Last news in Fakti

14 Август, 2023 19:51 1 492 4

Въздушен трафик! Йорданската армия свали дрон от Сирия, пренасящ дрога

  • дрон-
  • сирия-
  • йордания-
  • метамфетамини-
  • каптагон

Йорданските военни и преди са сваляли дронове, които са превозвали наркотици или оръжия оттам, но рядко са намирали метамфетамини

Въздушен трафик! Йорданската армия свали дрон от Сирия, пренасящ дрога - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Йорданските военни свалиха дрон, превозващ метамфетамини, съобщава "Ройтерс", като цитира държавната информационна агенция Petra. Дронът е летял към територията на страната от съседна Сирия.

Според източник от йорданските въоръжени сили, дронът е "взет под контрол и е свален".

Припомняме, че Йордания е основен транзитен маршрут за произведен в Сирия амфетамин, познат още като каптагон.

Йорданските военни и преди са сваляли дронове, които са превозвали наркотици или оръжия оттам, но рядко са намирали метамфетамини.

Военни и служители по сигурността от двете страни проведоха среща на която да обсъдят начини за ограничаване на нарастващия проблем с контрабандата. Въпреки обещанията на Дамаск, Йордания казва, че не е видяла реални опити за спиране на незаконната търговия.

Няма коментар от сирийските власти. В интервю миналата седмица сирийският президент Башар ал-Асад отрече ролята на Сирия в търговията с наркотици, като каза, че прекратяването на контрабандата на наркотици е в общ интерес на всички арабските страни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как не ви е срам

    2 0 Отговор
    да открехнете нарко-трафикантите как да пренасят дрога? Сега всеки втори ще си накупува дронове, ще прекарва дрога, въздушния трафик ще се увеличи, а и ще надрусат горките кукувици, които ще се помислят за джей дак камикадзе, разбивайки се на Хаваи като джапан скакалци.
  • 2 Аспарух

    1 2 Отговор
    Това са съюзниците на Рашистан.Те даже използват дип.поща за превоз на наркотици
  • 3 Урюрвкос

    1 0 Отговор
    за кацнал и излетял самолет нашите граничари разбират от вестниците
  • 4 Шопо

    2 0 Отговор
    Квадрокоптера е хубав, и аз ще си купя такъв.