Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Септември, 2023 11:43 1 878 48

Володимир Зеленски: Германия увеличава военната помощ за Украйна

  • украйна-
  • германия-
  • война-
  • оръжия-
  • володимир зеленски

Днес имаме добра новина: подготвяме се да подсилим пакета за подкрепа в областта на отбраната от Берлин, обяви силният човек в Киев

Володимир Зеленски: Германия увеличава военната помощ за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в снощното си видеообръщение, че Германия увеличава пакета от военна помощ за Украйна, включващ системи за противовъздушна отбрана, артилерия и друго военно оборудване, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

"Пожелавам ви здраве, скъпи украинци!", заяви той в началото на изявлението.

"Днес имаме добра новина: подготвяме се да подсилим пакета за подкрепа в областта на отбраната от Германия. Системи за противовъздушна отбрана, артилерия, оборудване. Това, което бе договорено с канцлера (Олаф) Шолц. Това, което бе обсъдено днес с германската министърка на външните работи (Аналена) Бербок - тя бе на посещение в Украйна, срещнах се днес с нея в Киев. Изключително важно е партньорите да чуят нуждите на нашата държава, на нашите войници и на защитата на енергийната ни инфраструктура. Убеден съм - резултат ще има. Постигаме напредък и с други наши партньори, по специално по-отношение на системите за противовъздушна отбрана. Допълнителни системи ще бъдат в Украйна", заяви украинският президент.

"Днес проведох няколко важни срещи. На първо място бих искал да отбележа срещата с министъра на отбраната на Украйна (Рустем) Умеров, първия заместник-министър (Олександър) Павлюк и заместник министър-председателя (Михайло) Федоров относно обезпечаването на наши войници и прозрачността на това обезпечаване. Конкретните нужди на нашите бойни бригади трябва да бъдат удовлетворени възможно най-бързо, а за целта цялото счетоводство трябва да бъде дигитализирано. Като цяло в армията трябва да има много по-малко документи и не трябва да има разлика между това, което се отчита тук, в центъра, и това, което наистина е необходимо на фронта. В момента министерството на отбраната възобновява счетоводната система с помощта на министерството на цифровата трансформация", добави Зеленски.

"Днес имах среща и с представители на правоприлагащия сектор. Очевидно е, че Украйна се нуждае от по-голям напредък в защитата на интересите на обществото. В защита от онези, които поставят собствения си портфейл над социалните норми и правила. Дори над войната. Ще има нови стъпки на държавата. И още нещо. Тази сутрин различни украински градове и региони бяха подложени на руски атаки", заяви държавният глава.

"Никопол - брутален руски обстрел, артилерия. Очаков в Николаевска област, Херсон и други градове и селища в Херсонска област, Пологовски район в Запорожска област, Донецк, Покровски район, Бахмутски район, Волновахски район и други. Херковска област. Черниговска област. Сумска област. Кривой рог - ракетен удар. Друга атака с (безпилотните летателни апарати) "Шахед". Дори когато в някои части от нашата територия цари относително спокойствие и тишина, винаги трябва да помним нашата земя, нашите градове и села, които почти постоянно са под обстрел", отбелязва той във видеообръщението.

"И въпреки че днес е 565-ият ден от тази война, всички ние, всеки един от нас в Украйна, трябва да останем съсредоточени върху защитата на държавата, точно както в първите дни. Русия не се надява да победи. Врагът се надява единствено ние да не издържим. Украйна трябва да издържи. Всичко, което ни укрепва, е приоритет. И само това е приоритет. Никакво отслабване! И ние няма да позволим на никого да отслаби Украйна. Слава на всички наши войници! Благодаря на всички, които помагат!", завърши обръщението си украинският президент.

Вчера руските сили атакуваха Хесонска област 75 пъти, изстрелвайки 386 снаряда, съобщи ръководителят на военната администрация на Херсонска област Олександър Прокудин в профила си в "Телеграм". "Противникът извърши 75 атаки, като изстреля 386 снаряда с минохвъргачки, артилерия, безпилотни летателни апарати и реактивни системи за залпов огън "Град", написа той.

Атаките са били насочени към жилищни райони в населените места на града. Поразени са инфраструктурен обект, административна сграда, помещения на поликлиника и учебно заведение, отбеляза Укринформ като уточни, че при нападенията са пострадали шестима цивилни.

Областният управител на Днепропетровска област Сергий Лисак съобщи в "Телеграм", че руските войски са извършили нападения и срещу Никопол, Марханец и Велика Михайловка. "Вечерта врагът атакува Никопол. През нощта те обстрелваха Марханец. Беше използвана тежка артилерия", написа той.

През последното денонощие на фронта са се провели общо 30 бойни сражения. Руските войски нанесоха 10 ракетни удара и 53 въздушни удара и откриха 56 пъти огън с реактивни системи за залпов огън по украински позиции и граждански обекти, отбеляза Укринформ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    10 32 Отговор
    Русия много загази

    Коментиран от #28

  • 2 Говори, говори...

    18 5 Отговор
    той Путин те чува през медиите... Трябват повече действия и по-малко говорене, ако искаш да запазиш това, което имаш...
  • 3 Българин

    8 30 Отговор
    украинците ще отидат и до Москва

    Коментиран от #12

  • 4 Българин

    7 25 Отговор
    пълна капитулация на Матушка
  • 5 Ъхх

    38 4 Отговор
    И марсиански кораби да ви дадат, файда- кой. Дадоха ви срок 39- 49 дни и после ....
    кой от къде е. А ти в нивизакупените си имоти
  • 6 Българин

    6 25 Отговор
    руската армия 1 година само се изтегля
  • 7 Българин

    6 26 Отговор
    ватенките се оказаха смешници

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Баце ЕООД

    25 2 Отговор
    Още каски, черни чували, мобилни крематориуми.. Имат нужда.
  • 11 Факти

    26 4 Отговор
    Заради този самотник в живота който е написал тук 5 глюпави коментара, нормалните спряха да пишат. Факт. Приберете си дамазлъка.:))

    Коментиран от #48

  • 12 Мдам

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Първо да се върнат от отвъдното
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дойчовци,

    24 2 Отговор
    давайте, наливайте, наливайте... Ехь, че кеф! С нетърпение чакам колапса на Европата.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хахахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гледате":

    +++++

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мефистофел

    20 2 Отговор
    Шолц вече свали ли "пиратската превръзка" или това е стара снимка?
  • 19 жорко

    22 2 Отговор
    Три пъти аман от този украински евреин...
  • 20 Хахахаха

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от ":)))":

    Видях. Той моделаторче днеска, празно нема.:)

    Коментиран от #22

  • 21 ТОЯ

    6 1 Отговор
    Само прости и хвали другите... А ТИ КЪДЕ СИ БРЕ МОМЧЕ?!??? МАЙ СИ У ТРЕЗОРО НА НЕКОЯ БАНКА. ДА СИ ВИДИШ СМЕТКАТА В ДОЛЪРИ. АРТИСТ" НАРЧО МЕН И ПРО@..ЯК.
  • 22 Въжето

    14 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хахахаха":

    Пропагандата се засилва. Затягат примката. Трият истината .1984 . Но ..... тя пробива
  • 23 ЗЕЕНКООООО

    15 1 Отговор
    С ТАЗИ "ПОМОЩ" САМО УВЕЛИЧАВАШ БРОЯ НА .........ЧЕРНИТЕ ЧУВАЛИ...........НЕ РАЗБРА ЛИ........................????
  • 24 Плоскочел рюсофилтак

    2 9 Отговор
    Ама просията е могучая и безаналогова,наиш кви чудеса дялат,вчера са изпитали първият изцяло руски дрон Квас 90 от брезови дъски бил бе аналог и си хвърчал дето иска, и Кузята са бойдисали с блажна боя и свръх лазерни ракети !
  • 25 ТОЯ

    6 2 Отговор
    Само прости и хвали другите... А ТИ КЪДЕ СИ БРЕ МОМЧЕ?!??? МАЙ СИ У ТРЕЗОРО НА НЕКОЯ БАНКА. ДА СИ ВИДИШ СМЕТКАТА В ДОЛЪРИ. АРТИСТ" НАРЧО МЕН И ПРО@..ЯК. И МОЯ КОМЕНТАР ИЗТРИХА ЗА СЕКУНДИ, НО ГО ПУЩАМ ПАК.
  • 26 воин

    15 2 Отговор
    щом загубилата всички войни германия, сега подкрепя Украйна, ясно е какво ще стане с горката Украйна!
  • 27 Бай Ви Дън

    19 2 Отговор
    По-голяма глупост от казаното няма! Никой вече не иска да има общо с потъващия кораб Ъкрайна! Юруша претърпя пълен КРАХ и затриха цяло едно поколение! Всичко вече е ясно и предначертано...Украйна трябва час по-скоро да сяда да преговаря за което вече явно я натискат или ще изгуби огромна част от територията си! Зеления го потулват някъде или мистериозно умира и всичко започва на нови начала с преговори за преразпределяне на света и подопечните!

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мнение

    9 2 Отговор
    Дават още,за да стрелят по такива момичета като Елизабет Кравиц в източната част,които искат мир.После бесните духове пак ще им върнат снарядите под формата на градушки.
    Не виждате ли,че това са кръволаци,които скачат срещу всеки,който каже "мир"?
  • 30 Китай

    3 10 Отговор
    Украйна най-великата нация на земята. Украинците-новите богове, новите титани, съвременните атланти. Богове и богини. Китай зове за нахлуване в Сибир от страх, че Казахстан ще ги изпревари, тази седмица голямо парче ще бъде отхапано от московията, 6 пъти по голямо от Украйна. 771 000 мъртви руснака до днес и 309 000 осакатени за винаги. Душата ми пеееее.

    Коментиран от #35

  • 31 стоян

    2 12 Отговор

    До коментар #27 от "Бай Ви Дън":

    До 27 ком - за САЩ и ЕС е важното русия да бъде унижена демилитаризирана раздробена и фалирала и следващите 100 гд да не и помислят да нападат съседите си - а ти путинофилчо си се загрижил за Украйна - за Украйна ще се грижат новите и приятели САЩ и ЕС

    Коментиран от #34, #41, #43

  • 32 странното и показателно е,

    4 1 Отговор
    че тези огромни и водещи света държави не казват какво дават на украйна, а клоунчето се фука, кара им се, настоява, строи имения свои по света, лъже, маже от тяхно име
  • 33 Механик

    7 2 Отговор
    Е и какво като увеличава военната помощ?
    Човечета нямате вие! Човечета дето да ползват тая военна помощ нямате. Трябват войници, а войници няма. А няма, защото най-подготвените бригади безмислено ги пратихте да ги обахмути Пригожката. Сега събирате куцо, кьораво и сакато, ама файда няма.
    Ще ви смелят руснаците, да знаете. Ама сами си го докарахте и за това капчица не ми е жал за вас.
  • 34 Пак ли ти

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "стоян":

    Ох, ще ме просълзиш... Имай милост!
  • 35 Е как

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Китай":

    няма да пее, като чуваш пеещи гласове.

    Коментиран от #36

  • 36 Китай

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Е как":

    Китай зове бог да убие родителите ти за да умреш от глад панелен плъх такъв.

    Коментиран от #39

  • 37 До сега са дали

    4 1 Отговор
    над 22 милиарда евро на бандеровския режим!" Това е престъпление! НО, бандеровците са били на времето най-верни на германския райх, трепали са и са били по-жестоки и от немските войски. Бесили са по уличните дървета. Еми "съюзниците" са си останали съюзници и до днес!
    А СССР им върна цялата окупирана територия на бившото ГДР, 5 немски републики, ей-така! И веднага влязоха и те в Натото.
    Неблагодарници са. Следващият път заслужават пълно претопяване на всички там в руснаци, докато не им уврат главите!
  • 38 Шинел/бг

    3 0 Отговор
    И нищо за вчерашното интервю на Зеленски за западни медии,в които казва"нищо добро за Украйна в бъдеще". На въпрос дали официални данни посочващи половин милион човешки загуби,този допълни "двеста хиляди с средни телесни травми които трудно ще могат да помагат на нашата икономика".

    Коментиран от #47

  • 39 Познах

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Китай":

    за гласовете, хахаха. А, родителите ми са на едно по-добро място, може да ги посетиш, като ги споменаваш.
    Пси хо.

    Коментиран от #40

  • 40 Китай

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Познах":

    Браво на тях оттървали са се от срамота, че са създали квазимодо.комшиите са ги подигравали и те са се самоубили
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    Първоначално САЩ бяха категорично против предаването на Украйна на смъртоносни касетъчни боеприпаси със забавено действие. . Сега, след провала на въоръжените сили на Украйна, Америка промени решението си, защото е готова на всичко, за да победи Русия

    Коментиран от #44

  • 43 инфо

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "стоян":

    Стоянчо, много си злобен бе, а би следвало да си демократ. Това ли търси "демокрацията" - унижение, разрдобяване, фалит? Относно грижите - виждаме колко се погрижиха за Украйна и какви резултати постигнаха...Но пък - невежеството е сила!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    Като цяло имам пълно убеждение (имам), че западните анализи са необходими изключително за 2 цели: - да развесели населението - казват те, това е - уау! Върви по план, както трябва. - оправдават минали и минали провали. какво да пиша после - и аз го казах! - Хохлосвините вървят зле през минни полета, бавно и по права линия, а не тичат и зигзагообразно, поради което загубите на техника са толкова големи. Те се самосъжаляват, егоисти са, не искат да умрат. Или - тактиката им е остаряла (гранати на грешна система
  • 46 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    Да помогнем на Зеленски да залови украински бежанци на военна възраст в Европа означава да направим мъртви герои от живите дезертьори, пише Nové slovo. Авторът на статията се чувства неудобно от тази идея. Но за украинците разчитането на Запада е рисковано. Изглежда, че тези, които избягаха от площада в Русия, постъпиха правилно.
  • 47 Тони

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Шинел/бг":

    Бери шинель, иди домой!
  • 48 Пич,

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Факти":

    Ми то това е целта, да се разводни темата. Освен това съм почти сигурен, че българин е никнейм на стайков.
    Обаче като игнорираш трола и нещата се нормализират.
Новини по държави: