Last news in Fakti

17 Юли, 2023 09:15 822 3

На границата! Мексиканската полиция залови над 500 мигранти само за 2 дни

  • мексико-
  • съединени щати-
  • мигранти-
  • веракрус

Това се случва, докато властите предприемат мерки срещу транспортирането на мигранти към Съединените щати при опасни условия

На границата! Мексиканската полиция залови над 500 мигранти само за 2 дни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мексиканските власти в неделя съобщиха, че са заловили общо над 500 нелегални мигранти само за два дни в източния щат Веракрус, съобщава "Ройтерс".

Властите откриха 206 мигранти, изоставени от каналджия в събота в град Пуенте Насионал, Веракрус, каза източник от Националния институт по миграцията. Кметът на града Роберто Монтиел написа във "Фейсбук", че са намерени над 180 мигранти, включително жени и деца, като някои са получили дехидратация.

По-рано в неделя беше съобщено, че властите са заловили 303 мигранти в две операции в петък сутринта във Веракрус. При първия властите откриха 107 души без редовен миграционен статут, включително 20 непридружени непълнолетни, в ремарке на трактор, след като то беше спряно на магистралата. Шестима души бяха арестувани за транспортирането на мигранти, които идват от Куба, Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас и Никарагуа, се казва в изявлението.

Също в петък властите откриха 196 мигранти, включително 19 непридружени непълнолетни, натъпкани в неправилно паркирано ремарке с влекач, открито на път близо до град Фортин де лас Флорес.

Петима са от Гватемала и други петима пълнолетни от Индия, се казва в изявлението, без да се предоставят допълнителни подробности за националността на другите.

Припомняме, че това се случва, докато властите предприемат мерки срещу транспортирането на мигранти към Съединените щати при опасни условия.

Несигурният трафик на мигранти по пътя към Съединените щати доведе и до трагедии през последните години.

Петдесет и пет души бяха убити през декември 2021 г., след като камион, превозващ около 166 мигранти, катастрофира в южния щат Чиапас в Мексико.

През юни 2022 г. петдесет и трима мигранти загинаха в знойно ремарке на трактор в Тексас при най-смъртоносния инцидент с трафик на мигранти, регистриран в Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биби Кинг

    0 2 Отговор
    Амереканците са почнале да бегат у Мехико деа! Рослемската мечта са збадна!
  • 2 Сменям си ник-а

    4 1 Отговор
    Положението в Щатите е толкова опасно, че мексиканското правителството е взело решение да си довършат стената сами...
  • 3 Превземайте земята си,

    3 0 Отговор
    тя си е изконно ваша, а не на саксите пришелци.
Новини по държави: