Last news in Fakti

5 Септември, 2023 05:36 1 764 9

Турското правителство заседава след срещата Путин-Ердоган

  • турция-
  • сочи-
  • ердоган-
  • путин-
  • правителство

Държавният глава на Турция се прибра снощи от срещата в Сочи

Турското правителство заседава след срещата Путин-Ердоган - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предвижда се турското правителство да проведе днес заседание под ръководството на президента Реджеп Тайип Ердоган, който снощи се завърна от Сочи, където се срещна с руския си колега Владимир Путин, предаде БТА.

По информация на пресслужбата главна тема на заседанието се предвижда да бъде вчерашната среща между Путин и Ердоган в руския черноморски курорт, обсъдените проблеми във връзка със зърнената сделка, последните развития около войната Русия-Украйна, както и развитието на двустранните отношения между Анкара и Москва.

Специално и широко внимание на заседанието се предвижда да бъде отделено на икономическите въпроси. Вицепрезидентът Джевдет Йълмаз и министърът на хазната и финансите Мехмет Шимшек ще информират за подготовката на Средносрочната програма, с която ще се набележи 3-годишна пътна карта за икономическо развитие на Турция.

Също така се предвижда да бъдат обсъдени въпроси, свързани с показателите инфлация-заетост-растеж за периода 2024-2026 г., както и борбата срещу високите цени и инфлацията.

Предвижда се кабинетът да вземе отношение по залегналото в предизборния манифест на Партията на справедливостта и развитието обещание младите хора да бъдат освободени еднократно от данък при закупуване на електронна техника.

Турският кабинет ще обсъди и дипломатическата програма септември. В края на тази седмица президентът Реджеп Тайип Ердоган ще участва в срещата на върха на Г-20 в Индия.

След това той ще замине за САЩ, където ще участва в годишната сесия на Общото събрание на ООН.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    8 21 Отговор
    Сделка:: Няма сделка.
    Щото сделано е лоша дума. Путин е в ужасна позиция - не може да си изтъргува пшеницата в долари или евро. Това е проблемът. Затова мрънка да пуснат банката му в суифт. Напълни се с независими рупии от нефта и няма какво да ги прави. Сега само му липсват найри, динари, квачи и бири.

    Коментиран от #6

  • 2 Браво

    25 1 Отговор
    Един работещ Президент за интересите на страната си.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 3 Отговор
    Скоро ердоган ще отиде и до Юса....Скоро ще свърши и войната!

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 траур

    14 3 Отговор
    Русия не дава гювеч вече, това си заслужавате.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мишел

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Изглежда се надяваш Ердоган да прецака поредната ти прогноза за украински Мариупол на Димитровден? 😄😄😄😄😄
  • 8 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    3 8 Отговор
    Никаква сделка с този терорист .Путлер да си стои в блатото
  • 9 ПопКръстю

    0 0 Отговор
    За газта на Южен поток, Русия ги направи независими, ще продават колкото им кажи Путин. А тяхния дял щесиго взимат за вътрешен пазар. А ние със пръст в уста.
Новини по държави: