Last news in Fakti

11 Юли, 2023 05:20 2 955 16

Повдигнаха обвинения в шпионаж на ръководител на мозъчен тръст, обвинил Хънтър Байдън в корупция

  • гал луфт-
  • обвинения-
  • шпионаж-
  • хънтър байдън-
  • корупция

Според тях Гал Луфт шпионирал в полза на Китай

Федерален прокурор в Ню Йорк обяви, че е повдигнал обвинения в шпионаж в полза на Китай на ръководител на мозъчен тръст с двойно американско и израелско гражданство, който обвини Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън, в корупция, предаде Франс прес.

Петдесет и седем годишният Гал Луфт, директор на мозъчния тръст Институт за анализи на глобалната сигурност, който се занимава с въпроси на енергетиката, е обвинен в „заговор с други лица за насърчаване на интересите на Китай като агент“ на Пекин, „без да се регистрира като чуждестранен агент, както се изисква от законодателството на САЩ“, се казва в изявление на канцеларията на федералния прокурор на Южния окръг на Ню Йорк, Деймиън Уилямс.

Луфт също е обвинен също за "трафик на оръжия", "нарушения на санкции срещу Иран" и за "фалшиви декларации пред федерални агенти".

Арестуван в Кипър през февруари 2023 г., сега той се укрива, след като беше освободен под гаранция в очакване на екстрадиция, уточнява американското министерство на правосъдието.

По най-тежките обвинения Луфт е заплашен от до 20 години затвор.

Гал Луфт, който е работил като съветник на китайската държавна енергийна компания "Си И Еф Си" (CEFC), от няколко години обвинява Хънтър Байдън, че тайно е приел милиони долари от тази компания.

Във видео, публикувано от в. "Ню Йорк пост" на 5 юли, той твърди, че е споделил тази информация с двама американски федерални прокурори и четирима агенти на ФБР в Брюксел през март 2019 г.

Няколко конгресмени консерватори призовават Луфт да свидетелства пред Конгреса.

„Той е ключов свидетел“, каза в неделя сенаторът републиканец Рон Джонсън пред телевизия "Фокс нюз". „Трябва да му осигурим имунитет, за да може да свидетелства и да разкаже историята си", допълни сенаторът.

„Гал Луфт е изключително достоверен свидетел на корупцията на семейство Байдън“, написа в петък в Туитър конгресменът републиканец Джеймс Комър.

През май конгресмени републиканци от парламентарна комисия, натоварена с контрола над изпълнителната власт, публикуваха доклад, в който се твърди, че членовете на семейството на Джо Байдън и техните сътрудници са получили близо 10 млн. долара от чуждестранни компании, включително китайски и румънски.

Тези обвинения са част от дългогодишна кампания, насочена към съмнителните сделки на Хънтър Байдън, предизвикващия противоречиви коментари син на президента на САЩ.

Републиканците го обвиняват, че е използвал името на баща си, когато последният беше вицепрезидент на Барак Обама (2009-2017 г.), за да сключи съмнителни договори в няколко държави.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идеологь

    94 0 Отговор
    Ама само колко демократично!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Уса

    90 1 Отговор
    Хънтър Байдн е престъпник наркоман,както и цялата фамилия Байдънови.Ню Йорк е демократичен щат,където ваксините и маските бяха задължителни до последно и този обвинител също е демократ престъпник.Последни напъни на демократите края им се вижда
  • 4 Краварска медия

    56 1 Отговор
    Хахахахах,че как иначе
  • 5 ФЕЙК

    82 0 Отговор
    Сега да излезе някоя 80 годишна баба и да го обвини, че преди 40 години я изнасилил я в самолета, я в мола или ачик-ачик на улицата.

    Коментиран от #10

  • 6 Навсякъде има матр'ял

    92 1 Отговор
    Навсякъде по света, "демокрацията" е зле прикрита диктатура на Посолството. В България ни го показаха ясно с отричането на правото на Референдум. Къде се е чуло и видяло роби да правят референдуми.
  • 7 Зелен дем

    85 0 Отговор
    Значи не е важно, че извратеното недораслаче на ходещия мумификант от Белата къща смърка бело, играе си с дечица, развъжда гадинки в лаборатории и разнася пъшкала по Света и Украйна, ама тоя дето се усмилил да каже за това е виновен- падение на имагинерната ни демокрация, дори аз съм потресен,СРАМ!
  • 8 Българин

    57 2 Отговор
    Това е в " най-демократичаната " държава- САЩ.
  • 9 Вожда е недосегаем

    49 0 Отговор
    Тоталитаризъм има в САЩ.
  • 10 Механик

    50 0 Отговор

    До коментар #5 от "ФЕЙК":

    Супер коментар, колега! Моите почитания!
    Казано точно както си е.
    Само не мога да си обясня, как може да има толкова слепи хора, киото се подмокрят когато се спомене САЩ?
    Нима не виждат, че в същност там е ужасно да се живее и че прехвалената демокрация е една измама?!
  • 11 Ти си

    49 0 Отговор
    Това е нещо като снимките с пачките и кюлчетата в чекмеджето - прокурора тръгна да търси кой е направил снимките а не да пита собственика на чекмеджето какво е това на снимките и от къде го има ......
  • 12 станчо

    39 0 Отговор
    така работи системата кажеш истината и веднага ти се повдигат обвинения за нещо …
  • 13 да има изненадани

    27 0 Отговор
    то, злоупотребата с власт и пазенето на "големите на деня", не е нещо измислено днес или само в България.
    Обаче, в 21 век и в страна, претендираща за демокрация №1 на целия свят, да прилагаш закона в преследване на опонентите, изглежда още по-гнусно и отблъскващо. В САЩ изгубиха мярката и решиха, че всичко им е позволено, защото измислят "правилата". Законността е първата жертва при всяка диктатура, па била тя и облечена в "демократични" одежди.
    САЩ явно не подозират колко репутационни щети си нанесоха със семейството на стареца и величаенето на дътрака. Един "зеленчук" прави на луди целия свят и собственият си народ! Лечението на щетите след Байдън ще бъде страшно трудно и болезнено.
    Дано само не се окаже, че преди да се махне дъртака, не се махнала завинаги, каквато и да е било идея за "реална демокрация". Да не се окаже, че междувременно "цивилизования свят" е погребал сам всички ценности, които проповядваше и се е превърнал в проводник единствено и само на "фасадна законност".
    Дано не разберем, че Дарвин е формулирал философията на обществата. Ама, това ли искахме!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ами...

    9 0 Отговор
    Така е най лесно
  • 16 12345

    7 0 Отговор
    Това ли е американската свобода и демокрация? Казваш нещо срещу управник или негов син и веднага се сдобиваш с обвинения, а най вероятно и затвор. УЖАС