Last news in Fakti

29 Юли, 2023 17:45 872 5

Папа Франциск ще присъства на срещата на средиземноморските епископи

  • папа франциск-
  • посещение-
  • марсилия

Тя ще се проведе в Марсилия

Папа Франциск ще присъства на срещата на средиземноморските епископи - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Папа Франциск ще присъства на края на „Средиземноморските срещи“ на католическите епископи в Марсилия на 22 и 23 септември. Това съобщиха от пресслужбата на Светия престол, като потвърдиха, че папата ще направи апостолическо пътуване.

Отбелязва се, че това е посещение в един град, а не във Франция. На тази среща присъстват католически епископи от 30 средиземноморски страни, както и представители на други вероизповедания. Фестивалът ще се проведе от 17 до 24 септември. Както се припомня на уебсайта на събитието, подобни срещи вече са били проведени в Бари през 2020 г. и във Флоренция през 2022 г. Франциск пристигна за първи път преди пристигането на пандемията от коронавирус в Италия. Папата беше принуден да пропусне срещата във Флоренция по здравословни причини. Самият той отдавна бе заявил намерението си да посети Марсилия.

На 2 август 86-годишният глава на Римокатолическата църква пътува до Португалия за Световните дни на католическата младеж в Лисабон. Предвидено е и посещение на Светилището на Дева Мария във Фатима. В края на август - началото на септември беше обявено пътуването на понтифика до Монголия. Франциск ще бъде първият папа, който ще посети тази азиатска страна с много малка католическа общност.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хъ хъ

    1 0 Отговор
    А другата мумия дали ще е там😁
  • 3 Нфарфории

    1 0 Отговор
    Педофили...
  • 4 Икака мака

    1 0 Отговор
    Въх още един зелен клоун на клоня
  • 5 Мехди

    0 0 Отговор
    В Бенгази го чакат като месия, но там той няма интерес....
Новини по държави: