Last news in Fakti

27 Септември, 2023 14:14 2 320 8

Взаимен интерес! САЩ позволяват на корейски компании да внасят американско оборудване за чипове в Китай

  • китай-
  • сащ-
  • чипове-
  • южна корея-
  • си дзинпин

Според неназовани източници министерството на търговията на САЩ е обсъдило подробностите с южнокорейските производители относно оборудването, което може да се използва в Китай

Взаимен интерес! САЩ позволяват на корейски компании да внасят американско оборудване за чипове в Китай - 1
Снимка: Shutterstock

Очаква се САЩ да удължат за неопределено време освобождаването на южнокорейските производители на чипове Samsung Electronics и SK Hynix от нуждата от лицензи за внасяне на американско оборудване за чипове в Китай, съобщава "Ройтерс" като цитира южнокорейската новинарска агенция "Йонхап".

Според неназовани източници министерството на търговията на САЩ е обсъдило подробностите с южнокорейските производители относно оборудването, което може да се използва в Китай. Според тяхната информация САЩ ще направят съответните съобщения още тази седмица.

Миналата година производителите на чипове са получили разрешение от Министерството на търговията на САЩ да доставят оборудване, необходимо за производството на чипове в Китай за една година, без да са необходими допълнителни лицензи.

Министерството на търговията на САЩ ще актуализира своя списък с "валидирани крайни потребители", който определя кои субекти могат да получават износ на коя технология. Така Samsung и SK Hynix ще продължат да получават определени американски инструменти за производство на чипове.

При влизане в списъка няма необходимост от разрешения за отделни случаи на износ. Samsung Electronics и SK Hynix отказаха да коментират темата.

Министерството на търговията проведе дискусии със Samsung и SK Hynix за определяне на оборудването, което може да бъде въведено в китайските производствени линии на компаниите. Освен това бяха взети предвид бъдещите планове на компаниите, тъй като са необходими и подобрения и промени при производството на нови продукти.

Samsung Electronics има производство на NAND flash памет в Сиан, Китай, а SK Hynix има производство на DRAM чипове в Wuxi и производство на NAND фlash в Далиан. И двете компании са инвестирали милиарди долари в производствени линии в страната.

Двете компании заедно контролират близо 70% от световните DRAM и 50% от NAND flash пазари, според данни на TrendForce към края на юни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    5 5 Отговор
    нареждат се нещата-фабриката ни-Китай , вече си има и безплатен доставчик на горива-ПУсинката ВЕЛИКИ
  • 2 хххх

    7 10 Отговор
    Китайската електроника е 100% зависима от западно оборудване. В момента в който спрат да им доставят машини и технологии, китайците няма да могат да произведат и един съвременен чип.

    Коментиран от #4

  • 3 Урюрвкос

    9 3 Отговор
    а в това време китайците успешно изпробваха електронна пушка за производство на чипове по технологията 2nm
  • 4 КОТарАК

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "хххх":

    ТОЧНО така е. в Тайван има машини за чипове и микротехника , правещи 40хиляди операции в секунда-западни!!! / китайците няма да могат дори да я пуснат
  • 5 Пазарна политика

    9 2 Отговор
    Не знаех, че някой е упълномощил САЩ да разрешават кой с кого да търгува!!?
  • 6 фен

    9 3 Отговор
    Краварите разбраха, че ако им спрат доставките, китайците сами ще си направят оборудването! Както става и в Русия! Санкциите са благодат за вътрешната икономика! След периодът на преориентиране, идва период на възход на технологичното развитие!
  • 7 Калпазанин

    5 1 Отговор
    Значи така работи димокрсцкята, ако ти позволи господаря може да изнасяш нещо което си си произвел където си искаш, така стои въпроса и с Ес, Ес може да изнася само с тяхно позволение и заължорелно внесения руски петрол и газ трябва да минава през краварска фирма
  • 8 Хахаха

    0 0 Отговор
    Хахахахаха САЩ видяха че Китай започва сама да си ги произвежда и сега се опитва пак да навлезе във пазара но когато кутайските компании навакса повече те ще бъдат главния доставчик във момента във който Китай започна самостоятелно производство САЩ загубиха хахахаха
Новини по държави: