Last news in Fakti

21 Август, 2023 10:53 1 141 1

Сложна схема! Южна Корея прехвърля замразени ирански активи в Швейцария

  • иран-
  • риал-
  • южна корея-
  • ебрахим раиси-
  • аятолах али хаменей

Говорител на финансовото министерство на Южна Корея отказа да потвърди информацията с аргумента, че става дума за правно и дипломатически чувствителна тема

Сложна схема! Южна Корея прехвърля замразени ирански активи в Швейцария - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ирански активи, замразени в Южна Корея, са били прехвърлени миналата седмица в Швейцарската централна банка, за да бъдат превалутирани и трансферирани към Иран, съобщават южнокорейски медии, цитирани от Ройтерс, пише БТА.

Швейцарската национална банка планира да превалутира в долари и евро 6-те милиарда вона, които държи, като конвертира ежедневно по 300-400 милиарда вона (220-300 милиона долара) през следващите пет седмици, посочва агенция Йонхап, като се позовава на неназовани източници от валутните пазари.

Говорител на финансовото министерство на Южна Корея отказа да потвърди информацията с аргумента, че става дума за правно и дипломатически чувствителна тема.

Иран и САЩ наскоро постигнаха споразумение по силата на което петима американски граждани, задържани в Иран, ще бъдат освободени, а ирански активи, замразени в Южна Корея, ще бъдат освободени и трансферирани към сметка в Катар, до която Техеран има достъп.

Миналата седмица президентът Ебрахим Раиси съобщи, че средствата ще бъдат използвани в подкрепа на местното производство.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Байдън

    0 1 Отговор
    Паричките ми...
Новини по държави: