Last news in Fakti

14 Август, 2023 16:45 1 156 1

Сезонът на бурите! Япония се подготвя за удар от още един тайфун

  • тайфун-
  • ханун-
  • япония-
  • тихи океан

Тайфунът Лан заплашва да наруши един от най-натоварените туристически сезони в Страната на изгряващото слънце

Сезонът на бурите! Япония се подготвя за удар от още един тайфун - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Япония се подготвя за тайфуна Лан, който се очаква да удари централната ѝ част във вторник, съобщава "Ройтерс".

Авиокомпаниите и железопътните компании отменят услуги в съответните райони на страната.

Лан е седмата тропическа буря за сезона. Според Японската метеорологична агенция днес тя минава над Тихия океан близо до централна Япония и е насочена на северозапад с 15 километра в час.

Предвижда се външният край на бурята да достигне крайбрежието на префектура Уакаяма утре сутрин, след което да се насочи на север над основните населени центрове Осака и Киото. Метеорологичната агенция предупреждава за силни дъждове и ветрове и риск от наводнения и свлачища.

Japan Airlines и ANA Holdings отмениха много полети по пътя на бурята. Западнояпонската железопътна линия обяви спирането на маршрутите на влаковете Tokaido Shinkansen между Нагоя и Осака през целия ден във вторник, както и Sanyo Shinkansen между Осака и Окаяма.

Бурята идва след тайфуна Ханун, който удари Южна Япония, Южна Корея, Китай и части от Русия.

Тайфунът Лан заплашва да наруши един от най-натоварените туристически сезони в Япония.

От Universal Studios Japan заявиха, че утре ще затворят тематичния си парк в Осака. Освен това бяха отменени всички игри за деня, а националният гимназиален бейзболен турнир Koshien бе отменен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ........

    0 0 Отговор
    Разгневили са духовете,защото са благодарили за атомните бомби над Хирошима и Нагасаки.Как е възможно да благодариш за такава трагедия?Лудост!
Новини по държави: