Last news in Fakti

10 Юли, 2023 05:34 667 0

Свлачище уби жена в Япония, трима са в неизвестност

  • япония-
  • свлачище-
  • изчезнали-
  • загинала-
  • карацу

Трагедията е станала в югозападната част на страната

Една жена загина, а трима души са в неизвестност след свлачища в югозападната част на Япония - регион, засегнат от "най-силните валежи в историята", съобщиха властите и националната метеорологична агенция, цитирани от Франс прес, цитирана от БТА.

Жената, на 77 години, е загинала в свлачище, затрупало къщата ѝ през нощта в префектура Фукуока, съобщиха за АФП от местната пожарна служба. Съпругът ѝ е намерен в съзнание и е настанен в болница.

Трима души също са в неизвестност след свлачище, засегнало град Карацу в префектура Сага, съседна на Фукуока, съобщиха местните власти.

Японската метеорологична агенция призова хората да се подслонят, тъй като проливните дъждове вероятно ще предизвикат още наводнения и свлачища в районите на Фукуока и Оита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: