Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 16:51 1 597 76

Антъни Блинкън в Израел: Имате правото да се защитавате!

  • антъни блинкън-
  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху

Държавният секретар на САЩ отправи призив да бъдат защитавани цивилните, за които има опасност да пострадат от конфликта, и да бъде доставена хуманитарна помощ на хората, които отчаяно се нуждаят от нея

Антъни Блинкън в Израел: Имате правото да се защитавате! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел има правото и задължението да се защитава, за да гарантира, че атаката от 7 октомври никога няма да се повтори, заяви днес американският държавен секретар Антъни Блинкън, цитиран от Франс прес, пише БТА.

Блинкън каза това в Тел Авив по време на второто си посещение в Близкия изток след началото на войната между Израел и "Хамас".

"Оставаме убедени, че Израел има не само правото, но и задължението да се защитава и да направи всичко по силите си, за да не се повтори никога атаката от 7 октомври" на палестинското ислямистко движение срещу еврейската държава, заяви той. Блинкън говори след среща с израелския президент Ицхак Херцог.

Тази сутрин американският държавен секретар се срещна с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Днес Блинкън е в Израел, а през уикенда ще посети Йордания.

Държавният секретар на САЩ отправи призив да бъдат защитавани цивилните, за които има опасност да пострадат от конфликта, и да бъде доставена хуманитарна помощ на хората, които "отчаяно се нуждаят от нея".

Блинкън каза, че си е поставил няколко цели по време на своята обиколка н Близкия изток: да упражни натиск върху Израел в името на това да бъдат защитени цивилните палестинци в ивицата Газа и на Западния бряг и да бъде гарантиран непрекъснатият поток на хуманитарна помощ към ивицата Газа.

"Ще говорим за конкретни мерки, които може и трябва да бъдат взети, за да бъдат сведени до минимум вредите за мъжете, жените и децата в Газа", вече заяви той вчера, преди да замине от Вашингтон за Близкия изток.

След срещите си с израелските лидери днес Блинкън каза, че е обсъдил с тях въпроса за хуманитарни паузи, които да бъдат установявани в Газа с цел защита на цивилните и оказване на хуманитарна помощ, предаде Франс прес.

САЩ смятат, че хуманитарните паузи може да бъдат механизъм от критично важно значение за защита на цивилните, докато същевременно дават възможност на Израел да разгроми "Хамас", отбелязва Ройтерс.

Журналистите, отразяващи войната в ивицата Газа, трябва да бъдат защитавани, призова Блинкън, цитиран от Франс прес. Той приветства тези журналисти, които изпълняват една изключителна работа в много опасни условия, за да разказват на света това, което се случва. "Това е нещо, на което дълбоко се възхищаваме, което много уважаваме, и ние искаме да се уверим, че те са защитени", каза Блинкън.

Държавният секретар е заявил още пред израелските лидери, че не бива да има втори или трети фронт в конфликта, предаде Ройтерс.

"Имайки предвид Ливан, имайки предвид "Хизбула", имайки предвид Иран, ние бяхме много ясни още от самото начало, че сме решени в позицията си, че не трябва да се отваря втори или трети фронт в този конфликт", каза Блинкън.

Той изтъкна, че единственият начин да се гарантира сигурността на Израел е създаването на палестинска държава, предаде Франс прес.

"Това е най-добрият път, може би единственият, този на две държави за два народа Това е единственият начин да се гарантира трайна сигурност на Израел и единственият начин да се гарантира, че палестинците ще реализират своите легитимни аспирации за собствена държава", подчерта Блинкън.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мими Кучева

    43 6 Отговор
    Кво друго да каже юдея Блинкън?💋🙉🔯🙉💋

    Коментиран от #74

  • 2 От страни

    41 3 Отговор
    Много хубаво се защитават..... Даже предварително. Като гледам картата на Палестина в началото на 20 век и как се е прменяла с годините и какви са териториите днес разбирам как се защава.

    Коментиран от #10, #48

  • 3 Чорбара

    41 4 Отговор
    Кравешки ценности.Избивай всичко живо .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЛИЛИ

    30 2 Отговор
    Този нещастен убиец Блинкин и деменцията, си търсят майстора, досещате се кой-нали?
  • 6 Антъни Блинкън

    27 2 Отговор
    Е неадекватен индивид. Отново САЩ доказа че са поддръжник на нацизма, апартейда и геноцида. Държава терорист и всичко произтичащо от това.

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Двама нациста се били срещнали

    18 2 Отговор
    Голяма новина, голямо нещо .....

    Коментиран от #14

  • 9 Някой

    17 2 Отговор
    Чудесно. Обаче евреите явно имат право и геноцид да извършват, а?
  • 10 ха ха

    2 17 Отговор

    До коментар #2 от "От страни":

    Няма държава Палестина в началото на 20-ти век. Има територия - като Мизия, Тракия и Добруджа. Част от нея е обитавана от евреи и част от араби. Общо по-малко от 1 000 000. В частта основно населявана от евреи, Британската империя обещава да създаде държава на Израел. Останалото са договорки, които арабите обитаващи земите заедно с евреите не приемат. Просто искат всичко.

    Коментиран от #15

  • 11 Нацизмът

    2 14 Отговор

    До коментар #6 от "Антъни Блинкън":

    днес е е с руска следа. Поправете си посоката, че иначе само си риете зурлата в калта.

    Коментиран от #20

  • 12 Някой

    21 3 Отговор

    До коментар #7 от "След":

    Да отговоря вместо колегата. Не, не можеш да смяташ никого за палестински екстремист. Щото не само палестинците мразят евреите. 99% от света ги мразят. Просто не го казват, за да не бъдат посочени с пръст!
    Да не би да искаш да наречеш целия свят терористичен?
  • 13 Верно ли ?

    16 2 Отговор
    Ми, то е Русия има изконното право да си защитава хората в Покрайнината.Къде е разликата ? Вова видя отдавна,че Запада са лъжци и клоуни.

    Коментиран от #18

  • 14 Срещата

    2 14 Отговор

    До коментар #8 от "Двама нациста се били срещнали":

    на нацистите се състоя в кремъл, когато посрещнаха отрепките от хамас.
  • 15 Британската империя

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "ха ха":

    Е точно тази която е продавала с акт за собственост земята на палестинците и затова още имат хората актове за собственост за платени суми и такси с печата на Кралицата ! ... Израел подобна земя имат в рамките на точно 6% от историческата област Палестина

    Коментиран от #21, #27

  • 16 Престъпник

    14 2 Отговор
    Прост кравар
  • 17 сиско

    16 2 Отговор
    Как 7 милиона евреи командват 350 милиона прости американци.

    Коментиран от #19

  • 18 русия

    3 8 Отговор

    До коментар #13 от "Верно ли ?":

    и българките нацисти си представят, че светът им принадлежи. По това си приличат с ислямските фундаменталисти. Накрая ще се сблъскат здраво.
  • 19 Прости

    2 8 Отговор

    До коментар #17 от "сиско":

    са руснаците, защото си въобразяват, че могат да управляват свободни хора. Това не е работа за варвари.
  • 20 Някой

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "Нацизмът":

    Като гледам обстановката през последните няколко години, фашизма се е настанил в глобалния Запад. Пък евреите са ръководителите му. Виж какво се казва двоен стандарт - 1 убит при руски обстрел (сигурно някой фатмак, дето не е успял да се изнесе навреме, щото се е въргалял пиян) и Близката вдига врява до небесата. 10 000 цивилни убити за няма и месец от евреите (предимно жени и деца), но Близката се пени, че евреите имали право да убиват. Нещо като агент 007, само че в ролята е държава.
    Говори ми после за руски фашизъм. Или си сляп, или някой руснак ти е направил нещо много лошо, та още те боли като седнеш.

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Склерозирало недоразумение

    15 1 Отговор
    За трети път ходи в Израел, и за трети път едни и същи глупости говори. Тея в белият дом медицински персонал нямат ли ?

    Коментиран от #24

  • 23 Убийствата,

    2 12 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    които твоята скапана "матушка" извършва навсякъде и винаги са свързани с грабежи и удоволствие защото са извратени като народ. Израел се бори за съществуването си.

    Коментиран от #30

  • 24 Когато

    2 8 Отговор

    До коментар #22 от "Склерозирало недоразумение":

    нямаш капацитет, спри да пишеш и почети малко. Аман от неграмотни!

    Коментиран от #35

  • 25 Редник

    14 1 Отговор
    Израел има право да се защитава, но не и да изтребва безогледно жени и деца. Блинкен ти си бил много елементарен, само едно и също. Такива като теб карат света да мрази американците.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ха ха

    1 11 Отговор

    До коментар #15 от "Британската империя":

    Ти май верно си палестински активист. Ами, Израел се е съгласявал на 20% от сегашната територия - колкото да обедини земите около селищата на евреите. Демагогията ви е покъртителна! 6% била територията собственост на евреите от "Земята" на арабите, дето била на Кралицата!?!?!? Верно си заслужавате съдбата с подобна наглост и твърдоглавие.

    Коментиран от #67

  • 28 Събрала се

    9 1 Отговор
    Цялата гнъс на света и факти бързат да ни я покажат!
  • 29 Тази

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "По времето на британският мандат":

    материя не се чете като дявола и т.н. Разпространението на полу-истини е демагогия, която се владее от нацистите като теб.

    Коментиран от #44

  • 30 Някой

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Убийствата,":

    Пак си сложил филтрите и пропускаш само угодното на теб.
    Според теб извършването на геноцид може да се оправдае с това, че уж евреите се борели за съществуване?
    Доста извратен,о да ти кажа...

    Коментиран от #39

  • 31 долни лицемери

    5 0 Отговор
    Всички сте потенциални клиенти на военен трибунал!
  • 32 пешо

    7 1 Отговор
    те не се защитават , а трепят наред
  • 33 Кресна

    5 1 Отговор
    Интересно ми е едно; Сащ ще участва ли със свои войници след скорошното избухване на големия конфликт и война в този район или ще избягат отново мислейки че другите ще се бият вместо тях ? Тези лодки които вкараха близо района лесно ще идат на дъното при сегашните нови оръжия и ще са нужни много войски да защитават Израел .Надявам се този път бройката на Сащ да бъде след бройката на Израел и да не е под 200 000.
  • 34 ха ха

    1 5 Отговор

    До коментар #26 от "По времето на британският мандат":

    Разбира се, че е имало. Само дето има огромни пространства, които са ничии. И тези пространства се използват за свързаност. Горе-долу е отделено за евреите и за арабските жители в Палестина. Нищо не е идеално, но може да се договори. Да, ама с отричане на правото на съществуване на Израел няма как да стане.
  • 35 То се вижда ясно кой няма "капацитет"

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Когато":

    Очевидно от трите посещение на Блинкен това определено са САЩ ! Не могат да въздействат даже на някаква страна там с има-няма 8-9 милиона нацисти-ционисти......
  • 36 Трудно развиващ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Присвоил си си име, което противоречи на твоята същност!! Употребата на ядрено оръжие не е като да ядеш боб!
  • 37 Кресна

    6 2 Отговор
    Ако Русия нямаше ценности и приличаше на Сащ ,до сега от Украйна и камък да не е останал .Това са демократичните ценности .Между другото за младите и незнаещите ,само в Русия винаги и до днес се наказват унищожението на цивилни граждани .

    Коментиран от #45

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Винаги

    2 6 Отговор

    До коментар #30 от "Някой":

    войната започва от араби, подкрепени пряко или директно от руснаци. Това доказва думите ми.
  • 40 Я у лево разбирача....

    3 0 Отговор
    ....огромни пространства, които са ничии...... хахахаха.... Дори за пустинята Негев документи и карти има ......

    Коментиран от #42

  • 41 Смотльо,

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "След":

    Не е нужно да си терорист щом човешкия живот има цена за теб .Израел и поддръжниците му показаха ,че нямат никакви ценности и за тях човешкия живот е без значение .Каква е разликата от американски ,български руски или арабски деца ? Ако смяташ ,че има разлика тогава си за едно специално място .
  • 42 ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Я у лево разбирача....":

    Има. Собственост са на краля/кралицата на Великобритания. И много добре го знаете, щото британците са владели територията.
  • 43 Да дойде,

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "пешо":

    пък ще видим какво ще получи!
  • 44 Кой е нацист го знаем !!!

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Тази":

    Според анализ от 1974 г. в Jewish Frontier , цитиран от Бренер, между 1933 и 1939 г. над 60% от всички инвестиции и 91% от оръжието в еврейска Палестина идват от нацистка Германия. Световното обедняване по време на Голямата депресия е намалило драстично текущата еврейска финансова подкрепа от всички други източници и Бренер основателно предполага, че без финансовата подкрепа на Хитлер, зараждащата се еврейска колония, толкова малка и крехка, може лесно да се свие и да умре през този труден период .......ъхъъъъ......

    Коментиран от #47

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Боклюци

    5 2 Отговор
    Боклюци иврейски...

    Коментиран от #49

  • 47 Много

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Кой е нацист го знаем !!!":

    сте слаби, като разпространявате нелепи руски опорки. Лъжите днес лесно се доказват. Така лъжете, че сами си вярвате. Това си е абсолютна деградация. Нацисти!
  • 48 Калпазанин

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "От страни":

    Отишли като гости, превърнали домакините в роби че и по зле
  • 49 Боклуците

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Боклюци":

    са ударната сила на вашият фюрер от русия. Дребнавия, алчни, крадливи и мързеливи - това е нацисткото сборище тук.
  • 50 А не бе ....

    3 1 Отговор
    Какъв беше планът на ООН за разделяне?
    До 1947 г. еврейското население е нараснало до 33 процента от Палестина, но те притежават само 6 процента от земята.
    Обединените нации приеха Резолюция 181, която призоваваше за разделянето на Палестина на арабски и еврейски държави.
    Палестинците отхвърлиха плана, защото той разпределя около 55 процента от Палестина на еврейската държава, включително по-голямата част от плодородния крайбрежен регион.
    По това време палестинците притежаваха 94 процента от историческа Палестина и съставляваха 67 процента от нейното население......

    Коментиран от #52

  • 51 А не бе ....

    3 1 Отговор
    Накба от 1948 г. или етническото прочистване на Палестина
    Дори преди британският мандат да изтече на 14 май 1948 г., ционистките паравоенни формирования вече започват военна операция за унищожаване на палестински градове и села, за да разширят границите на ционистката държава, която трябваше да се роди...През април 1948 г. повече от 100 палестински мъже, жени и деца са убити в село Деир Ясин в покрайнините на Йерусалим.
    Това задава тона за останалата част от операцията и от 1947 до 1949 г. повече от 500 палестински села, градове и градове са унищожени в това, което палестинците наричат ​​Накба или „ катастрофа “ на арабски.
    Приблизително 15 000 палестинци са били убити, включително в десетки кланета.
    Ционисткото движение завладя 78 процента от историческа Палестина. Останалите 22 процента бяха разделени между това, което сега е окупираният Западен бряг и обсадената Ивица Газа.
    Приблизително 750 000 палестинци са били принудени да напуснат домовете си.
    Днес техните потомци живеят като шест милиона бежанци в 58 мизерни лагера в Палестина и в съседните страни Ливан, Сирия, Йордания и Египет.

    Коментиран от #56

  • 52 Палестинците

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "А не бе ....":

    и българските нацисти тук си приличате по много неща. Злобни, некадърни, лъжливи, и крадливи.
  • 53 А не бе ....

    2 1 Отговор
    На 15 май 1948 г. Израел обявява своето създаване.
    На следващия ден започва първата арабско-израелска война и сраженията приключват през януари 1949 г. след примирие между Израел и Египет, Ливан, Йордания и Сирия....През декември 1948 г. Общото събрание на ООН приема Резолюция 194, която призовава за правото на завръщане на палестинските бежанци. Това разбира се никога не се случи....
  • 54 Да не забравяме най важното в момента

    3 1 Отговор
    .......Атлантическите партии в България трябва да се разглеждат от хората като една обща листа и въобще в имената и кандидатите им да не се задълбочава човек. Пишеш ги всички в графа "предатели и подкрепящи нацизма" и преключваш с тях. Клонирането на Атлантическите структури не трябва да заблуждава хората относно тяхната вредност. Няма по-вредни и още по-вредни, те са си принципно вредни и хората не трябва въобще в личността на излъчените кандидати да се заглежда даже ! Мислете с главите си и гласувайте по съвест приятели....
  • 55 Кресна

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Русия":

    Един въпрос ,разбирачо; Бразилия ,Венецуела,Мексико ,Никарагуа и Куба искат военен съюз който да бъде управляван от Русия и САЩ веднага реагира,че ще атакува тези държави военно.Зсщо тогава Русия да не направи същото с Украйна ? Каква е разликата ?

    Коментиран от #58

  • 56 Израел

    2 3 Отговор

    До коментар #51 от "А не бе ....":

    беше образуван в границите определени от ООН. На следващия ден 7 арабски държави призоваха мастното арабско население да напусне, докато се затрие държавата Израел и те доброволно напускат, за да се върнат върху заграбените земи. Това не се случва, защото губят войната. Това не са бежанци, а арабски мародери, които никой не желае, въпреки, че етнически това са Сирийци и Египтяни. Такова животно Палестинец няма, камо ли бежанци.
  • 57 Смотльо,

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Русия":

    Какво прави Сащ в Сирия ,Либия и Ирак ако не да краде петрола им .Някой да ги е канил там ? Или това е демократично крадене ,докато Русия която не си дава територията (Украйна ) е крадене и тероризъм ?

    Коментиран от #59

  • 58 Това

    2 3 Отговор

    До коментар #55 от "Кресна":

    е само в русоробската ти глава. Тези държави знаят много добре какво представлява тази пропаднала варварска държава, но са готови да ползват някакви материални блага, които се предлагат. Когато това престане - чао!

    Коментиран от #60

  • 59 Русия

    2 6 Отговор

    До коментар #57 от "Смотльо,":

    където влезе окупира и анексира. САЩ нямат 1 м2 анексирана земя в последните 120 години. САЩ носи просперитет и демокрация, русия разруха и корупция. Това си може руската олигархия, която не знам защо тук яростно се защитава.

    Коментиран от #62

  • 60 Тъпунгер

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "Това":

    Козарски

    Коментиран от #61

  • 61 Знам,

    1 5 Отговор

    До коментар #60 от "Тъпунгер":

    че нямаш аргументи. русия може да се харесва само емоционално, но никога с разума. Това и ирационална, непредвидима и уродлива нация, която винаги носи беди.

    Коментиран от #64

  • 62 Краварите

    7 1 Отговор

    До коментар #59 от "Русия":

    Окупираха и анексираха от Мексико 5 щата бе синьо.
    Ами Хавай.....
    Ликвидираха и ограбиха коренния народ на Америка и 200 г.експлоатираха черни роби .

    Коментиран от #68

  • 63 дядото

    4 1 Отговор
    гадове.защитата означава ли избиването на хиляди мирни жители от ивицата газа.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 А не беееееее

    3 1 Отговор
    Клането в Дейр Ясин през април 1948 г., където са избити над 200 мъже, жени и деца, е един от най-известните примери. Историкът Бени Морис обяснява в своята новаторска книга „ Раждането на проблема с палестинските бежанци 1947-49 г.“, че това е един от най-важните фактори за „бягството на арабските селяни от Палестина“. Между ноември 1947 г. и края на британския мандат през май 1948 г. повече от 375 000 палестинци стават бежанци, прогонени от комбинация от сила, жестокости и кампания на терор, включително убийства.Войната, която избухна през май 1948 г. между Израел и неговите арабски съседи, след като Давид Бен-Гурион, израелският министър-председател, обяви създаването на държавата Израел, доведе до смъртта на около 13 000 палестинци, двойно повече от броя на израелците убити, както и брой убити, оценен между 3 и 7000 войници от Египет, Сирия, Йордания и Ирак. Израел отказа на прокудените палестинци правото да се върнат по домовете си, принуждавайки повечето от тях да водят мизерно съществуване в бежански лагери в Ивицата Газа, Западния бряг, Йордания, Ливан и Сирия. До голяма степен лишени от гражданство в арабските държави с изключение на Йордания, те и техните потомци станаха регистрирани бежанци. Много сега живеят другаде в Близкия изток, докато други са се преместили на Запад
  • 66 А не беееееее

    3 1 Отговор
    Самият Бен-Гурион насърчи Хаганата – предшественика на Израелските отбранителни сили (IDF) и до голяма степен под контрола на партията Histadrut/Mapai, която по-късно стана Лейбъристката партия – да изгони палестинците от домовете им. Имаше най-малко 31 потвърдени кланета, включително ужасяващото клане през октомври 1948 г. на между 100 и 200 души, убити в село ал-Дауейма близо до град Хеброн от батальона Хагана на бившите сили на IDF Irgun и Lehi. Войник, свидетел на събитията, като част от операцията Yoav на IDF (15-22 октомври 1948 г.), обясни: „Нямаше нито битка, нито съпротива. Първите завоеватели убиват между 80 и 100 арабски мъже, жени и деца. Децата са били убити чрез разбиване на черепите им с пръчки. Нито една къща не е избягала от убийството....
  • 67 Верно ли бре мозък ?

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "ха ха":

    Верно ли така е било ?
  • 68 Първо

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Краварите":

    Чети, после пиши.
  • 69 Първо

    1 0 Отговор
    Чети, после пиши.
  • 70 както в Окрайна

    1 1 Отговор
    Имате правото да се защитавате!
    Но не и данападате !
    Казах !
    Бай Дрън.

    Така повече ОРЪЖИЕ ще продадем !
    мамави кра ва ри
  • 71 Че фот

    3 1 Отговор
    Тъй де, ето вчера застрелях 12 деца от детската градина в условия на самозащита. Искаха да ми изядат кифлата. Били гладни. Вече не са.
  • 72 Ти си

    6 1 Отговор
    ......Израел има правото и задължението да се защитава .....
    А какво правят палестинците вече 75 години ? Или те нямат право да се защитават срещу геноцида от страна на евреите ....
  • 73 Коко

    0 1 Отговор
    Да атаката от 7-ми няма да се повтори, защото скоро Израел няма да го има!
  • 74 Атлантист+

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мими Кучева":

    Да пребъде дружбата между Атлантизма и Ционизма! Вечна Друбжба!
  • 75 Донка Хасан

    2 1 Отговор
    Спрете за малко да бомбардирате да ги нахраним и после пак почнете .Браво страхотно решение да се пазят децата жени и старци.
    От какво точно се защитава Израел ,някой да е в момента на негова територия - НЕ.Има железен щит за ракетите от Хамас ,толкова рекламиране супер съоръжение -ОК да го използва за защита.Ако не са страхливец да влязат в тунелите на Хамаз да неутрализират терористите ОК.Това разбирам като самозащита ,а не да бомбандираш болници и училища и да лъжеш пе тан има терористи .
  • 76 филип ейджи

    0 0 Отговор
    до поледния жид