Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 11:46 5 030 60

САЩ показаха, че в света има ужасяващ двоен стандарт

  • израел-
  • газа-
  • ивицата газа-
  • сащ-
  • палестина-
  • джо байдън-
  • двоен стандарт-
  • геноцид-
  • хамас-
  • украйна

Жестовете на Джо Байдън към палестинците са твърде закъснели

САЩ показаха, че в света има ужасяващ двоен стандарт - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обхванатата от разногласия Камара на представителите на САЩ прие снощи изготвен от републиканците законопроект, който обвързва военната помощ за Израел в размер на 14,3 милиарда долара със съкращения на вътрешните разходи и не предвижда никакви средства за Украйна, като по този начин обрече шансовете му да бъде одобрен от Сената, предаде в. "Ню Йорк таймс", пише БТА в преглед на печата.

Републиканците прокараха мярката с гласуване по предимно партийна линия, а това се случва рядко, когато става въпрос за помощ за Израел, която обикновено се радва на широка двупартийна подкрепа, отбелязва изданието.

Всички демократи без десетина се противопоставиха на законопроекта, внесен от новоизбрания председател на камарата - републиканеца Майк Джонсън, тъй като той би провалил плана на президента Байдън за подпомагане на работата на националната данъчна служба, коментира вестникът. Самостоятелен законопроект за изпращане на помощ на Израел без съкращаване на разходите вероятно би получил широка подкрепа, добавя нюйоркското издание.

Сенатът би могъл да се опита да наложи на Камарата на представителите своя версия на законопроекта. Това ще предизвика спор, който би могъл да продължи със седмици и да забави отпускането на помощта, посочва "Ню Йорк таймс".

Междувременно САЩ изразиха подкрепа за пауза във военната операция на Израел в Газа, която да даде възможност за безопасно освобождаване на заложниците и разпределяне на помощите, пише британският в. "Телеграф". Изданието цитира думите на високопоставен американски служител от вчера, според когото администрацията на Байдън смята, че е възможно да има няколко паузи, а не само една.

Вашингтон обяви пълна подкрепа за Израел след атаката на "Хамас" от 7 октомври, но тонът и фокусът на администрацията се промениха с нарастването на броя на жертвите сред цивилното население и влошаването на хуманитарната ситуация в Газа, посочва вестникът. Натискът да се позволи навлизането на повече хуманитарна помощ в Газа се увеличи, тъй като условията там се влошиха, а палестинските цивилни страдат от недостиг на храна, гориво, питейна вода и лекарства, пише "Телеграф".

За много анализатори в САЩ и другаде обаче жестовете на Джо Байдън към палестинците - включително реторичната му подкрепа за "пауза" във военната операция - са твърде закъснели, пише в. "Вашингтон пост".

Като част от желанието си да укрепи геополитическата позиция на САЩ срещу Китай, администрацията на Байдън продължи усилията, започнати от бившия президент Доналд Тръмп, за сближаване на Израел с група арабски монархии, които споделят антипатията му към Иран, посочва вестникът. Според Белия дом разширяването на "Авраамовите споразумения" и потенциалното нормализиране на отношенията между Израел и Саудитска Арабия ще създаде стабилност в региона и ще помогне за защитата на интересите на САЩ в момент, когато Китай уверено си пробива път в Близкия изток.

Израелско-саудитското сближаване обаче сега изглежда е замразено и страни от "Авраамовите споразумения" като Бахрейн и Обединените арабски емирства осъдиха настоящия ход на събитията, коментира "Вашингтон пост".

Изданието цитира Мат Дъс, изпълнителен вицепрезидент на Центъра за международна политика, според когото подкрепата на Байдън за израелската кампания на бомбардировки се разминава с наследството, което той е изградил, подкрепяйки Украйна срещу руската инвазия. Според Дъс "има някои много важни принципи на международното право и либералния международен ред, чрез които [официалните представители на Байдън] формулираха защо това, което правят [в подкрепа на Киев], е важно". "Мисля, че те прекараха последните три седмици, изгаряйки това до основи. Те показаха, че има ужасяващ двоен стандарт", заключава експертът.

Ескалиращото напрежение по границата на Израел с Ливан предизвика мащабна евакуация на района, където непрекъснато се чуват прелитащи дронове над почти безлюдни градове под звуците на периодичен израелски артилерийски обстрел, пише в. "Гардиън"

Въпреки сраженията анализаторите смятат, че и Израел, и "Хизбула" се опитват да избегнат излизането на ситуацията извън контрол, като "Хизбула" все още не е използвала ракетите си с по-голям обсег, с които разполага, а вместо това взема на прицел позиции, които може да види от другата страна на границата, посочва изданието.

Според някои анализатори обаче обстановката се усложнява от факта, че "Хизбула" разглежда всяка перспектива за израелска победа срещу "Хамас" в Газа като съдържаща риск Израел да се обърне срещу нея в следващия момент, коментира "Гардиън".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А...

    62 3 Отговор
    ...добро утро!
  • 2 Руските ZV. иne

    16 46 Отговор
    Са единствените, които имат единен морал и стандарт.

    Коментиран от #51

  • 3 А добър ден

    77 2 Отговор
    Неразумни юроде вервайте още на тези лицемери
  • 4 Винаги!!!

    63 2 Отговор
    Обикновенните хора плащат цената на тероризмът
  • 5 ⚜️Просветен⚜️

    80 1 Отговор
    Търпя ентусиазма ви с нерви от олово, докато откривате топлата вода отново! Колко време е нужно за да схванете, че бандата задлъжнели емигранти , отвъд океана , не са истинска държава, а наглосаксонско прокси!
  • 6 САЩ съвсем скоро ще

    5 78 Отговор
    отпуснат 425 млрд. долара за Украйна. Руският фейк не работи! Не ставайте жертва на руските тролове!

    Коментиран от #7, #9, #49, #59

  • 7 425 млн. долара отпускат САЩ,

    43 4 Отговор

    До коментар #6 от "САЩ съвсем скоро ще":

    за Украйна, а не 425 млрд. долара!

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ще,Ще

    51 1 Отговор

    До коментар #6 от "САЩ съвсем скоро ще":

    А хора ще пратят ли? Трябва да ходиш и ти. Какво чакаш? Аре, чао и успех срещу Мечока.
  • 10 Сетила се гана

    72 0 Отговор
    Тези продават и купуват цели нации
    Само и само латиносите им да карат евтин бенз.
    За тях ние не сме нищо освен стадо овце и стратегическа територия

    Правете се още на защитници на западните ценности гладкомозачни народе
  • 11 Така е

    63 3 Отговор
    ужасяващият двоен стандарт на САЩ е чиста подкрепа на Нацизма и Апартейда.....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Попай

    61 2 Отговор
    САЩ и британците...са най голямото зло в историята на човечеството...
  • 14 Хахаха

    59 1 Отговор
    Сороспийте в момента имат пяна по устата от бяс! "Контра наступа" по НАТОвски стандарт се оказа смях в залата! 13 пакета безпрецедентни икономически санкции само направиха вятър на Путин... ХахахаааахаХаааа! Той не умира горкия 15 пъти те не му свършваха ракетите вече 25 пъти то не бяха арести Пълен смях евро джендърите и техните подлоги сор рос пиите претърпяха пълно фиаско!
  • 15 Ти да видиш

    30 0 Отговор
    А стига бе! Верно ли?
  • 16 че са

    37 0 Отговор

    До коментар #7 от "425 млн. долара отпускат САЩ,":

    милиони си абсолютно прав, за това спор няма. Но, все още не са одобрени, т.е. само намерение.
    Байдън искаше да се отпуснат около 6 милиарда, но се съгласи на малко над 400 милиона. Обаче, съдейки по напрежението в самите САЩ може и нищо да не дадат.
    Да му мисли ЕС, защото издръжката на онези красавци ще падне изцяло върху европееца.

    Коментиран от #30

  • 17 В.В.П.

    51 1 Отговор
    Aнглия ,сащ Германия Франция ,са чисти фашисти..Така зяпаха ,тъпо га османците клаха 500 години булгура...Сега е същото..Сега палестинците са българите ..или арменците..Нацизмът е жив.
  • 18 В.В.П.

    42 3 Отговор
    Сащ е истински нацист ..Приятели на Хитлер ..Завинаги..Опел работи по време на ВСВ..в Германия,а всъщност е собственост на ГМ...Бизнесът върви яко
  • 19 ужасяващ двоен стандарт

    39 2 Отговор
    САЩ подкрепят Тероризма, Нацизма и Апартейда на всякъде и винаги по света ! Двоен стандарт в тяхната политика просто няма !

    Коментиран от #24

  • 20 Санкт-Петербург

    36 4 Отговор
    Колко отвратително е да видиш българските краварски г@ъ@золизци..

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 !!!?

    6 11 Отговор
    Агресия и тероризъм било цинизъм, а защита от нападение било отмъщение !!!?
  • 23 Всичко е ясно !

    40 1 Отговор
    Свидетели сме на Геноцид в най чистата му форма. Никой не може да напусне Газа и методично са избивани като животни ! Кое не е ясно ? Категорично Израел са държава-терорист долен нацист и военно престъпник а ФАЩ ги подкрепя безусловно .
  • 24 мада

    3 18 Отговор

    До коментар #19 от "ужасяващ двоен стандарт":

    И Ердо така каза. Турция подкрепя Хамас, но бомби кюрдите. Направа да падладейш.
  • 25 Оренда

    35 1 Отговор
    Проекта уКрайна приключва.
    Идва развръзката по украйнската криза ,а тя е следната Магучая Русь си прибира цяла източна руско говоряща уКрайна до Днепър ,Русия вече си взе и Беларус,а за цион и евроатлантическите джендъря им остана само едно да се близнат по гза
    Наскоро четох една книга написана от племенницата на Ванга-Красимира Стоянова с заглавие ,,Ванга-истинага"" и издадена през 1997 г.,където Великата българска пророчица казва,че Русия ще стане най голямата световна супер сила ,а Америкще пропадне и България пак ще е с Русия .
    Ванга казва ,че всичко ще започне от Сирия ,ще има голяма война между два братски славянски народа ,явно (Русия-Украйна) където руснаците ще надделеят и накрая голямата
    война ще свърши когато източните князе -Китай,Индия и руския цар оавободят Божи гроб от поганците(хазарите) и тогава ще се подпише световния мир
    Е те това се случва сега пред очите ни

    Коментиран от #36

  • 26 Aлфа Bълкът

    23 3 Отговор
    Тия глупаци правят войни за да крадат пари от цял свят и после ги раздават. И каква ти е файдата?
  • 27 АУУУУУ

    2 25 Отговор

    До коментар #20 от "Санкт-Петербург":

    А СЪЩО ТАКА СА ОТВРАТИТЕЛНИ И РУСКИТЕ ПОДЛОГИ 🤮🤮🤮🤮
  • 28 Прокуратурата

    24 2 Отговор
    Да почне най накрая да си върши работата и да арестува атлантици-нацисти-ционисти подкрепящи войни и геноцид !.....Глава четиринадесета "Престъпления против мира и човечествата" от Наказателния кодекс по чл. 407 - "Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години".

    Коментиран от #35, #39

  • 29 Санкт-Петербург

    38 2 Отговор
    Руската армия през цялата война с Украйна не е нанасяла удари по жилищни сгради. Само за военни обекти. И веднага се надигна педерастичен писък и писък от САЩ и Европа на целия свят, санкции. Израел може да прави всичко.

    Коментиран от #31, #43, #44

  • 30 А вие продължавайте с издръжката

    2 27 Отговор

    До коментар #16 от "че са":

    за Путин чрез местната мафия създадена от КГБ! За сметка на нас!

    Коментиран от #53

  • 31 АУУУУУ

    3 32 Отговор

    До коментар #29 от "Санкт-Петербург":

    ДА ВЕ ....САМО ДЕТО НИЕ НЕ ГЛЕДАМЕ РУСКИТЕ КАНАЛИ........БАХМУТ , МАРИУПОЛ .......СПИСЪКА С РУСКИТЕ ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е МНОГО ДЪЛЪГ🤮🤮🤮🤮🤮🤮

    Коментиран от #41, #42

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ФАЩ

    26 0 Отговор
    Бай Дън е кръвожаден, зъл и гаден и който не го е схванал досега трябва вече да е вденал!
  • 34 бай Добри

    23 1 Отговор
    Трябва дассъздаде международен трибунал за престъпленията извършени от сащ и израел
  • 35 Когато видя

    16 1 Отговор

    До коментар #28 от "Прокуратурата":

    арестувани атлантици-нацисти-ционисти подкрепящи войни и геноцид !.... Тогава ще повярвам че НЕ сме атлантическо нацистка диктатура а правова държава ! ...... Защо закона не се спазва ? А прокуратурата, а ДАНС ? Защо ?
  • 36 Мда

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "Оренда":

    Как ве, как ве, ти знаеш ли американците какъв изкуствен интелект имат, питали са го, че след края вместо кока, американчетата ще пият водка...
  • 37 Мдаа

    21 1 Отговор
    Вчера ционистката еврейска полиция биха с ритници и палки ортодоксални евреи в Йерусалим които казаха че подкрепят палестинците за собствена държава
  • 38 САЩ са световният терорист

    18 1 Отговор
    И всеки разумен човек го вижда
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Урюрвкос

    7 0 Отговор
    САЩ показаха че имало двойни стандарти но и че световния ред трябва да бъде реформиран защото не отговаря на съвременните реални предизвикателства. За олимпийския комитет, здравната световна, валутния фонд и т.н. не се споменава те работят по един строго утвърден стандарт.
  • 41 Санкт-Петербург

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "АУУУУУ":

    В Бахмут имаше битки с редовната украинска армия.
  • 42 Санкт-Петербург

    19 1 Отговор

    До коментар #31 от "АУУУУУ":

    Разкажи ми как украинци изгориха живи хора в Одеса. Или това е различно?

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ХАХАХА

    17 0 Отговор
    Лицемерие твоето име е ФАЩ!
  • 46 хаха

    14 0 Отговор
    И сега какво ще прави наркомана без пари?
  • 47 ссср

    10 3 Отговор
    Рософобските мъ-р-ши са в траур.
  • 48 Няма двоен стандарт

    0 20 Отговор
    Не е двоен стандарта!!! Нарича се отмъщение!!! Такова, че на ислямистите фанатици да не им хрумне години напред да замислят и организират терористични атаки!!! Няма друг начин... покрай сухото, гори и мокрото....

    Коментиран от #54, #55, #58

  • 49 баце от Банкя

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "САЩ съвсем скоро ще":

    НОГО си непопулярен бе, братО! Явно ЯКО грешиш! Казвай го това на жена си или баба си.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 аде да кажеш нещо

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Руските ZV. иne":

    повече грамотно и обосновано, А?
  • 52 Соломон каза

    1 4 Отговор
    Палестинците,заличени от земята.Всичко живо под танковете.Изрявняват в едно руини и човешки останки.Хелуин да се празнува цял месец.
  • 53 Петър танкиста

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "А вие продължавайте с издръжката":

    Тази мафия в неделя, ще си назначи КГБ ЗА КМЕТ.
  • 54 оня

    6 0 Отговор

    До коментар #48 от "Няма двоен стандарт":

    не е отмъщение, а подлост
  • 55 Мдаа

    10 0 Отговор

    До коментар #48 от "Няма двоен стандарт":

    А ти 20 години живял ли си обсаден и ограден от бетонна стена в открит концлагер наречен ГАЗА
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 От страни

    7 0 Отговор
    САЩ са бащата на двойния стандарт. Във всички събития го показват. И всичките им структури които са създадени или се контролират от тех го доказват всеки ден. Вчера МОК (международен олимпийски комитет) се произнесе по предложението да наказват Израел за убийства на мирни хора, за което уж беха наказани руския олимпийски комитет и руските спортисти....Та се оказа че израелските спортисти няма да бъдат наказвани и ограничени в правата щото убийствата на ЦАХАЛ в Газа ......внимание......Е ДРУГО НЕЩО...
  • 58 не си

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Няма двоен стандарт":

    ти не си човек....умират деца ве...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ПОЗОР

    1 0 Отговор
    Да избиваш цивилни, зад плакати, че се бориш с тероризма си е геноцид срещу един народ. И ООН си трае. Как не се намери един политик да скочи на евреите. Всички са мишки и се кланат на по-силния. По-слобия е нарочен за терорист и света си трае. Аз нямам думи.