Last news in Fakti

1 Юли, 2023 15:50 6 543 2

Над 30 ранени при катастрофа

  • катастрофа-
  • турция

Автобус е превозвал пътници от курорта Бодрум до Ескишехир

Над 30 ранени при катастрофа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малко 35 души са ранени при инцидент с редовен автобус край град Ескишехир, съобщи агенция IHA. Автобусът е превозвал пътници от курорта Бодрум до Ескишехир. На 15 км от дестинацията водачът изгубил управление. Автомобилът започнал да се клати и излетял от пътя в канавка.

На място бързо пристигнали полицаи и парамедици. Пътят е частично затворен. Някои от пострадалите са получили помощ на място, други е трябвало да бъдат откарани в болници в Ескишехир. Води се разследване на обстоятелствата и причините за инцидента.

Хиляди турци се прибират у дома този уикенд след празниците по случай Курбан Байрам. От събота сутринта има голямо задръстване по основните междуградски пътища в Турция. Властите традиционно увеличават броя на пътните патрули през този период. Опитват се да предотвратят катастрофи по различни начини и да намалят скоростта по магистралите. При връщането на населението след празниците обаче традиционно се увеличават катастрофите в страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гръч

    4 1 Отговор
    Най-много умиращи има по празниците
  • 2 стивън

    1 0 Отговор
    ъмживиимъли
Новини по държави: