Last news in Fakti

8 Август, 2023 12:01 1 685 13

Още една мощна кибератака! Япония не може да потвърди какво са откраднали китайците от нейните отбранителни мрежи

  • хакери-
  • китай-
  • япония-
  • кибератака

Бавните действия на Токио за подобряване на нейните кибермрежи обаче биха могли да попречат на по-широко споделяне на разузнавателна информация между Пентагона и японското министерство на отбраната

Още една мощна кибератака! Япония не може да потвърди какво са откраднали китайците от нейните отбранителни мрежи - 1
Снимка: Shutterstock

Япония не може да потвърди дали е изтекла информация, свързана с нейната сигурност, заяви днес говорителят на японското правителство в отговор на запитване относно съобщение във в. "Вашингтон пост", че китайски хакери са получили достъп до японски отбранителни мрежи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Позовавайки се на високопоставени официални представители, "Вашингтон пост" вчера съобщи, че през 2020 г. китайски военни хакери са получили достъп до секретна отбранителна мрежа в Япония и са се сдобили с информация за военния капацитет, плановете и оценки на недостатъците на съюзническа на САЩ Япония.

След като научил за това, началникът на американската Агенция за национална сигурност пристигнал в Токио, за да уведоми японския министър на отбраната, който пък помолил американските официални представители да информират и премиера, се казва още в статията в американския всекидневник.

На редовна пресконференция днес главният секретар на японското правителство Хирокадзу Мацуно каза, че Япония и САЩ винаги са поддържали тесни връзки на различни нива. "Поради естеството на въпроса не мога да предоставя повече подробности за комуникациите, но не сме потвърдили дали в резултат на кибератаки е изтекла свързана със сигурността информация", добави той.

Засега няма коментар от страна на Пекин.

Мацуно каза още, че киберсигурността е в основата на съюза между Япония и САЩ и че Япония ще продължи да работи, за да поддържа мрежата си стабилна и сигурна.

Бавните действия на Япония за подобряване на нейните кибермрежи обаче биха могли да попречат на по-широко споделяне на разузнавателна информация между Пентагона и японското министерство на отбраната, посочва "Вашингтон пост", позовавайки се на официални представители.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    18 0 Отговор
    Китай има да си връща на джапанките колкото евреите на Адолф и неговите нацита.Явно са стартирали вече..

    Коментиран от #7

  • 2 12343211

    10 0 Отговор
    Тайван е ябълката...
  • 3 Онзи

    8 0 Отговор
    Подготвят се всички страни за множество малко конфлимти.
  • 4 Гюро Михайлов

    18 0 Отговор
    Как може държава,която е хвърлила атомни бомби над Япония да се счита за стратегически партньор ?Скоро научих от едно изказване на Путин ,че в учебниците по история в Япония учели децата ,че бомбите са хвърлени от съюэ зническите сили от всв.То може изкривяване на историята ама това вече ми идва в повече.

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Те са си виновни

    8 0 Отговор
    Банките в частта си която движи парите не са свързани към интернет. Те си имат собствена мрежа. И не използват даже хардуер и протоколи на интернет. Който включва военните към интернета е просто издаващ военни тайни. Да си накажат японците министъра, който слуша посолството, което ги подслушва и командва.
  • 6 Япония загуби паметта си

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гюро Михайлов":

    Ами по същия начин по който деборите, които не са нарязани и заработват за сутеньорите си, считат сутеньорите биячи за приятели. С много бой и е...

    Япония е в стагнация от 1998 заради това че не искаше да се подчини безусловно на американската автомобилна индустрия.

    А сега изглежда даже ще може да си прави танкове и да си точи зъбите за Манджурия. Е ще си остане с изпилени зъби.
  • 7 Хахахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи..":

    И тия са като нас! Не знаят, какво са им гепили-разграден двор! Където са стъпили американските окупатори, всичко става 00 !
  • 8 Калпазанин

    10 0 Отговор
    Високотехнологичните джапанки помолили 🤔🤔🤔🤔, от ден на ден ми падат в очите, а къде им остана достойнството някой гледал ли е японски филми и чел ли е за тях. Дедите им се обръщат в гробовете си сигурно смятайте само за каква мозъчна профилактика става въпрос говедата ги избомбиха с атом че после и анализи и експертизи и то пред аудитория на голи оцелели и още си слушат краварите иначе пидкапат и на Путин че ги бил заплашвал с ядрено оръжие, Ес сме горе долу както тях между другото

    Коментиран от #12

  • 9 ТаУмВзе

    7 0 Отговор
    Путин е Виновен ей! Всичко си знам ей. Бухахах
  • 10 Илия

    6 0 Отговор
    Тия хора не се научиха, че секретните данни и разработни не трябва да се държат в компютър с достъп до интернет.
    Няма такава простотия.
  • 11 Факт

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гюро Михайлов":

    Няма значение от кого са хвърлени важното е че Япония нямат друг полезен за самите тях ход в региона освен да бъдат съюзници на Сащ.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Факт":

    Така де ,то и при нас същото Няма значение кой ни е бомбардирал 43-44 и ние също нямаме друг полезен ход освен да въртим опашка пред САЩ ,така ли
Новини по държави: