Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Август, 2023 11:24 915 12

Словения също се присъедини към гаранциите за сигурност на Украйна

  • словения-
  • украйна-
  • гаранции-
  • сигурност

Това бе обявено от украинския президент

 Словения също се присъедини към гаранциите за сигурност на Украйна - 1
Източник: Shutterstock

Словения се присъедини към декларацията на държавите от Групата от седемте (Г-7) за подкрепа на Украйна, осигурявайки гаранции за нейната сигурност. Това бе обявено от украинския президент Володимир Зеленски. Присъединяването на Словения към тази декларация е оценено като значителна стъпка за подкрепа на Украйна в текущия контекст на геополитически напрежения.

В хода на срещата на върха на НАТО, лидерите на държавите от Г-7 постигнаха съгласие по декларация за предоставяне на гаранции за сигурността на Украйна. Тази декларация предвижда дългосрочна подкрепа в областта на сигурността и икономиката. Според Зеленски, тази подкрепа за Украйна се основава на общите ценности на свобода, демокрация и желание за мир и справедливост в евроатлантическата общност.

Още новини от Украйна

Тази декларация също така предоставя възможност за държави да се присъединят към подкрепата за Украйна чрез двустранни споразумения. Вече повече от 25 държави са изразили подкрепата си. Този акт на солидарност изпраща силно послание за подкрепа на Украйна в нейните усилия за сигурност и стабилност, цитира "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Край

    19 3 Отговор
    Край, след Словения, сигурността на Украйна вече е бетон! Няма 6 - 5.
  • 2 Селянин

    15 4 Отговор
    Марионетки и г.... лизци колко искаш на този свят.
  • 3 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    10 2 Отговор
    ПО КОЙ ТОЧНО НАЧИН ГАРАНТИРА СЛОВЕНИЯ, К"ВОТО И ДА БИЛО ?! И КОЯ БЕШЕ СЛОВЕНИЯ, ЧЕ НЕ Е ЯСНО ?!

    Коментиран от #5

  • 4 Ксаниба

    6 3 Отговор
    Словения да просвери нейните граници, да се не окаже, че на някоя друга съседка, впредвид сложни историчско-политически премеждия, да е прибрала некое селце или планинка...

    Коментиран от #6

  • 5 1944

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "ФИЛИП ГЕОРГИЕВ":

    като не си стъпвал в училище нормално е да не знаеш ншщо. речите на ленин поне слушате ли по радиоточката?

    Коментиран от #9, #10

  • 6 1944

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ксаниба":

    ти за тях не се притеснявай. матушката ви е на светлинни години от словения.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ксаниба

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "1944":

    е да, както болшевиците с шепи са раздавали Имперските , руски земи по съветските републики! НЕ само На оркраина и бяха "дарени" КРИМ, Бесарабия, Донбасският регион, Одессаката Област, Харковска Република, Херсонска област, Полтавска област (където Петър Велики разбива Карл 12), Житомирската област, Черниговската област - от където е родом руски легендарен богатир Иля Муромец, Но и половин Казахстан е абслютно идентично е пълен с "дарове" от болпевиците и хазарската пастмина!! Градът Алма Ата в превод е ябълкова градина. Зашо така се казва, ами защото в граничната крепост срещу първобитните степняци, казаците са засадили ябълкови градини, с дравчетата докарани от родният им Дон!!!! да продължавам ли, или ти е туу мъч информейшн!!
  • 9 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "1944":

    НЕ Е ВАЖНО УЧИЛИЩЕТО !!! ДОРИ И ДА СЕ НЕВЕЖА, АКО СЕ ВМЪКНЕШ В РЕДИЧКАТА, КОЯТО ПЪЛ3И ПРЕД П0С0ЛСТВ0Т0, ДЕКЛАРИРАШ ЛОЯЛНОСТ ПРЕД ВСЕКИ И3POД ВЕЧЕ СИ ЗНАЧИМ И ЗАСЛУЖАВАШ ЖЪЛТИТЕ СТОТИНКИ.
  • 10 Хахахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "1944":

    Слушам единствено речите на Атанас Атанасов и барак Обама!
  • 11 Сандо

    0 0 Отговор
    Тия да не са болни,че се натискат мечка да ги гази?
  • 12 Словения

    0 0 Отговор
    е слаба бира, Виж, ако Македония стане...
Новини по държави: