Last news in Fakti

8 Ноември, 2013 15:20 1 736 0

Авиокомпания отказа да качи мъж на борда, защото е прекалено дебел

  • полет-
  • свръх тегло

Френското семейство е решило да се прибере в Европа с ферибот

Авиокомпания отказа да качи мъж на борда, защото е прекалено дебел - 1
Снимка Си Би Ес

Френско семейство ще трябва да отплава от Съединените щати към дома си в Европа с ферибот, след като авиокомпания отказа да презавери билетите им заради свръх теглото на сина им, съобщава Си Ен Ен.

Семейство е заседнало в Чикаго, след като от „Бритиш Еъруейс“ (British Airways) заявили, че синът им е твърде дебел за да се качи на полета обратно към дома.

Семейството, пристигнало в САЩ за медицински процедури на 22-годишния им син Кевин, страдащ от свръхтегло заради хормонално разстройство. Младежът тежи близо 230 кг .

Семейството Шьоне е трябвало да лети към Франция преди седмица. Те пристигнали в САЩ с полет на „Бритиш Еъруейс“ преди година и половина в Чикаго.

Майката през сълзи разказва проблема пред местния филиал на телевизия Си Би Ес.

"Обвиняваме Бритиш еъруейз, защото просто ни оставиха на аерогарата. Ако са могли да докарат сина ми с такъв проблем дотук в икономичната класа, значи има начин да го върнат обратно по същия начин у дома, за да може да продължи лечението си вкъщи", заяви майката на Кевин Кристина Шьоне.

Кевин изисква редовни медицински грижи и подаване на кислород.

„Екипът на "Бритиш Еъруейс“ работи неуморно, за да се опита да намери решение за семейството, но за съжаление не можем да предложим безопасно настанят на клиента на някой от нашите самолети", заявиха от своя страна пред медиите от авиокомпанията.

"Ние сме в постоянен контакт със семейството, за да обсъдим и други възможности. Осигурихме им хотелски стаи", обясниха от авиокомпанията и допълниха, че екипът за обслужване на клиенти е "изчерпал всички възможности“. От компанията заявяват, че винаги ще се стараят да обслужат своите клиенти, ако това изобщо е възможно и безопасно да се направи." Авиокомпанията предлага да възстанови на семейството пълната сума за билетите им.

Семейство Шьоне планира да вземе влак до Ню Йорк от където те ще се качи на ферибота Куин Елизабет 2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА