Last news in Fakti

6 Август, 2023 12:12 3 163 203

В деня на Хирошима! Япония осъди остро руските ядрени заплахи

  • япония-
  • хирошима-
  • ядрено оръжие-
  • фумио кишида-
  • нагасаки

Около 140 000 души загиват при бомбардировката на Хирошима на 6 август 1945 г., а още 74 000 - при атомната бомбардировка на Нагасаки три дни по-късно, в края на Втората световна война

В деня на Хирошима! Япония осъди остро руските ядрени заплахи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В деня, когато Япония и светът отбелязват 78-ата годишнина от атомната бомбардировка на Хирошима, извършена от САЩ, японският премиер Фумио Кишида осъди заплахите на Русия да използва ядрени оръжия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Около 140 000 души загиват при бомбардировката на Хирошима на 6 август 1945 г., а още 74 000 - при атомната бомбардировка на Нагасаки три дни по-късно, в края на Втората световна война, припомня АФП.

"Опустошението, причинено от ядрените оръжия в Хирошима и Нагасаки, не трябва никога да се повтаря. Япония, единствената страна, подложена на атомни бомбардировки по време на войната, ще продължи усилията си за постигане на свят без ядрени оръжия", заяви Кишида на церемония в Хирошима, откъдето произхожда семейството му.

"Пътят към тази цел става все по-труден поради засилващите се разногласия в международната общност за ядреното разоръжаване и ядрената заплаха от страна на Русия", отбеляза той. "Предвид това е още по-важно да се даде нов международен тласък на стремежа към установяване на свят без ядрени оръжия", подчерта премиерът.

Думите на Кишида бяха в духа на изявление на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, публикувано по повод годишнината от бомбардировката, в което той изрази съжаление, че "някои страни отново размахват безразсъдно ядрения меч, заплашвайки да използват тези средства за унищожение". "Пред тези заплахи световната общност трябва да говори в един глас. Прибягването до ядрени оръжия е недопустимо", заяви Гутериш.

Участващите във възпоменателната церемония хиляди хора, сред които оцелели, родители и близки на загинали при бомбардировката, както и чуждестранни високопоставени гости от рекордните 111 държави, се помолиха за жертвите и ранените при нея и призоваха за мир по света.

За втора поредна година град Хирошима не покани Русия и Беларус на церемонията заради войната в Украйна.

Точно в 08:15 ч. местно време (23:15 ч. по Гринуич вчера) - часът, когато над Хирошима е хвърлено първото използвано някога във война ядрено оръжие, присъстващите сведоха глава и запазиха минута мълчание в памет на жертвите.

По-рано тази година Кишида беше домакин на срещата на върха на Г-7 в Хирошима. Той се опита да превърне ядреното разоръжаване в приоритна тема в дискусиите, като заведе лидерите на останалите шест страни от групата да посетят мемориалите и музея в Парка на мира в града.

В Декларация за мир, произнесена на днешната церемония, кметът на Хирошима Казуми Мацуи призова световните лидери да се откажат от теорията за ядреното възпиране.

"Лидерите по света трябва да се изправят пред реалността, че ядрените заплахи, които сега се отправят от някои политици, разкриват безумието на теорията за ядреното възпиране. За нас ще е все по-важно да призоваваме политиците да изоставят концепцията за ядреното възпиране в полза на един мирен свят, който отказва да прави компромиси с личното достойнство и сигурност", заяви Мацуи, цитиран от ДПА.

Първата американска бомба, пусната на 6 август 1945 г. над Хирошима, убива десетки хиляди жители на града за секунди. До края на същата година обаче жертвите на бомбардировката стават около 140 000.

Три дни по-късно САЩ хвърлят втора атомна бомба - над град Нагасаки на остров Кюшу. На 15 август 1945 г. Япония капитулира пред съюзническите сили, с което се слага край на войната.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    175 9 Отговор
    Руснаците само заплашваш а янките мятат.

    Коментиран от #17, #30

  • 3 Последния Софиянец

    104 6 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    От посолството нищо ли не ти дадоха по въпроса?Измисли нещо сам.

    Коментиран от #21, #62

  • 4 Адам Хилтън

    170 6 Отговор
    Лека форма на тежка амнезия - Япония забравя че САЩ я направи свой "приятел" с оръжия насочени в главата. А Хирошима пак те я взривиха.

    Коментиран от #88

  • 5 Петър

    178 6 Отговор
    САЩ изтребиха индианците,поробиха негрите,пуснаха атомни бомби над Япония,изгориха Виетнам с напалм,бомбардираха Сърбия с обеднен уран и изведнъж.....,заобичаха България???

    Коментиран от #90, #136

  • 6 Оги

    160 5 Отговор
    И за благодарност сега Япония е верен васал на САЩ. Колко трябва да си зле, да се кланяш на тези, избили стотици хиляди цивилни без оглед на възраст и каквото и да било, жени, деца, бебета, напълно осъзнато и умишлено?! Колко? Нулев респект към японците, това са пример за абсолютни роби и слагачи.
  • 7 Хората трябва да помнят

    166 5 Отговор
    кой хвърли бомбата и това не беше Русия, а САЩ, САЩ, САЩ, САЩ,САЩ.
    Но японските лицемери и ООН мълчат, предатели

    Коментиран от #27

  • 8 Селянин

    142 4 Отговор
    На днешния ден 06.08.1945 г. е извършено едно от най-големите престъпления срещу чевечеството. Върху Хирошима е хвърлена от САЩ атомна бомба, която убива 220 000 невинни цивилни жертви. Жени, деца и старци, нямащи нищо общо с войната.
    До сега все още никой не се е извинил за случилото се, а на днешната траурна церемония в Хирошима, решиха (?!?!?) да не споменават кой е хвърлил атомната бомба.

    Коментиран от #100

  • 9 Ястребовски

    140 4 Отговор
    "Япония осъди остро руските ядрени заплахи"....А защо не осъди тези които им пуснаха двете атомни бомби? Може би японците вече вярват, че руснаците са им пуснали атомните бомби. При тая пропаганда скоро и това ще стане.

    Коментиран от #35, #39, #76

  • 10 ако попитаме младите японци

    119 3 Отговор
    Кой хвърли атомните бомби над вашите градове,половината няма да знаят,А другата половина ще отговорят;вероятно са руснаците,Тъжно,много тъжно
  • 11 Да им се чудиш на японците

    95 3 Отговор
    Вместо да призоват САЩ да унищожи ядрените си оръжия те за наказания и са поканили представители на Русия и Беларус
    Те това се казва навеждане от световна класа
  • 12 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    78 2 Отговор
    "ще продължи усилията си за постигане на свят без ядрени оръжия" -
    А в Япония има хАмерикански подводници и бомбардировачи с ядрено оръжие...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Зомбирани и окупирани

    102 2 Отговор
    Не виждат тези, които в два мига унищожиха хиляди техни деца, просто са се изпарили.
    А виж, забележили "руската заплаха"???
    Ето, как работи успешно американската зомби-програма. Насилникът ти става "съюзник", "приятел", и доброжелател, нищо че ти е унищожил хиляди хора...

    Коментиран от #29

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Петър

    66 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Даже и празнуват след това:

    Коментиран от #38

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Вашето Мнение

    91 2 Отговор
    Единствената държава в света използвала ядренно оръжие е сащ. Сащ ие зачената след масово убийствво на индианци повече от 20 000 000 души. Изродите от щатите са използвали напалм и агент оранж във Виетнам, избиха 200 000 цивилни в Югославия и 500 000 в Ирак. Носителите на ценностите създъдоха и използваха главорезите от идил.
  • 20 Гост

    36 8 Отговор
    Американците трябваше да им метнат още бомби.
  • 21 Сандо

    61 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ами нали виждаш резултата от собственият му умствен напън.Те всичките козяшки възпитаници са такива.
  • 22 Форд

    83 2 Отговор
    След като Япония осъди остро руските ядрени заплахи, благодари на САЩ !
  • 23 изумително!

    67 3 Отговор
    Когато се прави помен за огромните щети от двете атомни бомби, пуснати от САЩ на градовете Хирошима и Нагасаки в Япония, НОРМАЛЕН човек и политик трябва да заклейми ИЗВЪРШИТЕЛЯ на това мръсно дело. Няма повторение в историята. Единствената държава, поразявала с атомно оръжие в света, е САЩ.

    И вместо да направи това и ВЪОБЩЕ не споменавайки кой направи това, японецът отправя предупреждения към Русия, защото според него тя се заканвала да използва ядрено оръжие. Осъжда само предполагаемото намерение, от което се безпокои колективният западНАЛ. Защото той съди за другите по собствените си агресивни намерения. АЛО, кой те е учил на политика и дипломация???? Нали ако го използва, войната в окроината ще приключи, но ще приключи и самото човечество! АЛО, работете за възстановяване на мира в този регион.

    Коментиран от #54

  • 24 Измишльотини

    62 2 Отговор
    Какви заплахи?
    Умират от страх понеже е ядрена държава и САЩ които са побеждавали само селски армии се захванаха и сега се чудят как ще излезнат от Украйна.

    Коментиран от #71

  • 25 Писанка,

    52 2 Отговор
    Амнезия! Японците живеят с ядрено оръжие от което бяха поразени , но стой насочено пак срещу тях. Но не съветски са пакетите и не РФ е окупатора!
    Пари за това не вземам....мяу
  • 26 Вашето Мнение

    51 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Късошишковите япончета е хубаво да си спомнят кой ги удари с ядренно оръжие.

    Коментиран от #47

  • 27 Мдааааааа

    73 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хората трябва да помнят":

    Бомбата не е една, а две. Едната пускат в Хирошима, а другата в Нагазаки. Както е тръгнало още малко и ще ни убедят, че не имало никаква бомба.
  • 28 Укропат

    50 2 Отговор
    Японците незнам ама шефчето осъди ядрените бомбардировки на Русия над Хирошима и Нагзаки. Каза че всичко е инициирано и провокирано от руснаците за да заплащат целия демократичен свят. В сутрешното обръщение обвини Путин за унищожаването на динозаврите.
  • 29 Нищо странно и при

    43 2 Отговор

    До коментар #15 от "Зомбирани и окупирани":

    Киро и Коркоро. И те са били там в "зомби-теротороята" и за това пълзят пред посолството.
    Ама нас, какво да ни интересуват "националните интереси на Фащ"???
    Който е зомби, сам да си им слугува. Защо нашата хилядолетна държава да е слуга и васал на едни паразити??? Нима нашият народ да е толкова примитивен? Не виждаме ли какво става?
  • 30 Българин

    12 66 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Всеки който има акъл за 5 стотинки може да види къде са сега "загубилите" войната Германия, Япония, Италия, Ю Корея които са със САЩ , и къде са тънещите в мизерия "победители" СССР и сателита им Северна Корея ...

    Коментиран от #40, #41, #53

  • 31 ХАХАХА

    58 3 Отговор
    ХАХАХА, руската ядрена заплаха виждали и не ги поканили Русия ,но фащската не я виждат ,защото фащските бази ги "няма" в Япония! И тези ми били самураи ,па и чест и достойнство имали ?

    Коментиран от #42

  • 32 Джамбaза

    38 4 Отговор
    Какво пише в българския учебник по история?
    "Хирошима през 1945 г. е един от главните политико-административни и социално-икономически центрове на Японската империя. По време на атомната бомбардировка загиват и около 2000 американци, учили в града и останали като са се интегрирали към местната култура.
    Вследствие последиците от взрива загиват и хиляди американски военнопленници." - пише в учебника.

    Коментиран от #112

  • 33 Мдааа Дааа

    53 2 Отговор
    Да обсъдим руските... забележете руските... евентуални заплахи, а не действителните бомби на янките по Хирошима и Нагасаки!!!!
  • 34 Пено

    41 2 Отговор
    Ало Кишида, Гутериш що не съдите тия, които са предизвикали трагедията в Хирошима. Една дума против извършителите на този акт пълна анамнеза ги е обхванала
  • 35 Повечето японци

    60 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ястребовски":

    В следствие на засилената пропаганда може би си мисля че руснаците са им хвърлили атомни бомби
    Ами тя пропагандата наистина върши работа
    В съединените щати 60% от младите хора смятат че Америка е воювала срещу Съветския съюз през втората световна война
    Пропагандата действа и у нас
    На първо време ликвидирахме турското робство
    Скоро ще изучаваме как на 3 март сме били освободени от доблестната американска армия
    Та такива ми ти работи във връзка с пропагандата
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 до 6 коментар

    39 2 Отговор
    Ей,Оги,не бъди толко строг към джапанките,Ти знаеш ли.хиляди американски войника има в Япония.И те са на пълната издръжкаа на японския данъкоплатец,Какво да направят милите
  • 38 Те са завършени

    28 1 Отговор

    До коментар #17 от "Петър":

    Психопати. На всичките им трябва сериозно лечение. И не е известно, дали някога ще станат нормални?

    Коментиран от #46, #198

  • 39 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    52 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ястребовски":

    У нас вече десетилетия не смеха на 3 март да кажат Освобождение от Какво празнуваме и Кой ни е помогнал ❗
    А сега вече искат сами да се откажем да празнуваме Свободата си ❗
    ОТ ТОвасополство -толкова ❗
  • 40 Последния Софиянец

    39 3 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Колонии на САЩ.

    Коментиран от #49

  • 41 Петър

    11 21 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Не вярвай сляпо на САЩ, боклуци са като Русия.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Доли

    44 2 Отговор
    Порицавал въображаема заплаха от Русия и аплодира САЩ за хвърлените върху народа му атомни бомби! Сигурно е поканил американския посланник на партито по случай годишнината. Малко им е било, явно.
  • 44 ЕХООО

    38 2 Отговор
    А американските ядрени бомбардировки осъди ли???
  • 45 не може да бъде

    41 2 Отговор
    Изявлението на японския премиер е меко казано учудващо-въздържам се да го определя с други епитети.Но след това изявление едва ли ще бъде учудващо ако той благодари на САЩ за двете бомбардировки !?...А погледнато от днес двете бомбардировки са израз на неописуема жестокост .ако не и вараварство и никакви обяснения за целесъобразност не могат да ги оправдаят -поне от гледна точка на достъпните исторически факти!?Специално искам да подчертая че когато съдим за минали събития трябва да бъдем внимателни защото ценностната и оценъчната система сега са много по-различни спрямо тези в миналото!Затова и някои историци казват че историята всъщност е история на човешките престъпления!
  • 46 Петър

    40 1 Отговор

    До коментар #38 от "Те са завършени":

    Снимката е от празненство по случай годишнина от атомните бомбардировачи в Япония, присъстват водещи политици от САЩ.
  • 47 Лесно е да обвиняваме

    30 3 Отговор

    До коментар #26 от "Вашето Мнение":

    Японците за сегашната им външна политика
    Но те са така жестоко приклещени с американски бази и спомени за миналото че изпълняват каквото им се зареди защото иначе..........

    Коментиран от #83, #176

  • 48 Глупост и наглост

    37 3 Отговор
    Наредили са се до тези, които ги бомбардираха, не са се извинили за собствените си зверства, лоша карма ги чака роботчетата, лоша!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Луд

    19 3 Отговор
    Япония без саморайте е като България без Хайдутите.
  • 52 Гост

    44 2 Отговор
    Не знам Русия да е мятала бомбите над Япония, че да я споменават японците точно на тази дата!? И нито дума, ни вопъл за държавата хвърлила бомбите, което е доказателство, че Япония е зависима и окупипана държава...
  • 53 То и свинята в кочината

    34 5 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Живее "материално" много по-добре от "брата" си глигана, в джунглата. Свинята живее на топло, яде редовно, лекуват я и се радва на живота. Докато в джунглата рядко се намира ядене, глиганът постоянно е на път, да си търси храната, ако получи ранените или някаква болест, може и да умре, ей-така... Зимата адски студ... Дъждове другите времена... Е, кое е по-добре? Глиганът НИКОГА сам няма да иска да живее в кочината на прасето. А ако отвориш врата на кочината, прасето няма да иска да избяга в джунглата! Факт!
    Е, за многополовите сигурно да са васали в "кочината" е много добър вариант. Ама за други народи не е .... Защо пък трябва да пълзим пред някого, за да ни храни и дава автомобили ???
    Човекът не е роден да е "пълзящ роб" на когото и да е...

    Коментиран от #59

  • 54 Съединените щати

    41 2 Отговор

    До коментар #23 от "изумително!":

    Използваха забранени оръжия
    Атомни в Япония
    Бактериологични в Корея
    Химически във Виетнам
    Космически в Ирак

    Коментиран от #70

  • 55 Много смешна статия !

    30 1 Отговор
    Сигурно е от пестицидите, ама по-промити мозъци няма ! Много се забавлявам ! Факти - само такива статии моля, перфектно е за настроението 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 56 Мано

    43 2 Отговор
    От 23 години живея в САЩ като иконимически имигрант. Не ми дреме за идеология. Но покварата е с мащаби, каквито дори не можете да си представите. Япония не е държава, тя фигурира само официално като такава, затова са ясни. Бити кучета. Знаете ли, че няма американец, който да не си мисли, че Втората Световна е била между Германия и САЩ и последните побеждават сами и освобождават света? Вие за едни атомни бомби спорите кой ги е хвърлил...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Артилерист

    40 2 Отговор
    Най-после!!! В 12 и 15 Факти публикува новина за американското атомно зверства. Японския премиер не е прав, че Хирошима е ликвидирана от АМЕРИКАНЦИТЕ по време на войната. Войната на практика беше приключила. АМЕРИКАНЦИТЕ удариха Япония с АТОМНА БОМБА-ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ-за да сплашат Сталин и да е по-сговорчив, независимо от категоричната победа на ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ, в разпределението на света при преговорите на завършилата война. Подлите американци излязоха с милиарди печалба от тази война, а Съветският съюз даде 27 милиона жертви, половината им територия беше в руини, а Путин-"злият" Путин, нали- ПЛАТИ ПРЕДИ 6 МЕСЕЦА ПОСЛЕДНАТА ВНОСКА ПО "ЗАЕМ-НАЕМ" НА АМЕРИКАНЦИТЕ. Представяте ли си, колко дълго са цоцали АМЕРИКАНЦИТЕ от изстрадалия Съветски съюз/Русия???
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ти да видиш японска им работа

    37 2 Отговор
    Ние презираме и заклеймяваме нашите руски освободители, а виж ги ти японците боготворят ядрените си убийци... такова избиване в света не е имало след индианското изтребване и то от днешните носители на демокрация ФАЩ!!!
  • 61 Мнение

    43 2 Отговор
    Русия ли ги бомбардира???
    Русия ли има над 800 свои военни бази извън територията си???

    Фашизмът се завърна, а новото му име е евроатлантизъм!!!
  • 62 КОТарАК

    5 29 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    ми кво да измисля..СССР , е убил повече от ядрени опити и аварии - собствените си граждани. карали са войничета да минават през полето на скорошен ядрен взрив...

    Коментиран от #68, #75, #95, #122, #124

  • 63 Не е смешно. Тъжно е.

    40 1 Отговор
    244 000 японци са загинали веднага, а мнозина по- късно от атомните бомбардировки на САЩ. Но японците обвиняват Русия за някакви заплахи.

    Коментиран от #106

  • 64 ЦИНИК!

    22 1 Отговор
    В деня на Хирошима! Япония осъди остро американското ядрено нападение !
  • 65 Феникс

    42 2 Отговор
    Тези и думичка не споменаха кой е пуснал бомбите! Явно и там има якото промиване на младото поколение! Гледах наскоро проучване измежду младите японци, когато ги попитали кой им е треснал бомбите те в един глас отговарят Русия!
  • 66 Аз съм от ссср

    35 2 Отговор
    Егати и пропадналата държава осъжда Русия за ядрена заплаха а не осъжда Сащ,тава е колониално мислене.Никога не осъждай господарят си без значение какво е направил.

    Коментиран от #82

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 А ти драги...

    12 3 Отговор

    До коментар #62 от "КОТарАК":

    Там ли беше,та знаеш...?!?!

    Коментиран от #73

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Нека да отбележим

    15 3 Отговор

    До коментар #54 от "Съединените щати":

    Че тези държави които си споменал са гранични на съединените щати и са имали териториални спорове затова така са били наказани
  • 71 Ком

    26 2 Отговор

    До коментар #24 от "Измишльотини":

    От Украйна ще избягат, като избягаха от Виетнам, Ирак и Афганистан.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 КОТарАК

    1 18 Отговор

    До коментар #68 от "А ти драги...":

    ти в Япония ли беше?

    Коментиран от #77, #81

  • 74 Българин

    4 35 Отговор
    Русофилите са побеснели но нека да кажат има ли друга държава в света, която да плаши с употреба на ядрено оръжие? Защото Русия прави това почти всекидневно.

    Коментиран от #97

  • 75 Това не е вярно

    25 3 Отговор

    До коментар #62 от "КОТарАК":

    Гледал съм АМЕРИКАНСКИ филм Как взривяват експерименталните си ядрени бомби в Невада само на 500 м от техни войници заради експеримента

    Коментиран от #84

  • 76 факуса

    35 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ястребовски":

    вече е факт,правено е допитване сред млади японци,отговорили са,че русия е пуснала бомбите,скоро и у нас младите ще казват,че турция ни е освободила от русия
  • 77 Последния Софиянец

    20 1 Отговор

    До коментар #73 от "КОТарАК":

    Гледай Опенхаймер как на децата падаше косата и криеха.
  • 78 Мутрофан

    5 33 Отговор
    Браво копейчици, заработихте надницата и избърсахте задните части на Медведев! Поне трима ще научат, че САЩ са метнали атомните бомби и са избили 269 милиарда души по цял свят, благодарение на вашите сериозни усилия да прокарвате руската истина!

    Коментиран от #141

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Сънчо

    29 3 Отговор
    ... и това докато се мазнят на тези, които са ги бомбардирали, мили деца! Всъщност, много япончета не знаели, че Щатите са ги бомбардирали, защото в учебниците им пишело, че бил СССР...

    Коментиран от #87

  • 81 НЕ!

    10 2 Отговор

    До коментар #73 от "КОТарАК":

    Не бях тогава в Япония!
    Сега нямаше да съм жив!
  • 82 Мда

    1 18 Отговор

    До коментар #66 от "Аз съм от ссср":

    Вие най-добре знаете от опит към господарите си от русия!
  • 83 мдаааа

    17 1 Отговор

    До коментар #47 от "Лесно е да обвиняваме":

    Ами също както и ние сме приклещени от янковете...
  • 84 КОТарАК

    4 3 Отговор

    До коментар #75 от "Това не е вярно":

    това СЪЩО е вярно
  • 85 Киро Гениалното

    11 8 Отговор
    Трябва да учиме децата че СССР е бомбардирал Хирошима.
  • 86 Читател

    17 2 Отговор
    Абе това е абсурд, те краварите ги изгориха а се страхуват от Русия.

    Коментиран от #91

  • 87 Българин

    4 21 Отговор

    До коментар #80 от "Сънчо":

    Русофилите вече копаете дъното само и само да оневините руските zv.инe! Коя друга държава освен Русия непрекъснато плаши с ядрен Апокалипсис?

    Коментиран от #92, #101

  • 88 Калпазанин

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Адам Хилтън":

    Много странно от джапанките, обвиняват руснаците па да бяха благодарили тогава поне краварите че са ги бомбили и да издигнат паметници на Рузвелт и пилотите дето са ги бомбили и ден като днешния да си го обяеат за ден японско-краварска дружба
  • 89 Киро Вундеркиндо

    14 2 Отговор
    У Харвардо ме учиха че японците са се бомбардирали сами.
  • 90 Рошко

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Да, ама пак руснаците виноени според поредната @@@@а тука
  • 91 Истината

    2 19 Отговор

    До коментар #86 от "Читател":

    Защото днес мръсните руски свине плашат с употреба на ядрено оръжие.

    Коментиран от #94, #127, #128

  • 92 Чичо Сам

    15 2 Отговор

    До коментар #87 от "Българин":

    редовно заплашва Северна Корея, а ООН спи, защото са щатски слуги.

    Коментиран от #98

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 САЩ си го просят

    13 2 Отговор

    До коментар #91 от "Истината":

    а и ядреното оръжие е създадено да се използва при нужда, не е музеен експонат.
  • 95 А бе

    6 11 Отговор

    До коментар #62 от "КОТарАК":

    Той Сталин ги е избивал по-хуманно руснаците, не с атомни бомби!
  • 96 Мирен свят...

    21 2 Отговор
    "да призоваваме политиците да изоставят концепцията за ядреното възпиране в полза на един мирен свят"
    Ще има, когато фащ и васалите им си унищожат над 900-те военни бази по цялата планета.
    Все им е малко! Но, в другите им войни до сега жертвите бяха слаби, нямаха такива унищожителни оръжия, както руснаците сега.
    Тези са безумци. Вече са съгласни и на ядрен апокалипсис, понеже не могат да преживеят, че някой има такива ресурси и не им ги дава "доброволно"!
    Идиотското е, че милиони тъпанари по света се хващат на тази въдица и им пригласят. Русия е "виновна", че не им падне на колене и не им даде всичките си ресурси? За да станат Сорос и сие още.по-богати? Толкова примитивно и глупаво... Но вече и много опасно за цялата планета!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Българин

    1 12 Отговор

    До коментар #92 от "Чичо Сам":

    ООН спи и за руските заплахи. И кога САЩ са заплашвали Северна Корея с ядрен удар?
  • 99 Глуп@ци

    13 1 Отговор
    Май ви е било малко бомбенето от фащ
  • 100 Калпазанин

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "Селянин":

    Как бе, осъдиха Путин. Виновни са пак руснаците
  • 101 Альооо

    9 2 Отговор

    До коментар #87 от "Българин":

    Краварката от долния ъгъл да си смени ника.За пола вече разбрахме.
  • 102 ИВАН

    15 1 Отговор
    Ехеей, тия японци голяма работа - пак руснаците им виновни, а не виждат, че НАТО се настаняват и дразнят руснаците на границите на Русия.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Гост

    12 4 Отговор

    До коментар #93 от "Боре Токура":

    Първо - през 45 - та самолетите им не са могли да достгнат до Ленинград и Москва, 2-ро били са съюзници и какво щеше да е оправданието им пред света и 3-то тези бомби не ги печата принтер и се изисква технологично време за изработка, камо ли през 45-та година! Само пълен оли..Френ /като теб/ може да иска хвърляне на атомни бомби над хора, независимо къде и по какъв повод...

    Коментиран от #108, #111

  • 105 ПЪГУОШ

    7 2 Отговор
    Япония да благодари на САЩ за спомените ли ?

    Коментиран от #110

  • 106 Мнение

    10 2 Отговор

    До коментар #63 от "Не е смешно. Тъжно е.":

    Не японците обвиняват Русия, а техните марионетки (Кирчовци, Бойковци, Христо Ивановци и др подобни престъпни национални предатели)!!!
  • 107 Двуок ЦИКЛОП

    8 3 Отговор
    ВЪПРОС с понижена трудност - кой измисли , създаде и пръв използва ядрено оръжие ?
  • 108 Боре Токура

    6 4 Отговор

    До коментар #104 от "Гост":

    Откъде ви намират толкова умни и начетени. B-29 Superfortress, с който са хвърлили бомбите има обсег на действие 5230 километра.

    Коментиран от #113, #120

  • 109 Жаба Кикерица

    10 2 Отговор
    Добре ли е да се съюзиш с палача си ? В името на.....неговата демокрация , желания , права и мерак да господства !

    Коментиран от #115, #117

  • 110 Гост

    14 2 Отговор

    До коментар #105 от "ПЪГУОШ":

    Това изказване на японския премиер е доказателство, че отдавна няма независима държава Япония, а окупирана територия! Същото, като с друга "велика" сила - Германия!
  • 111 Мхм

    3 1 Отговор

    До коментар #104 от "Гост":

    А как да разчистиш лебенсраум за собствебото аи съществуване нали трябва да избиеш приматите.
  • 112 Ха ха

    12 2 Отговор

    До коментар #32 от "Джамбaза":

    Ами паметник да издигнат на героичните американски войници и пилоти и японските пионерчета да се грижат за него.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Българин

    3 13 Отговор

    До коментар #109 от "Жаба Кикерица":

    Русофилите точно това правите от 150 години. Съюзили сте се с руският палач и му помагате да зароби и унищожи България.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Това не е съюз, а

    10 2 Отговор

    До коментар #109 от "Жаба Кикерица":

    Силно "навеждане"! Преклонена глава, сабя не сече.
    И в Япония и в Германия има "Кирчовци", майкопродавци, които си унищожават страната и народа, нямат никакъв морал и ценности, освен собствената си гуша...
    Точно за това в такива страни се стига до такива уродливи парадокси. Да си обожават унищожителите и палачите. Гнусно до безобразие.

    Коментиран от #119

  • 118 1111

    14 2 Отговор
    Аве, както е тръгнало, ще излезе, че Путин им е хвърлил атомните бомби и трябва да благодарят на САЩ, че са ги спасили.
  • 119 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    3 11 Отговор

    До коментар #117 от "Това не е съюз, а":

    Да бе, като гледам колко са унищожени Германия и Япония чак жал ми става. Принудени ка са карат руски коли горките, само на руски технологии се надяват.

    Коментиран от #121

  • 120 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #108 от "Боре Токура":

    Ама Москва и Ленинград са на поне 10 000 км. от най-близкото краварско летище.... Отново смятай, мозък!?
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Някой

    4 1 Отговор

    До коментар #62 от "КОТарАК":

    Умник, даже синът на Байдън е жертва на амерканските ядрени експерименти.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Япония

    7 1 Отговор
    Трябва остро да осъди САЩ и да поиска репарации за всеки погубен живот от ядрените взривове и да платят разходите за възстановяването на Хирошема и Нагасаки.
  • 126 Дддд

    5 1 Отговор
    Малко са им били. Още няколко да им пуснат другарче та им краварчета та да им дойде акъла
  • 127 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор

    До коментар #91 от "Истината":

    Правиш ли разлика между
    ЗАПЛАХА
    и
    ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
    ❓❓❓
    Явно НЕ ❗
    Те такива ви търсят 😒
  • 128 Не плащат, просто

    9 1 Отговор

    До коментар #91 от "Истината":

    Казват, че ако "демократичните" не престанат с глупавите си игри, против Русия, много зле ще свърши това за тях и вероятно и за много други, които нямат нищо общо с това. Щом даже вече африканци и арабите се опитват да се договори някакъв мир, значи са разбрали, че нещата и за тях, НЕ отиват на добре...
  • 129 истина

    8 1 Отговор
    Те осъдили заплаха от Русия , а осъдиха ли американците дето ги изтребиха , дето заличиха два града невинни жертви ?
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Човек с очи

    8 1 Отговор
    ... и нито веднъж споменаване на това кой е пуснал бомбите. Евала на САЩ ! Добре ги мачкат.
  • 132 ТрампЛин

    7 2 Отговор
    Каква я мислехме, каква стана? Ние очакваме протести срещу янките, те осъждат заплахите отправени от братушките!!!

    Коментиран от #138, #140, #142, #144

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Идеален въпрос!

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Кой нормален ще им повярва? Тези виждат и спасяват само себе си. Кой нормален вярва, че някога щели да ни "отбраняват"?
    По-скоро ще ни набутат сега в тази война, да защитаваме техните интереси, като "предна фронтова държава"! Еми някои трябва да им защитават интересите. Щом има глупаци по света, да мрат за тях ... А къде са интересите на нашия народ???

    Коментиран от #139

  • 137 Ти да видиш..

    1 6 Отговор

    До коментар #114 от "Българин":

    Ти одбре ги редиш тия, ама знаеш ли, че като чуха в Рая какво им готвят в Русия, мигом подадоха документи за встъпване в НАТО-ОТАН..ммм??? ..знаеш ли...
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 ТрампЛин

    1 10 Отговор

    До коментар #136 от "Идеален въпрос!":

    В интерес на България е русия да стои колкото си може по-далеч от нас, а тя Настъпва! В наш интерес е да не им позволим това! Още въпроси?

    Коментиран от #164, #165, #186

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Реплика

    4 2 Отговор

    До коментар #78 от "Мутрофан":

    Няма руска истина.Има исторически факти.Когато САЩ хвърлят атома над Хирошима и Нагасаки никоя друга държава не разполага с ядрено оръжие.Можели ли са САЩ само да заплашат Япония тогава?Сещате ли се за търсения ефект от унищожението на тези два града?
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 стоян георгиев

    2 8 Отговор
    Интересно защо японците канят американци и им са благодарни а гонят руснаците и нещат да ги видят? руските фенове колко сълзи изплакаха за жестоките американски бомбандировки и никаква благодарност.

    Коментиран от #145, #147

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Иван

    10 1 Отговор

    До коментар #143 от "стоян георгиев":

    България (днешна, поругана, разградена) защо почита Уинстън Чърчил?

    Коментиран от #152

  • 146 Джапанка

    10 1 Отговор
    Явно "японска историческа памет е тип Сепуко"!!!
  • 147 Иван

    13 1 Отговор

    До коментар #143 от "стоян георгиев":

    Българите защо издигнаха паметник на американските пилоти-убийци?
  • 148 ФАКТ

    12 1 Отговор
    При Фокушима първи оказали помощ бяха руснаците ! Неблагодарни лакеи.
  • 149 Може може

    4 1 Отговор
    Да си поканят само щатите,
  • 150 ТрампЛин

    4 2 Отговор

    До коментар #144 от "Иван":

    Не бе, просто очаквах на този ден да видя горящи американски знамена в Хирошима и Нагазаки, протести….Абсолютно съм разочарован.

    Коментиран от #190

  • 151 Българските турци

    9 1 Отговор
    Мъртвото момиченце от Хирошима

    АЗ СЪМ МОМИЧЕНЦЕ. ЧУКАМ ОТРАНО.
    АЗ ЧУКАМ И СПИРАМ НА ВСЯКА ВРАТА.
    АЛА НЕ МОГА ПРЕД ВАС ДА ЗАСТАНА,
    ЧЕ МЪРТВИТЕ НЯМАТ ЛИЦЕ ЗА СВЕТА.

    ЧУЙТЕ – ВЪВ ГРАД ХИРОШИМА ЗАГИНАХ.
    И ДЕСЕТ ГОДИНИ СЛЕД МОЯТА СМЪРТ
    АЗ СИ ОСТАВАМ НА СЕДЕМ ГОДИНИ,
    ЧЕ МЪРТВИТЕ МАЛКИ ДЕЦА НЕ РАСТАТ.

    МИГ. И ОЧИТЕ МИ СТАНАХА СЛЕПИ,
    КОСАТА МИ ПЛАМНА И ГРЪМ ВРЪХЛЕТЯ.
    СТАНАХ НА ПЕПЕЛ – НА ШЕПИЧКА ПЕПЕЛ-
    И ВЯТЪР ОТВЯ НАДАЛЕЧ ПЕПЕЛТА……

    ЧУКАМ ВИ. ЧУКАМ ДА ЧУЕТЕ ВИЕ –
    НЕ ИСКАМ ЗА СЕБЕ СИ НИЩИЧКО АЗ.
    АЗ ИЗГОРЯХ КАТО ЛИСТЧЕ ХАРТИЯ –
    НЕ МОГА СИ ВЗЕ И БОНБОНЧЕ ОТ ВАС.

    ЛЕЛИЧКО, ЧИЧКО! СТОЯ ПРЕД ВРАТИТЕ
    И ЧУКАМ ЗА ПОДПИС. ЩЕ ЧУКАМ ДОКРАЙ.
    ЧУКАМ ДА НЯМА ДЕЧИЦА УБИТИ –
    ДА МОГАТ ДА КАЗВАТ :”БОНБОНЧЕ МИ ДАЙ”.
  • 152 стоян георгиев

    2 9 Отговор

    До коментар #145 от "Иван":

    Не съм видял в българия някой да почита чърчил,но би било добре да го правим.чърчил е антикомунист и е бил фен на българия и армията ни,но ние се обръщаме срещу него без причина.това променя отношението му.очаквано при това.
  • 153 стоян георгиев

    2 11 Отговор
    Паметника го издигнаха американците .с техни пари за да почетат загиналите си пилоти.това е нормален акт в нормални страни.

    Коментиран от #156, #158, #160, #161, #180

  • 154 Харакири

    3 1 Отговор
    Да си направи посланика на живо
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 ТрампЛин

    1 3 Отговор

    До коментар #153 от "стоян георгиев":

    Русофила постоянно ще ти натяква, че паметници на загиналите съветски войници има в цяла Европа, но видиш ли, било конщунство у нас да има паметник на загиналите пилоти!
  • 157 ивелин

    5 2 Отговор
    Въпреки,че тая Престъпна Англосаксонска сган извърши това престъпление срещу самураите !----Но Руснаците са виновни даже в учебниците не е било споменато написано - че именно Америка е хвърлила тези Атомни бомби . В някои учебници написано било, че Съветският съюз е извършил това чудовищно престъпление срещу тях. Това се казва колония да бъдеш Констiтуцията им написана от Американците след войната и много години управляват Американските генерали - военно положение и към 70 години се разрешават им да имат избори но под техен контрол.Същото за Германия ,че Конституцията е написана от Американците и е валиден и днес докато изборите са направени след войнатa и Висшите постове в Немската армия са запазени отново са заети от бившите офицери на Вермахта. .

    Коментиран от #159, #163

  • 158 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #153 от "стоян георгиев":

    Паметник на Николае Чаушеску в Тел Авив!!! Румъния изплати дълговете си към еврейските банки, базирани в Лондон и Ню Йорк.
  • 159 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #157 от "ивелин":

    Те германците май и конституция нямат.
  • 160 Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #153 от "стоян георгиев":

    Израелците да издигнат паметници на Лари Силвърщайн в Ню Йорк и Вашингтон.
  • 161 Иван

    3 1 Отговор

    До коментар #153 от "стоян георгиев":

    ЦРУ да си издигне паметник в метрото на Мадрид.
  • 162 Мнение

    5 1 Отговор
    Японското правителство се е умопобъркано. Вместо да обсъди САЩ заради това че са пуснали атомни бомби над Хирошима и Нагазаки, обсъждат Русия без всякакъв повод.

    Коментиран от #166

  • 163 Мнение

    3 2 Отговор

    До коментар #157 от "ивелин":

    Тази престъпна англосаксонска сган,би унищожила и света,без да и мигне окото.
  • 164 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 3 Отговор

    До коментар #139 от "ТрампЛин":

    В интерес на Русия пък бе НАТьО да стои по-далеч , до Германия -както бяха обещали ❗ Ама на НАТьО му се услади и НАСТЪПВА ли НАСТЪПВА , руското "НЕ значи НЕ!" прие с присмех ❗
    После
    "Русия вече е на границата на
    НАТьО-ооооо❗"
    Сега Що Русия не дава У----йна,
    Ами Що Русия не дава Източна Европа с Москва ? -няма ли да питате❗

    Коментиран от #168

  • 165 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #139 от "ТрампЛин":

    И да , Източна Европа е в Русия ❗
    България НЕ е в Източна Европа , колкото и да Ви мамят ❗
  • 166 Мнение

    1 1 Отговор

    До коментар #162 от "Мнение":

    Пардон, да осъди...и осъждат да се чете. Печатни грешки.
  • 167 рерр

    1 2 Отговор
    И да благодари на краварите за бомбите и да си поиска още да им паднат над тъпите кратуни
  • 168 ТрампЛин

    1 4 Отговор

    До коментар #164 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ами като гледам картата на НАТО, тя не е мръднала! Украйна все още не е член на НАТО! Следващия ми въпрос обаче е по-интересен, няма ли да се спрете на една Опорка за тази война? Трябва ли да ги въртите постоянно? Ту НАТО се разширявало, ту имало мацисти в Украйна, ту руското малцинство…

    Коментиран от #172, #175, #179, #182, #184

  • 169 Тома

    1 2 Отговор
    А краварите казаха ли нещо.Сведаха ли глави с чувство на вина.Или ко не
  • 170 ГМО

    3 2 Отговор
    За съжаление тази прекрасна нация загинаа
    120 американски военни бази означава,че са окупирани.
    Русия ли ви пусна бомбите в Хирошима и Нагазаки???
  • 171 Целия свят

    2 1 Отговор
    Всички мразят Руzия

    Коментиран от #177

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Само

    3 2 Отговор
    на американските не осъждат ,понеже им се усладиха тяхните атомни бомби и най вече са им ,,приятели"
  • 174 Стокхолмски синдром

    1 1 Отговор
    И по нас колко ятагани са хвърляли, па си ги харесваме. А макетата колкото по ги дундуркаме, толкова полите ни по-опикани.
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 това не е оправдание

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "Лесно е да обвиняваме":

    за японците. Тези, които имат като ритуал харакири, сепуко и т.н. жестоки за човешкия живот доказателства за достойнство. Това ТРЯБВА да присъства в културата им, а не да се дават на янките, защото, видиш ли, няма какво да се прави.
  • 177 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #171 от "Целия свят":

    Не съм Целия Свят, но също мразех
    да слушам раскини ката ми гаворият чак да падладейа ❗
    Ама сега US.раинки ката ни викат "Хачу на море без денги!" и US.раинци да джиткат с джипки за 100+ хилки вместо да са на фронта - повече ПАДЛАДЬАВАМ❗
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #168 от "ТрампЛин":

    Няма Ту-Ту има ИСТИНИ
    1)Ту НАТО се разширявало- е не се ли разшири ❓
  • 180 Също

    1 2 Отговор

    До коментар #153 от "стоян георгиев":

    Утре Турция може да поиска паметник в Батак . Някой може да е получил инфаркт от зор да коли и насилва. Това трябва да се почете , и уважи.
  • 181 ТрампЛин

    1 1 Отговор

    До коментар #172 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Как по дяволите русия ще решава съдбата на цяла източна Европа? Обещали му…

    Коментиран от #185, #189

  • 182 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 2 Отговор

    До коментар #168 от "ТрампЛин":

    2)ту имало нацисти в Украйна- е няма ли знамена със символи на нацистите ❓ да ти ги изброя ли❓
  • 183 пенко

    2 2 Отговор
    ТА - КОЙ ДРУГ ОСВЕН САЩ Е ИЗВЪРШИЛ АТАКИ С ЯДРЕНИ БОМБИ ?????????????????
  • 184 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #168 от "ТрампЛин":

    3) ту руското малцинство- ами няма ли ❓ и то си е доста голямо ❗
    Те дори говорещите у---йски да по-малко ❗
  • 185 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #181 от "ТрампЛин":

    Къде по дяволите е Източна Европа ❓❗❓❗
    Или Русия вече няма право да решава на своя територия ❗❗
    Отворете атласа бе ,
    коне с капаци,
    на ясла ОТсополствоТО ❗❗❗
    Източна Европа е ВЪВ границите на Русия , не на запад от У---йна ❗❗❗
  • 186 Покрайнината

    3 3 Отговор

    До коментар #139 от "ТрампЛин":

    Русия беше начертала своите червени линии, и там не фигурира България . Изконната руска Украйна -да , но не и България. Дори не пожелаха да ни вземат , когато бай Тошо им се предлагаше.
  • 187 пенко

    2 2 Отговор
    ТУ ФУМИО --- ЯПОНСКИТЕ САМУРАИ И ДНЕС СА РОНИНИ - ЗАРАДИ КАПИТУЛАЦИЯТА КЪМ САЩ !!!!!!! СССР ПОБЕДИ КВАНКТУНСКАТА ВИ АРМИЯ /ЕЛИТНА / И АКО БЯХТЕ КАПИТУЛИРАЛИ КЪМ СССР -ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ --ДНЕС ЩЯХТЕ ДА СТЕ САМУРАИ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 188 Болшевики,

    2 4 Отговор
    що се разревахте пак бе😂😂 все нещо не ви отърва!Хората предпочитат съюз със Америка,отколкото скапания руски ботуш!Свиквайте👋

    Коментиран от #193, #201

  • 189 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #181 от "ТрампЛин":

    Айде сега чети , чети, чети ❗❗❗
    " Изчисления, извършени от Френския национален географски институт през 1989 г., посочват точка, разположена на 25 км северно от столицата на Литва Вилнюс, като европейския пъп. Там през 2004 г. е издигнат монумент (сн. 4), като на гранитни плочи, наредени около него, са указани разстоянията от този център на Европа до столиците на някои страни по света. На 17 километра от това място, което е и единствения географски център на Стария континент, посочен в Книгата за рекордите на Гинес, се намира и Паркът на Европа."

    Остава да обЯсниш как на запад от центъра е Източната част ❗❗❗
  • 190 Бай Митко

    6 2 Отговор

    До коментар #150 от "ТрампЛин":

    Съпричастен съм с коментара ти и разочарованието! И дваж по разочарован съм от това, че бомбардирана София издигна паметник на американските пилоти извършили това!
  • 191 хихихихихи

    0 1 Отговор
    А този географски институт изчислил ли е къде е члена?

    Коментиран от #196

  • 192 Стратега

    7 2 Отговор
    Анатолий пак го усукваш!
    Япония осъди остро руските ядрени заплахи Но забрави да каже кой хвърли атомноте бомби!
    А кметът на Хирошима Казуми Мацуи срамежливо, на посмя да спомене САЩ! Те бомбите сами от някъде били изпаднали и убили стотици хиляди японци.
    САЩ и до днеска не са се извинили! Мародери, гадни янки! Само в Европа САЩ има 150 атомни заряда и то в не ядрено държави!

    Коментиран от #194

  • 193 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #188 от "Болшевики,":

    Хората НИКОЙ не ги пита ❗❗
    Ако си забелезАл де ❗
    Да са ни питАли за САшТАНИНСКИЯ съюз - НЕ ❗
    Дойдоха Ран и Ът и връчиха на
    поли/тутките ни плана си за унищожение на страната, а нашите дори РЪКОБЛУДСТВАХА/ПЛЯСКАХА ❗❗❗

    Коментиран от #195

  • 194 Бай Митко

    2 1 Отговор

    До коментар #192 от "Стратега":

    Адмирации за коментара!
    Статията на Стайков ме ограмоти и вече знам, че руснаците са виновни за американската ядрена смърт над Япония.
  • 195 Бай Митко

    3 1 Отговор

    До коментар #193 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Адмирации за всичките Ви коментари!!!
    Благодарности за всичките Ви точни обяснения и отстояване на позициите Ви! Чест!
    Хубава вечер!!!

    Коментиран от #197

  • 196 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #191 от "хихихихихи":

    Ами сега май с него
    PUT IN раздава правосъдие ❗
    ( хйхйхйхй)
  • 197 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #195 от "Бай Митко":

    Благодаря ❗
    Хубава вечер и на Вас 🍺🍺🍺🍺🍺
  • 198 Аз съм

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Те са завършени":

    Люси ти ли си?
  • 199 христянин

    4 1 Отговор
    В Япония в учебниците не пише, коя държава е извършила адската си дейност с ядрените бомби, но негласно по заповед на министъра под ръководството на бесовете казват на учениците, че това е СССР, за да подменят истината – така правят сатанистите.
  • 200 Малийййй,

    2 1 Отговор
    Мислех, че японските политици са патриоти, а те се оказаха същите прост итут ки като нашите!
  • 201 Защо ли

    0 1 Отговор

    До коментар #188 от "Болшевики,":

    Те мислят за тъ пан ар?
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Конник

    0 0 Отговор
    Забравата“ на японските политици и генералния секретар на ООН за виновника за катастрофата в Хирошима е страхът от Америка, каза пред РИА Новости Даян Сейр, независим кандидат за Сената на САЩ от Ню Йорк.
    В неделя Япония почете паметта на жертвите на атомната бомбардировка над Хирошима през 1945 г. В същото време японските политици, които говориха на церемонията в Хирошима, не споменаха, че бомбата е хвърлена от Америка. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш в съобщението си също не назова страната, отговорна за смъртта.
Новини по държави: