Last news in Fakti

29 Юни, 2023 03:12 5 448 77

На 29 юни 1944 г. Червената армия избива 20 000 германци

  • танк-
  • червена армия-
  • операция багратион-
  • третия райх

Операция "Багратион" срещу Третия райх

На 29 юни 1944 г. Червената армия избива 20 000 германци - 1
Снимка: Shutterstock

На 29 юни 1944 г. Червената армия превзема Бобруйск, избивайки над 20 000 германски войници. Сраженията са част от операция „Багратион“. Това e кодовото име на Беларуската стратегическа настъпателна операция, проведена от Червената армия в периода 22 юни – 19 август 1944 г. Това е една от най-големите военни операции в историята на човечеството. Наречена е в чест на грузинския принц и руски пълководец, прославил се във Френско-руската „Отечествена“ война от 1812 година, генерал Пьотър Багратион, смъртно ранен в битката при Бородино.

Бобруйската операция започва на 23 юни срещу 9-а армия на южния фланг от Първи Беларуски фронт, но руските сили понасят тежки загуби преди да пробият германската отбрана. Рокосовски заповядва допълнителна артилерийска подготовка и бомбардировки от авиацията, и започва нови атаки на следващия ден. 3-та армия извършва пробив на северния сектор, хващайки в капан германския 35-и корпус на брега на Березина. 65-а съветска армия пробива на юг през 41-ти германски корпус и към 27 юни двата германски корпуса са напълно обкръжени източно от Бобруйск под постоянни въздушни бомбардировки. Някои елементи на 9-а армия успяват да се изтеглят от чувала при Бобруйск, но около 70 000 германски войници са убити и пленени. Бобруйск е освободен към 29 юни след тежки улични боеве от Първи Беларуски фронт.

В хода на продължилото настъпление немските войски са изтласкани от Беларус и почти напълно е разгромена немската група армии „Център“ и три от съставните ѝ армии – 4-та армия, 3-та танкова и 9-а армия.

Предварителният етап на операцията "Багратион" символично започва на третата годишнина от германското нападение над СССР. От страна на Вермахта са пожертвани цели армии, тъй като Хитлер забранява всякакво отстъпление. Това са най-големите загуби на Германия в една операция за цялата Втора световна война и тя не успява да ги компенсира. Към края на операцията германските войски са изтласкани напълно от довоенната съветска територия и Червената армия овладява плацдарми в Полша, Източна Прусия и Чехословакия.

Стратегическите цели на операцията, заедно със започналата малко по-късно в Украйна Лвовско-Сандомирска настъпателна операция, включват разгром на немските войски на централното направление, дълбок пробив в оперативната и стратегическата зона на отбраната на Вермахта и заемане на предмостия по река Висла в Полша, поставяйки по този начин Берлин в обсега на ударите на Червената армия при следващото голямо настъпление – Висло-Одерската операция.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А колко

    122 16 Отговор
    руснаци са избили германците в тази война? Та сте толкова загрижени! А и на коя страна са воювали украинските нацисти?

    Коментиран от #27, #42, #74

  • 2 Архангел Михаил

    99 29 Отговор
    "Всичко ще се стопи, точно като лед, само едно ще остане недокоснато - славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много поднесени жертви има. Никой не може да спре Русия. Тя ще помете всичко по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света".

    Баба ви Ванга

    Коментиран от #75

  • 3 Анджело

    25 114 Отговор
    Добре че са били "съюзмиците". Без тях руснаците нищичко нямаше да направят. Йо-Хо-хо

    Коментиран от #6, #9, #10, #21

  • 4 капитан ПЕТКО ВОЙВОДА

    100 17 Отговор
    И с тояга не можете изби любовта на българина към Русия
    Защитна реч пред съда във Варна .Убит от Стамболов и Спас Турчев
  • 5 Абе нещастник,

    113 3 Отговор
    ти както си го написал излиза, че тия "избити" войници са брали незабравки и ягоди в Русия и нам-кой си фронт на Червената Армия просто са отишли там и са ги "избили".

    Коментиран от #77

  • 6 Канджело

    89 18 Отговор

    До коментар #3 от "Анджело":

    "Съюзниците" се навесват решигелно, чак когато руснаците наближават Берлин. Йохохо(наобратно).

    Коментиран от #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Манджело

    82 10 Отговор

    До коментар #3 от "Анджело":

    Тая дума "съюзмици" не я знам, но ако имаш предвид "съюзници", е точно обратното. Без Червената армия т.нар. съюзници никога нямаше да извършат успешен десант в Нормандия. След сополиви молби от Чърчил и Рузвелт, които плачат, че германците им разказват играта на Атлантическото крайбрежие, Сталин нарежда офанзива по целия Източен фронт. Когато Германия е принудена да изтегли много части, за да ги прехвърли на изток, съюзници най-после стъпват на континента.
  • 10 Гръч

    67 12 Отговор

    До коментар #3 от "Анджело":

    Нещо си пропуснал от историята.Като стана въпрос за съюзници запада(сащ,англия и германия)не могат да бъдат съюзник на никого носят само вреди и дългове.Вчера съюзници днес балтията зад врата с мръсните номера и си до свършен
  • 11 Ами каквото търсили намерили

    21 54 Отговор
    В чуждата земя. Също както в момента го намират руснаците в Украйна.

    Коментиран от #29

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Урюрвкос

    68 11 Отговор
    сега внуците на тези 20000 искат реванш и изпращат леопарди на изток

    Коментиран от #15

  • 14 Малко са

    51 10 Отговор
    избили, трябвало е повечко...
  • 15 слава на русия

    59 15 Отговор

    До коментар #13 от "Урюрвкос":

    и ще си получат реванша, русия пак ще е победителка
  • 16 Мнение

    12 46 Отговор
    Чърчил,Рузвелт,Хитлер и Сталин са довели света до катастрофа.Прочетете за Борис Елцин и Роналд Рейгън които опазиха света от катастрофа ,докато бяха на власт.
  • 17 Историк

    16 56 Отговор

    До коментар #6 от "Канджело":

    Цялото немско луфтвафе е смляно при битките с Великобритания още когато СТАЛИН и ХИТЛЕР СА СЪЮЗНИЦИ, и СССР захранва с ресурси хтлеристката военна машина. Целия немски подводен флот, който въпрепиятства прехвърлянето на помощ през Атлантика и северно море, е смлян посъщото време, а британците и американците постигат техническите пробиви, които на практика решават войната.

    Нямаш си представа от събитията, довели до падането на единия от двата доминиращи нацистки режима - този в Берлин. Този в Москва продължава да трови света и до днес.

    Коментиран от #41, #76

  • 18 Ццц

    53 13 Отговор
    През това време от другата страна на Европа дядовците на сегашните джендъри едвам са надвили германските лапета и старци със събираната от две години армия. За втори фронт се говори от началото на 1943 год, но многократно е отлаган от Чърчил и Рузвелт под предтекст, че не са готови и истинска причина - руснаци и немци да се самоунищожат. Сега са насъскали по същия начин и със същата цел едни надрусани отрепки срещу Русия. Версията обаче е, че без "ленд лийза" в самото начало на немско-руската война, което е една мижава подигравка с истинските нужди( приликите със сегашни събития не е случайна) на руснаците, немците щяха да спечелят. Американската наглост не ме учудва - тя е в ДНК-то на този създаден и поддържан от престъпници и канибали сбиртак.учудва ме, че има дастатъчно шарани да кълват на версия за загубеняци....всъщност като се замисля и това не ме учудва.

    Коментиран от #19

  • 19 Историк

    8 10 Отговор

    До коментар #18 от "Ццц":

    Къде са най-големите битки до откриването на т.нар. Източен фронт и какво се случва в тях?
  • 20 Така така

    34 10 Отговор
    Избива така и е трябвало. А те колко руснаци са избили. Браво на Велика Русия и тогава и сега и завинаги! Запада ше си остане просто запад след време Изтока няма да о грстане вечно роб ма Запада ше се отдели и България също за нещастие на атлантическият клуб изграден от крадци и мошеници
  • 21 Така така

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Анджело":

    Циркаджия дрогиран
  • 22 Ццц

    40 6 Отговор
    Вече срещам истории и, че всъщност Виетнамската война за малко щяла да бъде спечелена от терористите. Почти били разгромили офанзивата "ТЕТ", но виждате ли във Вашингтон им забили нож в гърба изтегляйки ги и зарязвайки за пореден път съюзниците си. Не знам защо много се разчита на прословутия чл. 5 на НАТО? Тези нямат случай, в който да останат лоялни. Просто защото тази дума не им е позната, а те се движат само от алчност. Или нема келипир - нема съпорт. Нещо като национален лозунг. Всъщност след като са избили и изгорили с напалм и не се знае още с какво милиони виетнамци и кв. км джунгла, тези бандити просто подвиват опашка пред виетнамските патриоти и съветското оръжие. Това е пример как трябва да се помага ако ще помагаш във война с оръжие. А причината за тази война е просто, че са решили, че тази част на света им принадлежи и трябва да е "демократична". 🤑

    Коментиран от #23

  • 23 Историк

    11 31 Отговор

    До коментар #22 от "Ццц":

    "А причината за тази война е просто, че са решили," Причината за тази война е нападението на Севера, подкрепян от червените другаре в Китай и РуЗия, над Юга.

    Резултата е обособяването на две държави Северна Корея и Южна Корея.

    Северна Корея е държава, където понастоящем 10 милиона човека гладуват, а средната възраст е по-ниска от Южна Корея с 12 (с думи ДВАНАДЕСЕТ) години, независимо от това, че демографски са били на едно и също ниво кгато са били разделени.

    Южна Корея е една от най-развитите технологично държави, има 2.5 ПЪТИ по-голямо население от Северна Корея (при относителен паритет при разделянето), водеща икономика е и световен център за търговия и туризъм.

    НИКЪДЕ не е по-очевидно какви са резултатите от прилагането на всяка една от системите, стоящи зад САЩ и съответно РуЗия.

    Коментиран от #36

  • 24 Какви са тези заглавия

    26 1 Отговор
    Червената армия избива 20 000 германци
    Оказва се че те са загинали при сражения
    Обаче червената армия понесла тежки загуби
    Разбира се в това няма никакви съмнения но колко са тези тежки загуби Дали не са повече от 20 000 нищо в тази повърхност на статия не е посочено

    Коментиран от #25

  • 25 Историк

    5 7 Отговор

    До коментар #24 от "Какви са тези заглавия":

    Тук стават интересни неща, ако ме разбираш.

    Коментиран от #26

  • 26 Какви са тези заглавия

    14 2 Отговор

    До коментар #25 от "Историк":

    Отлично те разбирам, но не знам защо толкова други от "авторите" се правят че не разбират.
  • 27 Ало, ало...

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "А колко":

    Правилното заглавие е червената армия изби 20 000 фашисти.

    Коментиран от #28

  • 28 Историк

    7 33 Отговор

    До коментар #27 от "Ало, ало...":

    Червената армия е била също от фашисти, тъй че правилното заглавие е - два фашистки режима си спретнаха мосово меле, при което загинаха равен брой и от двете страни.
  • 29 Каквота сам си направиш...

    22 7 Отговор

    До коментар #11 от "Ами каквото търсили намерили":

    Украйна не е чужда земя за руснаците. Прочети повече как е създадена и разширявана от самите руснаци, за тяхно голямо съжаление. Фатална грешка! А върхът на всичко е подаряването на Крим на Украйна от Хрушчов! Не много отдавна, погледнато исторически. Колкото до украинския език-създаден е изкуствено, говорел се е само по селата, в големите градове-предимно руски, за което гражданите са били наказвани. То се вижда и досега. Украинците масово говорят ( и помежду си) руски език.

    Коментиран от #30, #66

  • 30 Финален

    8 21 Отговор

    До коментар #29 от "Каквота сам си направиш...":

    Руския фашизъм се лекува само по един единствен начин.
  • 31 Заглавието

    24 2 Отговор
    Червената армия не е "избила" ей така, без причина тези германци. Тя е е унищожила в жестока битка нашествениците.
  • 32 фенче

    27 2 Отговор
    ВСВ си е травма за Русия, но тя поне си го признава, докато немците се държат така, сякаш нямат никаква вина, и едва ли не нищо не се е случило, очаквам да прочета някъде скоро, как СССР е нападнал Германия 41 година, без тя да му е направила нищо преди това

    Коментиран от #35

  • 33 Мишел

    17 2 Отговор
    Следващата такава статия е: "При КОНТРАОФАНЗИВАТА руската армия изби 60 000 украинци, които атакуваха неуспешно към Крим."
  • 34 Политкоректно

    20 0 Отговор
    Факт е едно, а интерпретацията - друго. Ето как изглежда политкоректната история в различни периоди: 1) На днешна дата "Червената армия превзема Бобруйск, избивайки над 20 000 германски войници" и 2) На днешна дата "Червената армия освобождава Бобруйск, унищожавайки над 20 000 германски нацисти".
  • 35 Историк

    9 12 Отговор

    До коментар #32 от "фенче":

    Русия никога не си е признавала, че са били съюзник на Хитлер.

    Цялата им историография и политика след ВСВ е насочена към изтриването на този факт от историческата памет на народа им, както и от учебниците по История.

    Коментиран от #37, #39, #44

  • 36 Ццц

    21 1 Отговор

    До коментар #23 от "Историк":

    Коментара ми е за Виетнам. Каква Корея? Тъкмо проблясък и пак мъгла. Ела си. Значи твърдиш, че САЩ се бият във Виетнам/ Корея/ Укройна от хуманност? За да направи богати народите?
  • 37 УЙКО-КАЛЕКО

    10 3 Отговор

    До коментар #35 от "Историк":

    Най големите зверства срещу цивилно население,през ВСВ ,ГЕРМАНЦИТЕ ИЗВЪРШВАТ В БЕЛАРУС.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 УЙКО-КАЛЕКО

    15 4 Отговор

    До коментар #35 от "Историк":

    БЪДЕТЕ МАЛКО ПО КОРЕКТЕН.СТАЛИН СЕ РЕШАВА НА СЪЮЗ С ХИТЛЕР ,ПОРАДИ ТОВА ,ЧЕ АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ СА ПОЗВОЛИЛИ НА ГЕРМАНИЯ ДА АНЕКСИРА СУДЕТИТЕ И АНШЛУСА НА АВСТРИЯ.ДОГОВОРА Е ПОДПИСАН С ЦЕЛ МАКСИМАЛНО ДА СЕ ОТДАЛЕЧИ ВОЙНАТА С ГЕРМАНИЯ И ДА СЕ ДАДЕ ВРЕМЕ ЗА МОДЕРНИЗИРАНЕТО НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ.ЗАПАДНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ ЧЕМБЪРЛЕЙН И ДЕЛАДИЕ ПРАВЯТ ОТСТЪПКИ НА ХИТЛЕР ЦЕЛ ДА ГО НАСОЧАТ КЪМ СССР,НО СМЕТКИТЕ ИМ НЕ ИЗЛИЗАТ.

    Коментиран от #50, #55

  • 40 Матросов

    5 11 Отговор
    Война между съюзници фашисти.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 123456

    2 0 Отговор
    не се разбира - много ли са , малко ли са ?
  • 44 Историчар

    13 1 Отговор

    До коментар #35 от "Историк":

    Четеш историята както уса договорите..както ти изнася

    Коментиран от #45

  • 45 Фгр

    8 0 Отговор

    До коментар #44 от "Историчар":

    Ще ти изтрият коментара брат, не е политкоректен...
  • 46 хихихихихи

    16 0 Отговор
    Направо ме разплакахте! Горките дойчландци, то си е било направо Баташкото клане! Лоши рашъни, лоши!
  • 47 Дедо ви...

    8 2 Отговор
    Ми то сега нещата се повтаря, нищо по различно . Руснаците трепят укронацитата като мухи.
  • 48 Български Русофил

    12 2 Отговор
    20 000 малко са били.
    Трябвало е още
  • 49 макони

    14 0 Отговор
    СТАТИЯТА Е НАПИСАНА НЕ КОРЕКТНО НО ТАКА ПИШАТ ЖУРНАЛЯТА НА ЯСЛА ОТ КОЗЯК ПОДЛОГИ.
  • 50 Да бе

    2 8 Отговор

    До коментар #39 от "УЙКО-КАЛЕКО":

    И понеже е бил много далновиден, пресметлив, подозрителен и предпазлив германците са го изненадали както спи. И за шест месеца 3,5 млн руска армия е пленена и избита.
  • 51 НАЧИ РУСНАЦИТЕ СА УБИЙЦИ , ТАКА ЛИ

    12 3 Отговор
    ИСКАТЕ ДА НИ ВНУШИТЕ ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ ?
  • 52 Българин

    11 4 Отговор
    Слава Русия! Смърт на фашизма, смърт на бандерите!
  • 53 О-крайнец

    11 2 Отговор
    Същото стана и в Бахмут, но там избитите фашисти бяха над 50 000! Слава Русия!
  • 54 Германец

    11 2 Отговор
    Историята се повтаря, но този път фашагите са бандеровците!

    Коментиран от #56, #57

  • 55 Историк

    3 7 Отговор

    До коментар #39 от "УЙКО-КАЛЕКО":

    Интересно тогава, защо в руската итсориография не е дадено това обяснение заедно с ФАКТА, че Сталин и Хитлер са били съюзници. Докато обяснението е невярно, за което има множество доказателства, съюза между Сталин и Хитлер е ФАКТ, за който има множество доказателства.

    Защо този ФАКТ е СКРИТ от руския народ?
  • 56 Историк

    4 8 Отговор

    До коментар #54 от "Германец":

    Режима в Москва е класически фашистки, докато този в Киев не е (изобщо фашистки).

    За тези неща си има дефиниции, но предполагам, че ако не ги знаеш, можеш да лепиш етикетчета в зависимост от това, кой ти е "симпатичен".

    Коментиран от #60

  • 57 Софиянец

    8 1 Отговор

    До коментар #54 от "Германец":

    Само танковете пак са им фашистки 😁, но пък краварския капитализъм ги е направил по-некадърни!
  • 58 Гост

    4 1 Отговор
    А баш! На ЧА това и е работата, да избива тези които са в земите и! Да се радваме ме не е в Украйна, засега…
  • 59 една филмова знаменитост обеща,

    5 1 Отговор
    че ще плати големи пари за всеки облицован "Леопард". Дали тази знаменитост се е разплатила, не знам, но в окопите на руската армия тази новина беше бурно обсъждана, включително какво е най-добре да се купи с приходите от тези унищожени "Леопарди". Вадим Задорожни и неговите многобройни партньори, колекционери на оръжия, също многократно са изразявали желанието си да откупят обратно уловените "Леопарди" за техния Музей на технологиите в Архангелск близо до Москва.
  • 60 Германец

    10 3 Отговор

    До коментар #56 от "Историк":

    Хахах, щом казваш! Само дето укрите се кланят на видния фашист Бандера, гербовете им съдържат нацистки символи, отрядите са им пронацистки и целите нашарени с татуси с пречупени кръстове, по натовската техника са изрисували нацистки символи...и още много много примери!

    Коментиран от #61

  • 61 Историк

    4 7 Отговор

    До коментар #60 от "Германец":

    "Хахах, щом казваш!" Не е нужно да го казвам аз. Има си дефиниции за тези неща. Режима в Москва се вписва в дефиницията за Фашизъм, този в Киев - не.
  • 62 Странно заглавие

    9 2 Отговор
    Червената армия избива 20 000 германци...освобождавайки Бобруйск, който по една случайност се намира на територията на СССР, окупирана от Германия... Това как да го тълкуваме? Като обвинение към Червената армия, като проява на бруталност и варварство? А да споменаваме ли, че Вермахтът и Waffen SS избиват 27 МИЛИОНА съветски граждани, по-голямата част цивилни, за четирите години на Отечествената война? Вероятно това се тълкува от "правилната политика" като израз на германското "благородство" и западното "милосърдие"?

    Коментиран от #63, #68

  • 63 Вярно

    9 0 Отговор

    До коментар #62 от "Странно заглавие":

    Не само странно но и подвеждащо заглавие
  • 64 С.П.

    8 1 Отговор
    Заглавието отново подвежда с цел манипулиране и насаждане на омраза, основана на етническа принадлежност. Четеш заглавието и се възмущаваш как така Червената армия е избитла 20000 цивилни, невинни германци. А като прочетеш статията, разбираш, че става въпрос за 20000 германски войници, загинали в битка.
  • 65 Гост

    6 1 Отговор
    Какви са ги търсили германците в СССР?
  • 66 Пить надо меньше читать больше

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "Каквота сам си направиш...":

    Както казват руснаците. Говорим за сегашното състояние на нещата. Ако спазваме твоята логика, то тогава трябва и ние да се считаме, че живеем на гръцки или турски земи.
  • 67 Къде е СЕМ

    10 1 Отговор
    Това е подвеждащо заглавие, насаждащи омраза! Къде са регулаторите за електронни медии?
  • 68 Все едно сега да обвиняваме украинците

    3 4 Отговор

    До коментар #62 от "Странно заглавие":

    Че са избили близо 200000 руснаци
  • 69 експерта от хоремага

    8 0 Отговор
    Тази статия, в смисъл, че вече е лошо да се избиват нацисти ли ?
  • 70 факт

    11 0 Отговор
    Не знам кой бил нацист, кой комунист, кой еди какво си... ЗНАМ самo, че в момента бели хора се избиват (украйнци и руснаци), а в същото време Европа се пълни с мигранти от африка. Планът Калерги написан 1923г. в момента се изпълнява в пълна сила. Бялото население на Европа се подменя с друго...
  • 71 Алоооо, пропаГАДТА

    5 0 Отговор
    Не германци, а фашисти!

    Коментиран от #72

  • 72 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Алоооо, пропаГАДТА":

    айде пак определения и наименования ... фашист, нацист, бла-бла-бла ЕВРОПА умира ... след 50г. ще се наричат хората в Европа Мохамад или Ахмад
  • 73 Същото ги чака

    0 2 Отговор
    И рашистите
  • 74 да кажеш нещо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "А колко":

    А нацисткия парад в Москва?
  • 75 българин

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Архангел Михаил":

    кажи за Преподобната Стойна?
  • 76 Историк +

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Нещо не си в час Историк. До 1943 немците не само шашардисват великите британци с успехите си в Европа и Африка, но същите молят отчаяно САЩ да влезнат в войната за да ги спасят. Няма по щастливи от британците след Пърл Харбър. Англия е смляна от Луфтвафе. Немската подводна флотилия е страшилището на Средиземно море и Атлантика. Чак след 1943 британската авиация започва да има надмощие, затова пък Хитлер през 1944 отново им разказва играта с първите си ракети Фау 2. Успешна става борбата с немските подводници също след 1943. Аз не, че съм за хитлеристите, но уважавай фактите.
  • 77 Факти БГ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Абе нещастник,":

    Вижте я официалната преса какви ги "дрънка", а целият Колективебн Запад днес се бори с руската "дезинформация"
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания