Last news in Fakti

30 Юли, 2023 04:52 1 219 1

Американска медицинска сестра и нейното дете бяха отвлечени в Хаити

  • хаити-
  • размирици-
  • отвлечени-
  • американка-
  • дете

Кения предлага да оглави многонационални сили в размирната страна

Американска медицинска сестра и нейното дете бяха отвлечени в Хаити - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американска медицинска сестра и нейното дете бяха отвлечени в Хаити, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Неправителствената организация "Ел Рой Хаити" заяви, че медицинската сестра Аликс Дорсейнвил и нейното дете са били похитени в четвъртък сутринта от базата на организацията в столицата Порт о Пренс. Жената е била съпруга на директора на организацията.

Говорител на Държавния департамент поясни, че властите на САЩ са информирани за отвличането и поддържат редовен контакт с хаитянските власти, като продължават да работят за освобождаването на двамата американски граждани.

Столицата на Хаити е под контрола почти цялата на престъпни групи, които извършват отвличания, въоръжени грабежи и кражби на коли, припомня Франс прес.

Кения предложи да оглави многонационални сили в Хаити и да разположи там 1000 полицаи, допълва агенцията. Предложението трябва да бъде одобрено от местните власти и освен това на Кения трябва да бъде даден мандат от ООН. Полицаите и многонационалните сили ще се опитат да помогнат за възстановяването на реда в Хаити и ще обучават хаитянски полицаи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядото

    6 1 Отговор
    по какви ли причини в хаити се вихри неприязън и омраза към сащ.