Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 17:42 2 253 19

Еманюел Макрон настоява: Спрете военните действия в Газа

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • газа-
  • хамас-
  • израел

Френският президент отправи призива си в Брюксел, след края на срещата на лидерите на страните от Европейския съюз

Еманюел Макрон настоява: Спрете военните действия в Газа  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон призова днес за спиране на военните действия в ивицата Газа по хуманитарни съображения, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Френският лидер отправи призива си в Брюксел, след края на срещата на лидерите на страните от Европейския съюз.

"Ние напълно признаваме правото и легитимната воля за борба с тероризма. Готови сме да помогнем. Според нас обаче пълната блокада, безразборните бомбардировки и перспективата за голяма сухопътна операция едва ли ще гарантират дължимата защита на цивилното население. . .Спирането на военните действия по хуманитарни съображения сега е полезно, за да може да бъдат защитени хората на място, които са подложени на бомбардировки", изтъкна френският президент на пресконференция.

Еманюел Макрон каза също, че няколко европейски страни са склонни да сформират "хуманитарна коалиция" за оказване на помощ на цивилните в ивицата Газа и че в момента по този въпрос текат преговори с Кипър и Гърция, предаде Ройтерс.

"Кипър може да стане база за хуманитарни операции", поясни френският лидер.

Макрон коментира и срещата на унгарския премиер Виктор Орбан с руския президент Владимир Путин, като каза, че няма намерение "да я осъжда". В същото време той подчерта, че това не бива да води до отслабване на подкрепата на Европейския съюз за Украйна.

"Няма абсолютно никаква нужда да забраняваме на държавни или правителствени ръководители да се среща с този или онзи лидер. . .Това, за което призовавам. . ., е в ситуацията, в която се намираме по отношение на Русия, тези двустранни контакти да не бъдат използвани за договарянето на неща. . ., които биха отслабили нашето единство", подчерта френският президент.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клаус

    12 1 Отговор
    Този може да настоява само за френска при бабата.
  • 2 Гориил

    21 1 Отговор
    Макрон е разбираем. Той се страхува от въстания в Париж.

    Коментиран от #4

  • 3 БАРС

    14 2 Отговор
    ВИЖДА СЕ ЧЕ ТОЯ МРАЗИ РАША.ЗА ГАЗА РЕВЕ ДА СПРЪТ ВОЙНАТА А В УКРАИНА Я ПОДСИЛВА ДА СЕ БИЯТ.
  • 4 Параскев

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гориил":

    Какви бунтове? Притесненията са главно, за терористични атаки и излишни кръвопролития, понеже там е пълно с мюсолмани на да са мислили когато са ги пускали

    Коментиран от #9

  • 5 Хихихи..

    5 0 Отговор
    Маню-Бабю е нищо..Аре на льо Пен щерката да каже нещо..
  • 6 стоян георгиев

    14 0 Отговор
    МакаРоня се опитва да играе номера с доброто ченге.
  • 7 Русофил

    3 3 Отговор
    Май Орби и Фицо са поканени на погребение в Масква...

    Коментиран от #10

  • 8 Гост

    8 1 Отговор
    Въртят мненията си като ветрпоказатело,щом усетят че ще има"народна любов" о започват да мислят като хора.
  • 9 Соваж бейби

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Параскев":

    Е да ама от как избухна там война мисюлманите тормозят еврите страх ги е да излизат.Даже еври които имат бизнес уволняват араби новата мода .Другото е скалъпена работа и с поредният инцидент в който е по план трябваше да бъде убит французин за да се надигне народа.Военните само чакат заповед ама нещо не иска да става нищо за сега а ?Друго общо Европа с Израел/Палестина няма ако се замислиш.А хората виждат и знаят истината диващината която се случва там!
  • 10 Отец Нафърфорий.

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    На твоето ли чадо мое?Мир на душата ти и лек път в отвъдното.Нека божията подкрепа е със семейството ти в този тежък момент.Почивай в мир.Амин!
  • 11 Жалко за невинните жертви

    4 1 Отговор
    Ако палестинците си получат държавата, дали този 70-годишен кръвопролитен кофликт ще спре? Или някой има нужда от непрекъснато кръвопускане, за да съществува със самочувствие за величие и сила?

    Коментиран от #18

  • 12 Кога точно го каза плъх ?

    6 1 Отговор
    Когато в Израел беше и с терориста Натаняху се срещна ? Кога ? ....Еманюел Макрон настоява: Спрете военните действия в Газа
  • 13 Тоя па?

    4 0 Отговор
    Какво се натяга? Никой не го има и за жив.
  • 14 КГБ

    4 7 Отговор
    Никакво спирате. Нещата са зловещи! Всяко забавяне на сухопътната операция, дава възможност на враждебни сили по света да използват СМИ за критики по държавата Израел. Време е за широко мащабна стратегическа операция на цялата територия на Газа. Няма друго положение! Нещата са повече от зловещи! Ужасни! Европа гъмжи от стотици спящи ислямски клетки. Тяхното активиране ще доведе реки от кръв в центъра на континента. Но за туй са виновни комисарите от ЕС! Трепането на жени и деца го видяхме. Фашистите от ХАМАС направиха класическо показно. На 10 октомври сутринта света видя кои са, какви са и на какво способни фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1400 мирни мъже, жени и деца.в кибуци и такива отишле да се веселят на концерт. Картината е зловеща, грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 224 души в момента държани в подземията на Газа. Зверствата са страхотни, трудни за описване! Отделяне на глави от телата на жертвите. Вадене на живи бебета от коремите на бременни жени, крещящи от големи мъки и т.н. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по мирни хора, кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света
  • 15 КГБ

    4 7 Отговор
    Поправка: Никакво спиране, несериозно е! Нещата са зловещи! Всяко забавяне на сухопътната операция, дава възможност на враждебни сили по света да използват СМИ за критики по държавата Израел. Време е за широко мащабна стратегическа операция на цялата територия на Газа. Няма друго положение! Нещата са повече от зловещи! Ужасни! Европа гъмжи от стотици спящи ислямски клетки. Тяхното активиране ще доведе реки от кръв в центъра на континента. Но за туй са виновни комисарите от ЕС! Трепането на жени и деца го видяхме. Фашистите от ХАМАС направиха класическо показно. На 10 октомври сутринта света видя кои са, какви са и на какво способни фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1400 мирни мъже, жени и деца.в кибуци и такива отишле да се веселят на концерт. Картината е зловеща, грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 224 души в момента държани в подземията на Газа. Зверствата са страхотни, трудни за описване! Отделяне на глави от телата на жертвите. Вадене на живи бебета от коремите на бременни жени, крещящи от големи мъки и т.н. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по мирни хора, кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БТВ

    5 0 Отговор
    Е еврейски канал хвалещ убийствата на ционистите
  • 18 дън бай

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Жалко за невинните жертви":

    Няма как да знаем. До сега са нямали държава за да знаем или да сравним.Но сега вече е прекалено късно да си имат държава, защото то не останаха територии от окупацията на израел.
  • 19 САЩ и ЦРУ, МИ6,

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "КГБ":

    както и други служби много добре знаят, какво ще направи наземна операция на Израел в Газа.
    Всичките араби, мюсмюлмани и Турция ще се включат във войната против Израел. САЩ, ако започнат да защитават Израел в тази голяма война, ще унищожат Натото и ще настроят още повече народи по света против себе си.
    Ако Иран е засегнат много, напълно възможно е, Китай и Русия да се включат да защитават Иран от САЩ и Израел. Изобщо там ще стане такава световна война, че всички ще забравят за Украйна.
Новини по държави: