Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Август, 2023 16:41 3 798 110

Войната срещу Украйна изобщо не върви по план и Путин иска да ни убеди, че войната е мир, а невежеството - сила

  • euvsdisinfo-
  • русия-
  • война-
  • африка-
  • украйна-
  • джордж оруел-
  • 1984-
  • владимир путин-
  • евгений пригожин-
  • зърно-
  • дезинформация

Москва извърта реалността досущ като по Оруел с твърдението, че Русия никога не била отхвърляла мирно решение на „ситуацията“ в Украйна

Войната срещу Украйна изобщо не върви по план и Путин иска да ни убеди, че войната е мир, а невежеството - сила - 1
Снимка: EUvsDisinfo

Купуване на приятелство и заблуда на обществото (HOW TO BUY FRIENDS AND DECEIVE PEOPLE)

Лятото е в разгара си, но почивка за контролираните от Кремъл манипулатори на информация не се очертава… Незаконната агресивна война на Русия срещу Украйна изобщо не върви по план и на този фон руското правителство предприема офанзива да убеди света с мек тон, че войната е мир, свободата – робство, а невежеството – сила.

Още новини от Украйна

Кремъл беше домакин на 2-рата среща на върха Русия-Африка в Санкт Петербург, на която присъстваха едва 17 държавни глави от африкански държави – с 43-ма по-малко от предишното издание на срещата, което се проведе през 2019 г. в Сочи на Черно море. Тогава Кремъл пое редица гръмки ангажименти в стил „цветя и рози“ към африканските лидери. От днешна гледна точка най-видимите „резултати“ от тези обещания се оказват поредицата зверства, насилие, грабежи и дезинформация, извършвани в Африка от подкрепяните и финансирани от Кремъл сили на ЧВК „Вагнер“.

Прокремълските информационни манипулатори не изпуснаха добрата възможност, която срещата им предостави и вдигнаха подобаващ медиен шум. На 26 юли – точно в деня, в който започна превратът в Нигер и един ден преди началото на срещата на върха Русия-Африка, във Facebook беше качена снимка на Евгений Пригожин (незасичан официално в Русия след опита си за бунт през юни) с Фреди Мапука, посланик на Централноафриканската република. Светкавично още 10 други канали във Facebook и 30 в Telegram разпространиха снимката с различни текстове към нея. В някои постове се твърдеше, че Пригожин провежда срещи с висши държавни и военни служители от Централноафриканската република, Мали и Нигер, а други намекнаха, че ЧВК „Вагнер“ се готви за мисия конкретно в Нигер.

С това не се изчерпа цялото внимание, което „Вагнер“ получи, или по-скоро си изпроси. На следващия ден официалният канал на групировката „Вагнер“ в Централноафриканската република, @officersunion, публикува в Telegram съобщение със снимка, за която се твърди, че показва демонстрация в подкрепа на „Вагнер“, провела се в Мали. Няколко часа по-късно същият профил публикува друго подобно съобщение, придружено с видеоклип, показващ също протестиращи – този път в Буркина Фасо. Същата вечер @officersunion качи и съобщение със снимка от трети протест в подкрепа на „Вагнер“, за който се твърди, че се е състоял в Централноафриканската република. Редица акаунти в Telegram, свързани с „Вагнер“, разпространиха масово тези публикации и получиха над четвърт милион гледания само в първите 24 часа от поместването им.

Трябва да се отбележи, че кампанията започна приблизително по същото време, когато беше публикувано приписвано на Пригожин аудио изявление, в което се твърди, че той подкрепя преврата в Нигер и обявява, че хиляда наемници от „Вагнер“ са готови да отидат в Африка в подкрепа на новата администрация.

За вас зърно няма, приятели

Един от най-актуалните въпроси в центъра на срещата на върха Русия-Африка беше продоволствената сигурност и по-точно Черноморската инициатива за зърното, която гарантира безопасното транспортиране на зърно извън региона. Както всички добре знаем, уговорката приключи на 17 юли, защото Русия се оттегли от инициативата. В Санкт Петербург Путин се опита да изолира Украйна от сделката за зърното и да спечели сърцата и умовете на африканците като обеща на шест африкански нации до 50 000 тона безплатно зърно през трите месеца след изтеглянето на Русия. Нека поставим нещата в контекст: към юли 2023 г. чрез Черноморската инициатива за зърното, преди Русия да я блокира, са били изнесени почти 33 милиона тона зърно и други хранителни продукти. Предложението на Путин се разминава с това, което мнозинството участници се надяваха да получат; и след двата дни срещи, африканските лидери си тръгнаха от Русия без нова зърнена сделка.

За да оправдае оттеглянето на Русия от Инициативата, Кремълският апарат за манипулиране на информацията продължи да настоява, че сделката се била превърнала в бизнес, пълнещ джобовете на Запада за сметка на нуждаещите се страни. Това измамно твърдение не е подкрепено с никакви доказателства и е част от по-широка дезинформационна кампания, атакуваща Инициативата. Цялата тази фалшива поза има за цел да прехвърли вината за глобалната продоволствена криза от Русия върху ЕС и други западни държави. Можем да бъдем почти сигурни, че Кремъл ще продължи цинично да използва продоволствената сигурност като оръжие.

Ето и още теми в прегледа на дезинформацията:

- „News Front“ – издание, ръководено от Федералната служба за сигурност на Кремъл (ФСБ) – извърта реалността досущ като по Оруел с твърдението, че Русия никога не била отхвърляла мирно решение на „ситуацията“ в Украйна. Този флагрантно повтарян от Кремъл дезинформационен наратив цели да спечели подкрепа за войната на Русия срещу Украйна. Русия дори не се опитва да скрие плановете си да окупира части от Украйна – от Донбас до границата с Молдова.

- След като RT и неговите издания на регионални езици попаднаха под санкциите на ЕС заради подкрепата им за войната срещу Украйна, контролираните от Кремъл дезинформатори не спират да търсят заобиколни начини да достигнат до публиката в ЕС. Те са създали нарочен медиен канал за испаноговорящи под името „Ahi Les Va!“. Наскоро изданието публикува материал, в който твърди, че изборите в Испания всъщност нямали значение, тъй като „в Конгреса няма евроскептични партии или опозиция срещу НАТО – нито вляво, нито вдясно“. Това послание е комбинация от дезинформационните кампании на Кремъл срещу демокрацията и суверенитета. Нито една от големите партии в Испания с парламентарно представителство не е изразила подкрепа за бруталната инвазия на Русия в Украйна, а този дезинформационен разказ има за цел да дискредитира демократичната система на Испания като внушава, че резултатът от гласуването няма значение и че истинските решения се вземат другаде.

EUvsDisinfo/ превод: Представителство на Европейската комисия в България


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 104 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    48 70 Отговор
    Путин обърка страната

    Коментиран от #21, #80, #99

  • 2 Българин

    49 72 Отговор
    няма по-смешна армия от руската

    Коментиран от #7, #90, #94

  • 3 Пха ха ха ха

    69 12 Отговор
    БЛЯ БЛЯ БЛЯ БЛЯ 😜
  • 4 Враг пред портите

    37 30 Отговор
    Самото развитие на войната потвърди че пред портите на Москва има силен враг който трябва да се унищожи.
  • 5 Българин

    35 66 Отговор
    Русия яко я закъса

    Коментиран от #12

  • 6 Българин

    35 69 Отговор
    украинците мачкат агресора по всички направления

    Коментиран от #8, #20, #71, #77

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Смея ти се много

    81 31 Отговор
    Като гледам и на НАТО не им върви по план. Аз го усещам по джоба си основно. За два месеца нафтата пак 30 стотинки нагоре. За храната в магазина няма да говорим. Айде да изчезва украйна от картата и да мирясате.
  • 10 Българин

    36 61 Отговор
    Путин всеки ден съжалява,че нападна Украйна и настрои света срещу себе си

    Коментиран от #18

  • 11 Сталин

    78 27 Отговор
    Путин докара западните шизофреници да изпадат в истерична пропаганда и да имат страхова психоза и нощни напикавания

    Коментиран от #35, #63

  • 12 Българин

    46 24 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Окрайна Яко я закъса

    Коментиран от #66

  • 13 Българин

    27 44 Отговор
    Путин сам си сложи въжето на врата
  • 14 КОТарАК

    23 38 Отговор
    абе някой може ли да обясни има ли изпълнена цел на СВО за година и половина?

    Коментиран от #34, #39

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Васко Жабата

    54 15 Отговор
    Жамбаски, преди да се пише, трябва да се чете, иначе се излагаш много.

    Коментиран от #83

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 реру

    35 16 Отговор
    «... Пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна беше провокирано от необходимостта да се защити свободата на африканския континент...»

    Това изявление е направил представителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова по време на среща с лидерите на африканските страни, посветена на въпроса за мирното уреждане на войната в Украйна...

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сталин

    31 37 Отговор
    Няма по пропаднало, продажно и подло от пияния ватник и гладната копейка.

    Коментиран от #79

  • 24 Човек с очи

    44 14 Отговор
    Ето го новият съперник на DW по идиотизъм: EUvsDisinfo.
    А Джъмби препечатва и събира пари за банички.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Перник

    40 24 Отговор
    Урките до месец са разгромени после кво ще пишете незнам

    Коментиран от #37, #43

  • 27 КАК БЕ

    22 12 Отговор
    До месец сме в Лисабон!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ЗЕВЗЕК!

    40 25 Отговор
    КонтраНастъплението срещу Русия изобщо не върви по план и Зеленски иска да ни убеди, че войната е мир, а невежеството - сила
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Словесна лява

    23 3 Отговор
    Спират да четат паствили от обладани с разюздано въображение извън реалността
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кочо

    30 5 Отговор
    Абе, не бутайте паметника, за всеки случай, че още не е ясно какво ще стане!? Ами, ако не стане!? Кво прайм тогава!? Кво прайм....!!!? Селския кръчмар посрещнал партизаните на 9 септември и се въртял около тях много гузен! Питат го какво иска, а той казва - Нали няма да ме разстреляте!? Защо да те разстреляме, бе!!!? Защото 41 година изкарах едно буре вино, черпех хората и виках - Ай, за Хитлерът - наздраве! Сега пак изкарай едно буре вино и готово...! Внимавайте ......!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Българин

    18 13 Отговор
    На Запад експертите отново обявиха приблизителната цифра на украинските загуби - 300-350 хиляди души. Приблизително същите данни дава и TG каналът "Шепотът на фронта". Според броя на публикуваните ежедневно некролози, авторът на канала Руслан Татаринов успя да потвърди смъртта на 285 000 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна до 1 август тази година.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Д-р Цветеслава Гълъбова!

    18 1 Отговор

    До коментар #34 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Намали филмите!
    Ускоряват ти шизофренията...!
  • 41 2 ДНЯ И ВСЕ '' 😂

    15 16 Отговор
    ВСИЧКО ВЪРВИ ПО ПЛАН:
    ГОДИНА И ПОЛОВИНА ПРЕД 1 СЕЛО!!😂
    8 МЕСЕЦА ПРЕД 1...НЕПРЕВЗЕТ ЗАВОД 😂
    ОТ...2014г.,..(9 год) ПРИ НЕПРЕКЪСНАТ ЩУРМ НА "МОГУЧАЯ" КЪМ АВДЕЕВКА, ЛИНИЯТА НА ФРОНТА СЕ Е ПРЕМЕСТИЛА С...2км !!!!😂
    И НАЙ-ВАЖНОТО,...ПРИ НЕПРЕКЪСНАТА МОБИЛИЗАЦИЯ В БЛАТАТА,..НА БОЙ ОТИВАТ ВЕЧЕ СТАРЦИТЕ !!😂👍
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кочо

    28 14 Отговор

    До коментар #42 от "йхнкхйких":

    За какво Путин да произвежда ядрен удар по Запада!? САЩ отлично унищожават европейската икономика! Германската я приключиха, сега на ход е френската! А Русия не води никаква война срещу никого! Тя проведе СВО, но срещу нея се започна война и тя вяло се отбранява, за да не става кавга!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 свидетел

    19 10 Отговор
    вярно ! не върви по плана на отан !
  • 49 ПОДПОЛКОВНИК СКАБЕЕВА В ШОК:

    13 20 Отговор
    "280 К....НЕКРОЛОЗИ НА РУСКИ ГРАЖДАНИ ПУБЛИКУВАНИ В ИНТЕРНЕТ!!!" 😂
    ЯВНО И ПРОПАГАНДАТА НА ПУСИ СТАНАХА.."ПРЕДАТЕЛИ" КАТО...ГОТВАЧА -ГЕРОЙ, ГЕН. ПОПОВ, ПОЛКОВНИК ОТ КГБ ГИРКИН И КОМПАНИЯ!?!?!?👍😂👍
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Много ви се моля

    16 18 Отговор
    Дръжте жив още поне мъничко другаря Путин. Нека заведе РФ при СССР.

    Коментиран от #104

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Исторически парк

    15 4 Отговор
    Киртаците и те се опитват да ни убедят, че пращайки нашата армия ще има мир..
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Еш па тия пияници...

    12 4 Отговор
    EUvsDisinfo/ превод: Представителство на Европейската комисия в България

    Демек американски проксита. И кой ще ви повярва? :)
  • 58 артишок

    18 4 Отговор
    Убедих се, че Бг журналист владее до съвършенство Силата да превърне т-ъ-п0мера във вентилатор.
  • 59 Прости краварски лъжци

    14 9 Отговор
    Пропагандата ви куца некадърни краварски лъжци
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ЕнБиСи

    14 5 Отговор
    Офицер от ЦРУ Джонсън
    Русия унищожи ПВО на Украйна.
    Нашите Патриот не могат да оригшхеашат хиперзвуковите руски ракети Кинжал

    Коментиран от #70

  • 62 "Ха ха ха"

    20 2 Отговор
    Опитите за промиване на мозъци в бг , въобще не върви по план .
  • 63 Незнаещ

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    Затова ли не смее да излезе от бункера,да не бъде убит или арестуван???Сами се надъхвате,сами си вярвате...
  • 64 Некои хора

    12 3 Отговор
    Май са чули за Джордж Оруел. Питане към великия автор: от кой фонд ЕС подпомага войната в Украйна
  • 65 Човек

    13 1 Отговор
    На лъжата краката са къси. Буквално.
  • 66 Киркор

    9 8 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Виждаме,виждаме,от 23 февруари,но миналата година все я закъсват и все трият носа на Вовата,не смее да мръдне от бункера..
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Тити

    10 14 Отговор
    Путлер е обречен ще свърши като Кадафито.

    Коментиран от #72

  • 69 ТаУмВзе

    13 4 Отговор
    Статийките на жамбаза са в Рубриката Платен ВИЦ! Z
  • 70 Песимист

    5 5 Отговор

    До коментар #61 от "ЕнБиСи":

    Офицера не е Джонсън,а е Дмитрий и не от ЦРУ а от ГРУ,така че ти вярвам.....

    Коментиран от #103

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 В подло време живеем.

    14 5 Отговор
    Войната е бизнес. Империализмът се храни с кръв! Либерал фашизъм, глобал фашизъм или авторитарен фашизъм - няма никакво значение. Целта е власт, заради самата власт и тотално подчинение на човека. Със средствата на съвременните технологии ще превърнат света в концлагер, човекът ще бъде сведен до нечовек, до животноподобно нищо. Апологетите на тази власт да прочетат още веднъж Оруел и да се замислят за собственото си съществуване. Големият брат и сега ги дебне и собствената им воля дори сега работи само като част от волята и желанията на големия брат...Ако не разпознаем лъжата сега, ако не се възпротивим на настъпващия неофашизъм, нищо добро не чака децата ни.
  • 74 Кремълска табакера

    7 8 Отговор
    Трагично извънредно положение възникна на фронта в Запорожка област - руските военни ги прикриваха

    Инцидентът е станал край Работино, съобщиха двама източника от Генералния щаб. Група наши военни се преоблякоха в украински униформи и искаха да минат в тила на врага, за да „вдигнат размирици там“. Тази група е записана от нашия собствен БПЛА, погрешно взет за военни от Въоръжените сили на Украйна и нанася артилерийски удар. Поради несъгласуваност в действията 32 души бяха убити от „приятелски огън“.

    Проблемите не свършиха дотук, след удара противникът разкри позициите на нашата артилерия и я засипа с касетъчни снаряди. Още 19 души загинаха, има много ранени, включително тежко.

    Виновникът за трагедията беше командирът, който принуди военните да се преоблекат в украински униформи и не каза нищо на никого. Веднага след като артилерията поразява сам, той осъзнава какво е направил и дезертира от позиции, сега го издирват.

    „Врагът започна да натиска по-силно, така че случаите на такива некоординирани действия зачестиха на фронта“, обясни извънредната ситуация един от източниците. Също така, според него, военните сега нямат средства за комуникация, но командването работи по този въпрос.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 европец

    10 6 Отговор
    Какво стана с контранаступа? Укроруповете се увеличават
  • 77 Опааа

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    И маЙ ка ти я мачкат на “Околовръстното”! 😆
  • 78 Мнение

    16 4 Отговор
    ЕС и САЩ от самото начало се опитват укриват събитията, който са се случвали в Украйна от 2014 г. до сега и да пробутват термина "с нищо непредизвикана война". Е, може и да успяват при слабопаметните и облъчени мозъци.
  • 79 Търново

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Сталин":

    И от прозд бугарин-подлога
  • 80 Б.М.Б.

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Dжамба3, ти ли си бе. Мислех че само нощем по тъмното се появяваш.

    Коментиран от #89

  • 81 дедо

    12 3 Отговор
    Само като прочетеш откровенни лъжи и да не искаш Путин ти става симпатичен.....Най елементарното може да се провери само 3(три) процента от украинското жито по сделката е стигнало до Африка айде нека обяснят как ги лишава от храна или по точно от тази сделка някой прави печалби и това не са африканци.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Д-р Гълъбова

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Васко Жабата":

    Това важи само ако можеш да четеш.
  • 84 МИУИ ВАНИУИ

    6 2 Отговор
    хахаха денчу палячото
  • 85 кво извъртане бре?!?

    9 2 Отговор
    зеленски или путин подписа указ за забрана на преговорите?!?
  • 86 Ххххххххх

    9 2 Отговор
    Сменете Русия и Украйна в заглавието. Само укрите се мъчат да убедят останалите в това
  • 87 Доли

    16 4 Отговор
    Ами, не върви по план. Трябваше набързо да вземат 4 области, а те взеха че фалираха колективния запад, обезоръжиха цялото НАТО и спряха топлата вода на германците в хода на процеса. Определено има отклонения от плана!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 шефа

    6 3 Отговор
    Денииииии ку...воооооооооо
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Поляк

    10 4 Отговор
    Украйна ни измами! Внася огромни количество зърно за без пари в ЕU! Нашето земеделие отиде на кино!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Уса

    5 7 Отговор
    Последни новини от сащ: "Защо високата цена не помага в контрата на Украйна срещу Русия?"Това е поредната негативна статия за "успехите"на Украйна.В сащ само два лъжат най много Байдн и CNN.Затова харесвам Американците не си поплюват давадят и истината а вие соросоидите мечтайте Сорос е пътник а неговите наследници пълни неудачници

    Коментиран от #101

  • 96 Кую

    5 7 Отговор
    Сега ли разбрахте, че не върви когато колективния запад се хвана за палците. Аман от глупости..
  • 97 Байрам

    2 1 Отговор

    До коментар #92 от "Мюхметжон Мехмеджинов 🇹🇷":

    Той е мисирка бе, ти да не си зоофил.
  • 98 Тия

    5 3 Отговор
    Окончателно (факти) изкукуригаха... Снемам доверието от медията
  • 99 Хахаха

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Чия страна обърка Путин?
  • 100 Хохохо

    4 2 Отговор
    Джамбазов още от ковида се видя на кой служи .грантаджия
  • 101 Ами така е,

    6 0 Отговор

    До коментар #95 от "Уса":

    украинците им го казаха - не може да се прави успешна контраофанзива без превъзходство във въздуха, съотношение 3:1 в пехота, бойни машини, артилерия. Това го пише във всеки военен учебник, на български е - с пръ...я боя не става. Не случайно украинците спряха темпото и напредват много внимателно. Тази почти едногодишна подготовка с огромна реклама откъде и колко оръжия ще дойдат и т. н. накара руснаците да се окопаят добре.
  • 102 КовидманЯк

    8 3 Отговор
    Според пресата (така наречената) Русия свърши ракетите и то отдавна и долара стана 200 рубли, а руснаците се бият със сапьорски лопатки.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Много ви се моля":

    Само че ще го заведе във Вашингтон
  • 105 гражданин

    4 7 Отговор
    на вниманието на поддръжниците на путин ще им препоръчам да прочетат наказателният кодекс наРФ чл. 353 -който подклажда и извършва агресия срещу дръга държава се наказва до 20 г в тюрме.Затова войната се представя като СВО а не война ,което сие истинска война и това е престъпление по НК наРФ. това престъпление няма давност за това путлер .шойгу правителството и депутатите са подсъдни .Ще става весело
  • 106 ТаУмВзе

    8 4 Отговор
    Жамбазки бре Картоф, Чел ли си 1984 на Оруел? Нема такава Бясна Праведна Пропаганда.
  • 107 Разбира се

    4 5 Отговор
    Че готова за преговори на базата на съществуващите реалности.А че Украйна не иска да ги приеме си е неин проблем.Накрая пак ще ги приеме , но вероятно ще са още по неблагоприятни за нея.Видя се че нищо не могат да направят с т.н "контраофанзива" а Запада това ,което даде отиде в голямата си част в канавката за брак.Пък и войници вече няма .И будалите , дето дават безотчетно пари започват да намаляват.Та както казват ще поживеем , ще видим.
  • 108 Точно

    0 2 Отговор
    Покупка на приятелство е, опростяват дългове на африканци, а руските голодранци се валят в кал и плесен.
  • 109 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Приятел, избери си друго число за ник. Аз ползвам този ник 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ повече от 2 години! Няма как да е съвпадение същото число и цвят! Значи нарочно го правиш!
  • 110 Вирус

    1 1 Отговор
    Хахаха тъпите западняци как извъртват мещата
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания