Last news in Fakti

23 Септември, 2023 17:31 3 805 1

Гърция и Турция са близо до подписване на споразумение

  • бежанци-
  • турция-
  • мигранти-
  • гърция-
  • реджеп ердоган-
  • кириакос мицотакис

Важен договор между Атина и Анкара, свързан с бежанците

Гърция и Турция са близо до подписване на споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция и Турция се намират близо до сключването на споразумение за проблема с миграцията, са заявили гръцки правителствени източници, цитирани от държавната телевизия ЕРТ, предаде БТА.

Хоризонт за подобно споразумение е 7 декември, когато в Солун ще заседава Висшият междуправителствен съвет на двете страни.

Основните оси, по които се очаква да се развие сътрудничеството на Гърция и на Турция по този въпрос, са възобновяване на сътрудничеството на бреговите охрани, преки контакти на министрите по миграцията и предприемане на действия на място, съобщава телевизията.

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаряха на 20 септември в рамките на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Водопроводчика

    2 1 Отговор
    Потока ако спре по едната тръба, става два пъти по-силен в другата останала свободна! Значи правете му смятката колко "вода" ще залее България!
Новини по държави: