Last news in Fakti

16 Август, 2023 20:08 3 513 73

ISW: Путин се готви да спре мобилните комуникации и интернета в Русия

  • русия-
  • интернет-
  • роскомнадзор-
  • владимир путин

Според експертите е възможно споделянето на честотите да подобри качеството на мобилните комуникации в мирно време, тъй като операторите ще имат достъп до ограничени преди това честоти

ISW: Путин се готви да спре мобилните комуникации и интернета в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският вестник "Комерсант" съобщи, че руските власти разработват механизъм за пълен контрол и изключване на гражданските мобилни телекомуникационни мрежи в случай на обявено извънредно положение, вероятно свързано с проукраински трансгранични набези.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW) за руската агресия срещу Украйна.

На 15 август "Комерсант" съобщи, че руските власти обмислят поправки в руската стратегия за развитие на комуникационната индустрия, които ще създадат механизъм за споделяне на честоти между правоприлагащите органи и гражданските комуникационни оператори и ще позволят на правоприлагащите органи да поемат пълен контрол върху съвместно използваните честоти в случай на обявена извънредна ситуация.

Според експертите е възможно споделянето на честотите да подобри качеството на мобилните комуникации "в мирно време", тъй като операторите ще имат достъп до ограничени преди това честоти, които в момента се използват само от руските власти.

Възможно е руските власти да се надяват да въведат такива механизми, за да упражняват по-голям контрол върху комуникационните мрежи и по-широкото информационно пространство след неотдавнашни събития като ограничените проукраински трансгранични нахлувания, при които гражданските комуникации допринесоха значително за разпространението на паниката и подкопаването на официалната руска линия за инцидентите.

Руският президент Владимир Путин и Шойгу направиха до голяма степен шаблонни коментари, в които представиха руското правителство като ефективно изпълняващо руските усилия за генериране на сили, представиха западните и украинските ресурси като ограничени и насърчиха международното сътрудничество срещу Запада.

На 15 август по време на Московската международна конференция по сигурността руският президент Владимир Путин повтори необосновани твърдения, че Западът е отговорен за "разпалването на конфликта" в Украйна.

Шойгу и Путин повториха реториката, обвиняваща Запада в създаване на нестабилност в Африка, Латинска Америка и Азия, и се застъпиха за задълбочаване на руските отбранителни отношения с тези страни и за създаване на "многополюсен световен ред".

Шойгу също така заяви, че Западът ескалира международните конфликти, включително "ситуацията около Тайван".

Споменаването на Тайван от Шойгу вероятно показва, че Русия продължава да полага усилия за създаване на партньорство "без граници" между Пекин и Москва въпреки резервите на Китай.

На 15 август на Московската международна конференция по сигурността Шойгу заяви, че руската отбранителна индустриална база (ОИБ) е произвела различни оръжия, танкове, бронирани машини и безпилотни летателни апарати за определен период от време, и твърдеше, че възможностите на руската и съветската техника превъзхождат възможностите на западната техника.

Шойгу твърди, че западните санкции срещу Русия са спомогнали за увеличаване на вътрешното производство на военно оборудване чрез заместване на вноса във военните предприятия, което е част от дългогодишния (и неточен) наратив на Кремъл от 2014 г. насам, твърдящ, че международните санкции укрепват Русия.

Шойгу твърди, че за разлика от това украинските ресурси и западните военни арсенали са почти напълно изчерпани.

Въпреки това ISW продължава да оценява, че Русия не е успяла да мобилизира своите военни предприятия за адекватна подкрепа на военните усилия.

Кремъл използва форума "Армия-2023" в Москва (14-20 август), за да насърчи двустранните военни и политически отношения с други държави и да се представи като надежден и технологично напреднал партньор. Руското министерство на отбраната (МО) твърди, че над 77 000 представители на повече от 1 500 руски предприятия от отбранително-промишлената база (ОПБ) представят на форума над 28 500 отбранителни и технически разработки, както и че в него участват представители на над 82 държави.

МО твърди, че през първия ден на форума Русия е провела 14 двустранни срещи.

Руският заместник-министър на отбраната Александър Фомин се е срещнал с официални представители на Мианмар, Пакистан, Камбоджа, Лаос, Бангладеш и Джибути, за да обсъдят двустранните отношения в областта на отбраната.

Руското МО публикува и снимки на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, на които той разглежда ирански, китайски и индийски изложби.

Китайският министър на отбраната генерал-полковник Ли Шанфу произнесе реч на форума, за да отбележи руско-китайското стратегическо сътрудничество и да сигнализира за готовността на Китай за по-нататъшно сътрудничество.

Руското МО представи на форума множество ирански безпилотни самолети.

Руското МО също така се представи като жизнеспособен дългосрочен партньор в областта на отбраната и производител на оръжия, като проведе разговори за дългосрочното руско военно обучение, планираното интегриране на изкуствения интелект (ИИ) в руските оръжия и системи за управление, използването на триизмерен печат за руски морски ремонти и модернизацията на националното спасително и подводно оборудване.

На 15 август украинските сили проведоха контраофанзивни операции в поне три сектора на фронта и според съобщенията напреднаха в Луганска област и западната част на Запорожка област. Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили са продължили контраофанзивни операции в направленията Бахмут, Мелитопол (Западна Запорожка област) и Бердянск (Западен Донецк - Източна Запорожка област).

Координати, публикувани от руски военен блогър на 15 август, сочат, че украинските сили са напреднали южно от Диброва (7 км югозападно от Кременна).

Геолокационни кадри, публикувани на 14 август, сочат, че украинските сили са напреднали в Роботине, а допълнителни руски и украински доклади, публикувани на 15 август, сочат, че украинските сили са ангажирали допълнителни бригади за контранастъпление в района на западната Запорожка област.

Украинският полковник Петро Черник заявява, че украинската контраофанзива напредва бавно в Южна Украйна, тъй като украинските сили трябва да преодолеят руска отбранителна линия с три ешелона.

Черник заяви, че руската отбранителна линия включва първа линия от минни полета, широки няколко километра; втора линия с концентрация на артилерия, оборудване и персонал; и трета линия от тилови позиции, предназначени за запазване на ресурсите.

Черник отбеляза, че украинските мерки за противодействие са особено важни, за да се попречи на руската артилерия да насочва украинското оборудване за разминиране.

Изявленията на Черник са в съответствие с предишни оценки на ISW, според които доктринално обоснованата еластична отбрана на Русия забавя напредъка на украинските сили в Южна Украйна.

През нощта на 14 срещу 15 август руските сили нанесоха широкомащабен ракетен удар по цели, разположени предимно в украинските тилови райони. Украинският генерален щаб съобщи, че през нощта на 14 срещу 15 август руските сили са изстреляли 28 ракети, включително четири противокорабни ракети Х-22, 20 крилати ракети с въздушно базиране Х-101/555 и четири крилати ракети с морско базиране "Калибър", по цели в цяла Украйна и че украинската противовъздушна отбрана е свалила 16 ракети Х-101/555 и Калибр.

Украинският генерален щаб съобщи също, че руските сили са изстреляли осем ракети С-300/400 в режим на наземна атака по цели в Днепропетровска и Запорожка област.

Руското министерство на отбраната (МО) заяви, че ракетните удари са били насочени към ключови предприятия от отбранително-промишлената база на Украйна.

Украински и руски източници съобщават, че руските ракети са били насочени към различни тилови райони на Украйна, включително промишлени зони в Днепропетровска, Волинска, Лвовска, Черкаска и Донецка област.

Руски източници твърдят, че руските сили са нанесли удар по летище Старостантинов в Хмелницка област, въпреки че украинските източници не потвърждават този удар.

Възможно е руските източници да раздуват твърденията за удара по Хмелницка област, за да представят Русия като ефективно насочена срещу украински активи, свързани с възможностите за контранастъпление на Украйна.

Свързани с "Вагнер груп" източници подкопават частните военни компании (ЧВК), свързани с руското Министерство на отбраната (МО). Няколко руски и беларуски вътрешни източници заявиха на 15 август, че слуховете, които в момента се разпространяват за предполагаемото прехвърляне на командири на Вагнер в ЧВК "Редут" на руското МО, са неверни."

Вътрешните източници нарекоха слуховете "мечта" на руското МО и отрекоха, че някой от командирите на "Вагнер" се прехвърля в "Редут", а вместо това продължават да изпълняват задачи като част от ръководството на "Вагнер".

Свързаните с Вагнер източници и финансистът на "Вагнер Груп" Евгений Пригожин по-рано остро критикуваха "Редут" и съставните му части на фона на напрежението между "Вагнер" и руското МО по време на битката при Бахмут.

Острите реакции на много от свързаните с Вагнер канали на твърдението, че някои командири на Вагнер може да се прехвърлят в "Редут", подсказват, че източниците на "Вагнер" имат постоянен интерес да подкопават различни органи, свързани с МО. Както ISW съобщи на 14 август, руското МО изглежда се бори да консолидира контрола си върху други ЧВК, свързани с руски бизнесмени и предприятия, и вероятно се надява да запази контрола си върху "Редут" въпреки риторичните атаки от страна на каналите, свързани с "Вагнер".

Финансистът от групата "Вагнер" Евгений Пригожин продължава да коментира проблемите на "Вагнер" на африканския континент, за да остане активен в информационното пространство, но се въздържа да коментира войната в Украйна.

Свързан с "Вагнер" канал в "Телеграм" публикува аудиозапис на Пригожин на 15 август, в който Пригожин коментира предполагаемите арести на протестиращи с тениски на "Вагнер" в Гана и твърди, че инцидентът доказва, че "Вагнер" продължава да има подкрепа по света и в Африка.

Преди това каналите на "Вагнер" публикуваха аудиоклип на Пригожин, в който той обсъжда преврата в Нигер и присъствието на "Вагнер" в Африка на 8 август.

Изглежда, че Пригожин използва ограничените си публични обръщения, за да се съсредоточи върху популяризирането на интересите на "Вагнер" в Африка, за разлика от коментирането на ситуацията в Украйна или съобщенията за дейността на "Вагнер" в Русия и Беларус, което вероятно показва, че той следва наложените ограничения за участието си - дори и риторично - във войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коцев

    29 13 Отговор
    Северна Венецуела
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Али Турчинът

    7 20 Отговор
    Къде сте бе НАТО?
    Ще ва избие ..
    :)))

    Коментиран от #37

  • 4 Путинофил

    48 22 Отговор
    Скоро в Русия ще има само телефони с шайби.

    Коментиран от #8, #54

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 32 Отговор
    Интернет и мобилните телефони са западно изобретение за заробвани на народите и са вредни за Русия. Логично е да бъдат премахнати. А след това и в страните от Африка и Латинска Америка за да се изгради многополюсен свят без западни извишльотини.

    Коментиран от #13, #14, #49, #65

  • 6 Кочо

    32 8 Отговор
    Правилно! Да връща жичните телефони с шайбите и победа будет за нами.
  • 7 гост

    35 19 Отговор
    Раша бързо и сигурно се превръща в нова Северна Корея , ама са пропуснали една подробност , С, Корея е хиляда пъти по-малка и съответно по-лесно контролируема , за Раша това е изключено !! Просто сами ръчкат населението да спретне бързи "референдуми" за присъединяване към по-нормални държави , дори на други континенти , за който не знае Гренландия е 100 % датска територия , да не гледаме Сибир 100 % китайска територия !!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Някой

    18 13 Отговор
    Както винаги заглавието се разминава с написаното в дописката.

    Коментиран от #21

  • 10 Руснаков

    34 13 Отговор
    Най добре Путин да спре въздуха на руснаците и тогава всичко ще е под контрол...
  • 11 Трол

    32 13 Отговор
    Путлер връща крепостниците в 19ти век!
  • 12 Абе

    30 11 Отговор
    Каквото искат да си правят в коптора, само да не нападат други държави и да се разкарат от вече окупираните.
  • 13 По-напред

    31 12 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Да си направят вътрешни тоалетни.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Павел Шопов

    16 8 Отговор
    Правилно. Интернет е американска фирма.
  • 16 Павел Шопов

    14 8 Отговор
    Правилно. Интернет е американска фирма.
  • 17 Бясна фашистка ма.ймуно

    28 10 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен-_ Язовец":

    Марш в расий

    Коментиран от #20, #36

  • 18 Гост

    8 2 Отговор
    Мо..знам че си по триенето но как си преведе. г.у.й....на руски език е...
  • 19 Някой прочете ли

    13 10 Отговор
    статията? Цял чаршаф от леглото на Нюланд, с "вероятно", "ако е така" "свои източници", "може би", "предполага се", "възможно е", "споменава се"......., и от време на време задължителните= "пълномащабна", "непредизвикана", "окупатори", "престъпно"

    Има ли такъв герой?

    Коментиран от #29

  • 20 Руснаков

    11 6 Отговор

    До коментар #17 от "Бясна фашистка ма.ймуно":

    и там няма да му хареса...яд го е че въобще се е родил...
  • 21 Прав си

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "Някой":

    И аз това щях да пиша. Съдържание и заглавие се разминават. Но мисирките залагат на четене от чехълчета САМО на на заглавието.. Както виждаш, коментарите до тук го потвърждават.
  • 22 Али Турчинът

    9 18 Отговор
    Най добре путин да удари англия.
    Нали, сваляте кинжал, с прашки.
    Удряй англия...:))
    Да видите за какво става НАТО..
    :)))

    Коментиран от #28, #30, #32, #34

  • 23 Да им спре и телевизията!

    23 8 Отговор
    Само по една радиоточка на домакинство.И на всеки кръгъл час Симонян и Скабеева да им съобщават колко още остава до Киев .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Особености на руския национален лов

    18 5 Отговор
    Заблуждават крепостните че още имат държава..такива са правилата на играта
    Само че напоследък само спират и забраняват
  • 26 АБЕ,..КЪФ НЕТ, КВИ ТЕЛЕФОНЬЕ...

    20 7 Отговор
    САМО МЕНТЕ САМОГОН И БОЯРИЩНИК ЗА ПРИМАТИТЕ И... БОЙ ПО УШАНКИТЕ!!
    ТАА РОБСКА ИЗМЕТ ДРУГО НЕ ЗАСЛУЖАВА
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Така е

    8 7 Отговор

    До коментар #19 от "Някой прочете ли":

    И заглавие и съдържание - нищо общо Това е целта. Да коментират нечетящите първосигнално.
  • 30 Правилно

    17 4 Отговор

    До коментар #22 от "Али Турчинът":

    Ще ударят Англия и после всичките при Ленин
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 В Англия

    21 5 Отговор

    До коментар #22 от "Али Турчинът":

    Са им децата,жените и парите.
    С в Източен Лондон има повече пари от колкото в цяла Русия
  • 33 Абсурдистан

    12 7 Отговор
    Както съм казвал целта на психопата е да превърне Русия в сортир.
  • 34 КВО НАТО, БЕ РЕ'ЗА'Н ПЕЕ'ЕРАС?!?

    16 10 Отговор

    До коментар #22 от "Али Турчинът":

    1 ЗАВОД И 1 СЕЛО НАПЪЛНО ГРУЗИРАХА ПИНДОС АСКЕРА НА ПУТЬО!
    НАТО ШЕ ЗАТРИЕ МАСКАЛЯКИТЕ ЗА 3 ЧАСА !!

    Коментиран от #42

  • 35 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    13 1 Отговор
    Ха ха нали всичко върви по план божееее егати гнусната хлебарка
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Али Турчинът

    6 10 Отговор
    Нато, ще се напикаят..
    Щом не искаш ядрени бомби..
    :))
    Англия..2 кинжали.
    И гащите на всички у ще се проверят..
    :)))

    Коментиран от #40

  • 39 ссс

    0 0 Отговор
    дддккккккккк
  • 40 Окраин4ев

    4 5 Отговор

    До коментар #38 от "Али Турчинът":

    В НАТО имат нов модел пам.перси подготвени са.
  • 41 Русофил

    15 6 Отговор
    Благодарим бащице Пу. Ще мирясаме от руските ботове.

    Коментиран от #53, #63

  • 42 На баба ти килотите

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "КВО НАТО, БЕ РЕ'ЗА'Н ПЕЕ'ЕРАС?!?":

    Ей, не се научи. К0х си. Трудно връзваш.Така казват в целия свят на пробития долар.
  • 43 Али Турчинът

    1 4 Отговор
    Не бе хора..
    Казвам това, което аз мисля..
    Путин много мисли.
    :))
  • 44 Хъхъ

    9 4 Отговор
    Регионалните ЧВК-та започват да се сформират във всички области от губернаторчета и олигарси. Много скоро ще започне гражданската война чакат само момента …
  • 45 ЩИРЛИЦ

    6 11 Отговор
    МЕСОМЕЛАЧКАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ ИМА УКРИ ЗА СМИЛАНЕ ВСИЧКО Е ТОЧНО
  • 46 Али Турчинът

    0 5 Отговор
    Аз да съм...
    Досега..лондон..
    С прашки да спряха...
    :))
  • 47 пРОСИЯ Е КОЧИНА

    18 6 Отговор
    Браво,така от кална кочина ще стане средновековна тинеста фекална клоака обитавана от пияници и евтини метреси !
  • 48 ЖЕКО

    5 9 Отговор
    КОЗЯЧЕТА СОРОС СИ ВДИГНА ЧУКАЛАТА ОТ ЕВРОПА ОСТАВИ ВИ СИРАЦИ ОСТАВИ ВИ ПРОСЯЦИ ХА ХА ХА
  • 49 ХА ХА

    13 7 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ХА ХА вчера гледах филм за амазонския басейн 70 000 000 кв. км.
    Та единствената цивилизация беше извън бордов мотор хонда (двутактов) на еднодръвките няма тоалетна (не външна, никаква) няма баня (всичко става у реката) няма кухня няма спалня само една колиба 3/3 и вътре 7 чаавета.
    Та питам русофек@лите, тези ли искате да управляват света?

    Коментиран от #57

  • 50 Али Турчинът

    1 4 Отговор
    Има още..
    Не сте ..аскер..
    А само ..гьотове..
    :))
    Значи лилави..
    :))
  • 51 Курчи

    5 8 Отговор
    Путин го даде с 200 на всички джендъри от НАТО хахаха
  • 52 Иван

    16 5 Отговор
    Ми то на крепостни селяни интернет и телефони не им трябват.

    Коментиран от #56

  • 53 Благодарим на Сорос

    6 5 Отговор

    До коментар #41 от "Русофил":

    Ще се оттървем от кравешки ботове, както тук си пишете по между си. "Разтворено общество" отивало да промива психи4ески слаби в гл@вата в други райони на света - Африка и Азия. Тук грантовете ви свършват.
  • 54 Йови

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Путинофил":

    Оф милата джедърля мисли шайба е д-то ти набират ли набират грешни номера
  • 55 КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ

    4 1 Отговор
    НАВРЕМЕТО ДИВЕРСАНТИ ТЕ С РАДИОСТАНЦИИ БЯХА НАЙ ГОЛЕМИЯ ВРАГ.
  • 56 Смешко

    5 3 Отговор

    До коментар #52 от "Иван":

    А ти прочети ли статията или само заглавието, вътре съвсем друго се коментира
  • 57 Хахаха

    10 2 Отговор

    До коментар #49 от "ХА ХА":

    Тези ше са новият полюс !!! Пълен смях …
  • 58 Али Турчинът

    1 4 Отговор
    Мислете, щом запад е създал нещо..
    Това е заради хората.
    Аз казвам, всичко, което е създал запад. Ф
    Не става за нищо...
    Има по умни...:))))
  • 59 БСП на Бунището

    5 3 Отговор
    "Да живее Вечната Нерушима Дружба между Братските Народи на Русия, Мианмар, Пакистан, Камбоджа, Лаос, Бангладеш и Джибути.." Световно Икономическо Страшилище и Нов Световен Ред....Да не повярваш,обаче....
  • 60 Интернет сигурност

    6 1 Отговор
    СБУ хакнало камерите на Керченския мост и свалило записите от удара на дроновете Малюк по моста. После пуснали записите на CNN.

    Коментиран от #62

  • 61 1944

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен-_ Язовец":

    а ти чули за курса на рубличката? а чули че олп от вчера е 12%? не действали санкциите ....
  • 62 Али Турчинът

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "Интернет сигурност":

    Кримският мост,е създаден вие да стреляте..
    :)))
    Помни ми думата..
    До края на септември, Зеленски го искам жив.
    :))
  • 63 ХА ХА

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Русофил":

    Не се радвай, за ботовете ще има специална пропагандна опероция за фундаментализация на рузофилофекалници.
  • 64 Ихааа

    6 1 Отговор
    Северна Корея ряпа да яде. Ще има ПутинНет и ПутинGSM. А накрая ПунГроб. Честито "братушки". Хайде наши скъпи русофилчета към Сибир. Че да ви видим как ще поствате простотиите си в ПутинНет. Голям смях!
  • 65 Пръц

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Прочети малко история и тогава драскай глупости.Моб.тел.и интернета са измислени от руснаци,които не виждат изобретенията си в масов мащаб,заради параноята от шпиони на комунистите в СССР.За това после се прилагат успешно на Запад и в Далечният Изток !

    Коментиран от #66, #71

  • 66 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Пръц":

    Каза пръц и се на...а, колко заблудени овце има в тая държава.
  • 67 Али Турчинът

    0 2 Отговор
    Простаци...:))
    Имате ли армия на Сащ?
    Защо не искате пряк сблъсък?
    Вие сте ,само банкови сметки..
    :))))
  • 68 Хомосапиенс

    2 0 Отговор
    Все тая , на овцете за какво са им комуникации.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 фашистки рашастан в изолация

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен-_ Язовец":

    И ти типично като всяка npocта русофилска соpocня не разбираш,че руския обор като пъде заличен си заминавате и вие продажните предатели !
  • 71 Кбряяяв

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Пръц":

    Машала! Той и Ленин е измислил азбуката на "братушките". Но е бил македонец. Не го ли знаете... Хаха
  • 72 Редник

    0 0 Отговор
    След като могат да блокират Тръмп в американските социални мрежи, това за какво говори? Цензура в най уж демократичната страна в света и то на президента си. Та какво им пречи на руснаците да блокират тези уж демократични медии? А щракайте минуси, но няма да промените фактите.
  • 73 Р.К.И.

    0 1 Отговор
    По дефиниция една империя за да бъде такава ,трябва да разполага с най-добрите комуникации на времето си (пътища и всичко останало). Ясно е защо. РФ няма как да бъде империя, федерацията им е нещо в насипно състояние. Няма бъдеще.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания