригожин се опитваше да измести. Възможен мотив за бунта на Пригожин беше искането на министерството на отбраната, което Путин подкрепи, частните компании да подпишат договори с него до 1 юли. Пригожин отказа да го направи. "Това, което не знаем, но ще разберем през следващите часове и дни, е колко от неговите бойци са заминали с него, защото ако той е отишъл в Беларус и е запазил ефективна бойна сила около себе си, тогава той отново представлява заплаха за Украйна", каза Данат.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че в телефонен разговор в неделя е казал на президента на САЩ Джо Байдън, че прекратеното въстание в Русия е "разкрило слабостта на режима на Путин". При светкавичното си настъпление в събота силите на Пригожин поеха контрола над два военни центъра в Южна Русия и се доближиха на 200 км от Москва, преди да се оттеглят. Хората в Ростов на Дон приветстваха войските на Вагнер при оттеглянето им късно в събота - сцена, която засили страха на Путин от народно въстание. Някои жители на града се втурнаха дори да стиснат ръцете на Пригожин, докато той се отдалечаваше с джип.

Въпреки това бунтът бързо утихна, отчасти защото Пригожин не получи подкрепата, която очевидно очакваше, от руските служби за сигурност. Федералната служба за сигурност незабавно призова за неговия арест. "Явно Пригожин е изпаднал в паника", заяви пенсионираният американски генерал Дейвид Петреъс, бивш директор на ЦРУ, в предаването "Състоянието на съюза" по Cи Ен Ен. "Този бунт, въпреки че предизвика някои аплодисменти, изглежда, не генерира онази подкрепа, която той се надяваше да постигне", допълва той.

Ростов на Дон изглеждаше спокоен в неделя сутринта, като само следите от веригите на танковете по пътищата напомняха за бойците на “Вагнер”. "Всичко завърши съвсем добре, слава Богу. Според мен с минимални жертви. Добре свършена работа", каза един от жителите, който се съгласи да се представи само с малкото си име - Сергей. Той каза, че войниците на “Вагнер” за него са били герои, но вече не са.

В Липецка област, която се намира на пътя за Москва, жителите изглеждаха необезпокоени от размириците. "Те не нарушиха нищо. Стояха спокойно на тротоара, не се приближаваха и не говореха с никого", казва Милена Горбунова пред АП. Докато силите на “Вагнер” се придвижваха на север към Москва, руски войници, въоръжени с картечници, изградиха контролно-пропускателни пунктове в покрайнините на града. В неделя следобед войските се изтеглиха и движението се нормализира, въпреки че Червеният площад остана затворен за посетители. По магистралите, водещи към Москва, екипи ремонтираха пътища, разрушени само няколко часа по-рано в паниката.

Водещите на контролираните от държавата телевизионни канали представиха споразумението за прекратяване на кризата като проява на мъдростта на Путин и излъчиха кадри на оттеглящите се от Ростов войски на “Вагнер” за облекчение на местните жители, които се опасяваха от кървава битка за контрола над града. Интервюираните от “Канал 1” жители на града похвалиха начина, по който Путин се е справил с кризата. Но бунтът и сделката, която го прекрати, сериозно накърниха репутацията на Путин като лидер, готов безмилостно да наказва всеки, който оспорва властта му.

Пригожин поиска отстраняването на министъра на отбраната Сергей Шойгу, когото той отдавна критикуваше остро за начина, по който води войната в Украйна. САЩ са разполагали с разузнавателни данни, че Пригожин от известно време струпва свои сили в близост до границата с Русия. Това противоречи на твърдението на Пригожин, че бунтът му е в отговор на нападението на руските военни срещу полевите му лагери в Украйна в петък, при което според него са загинали голям брой негови хора. Министерството на отбраната отрича да е атакувало лагерите.

Конгресменът Майк Търнър, който председателства комисията по разузнаване в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, заяви, че походът на Пригожин към Москва изглежда е бил планиран предварително. "Тъй като е военен, той разбира логистиката и помощта, от която ще се нуждае, за да направи това", включително от някои руснаци по границата с Украйна, които го подкрепят, каза Търнър в предаването "Лице на нацията" по Си Би Ес. "Това е нещо, което е трябвало да бъде планирано доста преди това, за да бъде изпълнено по начина, по който стана", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На путин

    63 51 Отговор
    името говори и за характера

    Коментиран от #4, #27

  • 2 Войната продължава,

    60 10 Отговор
    хората си мрат яко, спрете ВОЙНАТА!!!
    Искаме МИР!!!

    Коментиран от #9, #30, #49

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Путин и Медведев са високи

    43 39 Отговор

    До коментар #1 от "На путин":

    общо 1,25 см Но се рапкат един друг като големи хора

    Коментиран от #89

  • 5 Някой

    57 52 Отговор
    Хехе! Избягал бил. Да не би да сте му светили?
    Хайде стига сте спазили само, прекопирвайки я укропски, я пиндоски пропаганди.

    Коментиран от #78

  • 6 Много

    34 21 Отговор
    "геройско" и очаквано !
  • 7 СЪЛЗЛИВИЯ КРЕМЪЛСКИ ДИКТАТОР

    51 40 Отговор
    Бе спасен от беларуския сатрап.....
  • 8 КОТарАК

    16 25 Отговор
    в Питер с влака ли забегна или със самолета? колко съм му говорил на тоя готвач да не пие толкова...лошо пиянство има
  • 9 Руската Мечка

    61 32 Отговор

    До коментар #2 от "Войната продължава,":

    се оказа плюшена

    Коментиран от #72, #76

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 стоян георгиев

    47 42 Отговор
    Путин съсипа русия.ппдобно на хитлер германия.поколения руснаци ще се срамуват от него.

    Коментиран от #20, #37

  • 12 КВОТО ИМЕТО МУ

    36 28 Отговор
    Такъв и характера му.....

    Коментиран от #32

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ДДРОнег

    43 31 Отговор
    Всички диктатори са страхливци !!!

    Всички диктатори умират от насилствена смърт !!!

    Краят на путин и московия наближава 🤣😂😂😂😂😂😃😃😃
  • 15 РУСКИ ДЖЕНДУР

    9 9 Отговор

    До коментар #10 от "СИНЬОТО":

    За нас ли намекваш

    Коментиран от #28

  • 16 Реалност

    7 10 Отговор
    Е кое не така ?
  • 17 Коментаторски клишета

    19 8 Отговор
    Изтегли се необезпокояван в своята половина и остави противниковите футболисти да си подават топката един на друг, въобразявайки си че са разкрили тактическата му схема.
  • 18 ФАМИЛИЯТА

    17 9 Отговор
    Отразявала характера....така говорят де....
  • 19 реру

    55 19 Отговор
    "Путин се готвеше да превземе Киев, но избяга от Москва"


    Както са казали хората: "Страх лозе пази"...

    Коментиран от #91

  • 20 Хахаха

    31 49 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Съсипаните руснаци живеят по добре от нас българите.

    Коментиран от #42, #44, #84, #114

  • 21 СКРИ СА В ДУПКАТА СИ

    34 18 Отговор
    Това ли е лидерът на огромната държава.....
  • 22 РЕАЛИСТ

    29 18 Отговор
    Путин пак ги изигра , Марийке. Не срещнали били съпротива.Ами точно това са очаквали САЩ, както каза CNN, да се лее руска кръв . Що не се питаш, що клекна толкова лесно Пригожин. Казаха му, че милост за него няма да има, ако продължи. Сега се внася законопроект в Думата, щото Вагнер е извън закона и ще се реши съдбата му.

    Коментиран от #33

  • 23 Бесарабски българин

    30 25 Отговор
    Путин не е бягал, защото за разлика от Западната джендърия, той си стои на мястото.
    Преговорите с Пригожин бяха, за да не бъдат избити тези, които не сложат оръжие – това бе предвидено за метежниците в краен случай.

    Коментиран от #54

  • 24 Копей

    25 20 Отговор
    До къде я докарахме, копейки?!?
    От...3 ДНЯ и все " ,...до..."1 ден и сме в Кремля" !
    Няма кой да спре 5 000 наемника до Москва, и копаят землянки,гърмят мостове, прекопават пътища за да ги спрат ?!?
    Ха-ха-ха

    Коментиран от #31, #55

  • 25 Ванга

    13 14 Отговор
    Готвачо пак ке се върне
  • 26 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    24 22 Отговор
    Путлер е едно мноооого страхливо и тъпо К@ пеле
  • 27 Ъхъ

    19 17 Отговор

    До коментар #1 от "На путин":

    на Путин името е , а името Владимир значи "владее света"...това ли имаш предвид? :))))

    Коментиран от #35

  • 28 СИНЬОТО

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "РУСКИ ДЖЕНДУР":

    За нас ЛИЛАВИТЕ ,аз съм от седмия пол десен ляв лилав от различните сме ,Освен това съм с американски чар и фон дьо тен по рождение ,червените са ми братя по кръв ,зелените са враговете ,Десен Американски тип човек
  • 29 КРЕМЪЛСКИТЕ ВЕЛМОЖИ

    17 18 Отговор
    Са скриха като плъхове.....чужд президент им спаси кожичката....
  • 30 ВСИЧКИ ИСКАМЕ

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Войната продължава,":

    КОЙ ТОЧНО ДА Я СПРЕ И НАЙ ВАЖНОТО КАК ? КАК ХАЙДЕ ОТГОВОРИ АКО ИМАШ ПРЕДЛОЖЕНИЕ КАЗВАЙ!! ИНАЧЕ СА ПРАЗНИ ДУМИ.
  • 31 Новата опорка на копейките

    17 10 Отговор

    До коментар #24 от "Копей":

    От Беларус до Киев са 100 км.Мда.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Беги бе пед'ал

    4 5 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    Шибни една менте пърцуца и леги
  • 34 кокорчо

    4 3 Отговор
    тъпа колкото си искаш на ли знаеш
  • 35 Хахахаха

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Ъхъ":

    Не точно хохохо

    Коментиран от #40

  • 36 Хихихи..

    17 16 Отговор
    Западът само лае и Никога няма да ухапе Путин,защото Трепери от Него.Ако му стискаше,да го е направил хиляда пъти досега..

    Коментиран от #41, #60

  • 37 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    17 11 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    BE B00KLУК КАРВАРИТЕ СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ БЕ СМ00ТАНЯК ОТ 9 МИЛИОНА СТАНА 5 МИЛИОНА ....СЕДНАЛ ДА МИСЛИ РУСИЯ ???

    Коментиран от #52

  • 38 ОТ 70 ГОДИШЕН ДЯДКА

    15 9 Отговор
    Кво да съ очаква
  • 39 Е да вярно е

    14 9 Отговор

    До коментар #32 от "хаха":

    Затова му викат вече и Пъткин

    Коментиран от #43

  • 40 Ъхъ

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "Хахахаха":

    а кое е точното? Или си дрънкаш ей така?
  • 41 ЩАТСКИ ОРЪЖИЯ ТРЕПАТ РУСНАЦИ

    12 10 Отговор

    До коментар #36 от "Хихихи..":

    Идеално за янките......
  • 42 Да ти кажа...

    20 14 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    Акъл та лъже..даже през турско сме живели по-добре от крепостните/ справка- Достоевски/

    Коментиран от #92

  • 43 хахаха

    14 1 Отговор

    До коментар #39 от "Е да вярно е":

    а твоето вероятно е Пъпкин...:)))) ако не ти харесва, може и Пъмпкин...:))))

    Коментиран от #59

  • 44 стоян георгиев

    12 9 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    Интересно що бягат в българия а не обратно? Напиши помойка в тубата и гледай как хубаво живеят.
  • 45 С.П.

    16 7 Отговор
    Общо взето, от тази статия разбираме, че има много мъка в душата на някои западни политици и анализатори, че метежът не успя, но нито един от тези политици и анализатори не си зададе въпроса "Защо не успя", защото отговорът хич не ги устройва, а той е, че цялата армия, целият политически елит и народът на Русия застанаха твърдо зад своя президент и Пригожин осъзна, че е сам и изолиран. Пукнатините в руската фасада са само в главата на Блинкен, който вместо да гледа чуждия двор, да си отговори на въпроса докъде той и неговият престарал президент са докарали САЩ, че по проучване на NBC само 20 % от запитаните заявяват, че САЩ се движи в правиланата поска, а 74 % считат, че страната им е поела грешен курс на развитие.
  • 46 ТАКА ДЕ

    7 8 Отговор

    До коментар #32 от "хаха":

    Вече е ПЪТНИК....

    Коментиран от #51

  • 47 Бесарабски българин

    11 14 Отговор
    Пригожин искаше Киев да бъде изравнен със земята, полската база, където есе получава оръжие от Запада да заприлича на кратер без предупреждение, а всичкото оръжие, което се стоварва на границата с Украйна и после се вкарва вътре трябваше да бъде унищожено заедно с доставчиците не на Украинска, а на териториите на държавите, участващи във войната. След това Западът щеше да се сниши толкова ниско, че нямаше и гък да каже, защото следващата стъпка е ядрена война, в която Сащ ще престанат да съществуват и като територия, докато Русия е твърде голяма!

    Коментиран от #88

  • 48 Мдаааааа

    13 8 Отговор
    Видяхме зеления смъркач, как не смееше да се прибере и обикаляше цял свят.
  • 49 12783

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Войната продължава,":

    И аз искам да няма чалга ама я има!
  • 50 доцент

    8 4 Отговор
    Пак глупости на търкалета
  • 51 хаха

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "ТАКА ДЕ":

    Всички сме пътници, но такива като тебе са с подпечатан билет за ада, а вече и пристигането ти е записано...

    Коментиран от #57

  • 52 стоян георгиев

    8 13 Отговор

    До коментар #37 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    Краварите ква вина имат че си болен и импотентен заради руската зараза?ние останахме последната в европа посткомунистическа страна. Ясно още трябва да намаляваме докато изчистим болеста .

    Коментиран от #97

  • 53 КРЕМЪЛСКИЯ САТРАП

    10 11 Отговор
    Показа истинското си лице.....страх и безпомощност....
  • 54 Бацо Гацов

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Бесарабски българин":

    Ахаааа..виж ти ква била работата..начи прекопаваха асфалта за да има къде да могилизират вагнеровци...не знаех, не знаех...мерси, че ни осведоми
  • 55 няма да

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "Копей":

    питай Наакашвили колко бързо реагират руснаците когато искат
  • 56 Мусад

    9 5 Отговор
    Добре , че Путин даде гаранция за живота на зеления джуджак, че още щеше да се вмирисва у бънкеро
  • 57 СТИГА БЕ

    3 3 Отговор

    До коментар #51 от "хаха":

    Всички ша мрем....но най е гадно да си пътник от....ВЛАСТТА...
  • 58 Фанфан

    8 10 Отговор
    Този къпещ се в ледените води на северния ледовид океан излезе голям страхливец....Избяга от Москва в съдбовния момент. А Зеленски остана в Киев, когато идваха да го ликвидират....Ето това е разликата. АЗ ПРЕЗИРАМ СТРАХЛИВЦИТЕ. Тоя сигурно си мисли, че неговия живот е най-важен на цялата планета...Е не е така, ще свърши и той сато Сталин, умирайки в собствените си изпражнения и урина.....Блатарите русофили в България нека прочетат за последните часове на Сталин. Пишат в Гугъл и там излиза.
  • 59 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "хахаха":

    Хаха
  • 60 Некой си

    2 4 Отговор

    До коментар #36 от "Хихихи..":

    Абе не знам, ама онзи ден гледам, че беше така изтръпнал, че вОда едвам преглъщаше. Сега, когато Батката от Беларус опраи работата, курназ го даваш..само че не бързай, събитията едва сега започват...мдааа!!!
  • 61 Абе

    3 8 Отговор
    Слава на Русия и комунизма
  • 62 фокус мокус

    3 1 Отговор
    наскоро путин беше на няколко места едновременно на живо. кой точно е избягъл - умрелият, раково болният, този дето се къпе в кръв от рога на елени...
  • 63 В ТРУДЕН МОМЕНТ ПРЕДАДЕ НАРОДА СИ

    9 3 Отговор
    Кой ли управлява русия.....
  • 64 СКРИ СА В БУНКЕРА

    10 3 Отговор
    Шубе го е от бившия му готвач
  • 65 Хахаха

    10 8 Отговор
    САЩ с охрана от още 32 държави щяха да превземат Кабул, но избягаха от цял Афганистан, а малко преди това шепа протестиращи превзе Капитолия:)))
  • 66 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 5 Отговор
    едно въженце се полюшва....От спаската кула.......

    Коментиран от #75

  • 67 коментатор

    11 1 Отговор
    стига коментирайте великия Путин....а напишете за днешното заседание на американския конгрес където бе гласувано и одобрено за ИМПИЙЧМЪНД НА АМЕРИКАНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ

    Коментиран от #73

  • 68 Гаглей

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Вместо неудачните ти коментари Фани напиши некоя рецепта, да си сготвим вкусно
  • 69 НИКОЙ НЕ ЗАСТАНА ПРЕД ВАГНЕР

    6 5 Отговор
    Да защити Путин.....а уж има л 80% подкрепа....
  • 70 Путин бая се уплаши...

    4 5 Отговор
    И къде ли запраши....
    От няколко апаши...
  • 71 ГОВОРЯТ ЧЕ

    4 3 Отговор
    Фамилията говорела за характера.....дали е вярно
  • 72 реру

    27 8 Отговор

    До коментар #9 от "Руската Мечка":

    "се оказа плюшена"


    Ситуацията с тази мечка е доста интересна...

    Коментиран от #79, #83, #110

  • 73 гого

    7 2 Отговор

    До коментар #67 от "коментатор":

    А неее домократично как факти подлогите на краварите ще напишат такава статия нали заработват пред козяк от тези 47 милиона който са дадени от нпо сорос и посолството за пропаганда .то няма мин през която да не излиза статия за Русия и Путин
  • 74 НЕ СЕ СТРАХУВАШЕ САМО ОТ ВАГНЕР

    6 2 Отговор
    Мислише че са му спретнали и дворцов преврат.....
  • 75 аха

    2 3 Отговор

    До коментар #66 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    а така много си запозната ти какво защо
  • 76 Факрус

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Руската Мечка":

    Каква мечка, това е проскубан чувал!
  • 77 Некъпан джендър

    4 9 Отговор
    Путин и руската армия са много слаби, затова ние от НАТО вече втора година воюваме само в ТикТок и не смеем да се намесим...сигурно защото още ги горят задн....те от Афганистан.

    Коментиран от #82

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Хахахаха

    16 2 Отговор

    До коментар #72 от "реру":

    Хахахаха
  • 80 0Т 70 ГОДИШЕН ДЯДКА

    12 4 Отговор
    Кво да се очаква......
  • 81 На амбразурата

    7 5 Отговор
    Никой не понече
    Да защити кремълското човече
    И май в канала изтече
  • 82 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ, НЕ НАТОВСКА

    10 6 Отговор

    До коментар #77 от "Некъпан джендър":

    Кой ли трепе путиновите пълчища....
  • 83 НАТО

    18 3 Отговор

    До коментар #72 от "реру":

    ХАХАХАХА
  • 84 Факрус

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    Ами заминавайте там, да си живеете добре, бе подлоги руски!
  • 85 Механик

    6 18 Отговор
    Пак ще повторя. Путин щракна с пръсти и колоната се върна в Украйна да трепе натовски наемници.
    На мен това ми говори много. За вас не знам.
    п.п.
    Това към коментар 1
    Уважаеми, името Путин не идва от това което ти си мислиш. Руснаците си имат дрга дума за това което ти си мислиш.
    Името идва от "ПУТ"- път. Името Путин е равносилно на английската дума pathfinder =водач, вожд, такъв който показва пътя . И ПУТИН е точно такъв човек, колкото и да не ви изнася.
    А сега ще ви бахмути с вагнеровци, та ще видите двата свята. Ако нещо не ви изнася се оплачете на Пригожин. Оня ден нали казахте че бил ваш човек.

    Коментиран от #95, #117, #124

  • 86 Гена

    3 2 Отговор
    Не е бегал од Мацква шо немаше нужда! До де почне пуча на Женя Славенофила и спре, ма Пусю бе се залостил под земи у на бронетрено кенефът! Вътре на три ката у цокаля са спуснат капак! Казале мо ФСБето или у дермочамадана или у цокаля.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 объркано ватниче

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Бесарабски българин":

    да и после русия е остъклена, мдам.
  • 89 Механик

    6 13 Отговор

    До коментар #4 от "Путин и Медведев са високи":

    ооооо, той па зеленски много висок и той. Ама може да свири на пиано без ръце.
    Путин и Медведев поне не са се излагали чак до толкова.
  • 90 ПОЗОРНО СА ИЗНИЗА

    7 5 Отговор
    Кожухчето да спаси.....
  • 91 европеец

    17 2 Отговор

    До коментар #19 от "реру":

    Яко гавра.
  • 92 Абе аз да ти кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Да ти кажа...":

    Акъла може и да ме лъже, ама очите не ме лъжат.

    Коментиран от #109

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Дон Калверо

    4 3 Отговор
    Каза ли ви Путин къде е избягал от Москва или го е оставил на въображението ви?
    Гръмки заглавия на една пушилка
  • 95 КВО ЩРАКАНЕ С ПРЪСТИ БЕ

    5 5 Отговор

    До коментар #85 от "Механик":

    МИНСКИЯ диктатор го измъкна от блатото....

    Коментиран от #100

  • 96 ЗЕЛЕНСКИ КЪМ ПУТИН

    3 2 Отговор
    Шубето а голем страх
  • 97 стоенка георгиевска..

    4 3 Отговор

    До коментар #52 от "стоян георгиев":

    Чакам % от телко,оти целото ми полукълбо-не работи.
  • 98 РУСКИ ВОЙНИ

    4 2 Отговор
    Срещу кремълския сатрап.......нещо не му цепят басма
  • 99 ГОТВАЧ КАДРУВА В МОГУЧАЯ

    5 2 Отговор
    Падението еголямо
  • 100 а бе смотан..

    2 5 Отговор

    До коментар #95 от "КВО ЩРАКАНЕ С ПРЪСТИ БЕ":

    Всичко е бизнес,беларусино обеща на приго..че вова ще му даде мините под соледар-все пак вагнер си ги е заслужил.

    Коментиран от #102

  • 101 КОЙ ЛИ УПРАВЛЯВА РУСИЯ......

    4 4 Отговор
    Щом кремълските управници бяха....гипсирани
  • 102 КЪВ БИЗНЕС БЕ

    7 7 Отговор

    До коментар #100 от "а бе смотан..":

    Путин унизен, Кремъл разколебан....руския народ гледа и са чуди кой командва парада....

    Коментиран от #104

  • 103 ГОЛЕМА ДЪРЖАВА СЕ УПРАВЛЯВА

    1 0 Отговор
    С авторитет, доказан с действия, а не с декларации....
  • 104 тва е..

    4 6 Отговор

    До коментар #102 от "КЪВ БИЗНЕС БЕ":

    Бандерско филмче от студио квартал 95-в главната роля зелен джугач.

    Коментиран от #107

  • 105 ТРЕБЕ НЕКОЙ ДА СЪ ПЕНСИОНИРА

    2 0 Отговор
    Не оправда очакванията на руския народ.....
  • 106 ВАГНЕР Е НАЙ- ДОБРАТА АРМИЯ

    6 0 Отговор
    И ти ли вярваш на това ? без стрелба мина този ,,преврат "? Вагнер споко,но си карат по магистралата без никой да ги обстрелва . Та нали ако има преврат 10 ескадрили самолети и вертолети щяха да ги бомбардират
  • 107 БАЯ РЕАЛНО

    4 2 Отговор

    До коментар #104 от "тва е..":

    Е тва "на детско филмче".....МОЦКВА са барикадира.....
  • 108 ПОЗОР ИЛИ СЛАВА

    0 0 Отговор
    Руския народ сам го определи....
  • 109 Да ти кажа...

    7 1 Отговор

    До коментар #92 от "Абе аз да ти кажа":

    Зависи къде гледаш...виждал съм на 300метра от Рубльовка такава мизерия, че едва ли и крепостните са живели така...Така че не само ти имаш очи и си виждал...Самия факт, че рашите дават мило и драго да живеят тук, говори сам по себе си. Па ти тия чували ги задигай на тия, дето не са ходили в сибирския свинарник..
  • 110 Бацо Гацов

    1 13 Отговор

    До коментар #72 от "реру":

    Дааа..показваш нагледно какъв е контраста между истинското, гордото животно и панаирджийската мечка, дето я развеждат с брънката на носа по панаирите..
  • 111 бункерно джудже от кремъл

    12 4 Отговор
    Oт "Киев за три дни" се превърна в бягство от Москва.
  • 112 Еййй

    3 0 Отговор
    Из врат и се таз природа, ей!!!
    Уж сладководна риба е шафрана, а пък Атлантика се препълнил с такива...
    На гола кука се ловят...
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Хахаха я

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    Еми няма работа за вас, партийните секретари. Едно време получавахте заплати без да свършите за една стотинка работа.
  • 115 не може да бъде

    5 0 Отговор
    Не съм против различните мнения,особено за обстоятелства,които са предвестник на тежки проблеми.Считам че даже е наложително да има различни мнения и преценки от различни страни,и тези мнения да исе изказват аргументирано ,обосновано и цивилизовано.Употрабата на вестникарски клишета както в случая считам за вредна.Има статия на Лари Джонсън ,преппечатана в Блиц .тази статия ни показва поне според мен че разумнита хора в САЩ не са свършили и не всички журналисти пасат трева от евроатлантическата ливада!?Както казва Лари Джонсън във Вашингтон са очаквали да видят как Путин бяга от Кремъл гол и в този дух са публикувани най-различни статии в медиите и предавания по телевизията !?Но както се оказа ло това е" просто един политически еквивалент на преждевременна еякулация"!?
  • 116 КЪДЕ Е ИЗБЯГАЛ ПУТИН

    6 10 Отговор
    В КАБИНЕТА СИ Е И СИ ГО МЕСТИ ОТ ЕДИНИЯ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ ! ОДИ СКИВАЙ БЕ ДРИШЕЛ !
  • 117 Бацо Гацов

    1 3 Отговор

    До коментар #85 от "Механик":

    Абе обахмутил са е и той маа..като гледам, май вече си установил стабилна факслиния с кораба -майка и ти...
  • 118 ПУТИН ХЕМ Е ИЗБЯГАЛ

    4 15 Отговор
    ХЕМ Е В КОМА , А И ОТ СТОТИНА РАКА Е БОЛЕН !
  • 119 вова съм ,вова съм

    2 4 Отговор
    В моя глубакая резиденция " Куриная жопа " съм .
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 ПУТИН Е ИЗБЯГАЛ НА ......ВИ В ..........

    3 2 Отговор
    ДЕТО ВИ Е РОДИЛА ! !
  • 122 До Мария Атанасова

    3 6 Отговор
    Хитлер атакува Москва с 2 000 000 войника. Не можа да я превземе. Пригоржин има само 25 000. Ти сериозно ли си мислиш, че е бил заплаха я за Москва, я за Кремъл, я за самия Путин?
  • 123 Тити

    9 3 Отговор
    Путлер ще умре в бункера като Хитлер.
  • 124 Путин ли

    2 3 Отговор

    До коментар #85 от "Механик":

    ЖенскиПоловОрган .
    Направо Путян .

    Патфайндър бил .
    Хахага
  • 125 Легион СР

    1 2 Отговор
    Ние със 500 човека си правим какво искаме в Белгород.
    Ако не беше ТъпоШенко , не знак как щяха да ги спрат Чвк то ,към Масква .
  • 126 Матей преображенски

    2 3 Отговор
    Западната пропаганда сега,когато надеждите им не се сбъднаха,започнаха да измислят всякакви въображаеми щети за Путин и руското командване.Вярно,своеволието на Пригожин е осъдително,но самия статут на това крупно военно подразделение предполага подобно поведение.Вагнер не са част от руската регулярна армия,тази частна армия е съставена от всякакви ренегати и подобен риск никога не е поеман от руското командване през последните сто години.Сталин също е използвал всякакви престъпници на фронта,но разпръснато сред редовните части,а обособени са били само щрафбат.Бунта изглежда е бил именно заради намерението Вагнер да бъде поставен в подчинение на върховното командване или да бъде разформирован.И все пак Путин е находчив и от всяко положение ще извлече полза,и всякакви укори и натяквания ,че нещо непоправимо се е случило ще се окажат напразни.

    Коментиран от #128

  • 127 ,,Цирк Кремъл,,

    2 2 Отговор
    Новата постановка на путиновата лъжа.
    Не разбрахте ли че всичко това е поредната постановка на Путин. Пригожин се нас,- Ра на фронта и за да избегне срама и ли смъртта, предпочете да изцинира метеж на руското военно министерство,. Нито може да преобърне нещата е Москва нито на фронта. Поредната лъжа на цирк Кремъл . Избягал в Беларус при най верния на Путин губернатор на руската федерация, фатмака граничар лукашенко.хахах смяв Цирка...
  • 128 Войводата

    1 0 Отговор

    До коментар #126 от "Матей преображенски":

    Бай Матейчо ..
    Явно си от старата система на СССР. парадите на фронта не помагат там трябва войска апутин я няма.... Щом една страна разчита на ниско платени наемници от третия свят и престъпници да водят мащабни военни действия на няколко стотин километра фронтова линия , каъв е извода. Че Путин е поредната пропаднала руска военна офанзива ккато Авганистан навремето Китай, Ирак, Югославия, Либия, все издънки тавариш Путин....
  • 129 Революция 97.

    1 0 Отговор
    Лукашенко се крие е Беларус защо ли.???
    При най верния слуга на Путин Лукашенко.
    Там е най сигорно за него че иначе я чеченец я украйнец шеги тупне. Голямата легенда пригожин, поредни шут на Путин. Кадиров и цирк чеченски не знаем докаде стигнаха с представленията си по руските бензиностанции.. хахахаа
  • 130 ЧИЧИ

    0 0 Отговор
    бОЙ ПО УКРАЙНСКИТЕ БАНДИТИ ОГРАБИЛИ ДЪРЖАВАТА СИ КАТО ТУК ТИЯ НАШИТЕ
  • 131 ПУТИН НЕ Е БЯГАЛ А ТРЯБВАШЕ ДА КОЛТУЧИ

    0 0 Отговор
    ДОМАТИТЕ НА ДАЧАТА , ПРИГОЖИН МУ Е ПОМАГАЛ НО НЯМА СЕГА ДА ГО РАЗГЛАСЯВАТ !
  • 132 Там е

    2 0 Отговор
    В Бункеру проверихте ли
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания