Last news in Fakti

29 Юли, 2023 14:20 1 836 9

Макрон с важно обещание към Шри Ланка

  • франция-
  • шри ланка-
  • еманюел макрон-
  • ранил викремесингхе

Франция ще подкрепи икономическото възстановяване на страната

Макрон с важно обещание към Шри Ланка - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон по време на първото си посещение в Шри Ланка увери колегата си от Ранил Викрамасингхе, че Париж подкрепя властите на островната държава за възстановяване на икономиката от кризата, съобщиха от секретариата на президента на Шри Ланка.

Макрон пристигна в Коломбо в петък и проведе среща с Викрамасинге късно същата вечер. В Шри Ланка той минаваше, връщайки се от пътуване до страните от Югоизточна Азия. Макрон стана първият френски президент, посетил Шри Ланка.

„Макрон потвърди желанието и ангажимента на Франция да подкрепи икономическото възстановяване на Шри Ланка. Като четвърти по големина кредитор на Шри Ланка, Франция обеща подкрепа за процеса на преструктуриране на външния дълг, за да постигне по-добър резултат за страната“, се казва в изявлението. каза прессъобщение на секретариата.

Лидерите на двете държави обсъдиха и засилването на сътрудничеството в икономиката, туризма, борбата с изменението на климата и устойчивото развитие. Във връзка с отбелязването тази година на 75-ата годишнина от дипломатическите отношения между двете страни събеседниците се договориха и за развитието на нови области на сътрудничество. Така в Шри Ланка ще бъде открит офис на Френската агенция за развитие, страните ще започнат двустранен дипломатически диалог на високо ниво и ще засилят сътрудничеството в областта на образованието и в борбата с трафика на хора.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Знаете ли, пе

    26 1 Отговор
    14 африкански държави все още са принудени от Франция да плащат колониален данък за ползите от робството и колонизацията. Осем от 10-те страни с най-ниски нива на грамотност в СВЕТА сред възрастните са във франкофонска Африка. А именно: Бенин (40%), Буркина Фасо (26%), Чад (34%), Кот дИвоар (49%), Гвинея (29%), Мали (23%), Нигер (29%) и Сенегал (42%). Този „невероятен“ резултат е постигнат след повече от 150 години френска колонизация! По време на почти 200-годишната френска колонизация в Африка и Азия, Франция е изградила само ЕДИН университет в своите колонии.

    Коментиран от #4

  • 3 Макрон

    16 1 Отговор
    Много изпосталя бабето, явно щетрябва да си търся нова пухкава тамилка.
  • 4 Урюрвкос

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Знаете ли, пе":

    макрон не е поканен на срещата в ЮАР
  • 5 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    16 0 Отговор
    Франция почти е изритана от бившите си колонии в Африка
    и вече се ориентира към нови такива в Азия...
  • 6 Сандо

    16 0 Отговор
    Макрон е огледален образ на Зеленски - и двамата обикалят света,единия проси,другия обещава,и на двамата държавите им са пред развала,единият наркоман,другия баболюб.И най-важното:и двамата са поставени за да изпълняват желанията на Господаря си.
  • 7 плюс минус

    3 0 Отговор
    Вече започна да оплешивява...
  • 8 Оги

    0 0 Отговор
    Браво на всички шриланкчани, шриланкчанки и малки шриланкчанчета!
  • 9 Френски залез

    0 0 Отговор
    Сик транзит глория мунди