Last news in Fakti

6 Септември, 2023 17:20 2 124 5

Президент: Ще продължим войната срещу тероризма

  • пакистан-
  • президент-
  • тероризъм-
  • честване-
  • празник

Днес Пакистан чества Деня на отбраната

Президент: Ще продължим войната срещу тероризма - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Пакистанските въоръжени сили ще продължат войната срещу заплахата от тероризъм, за да гарантират сигурността и защитата на териториалната цялост на страната. Това заяви президентът на Ислямската република Ариф Алви по повод отбелязвания в страната Денят на отбраната.

„Нашият успех в тази асиметрична война е доказателство за способността на националните въоръжени сили да се развият в уникална сила, способна да отговори на съвременните бойни изисквания. На този ден ние потвърждаваме отново ангажимента на Пакистан към мира и неговата политика на мирно съвместно съществуване“, Вестник "Зора" цитира речта на държавния глава на тържествената церемония в Исламабад.

Алви нарече уреждането на териториалния спор с Индия за Кашмир приоритет за Пакистан. „Този ​​спор трябва да бъде разрешен в съответствие с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, за да се гарантира мир, сигурност и развитие в региона. Пакистан ще продължи да оказва морална и дипломатическа подкрепа на справедливата борба на народа на Кашмир за правото да избират собствената си съдба", каза той.

Денят на отбраната се отбелязва в Пакистан за 58-и път. Посветен е на паметта на войниците, загинали през 1965 г. по време на войната с Индия и в борбата срещу тероризма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пако рабани

    0 2 Отговор
    Е това са приятелите на Кремъл
  • 2 ФАКТ

    1 2 Отговор
    Пакистан са индийската Македония.Измислена държава.

    Коментиран от #5

  • 3 Да,така е

    1 0 Отговор
    Това вече е държавническо изказване.
  • 4 Мнение

    1 0 Отговор
    Пакистан имат ядрено оръжие и естествено не ги закачат. Репчат се с индииците от време на време и това е.
  • 5 ЦРУ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ФАКТ":

    Самата Индия е измислена и съставена от много държави щати дори мислят сега да си сменят името на федерацията от държави, ромите и индийските общности също са над 100 млн колкото на китайците от хан