Last news in Fakti

15 Август, 2023 21:46 1 961 29

Тръмп обяви, че ще изнесе данни за изборни измами

  • доналд тръмп-
  • избори-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • измама

След поражението си на изборите през 2020 г. Тръмп многократно е правил неверни твърдения

Тръмп обяви, че ще изнесе данни за изборни измами - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че на 21 август ще изнесе подробни данни за по думите му измами в щата Джорджия на изборите през 2020 г., предаде Ройтерс, като се позова на негов пост в социалната му мрежа "Трут соушъл", съобщи БТА.

След поражението си на изборите през 2020 г. Тръмп многократно е правил неверни твърдения, че на тях е имало масови фалшификации. Тези твърдения бяха отхвърлени от съдилища, щатски проверки и членове от собствената му администрация, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Карлос Де Оливейра, помощникът на Тръмп, който е управител на имението му Мар а Лаго в Палм Бийч в щата Флорида, пледира днес невинен в щатския федерален съд по повдигнатите срещу него обвинения, че се е опитал да помогне на бившия президент на САЩ да скрие секретни документи, взети при напускането на поста, съобщават американските медии.

Екипът на специалния прокурор Джак Смит, под чийто надзор се провеждаше разследването, обвини служителя му Карлос де Оливейра, че е участвал в заговор с Тръмп и личния му помощник Уолт Наута, за да осуети разследване относно запазването на документите от Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    21 6 Отговор
    Сащ имат два проблема първият се нарича Калафорня и вторият Ню Йорк

    Коментиран от #15

  • 2 Мими Кучева

    7 18 Отговор
    Тагаренко ще ни спаси от Тръмп и Путин!🐵💋🐵
  • 3 Да, бе

    25 7 Отговор
    Упадъкът на една псевдо империя... Да се чудиш кой по не става.. Падащият по стълби или ганьо американски. И двамата са изворна девин или Банкя, но от канализацията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Красимир Петров

    24 3 Отговор
    Този Сороски сайт цензурира хора които не подражават на Сорос.ТРЪМП!
  • 8 Иван Попов

    23 3 Отговор
    Ма-чкай Тръмп!
  • 9 Калпазанин

    27 3 Отговор
    Аз да питам афторите, сигуните ли сте че са неверни твърденията му. Защото аз гледам и черпя инфо не само от лъжливи сайтове, или си мислите че аудиторията тука е само простаци вярващи на същите,,,,,,,, афтори

    Коментиран от #22

  • 10 Калпазанин

    21 2 Отговор
    Деца ли си мислите че залъгвате, и ако беше тръмпи на власт вярвам и го мисля ага нямаше братя да се избиват
  • 11 АБВ

    4 15 Отговор
    В затвора до живот
  • 12 Наблюдател

    7 18 Отговор
    Бай Дончо е патологичен лъжец и психопат, също като Путин. Затова двамата се харесват.
  • 13 Именно

    3 9 Отговор
    Супер!
    Още неща, за които да го съдят! ;)
  • 14 Тръмп е за затвора

    5 17 Отговор
    Най големите изборни измами ги направи Тръмп през 2016г , когато като"успешен бизнесмен" след делови посещения за бизнес срещи в Москва и Русия, му бе подхвърлена идеята че може да стане Президент на САЩ и че ще бъде спонсориран за кандидатурата с милиони от Русия и Путин И така от аутсайдер в президентската надпревара, неочаквано и изведнъж с помоща на руските хакери спечели само с 400 гласа повече от фаворита Хилъри Клинтън и бе избран за Президент на САЩ, а в Кремъл тогава гърмяха бутилки с шампанско от радост за успеха , че техния човек е станал новия Президент на САЩ...!!!

    Коментиран от #17

  • 15 Бамба Дауда

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Калифорния фалира 11.5.2023! Щатът е един от първите в Америка, който официално декларира, че отказва да плати дълга си към федералното правителство. Размерът на дълга възлиза на 18,6 млрд.долара. Освен това държавните власти отказват да плащат данъци в хазната на страната.

    Коментиран от #18

  • 16 Той

    3 16 Отговор
    Да си каже как руските хакери го направиха президент и как путлер го е спасил два пъти от фалит с руски пари.

    Коментиран от #25

  • 17 Човек

    2 12 Отговор

    До коментар #14 от "Тръмп е за затвора":

    2016-та Тръмп изгуби общия вот срещу Хилари. Работата е там, че в Америка гласовете не са равни и тези на реднеците в централните щати имат по-голяма тежест. Това е измислено, защото иначе управляващите щели да ги игнорират и да се фокусират само върху по-гъсто населените източен и западен бряг. Не, че в това няма логика, но да дадеш по-голяма тежест на гласовете на най-простата част от населението може да доведе до огромно недоразумение като избирането на Тръмп за президент.
  • 18 Да бе да

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бамба Дауда":

    "Калифорния фалира 11.5.2023! Щатът е един от първите в Америка, който официално декларира, че отказва да плати дълга си към федералното правителство. Размерът на дълга възлиза на 18,6 млрд.долара."
    😅🦩👌
    Хайде да помислим😅😘
    Gdp 3 пъти по голямо от това на россссиа , защо 18 милиарда ще са и проблем ? Аз знам че ви хранят в росддиа с птича храна , но когато умствените ви възможнисти са на гугутки време е е да се върнете в реалността 😘🦩
  • 19 И тук

    5 0 Отговор
    И тези и те са демокрация.
  • 20 Не знам защо но

    11 3 Отговор
    Много повече вярвам на Тръмп, отколкото на Ройтерс !
  • 21 бай Даньо

    2 0 Отговор
    Ади бе Пръмпи изнасяй ги тия документи че откога те чакат българикус моронус изсъхнаха горките от чакане ...
  • 22 бай Даньо

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Калпазанин":

    Пpoстаци сте не ами тъпaци кaлпaзанокоу ...
  • 23 М3 голд

    5 0 Отговор
    Подзаглавието на статията е фалшиво. Докога ще ни лъготите и мачкате брутално. Изчакайте още година и ще видим. Съвет: отдалечете се от Байдън. Той отива извън политиката и може и по-нагоре. Догодина, според мен, съревнованието за президент ще е между Тръмп и Робърт Кенеди младши. Това е наистина Америка за американците, а не Алцхаймер а, с когото се подиграват светът.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Демокрация на куково лято

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Той":

    Тази "демократична" опорка беше отдавна разбита в самите САЩ. Оказа се че Байдън е използвал службите като ФБР, за да влияе на изборите чрез Фейсбук и други подобни и това е престъпление според конституцията на САЩ. Също е използвал положението си на вице президент за да може синчето му Хънтър да върти далаверки с Украинския газ. Това е корупция. Защо тези престъпници са още в Белия Дом?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 оптимист

    1 0 Отговор
    Този свят съществува, благодарение на това, че ДОБРОТО в крайна сметка, винаги побеждава!
  • 28 Артилерист

    3 0 Отговор
    Една от общите черти на американците е стремежът за големите пари. Които ги постигнат са "успели", а останалите-"лузъри". Мнозинството от успелите са мошеници, чийто представители управляват задкулисно страната. Те са т. нар. "дълбока държава". Президентите им, като правило, са кукли на конците на богатите мошеници. Случайно попадналите свестни президенти на САЩ ги убиват. На лузърите постоянно им се натяква, че по рождение са глупави и мързеливи и ако искат да успеят трябва да слушат и здраво да мачкат калта на дъното. Те, като правило, нямат шанс да успеят и лесно се поддават на манипулация. "Успелите" разполагат с всички необходими органи и инструменти за запазване на властта си, както и за пропаганда и заблуда на "лузърите"-как иначе масата ще ги подкрепя и гине в безбройните им войни за налагане на властническата технология и над други държави. Налагането на по-посредствени на управленските позиции е друга методология, която "успелите" използват от преди повече от 50 години. Групата на най-умните се държи настрани от управлението-от тях научаваме детайлите за истинската същност и структура на американското общество и как се дирижира манипулативната вътрешна и външна политика на държавата. "Демокрация" в САЩ отдавна е синоним на заблуда...
  • 29 бойко

    2 1 Отговор
    америка е олигофренска нация,завладяваща света