Last news in Fakti

15 Август, 2023 07:40 4 996 43

Странични ефекти! Германски съд иска информацията за ваксините на "АстраЗенека"

  • астразенека-
  • ваксина-
  • коронавирус

Понастоящем Висшият областен съд в Бамберг приема, че ищцата не би си поставила ваксината, ако рискът от тромбоза на чревните вени е бил представен в информацията за продукта на производителя

Странични ефекти! Германски съд иска информацията за ваксините на "АстраЗенека"  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германски съд изрази съмнения дали британско-шведският производител на ваксини "АстраЗенека" е предоставил достатъчно информация за страничните ефекти на своята ваксина срещу КОВИД-19, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Съдът в Бамберг, Южна Германия, съобщи днес в началото на съдебния процес, че иска експертно становище по въпроса.

33-годишна германка съди производителя за обезщетение.

Тя е получила ваксината "Ваксзеврия" (Vaxzevria) на компанията през март 2021 г. и впоследствие е получила тромбоза на чревните вени. Изпаднала е в кома и в крайна сметка се е наложило да бъде отстранена част от червата ѝ.

Понастоящем Висшият областен съд в Бамберг приема, че ищцата не би си поставила ваксината, ако рискът от тромбоза на чревните вени е бил представен в информацията за продукта на производителя.

Експертното становище служи за изясняване на това "дали представянето на специализираната информация е било необходимо според състоянието на научните познания към онзи момент".

Адвокатът на жената, Фолкер Льошнер, определи решението на съда като частична победа. Той допълни, че решението ще даде сигнал и за други случаи, че съдилищата не могат да вземат решение по този въпрос без експертно становище.

Преди това областният съд в град Хоф отхвърли иска на жената, тъй като тя не можа да установи нито дефект на продукта, нито грешка в информацията във връзка с ваксината.

Жената обжалва решението.

Тя иска от "АстраЗенека" най-малко 250 000 евро обезщетение за болка и страдание, както и 17 200 евро за загуба на доходи и до 600 000 евро за бъдещо увреждане.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    56 2 Отговор
    Ръководителят на германското министерство на външните работи Аналена Бербок отново не успя да продължи полета за Австралия поради повреда на самолета . Това съобщи вестник Bild , позовавайки се на командира на самолета .

    15 минути след излитане от летището в Абу Даби правителственият Airbus A340-300 се отклони от курса и се отправи обратно. Причината за връщането е, че самолетът не може да набере необходимата за полета скорост. Командирът на самолета каза, че нищо подобно не е виждано досега с самолета.

    Коментиран от #18

  • 2 Мими Кучева

    74 4 Отговор
    Ваксините работят!💋☠💉☠💋
  • 3 ДЕДОТИ

    106 0 Отговор
    Кьовеши да подхваща Урсулата. Да видим ЕВРОДЕМОКРАЦИЯ в действие.

    Коментиран от #25, #27

  • 4 Някой

    98 4 Отговор
    И що сам оза Астра-Зенека? Да попитат и Пфайзер и Модерна. Че що народ умря от инфаркти и инсулти напоследък... Особено по "белия" свят - разбирай Европа и САЩ.

    Коментиран от #9

  • 5 Последния Софиянец

    79 1 Отговор
    Мафията в бели престилки уби милиони хора и трябва да си плати.
  • 6 Пламен

    70 0 Отговор
    Ние мислим и се грижим за вашето здраве, така ни казваха.........
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ваксиниран

    8 87 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Мерси, ваксинирах се преди 3 години, от тогава дори хрема не съм хващал, правя профилактичниси изследвания всяка година и всички показатели са ми в нормите. Честито на хлор-пиещите :)

    Коментиран от #30, #34, #41

  • 9 Ей Мунчо,

    4 69 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    Като махнем слуховете и простотиите в социалните мрежи, разпространявани от медицинско неграмотни хорица, колко доказани случая по света на инфракти и инсулти предизвикани от ваксините има ?

    Коментиран от #12, #16, #28

  • 10 ВАКСИНИРАН1403

    6 75 Отговор
    Все пак ползата бе по-голяма от врвдата! Аз съм с теи дози на АстраЗенека и нищо ми няма,ако се наложи пак ще си направя! При всяко лекарство има страничен ефект безспорно!

    Коментиран от #11, #15, #26, #38

  • 11 ВАКСИНИРАН1403

    3 34 Отговор

    До коментар #10 от "ВАКСИНИРАН1403":

    Три дози-грешка при изписване(ма това не е от ваксината де🤣)
  • 12 Някой

    76 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ей Мунчо,":

    Ей, Хасанчо, а ти как очакваш да има доказване на тези случаи? Кой ще го докаже? Какво ще се случи с неговата професионална кариера? Или пък с близките му? Наясно ли си колко млади американски спортисти са умрели от сърдечни проблеми само през полседните месеци? Все млади хора на възраст от 14 до 25 години...
    Е, не очаквай да го водиш това в "правилните" и правоверни медии, които 3 години раздухваха ковид истерията и рекламираха веществата, нясно защо наречени "ваксини".
    Ама, то освен ядене трябва и четене, и критичнио мислене...
  • 13 681

    53 0 Отговор
    Ваксъри, къде сте?
  • 14 Христо

    73 1 Отговор
    Добре, че повечето у нас предпазихме семействата си и себе си от ковид-"ваксините".
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 681

    34 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ей Мунчо,":

    Безброй

    Коментиран от #21

  • 17 Тома

    6 36 Отговор
    Добре че костя и аверите му се ваксинираха
  • 18 ХАХАХА

    33 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Ами тя глупоста тежи ,заради това такова чудо пилотът не е виждал!
  • 19 Госあ

    50 1 Отговор
    Затова и не се ваксинирах. Заради гнусния монопол със здравето на хората. Китайските класически и протеинови ваксини бяха забранени в мафиотския ЕС, а французите -с най добрите ваксини от запада, бяха принудени да не произвеждат безопасни класически и протеинови ваксини !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    6 9 Отговор

    До коментар #16 от "681":

    Дай линк към инфо за доказани и осъдени фармацевтични компании от официални медии.

    Коментиран от #23, #42, #43

  • 22 Копипасте

    51 0 Отговор
    Един бесен румънски евродепутат Кристиян Тереш също поиска същата информация от Файзер! И насред европарламента размахваше едни листове изцяло в ЧЕРНО с предоставената информация! Така, че е време да погнат всички такива производители!? Надали г-жа фон дер Лайен ще направи нещо срещу фармапроизводител ползвал срещу прилично заплащане услугите на мъжовата ѝ ПР и рекламна консултантска фирма, все отнякъде трябва да се започне! И защо ли пак са погнали първо Астра Зенека, които навремето в началото на КОВИД истерията бяха изритани именно заради Файзер от европейския пазар!
  • 23 Анонимен

    48 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Фарма индустрията вече не произвежда лекарства - произвежда клиенти!
  • 24 Артилерист

    45 1 Отговор
    В дъното на това световно престъпление срещу човечеството стои западната алчност за печалба. Свободната инициатива и предприемчивост, като правило, са с положителна насоченост, но когато това е срещу здравето на хората, заради непреодолима алчност, си е нагло престъпление. Например Пфайзер признаха, че са спечелили 27 млрд $ още след третия месец от пускането на ваксината на пазара. Това са прекалено много пари и те са в състояние да подтиснат всяка съвест. Както и да провокират и най-долното мошеничество. Бил Гейтс, този всепризнат IT експерт, също заряза компютрите и се пренасочи към ваксините. Е, той има и родово предопределение, защото и баща му и дядо му се занимавали с това, но печалбите от компютрите станаха доста тромави, докато ваксините срещу новокултивираната зараза, плашеща хората и предизвикваща паническо нахвърляни върху ваксините, си е съвсем "належащо" предизвикателство. Русия беше от първите, която създаде проверена ваксина, даже я предостави безплатно на редица държави, но арогандната западна пропаганда засипа с хвалби западните мошеници...
  • 25 Българин

    23 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДЕДОТИ":

    няма да стане всички пърдят в едно гърне
  • 26 Българин

    27 0 Отговор

    До коментар #10 от "ВАКСИНИРАН1403":

    как си жив още чудно за производителите
  • 27 работят

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДЕДОТИ":

    за един шеф, заедно са в кюпа.
  • 28 Карлуково

    1 14 Отговор

    До коментар #9 от "Ей Мунчо,":

    Вярно е! Със сигурност, не могат да се мерят със стотиците хиляди и дори милиони ДОКАЗАНИ случаи на заболели от к19!!! Бухаха
  • 29 123

    1 0 Отговор
    33 годишна. 33 = фалшива новина
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гост

    10 0 Отговор
    Абе попрецакаха ни с тия ваксини. Така е.
  • 33 Моарейн

    20 0 Отговор
    Не бързайте да се радвате, колеги! Съдът хубаво иска информация, ама дали предоставените данни, ако изобщо дадат такива, ще бъдат верни или единствено изгодни за компанията? По-скоро залагам на второто, защото става въпрос за престиж, а той влече след себе си мнооого пари. След 50-100 години наследниците ни може и да научат истината, но и това не е сигурно. До тогава остава да броим отишлите си внезапно млади спортисти и да четем как мейнстриймът ни убеждава, че причината е допинг или дрога.
  • 34 нефаксиниран

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "ваксиниран":

    На поъва линия 3 години пред съм срешнал в пряк контакт поне 2 000 заразени лица с всякакви воируси, стотици от тях бяха орпеделени за пацианети с ковид.
    Хрема съм имал за 2-3 дни средно на година. Не се е налагал и ден болничен за сега.
    Па ти ако дори хрема не си имал, може да провериш дали не страдаш от носова деформация тип удължаване (пинокио)
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 няма лабаво

    5 0 Отговор
    До 1-2 години всеки ще има антиваксер в политическия си екип, защото за това ще гласуват хората.
  • 38 надявам се

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "ВАКСИНИРАН1403":

    да си от тези на които ще им се размирнат страничните ефекти.
    Оабче, да се буташ пак за игла е деби лизъм.
    Може би оглупяването е твоят страничен ефект?
  • 39 Информация

    0 0 Отговор
    Китайската CanSino ще произвежда мРНК ваксини за AstraZeneca. AstraZeneca подписа сделка с китайската биофармацевтична фирма CanSino Biologics за производство на ваксини с „месинджър-РНК“ -мРНК. В документи, подадени до фондовите борси в Хонконг и Шанхай CanSino заявява, че ще произвежда и доставя неуточнени продукти и ще предоставя услуги на AstraZeneca, като използва своята платформа за производство на мРНК. На своя уебсайт CanSino изтъква сделката като признание за възможностите на компанията, което ще бъде от полза за разширяването на нейната платформа за производство на мРНК.
  • 40 Информация

    0 0 Отговор
    Продължение към коментар 39: Сделката за сътрудничество идва само месец, след като китайският министър на търговията Уанг Вентао заяви на кръгла маса пред чуждестранни фармацевтични фирми, сред които и AstraZeneca, че могат да очакват „повече възможности за развитие“.
    Тя идва и след като производителят на ваксини Moderna, който заяви, че желае да продава своята мРНК ваксина в Китай, обяви миналия месец сделка за разработване и производство на мРНК лекарства в страната.
  • 41 Миле

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ваксиниран":

    Трябва да повториш пак
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: