Last news in Fakti

8 Ноември, 2023 06:11 1 559 22

Белият дом: Бъдете скептични към проучванията, сочещи преднина на Тръмп пред президента Байдън

  • джо байдън-
  • белият дом-
  • доналд тръмп-
  • избори-
  • президент

Анкета на New York Times/Siena College установи, че Тръмп води пред Байдън в пет от шест важни щата, които вероятно ще определят изхода от надпреварата през 2024 г.

Белият дом: Бъдете скептични към проучванията, сочещи преднина на Тръмп пред президента Байдън - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви във вторник, че последните проучвания, които показват, че президентът Байдън изостава от бившия президент Тръмп в евентуален реванш през 2024 г., трябва да се приемат със скептицизъм, предаде thehill. Тя посочи скорошни примери за проучвания, които не се успели да посочат вярно това, което "ще се случи в кутията с бюлетини".

„Тук наистина трябва да сме много внимателни и една от причините е, че само преди година, през 2022 г., имаше червената вълна, която така и не се материализира.“

Жан-Пиер цитира „множеството истории“, които сочат, че републиканците ще постигнат огромни успехи в Конгреса през 2022 г. В крайна сметка демократите се представиха по-добре от очакваното, като увеличиха мнозинството си в Сената с едно място и предотвратиха масови загуби в Камарата, въпреки че републиканците спечелиха мнозинството.

Тя също така посочи 2011 г., когато проучванията показаха, че тогавашният президент Обама изостава от тогавашния номиниран от Републиканската партия Мит Ромни в потенциален двубой през 2012 г. Обама победи Ромни на общите избори, за да спечели втори мандат.

„Така че вижте, нашият фокус очевидно ще бъде да правим това, за което президентът беше избран - постигането на резултати за американския народ“, каза Жан-Пиер. „Ще има много анкети през следващите няколко месеца - десетки и десетки анкети".

Жан-Пиер каза, че служители в Белия дом са видели проучванията от изминалия уикенд, които рисуват тревожна картина за Байдън една година след деня на изборите през 2024 г.

Анкета на New York Times/Siena College установи, че Тръмп, фаворитът за номинацията на Републиканската партия, води Байдън в пет от шест критични щата на бойното поле, които вероятно ще определят изхода от надпреварата през 2024 г. Анкетата също така установи, че Байдън губи подкрепа сред младите избиратели и чернокожите гласоподаватели, две ключови демографски характеристики, които му помогнаха да стигне до Белия дом през 2020 г.

Проучване на CBS News, публикувано в неделя, също установи, че Тръмп води пред Байдън в хипотетично съпоставяне, 51% срещу 48%.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мда

    25 1 Отговор
    Белият дом: Бъдете скептични към проучванията, сочещи преднина на Тръмп пред президента Байдън, нашия стърчок може и да не изкласи до изборите...Носи си неподписан акт в левия джоб.

    Коментиран от #8

  • 5 Красимир Петров

    34 1 Отговор
    Манипулацийте продължават с пълна сила.Истината е,че Байдън има одобрението на не повече от 20/25% от Американците.През 2024г Тръмп ще спечели изборите с голямо мнозинство,и тогава ще има яко прочистване.

    Коментиран от #12

  • 6 Бъдете Скептични

    39 1 Отговор
    Звучи като: Каквото и да се случи, няма да допуснем Тръмп за Президент отново.
  • 7 българина

    27 1 Отговор
    както винаги щом не е в полза на демократите значи не е вярно, иначе не е демократично
  • 8 0808

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мда":

    ===... тая девойка се страхува за топлото си местенце..и с право..
  • 9 Абе и при тях много

    20 2 Отговор
    яка ала-бала. Тя даже от там и идва. Когато на последните избори за президент беше избран Тръмп, мафията там извадиха огромно количество фейк изборни бюлетини, "попълнени от умрели отдавна американци"! Имаше случаи на хора на по 157, на 180 години, които "ходели на изборите " и "избрали деменцията"!
    Това е огромна пародия не само на демокрация. На всякакъв тип общество. Хората няма много да издържат още, да бъдат така нагло лъгани. И кой ще признава такива, които нагло с ала-бала се правят, че те са били избрани и те сега трябва да са президенти, премиери, коалиции с други и т.н.
    Вече трябва друга система на избора на представителите и на управление на обществото. Това вече не струва и 5 стотинки. За това хиляди българи вече не се интересуват от избори. Но това също е неправилно, понеже тези наглите лъжци си мислят, че въпреки това са легитимирани те да управляват държавата.
  • 10 ЩА МЕ БРИГА

    8 1 Отговор
    ЛЕСБИАНСКА ИМ РАБОТА .............
  • 11 Съвсем очаквано

    23 1 Отговор
    "уточнение" ! И навременна статия:)

    Щом и New York Times и CBS News се престрашиха да кажат, че Тръм води с 5% значи, води поне с 20% и няма как да да не се публикува нещичко по въпроса.
    Бъдете скептични!
    Ако не намерят нещо, за да го вкарат в затвора, той ще е избран за Президент! За трети път! Каквито и измами да правят пак на изборите!
  • 12 За поразиите

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Красимир Петров":

    които направи за САЩ и по Света едва ли има и 10% - воини, инфлации, колапс на икономики, локдауни, маски, "безплатни ваксини по желание".... само безумец може да хване на тази анкета.
  • 13 Тоя

    6 1 Отговор
    С единия крак е ритнал камбаната ,те за президент го гласят .

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Абе този в главата си

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Тоя":

    Вече е мъртъв. Пада по стълби, не знае, къде се намира и кой е, ръкува се с несъществуващи около него хора... Как може такава излагация? Вече цял свят им гледа тази пародия. Абсолютно ясно е, че този е г-н "Никой" и че зад него други вършат управлението. Не че Тръмп е по-млад. Той просто не е чак толкова психически болен, като деменцията.

    Коментиран от #16

  • 16 Тръмп е по-малко

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Абе този в главата си":

    "психически болен" от повечето коментиращи тук!

    Гледах му последните изяви и въпреки възрастта, ума му е като бръснач. Може да има трески за дялане, като например нацицизма му, но все пак е най-добото за САЩ и Света ...и Европа!
  • 17 Верно ли

    7 1 Отговор
    Хахахаа, вие бъдете скептични, па ние ще си ги наместим, а :))))
  • 18 Урюрвкос

    2 1 Отговор
    имаше няколко опита за физическо елиминиране на Тръмп и ако съдилищата не успеят да го спънат може всичко да се очаква. Тръмп е по малкото зло но в последния момент черна фигура на бял кон може да яхне управлението за следващите 4 год.
  • 19 Кадир

    2 1 Отговор
    Щом тая казва нещо, бъдете сигурни, че не е вярно.
  • 20 Байдън и сина му отдавна

    3 1 Отговор
    трябваше да бъдат в затвора.
    Кликата Клинтън управлява Америка и я ликвидира като велика държава.
  • 21 Мъдрият

    2 1 Отговор
    В случая, обаче проучванията са абсолютно верни! И новия стар президент на ФАЩ - ще бъде Тръмп!
  • 22 Глей сига

    2 1 Отговор
    ДА ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ПРИЛИКА МЕЖДУ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЛА....ТИ ТУК И В САЩ
    АБЕ ДА НЯМА НЯКЪКЪВ УНИВЕРСИТЕТ ЗА ЛАЙ....ТИ ИЛИ СА ОНЛАЙН КУРСОВЕ