Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 18:05 5 583 86

Шолц: Срамувам се от случващото се в Германия

  • израел-
  • германия-
  • евреи-
  • олаф шолц-
  • срам-
  • ивицата газа-
  • антисемитизъм-
  • омраза

Регистрирани са над 200 антисемитски прояви в Германия, свързани с атаката на 7 октомври

Шолц: Срамувам се от случващото се в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Канцлерът на Германия Олаф Шолц остро разкритикува проявите на антисемитизъм в страната, които според него са срамни. Коментарът му е направен на фона на бомбардировките на Израел срещу цивилното население в ивицата Газа.

На 9 срещу 10 ноември 1938 година щурмоваци на нацистите в Германия разбиват и опожаряват еврейски магазини и синагоги. Ноемврийският погром, наричан "Кристалната нощ", е прелюдия към най-големия геноцид в Европа.

Шолц каза, че "се срамува и се възмущава" от вълната от антисемитски прояви в Германия, предупреждавайки, че Берлин няма да се примирява с подобна омраза към евреите, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Шолц направи изявлението по случай днешната 85-годишнина от погромите на нацистите над евреите, останали в историята като Кристалната нощ. Канцлерът държа реч на възпоменателна церемония в берлинската синагога "Бет Цион" навръх годишнината, която почете наред с лидери на еврейската общност в Германия. "Бет Цион" е сред хилядата синагоги в цяла Германия, които са били повредени или разрушени от нацистите по време на Кристалната нощ (Кристалнахт) на 9 ноември 1938 г.

Най-малко 91 евреи са убити, около 7500 еврейски магазина - опустошени, а близо 30 000 мъже и момчета са арестувани по време на нападенията, предшестващи Холокоста (или Шоа, както го наричат евреите), по време на който смъртта си намират над шест милиона души. Синагогата, в която говори Шолц, беше атакувана със запалителни бомби ("коктейли Молотов") в рамките на серия от антисемитски прояви след изненадващата атака на радикалното палестинско движение "Хамас" срещу Израел на 7 октомври и последвалата израелска офанзива срещу ивицата "Газа".

В седмицата след нападението на "Хамас" германската асоциация на Центровете за изследване и информация за антисемитизма съобщи за 202 антисемитски прояви в Германия, свързани с атаката на 7 октомври, което е с 240% повече в сравнение с преди една година. Полицията информира, че през същия период са атакувани и джамии, като в цели осем са били доставени пакети с накъсани страници от Корана, омесени с изпражнения. "Всяка форма на антисемитизъм е отрова за нашето общество. Няма да се примирим с него", заяви Шолц, който носеше традиционната еврейска шапка кипа, както повелява присъствието на мъже в синагогата. Прояви на антисемитизъм се наблюдават в глобален мащаб от началото на конфликта между Израел и ислямисткото палестинско движение "Хамас". В Германия те са причина за вътрешни терзания у политиците, защото страната се гордееше с културата си на памет по отношение на мрачното си минало, от което си оставя исторически дълг да се бори с омразата срещу евреите, посочва Ройтерс.

Миналата седмица бе разпространено десетминутно видео, в което министърът на икономиката на Германия Роберт Хабек изразява безпокойството си от надигащата се вълна на антисемитизъм. Той предупреди германските граждани, че за всяка проява на антисемитизъм ще бъде носена съдебна отговорност, а всеки чужденец рискува да му бъде отнет статутът на пребиваване. Всъщност новите разпоредби за получаване на германско гражданство са категорични, че никой антисемит не може да бъде гражданин на страната, каза канцлерът Шолц днес. Той отбеляза, че възпитаването в нацията на историческа отговорност относно Холокоста е от особена важност, като се има предвид, че поколенията, които са го изстрадали лично, вече не са сред нас, за да споделят своите спомени от първа ръка. Шолц добави, че миналото става още по-значимо с оглед на факта, че в момента в Германия се стичат имигранти и много от тях не са изучавали Холокоста в своите родни страни, или пък събитията им са били предавани през друга гледна точка.

"В същото време ние не трябва да бъдем подвеждани от онези, които сега виждат възможност да отрекат правото на над пет милиона мюсюлмани да бъдат част от нашето общество", каза още германският канцлер. Той посочи, че "Никога повече" значи и приятелство с Израел. "Израел има правото да се защитава срещу варварския терор на "Хамас", каза Олаф Шолц, потвърждавайки ангажираността на неговото правителство с освобождаването на държаните от радикалното палестинско движение заложници в ивицата Газа. Еврейската култура процъфтява в Берлин, преди нацистите да дойдат на власт, отбелязва Ройтерс. Германската столица е един от десетте световни еврейски центъра, а много от водещите учени в страната са берлински евреи. Преди Адолф Хитлер да вземе властта, в Берлин има 160 000 евреи, докато през 1945 г., в края на Втората световна война, те са едва 1400. Другите или са избягали, или са загинали в лагерите на смъртта.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срам

    87 4 Отговор
    Им ли такава дума в немския?
  • 2 Сталин

    94 4 Отговор
    "Президентът Кенеди реши да се наложи мониторинг на ядрената централа Димона .Той настояваше за това за да се знае дали там се разработват ядрени оръжия.Израел отказаха ,но той настояваше,и кризата беше решена с оставката на Бен-Гурион ,той подаде оставка за да не се съгласи на мониторинг на ядрената централа Димона и след това той даде заповед за убийството на президента Кенеди,Кенеди беше убит защото настояваше за мониторинг на ядрената централа Димона."

    Муамар Кадафи

    Заради това тези ционистки кучета убиха великия Муамар Кадафи защото знаеше истината и на 23 септември 2009 на генералната асамблея на ООН, Кадафи публично имаше смелостта да иска разследване за ядрените оръжия на Израел.

    Коментиран от #81, #86

  • 3 Гордей се пундьо

    43 1 Отговор
    Гордей се
  • 4 Маминка Меркел

    62 1 Отговор
    Недей така. Това са моите доктори и инженери.
  • 5 Така така

    108 2 Отговор
    А германистан се срамува от теб най безличният канцлер на германия
  • 6 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    82 3 Отговор
    Марионетката какво да каже друго, за да не разсърди господарите си?! Всичко е за запазване на неолибералния див капитализъм на всяка цена, но тоя път няма да им се получи, капитализма рухва като идеология и система и масите се събуждат.
  • 7 АРЕС

    93 2 Отговор
    Шолц,ти си една мърша и нищо повече.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Поканете сега

    66 2 Отговор
    поне 1 милион палестинци в Германия и пак се чудете откъде идва този антисемитизъм.
  • 10 ПРИПОМНЯНЕ

    85 3 Отговор
    Нeмcкaтa икoнoмикa бивa рaзбитa и oпуcтoшeнa oт бaнкeри…, дo приcтигaнeтo нa Хитлeр. Cлeд кaтo бивa избрaн, Хитлeр oткaзвa дa игрae пo cвиркaтa нa Рoкфeлeр/Рoтшилд и eднo oт първитe нeщa, кoитo прaви e дa oпрaви кoрумпирaнaтa, бaзирaнa нa дългoвe финaнcoвa cиcтeмa. Тoвa cтaнaлo, чрeз eмитирaнe нa coбcтвeни пaри. Нoвитe пaри нe били oбeзпeчeни cъc злaтo или другa чуждa вaлутa, тъй кaтo вcичкo тoвa билo в ръцeтe нa cвeтoвнитe бaнкeри, a били oбeзпeчeни c трудa нa caмитe нeмци. Прaвитeлcтвoтo плaщaлo нa рaбoтницитe cъc ceртификaти, a c тях рaбoтницитe плaщaли зa другитe cтoки и уcлуги, кaтo пo тoзи нaчин ce cъздaвaли и дoпълнитeлни рaбoтни мecтa. В oтгoвoр нa нoвaтa бaнкoвa cиcтeмa нa Гeрмaния, eврeйcкoтo cвeтoвнo гocпoдcтвo oбявявa вoйнa нa Гeрмaния чрeз бoйкoт нa гeрмaнcки cтoки. Зa двe гoдини бeзрaбoтицaтa в Гeрмaния изчeзвa, a зa пeт гoдини oт нaй-бeднaтa cтрaнa, Гeрмaния cтaвa нaй-бoгaтa cтрaнa в Eврoпa.

    Коментиран от #34, #60

  • 11 Сталин

    89 4 Отговор
    Ама не се срамувате от 5000 палестински деца разкъсани на кайма от тези циониски кучета

    Коментиран от #58

  • 12 Марко

    71 0 Отговор
    Прав е Шолц, само като се погледне в огледалото и срамът го залива от онова, което вижда.
    Все си мислех, че гедерманската бездетна и базгръбначна бабичка бе дъното, ама това беше преди Шолц да започне щуротиите си.
    А като си спомни човек какви политици водят Германия след войната....Аденауер, Кизингер, Бранд, Шмид, Кол, Шрьодер....Какво падение!
    Земя и небе!
  • 13 пържолка

    52 1 Отговор
    Шолц би трябвало да се срамува от самия себе си че такива като него превърнаха Германия в подлога на Германия . Хитлер би се преобърнал в гроба ако би видял подобно нещо .
  • 14 Сталин

    53 2 Отговор
    Пак 6 трилиона лъжи
    Китай кремират 1200 тела на ден с модерни инсталации за кремиране.Това общо прави 438 000 на година .Това означава че ще им трябват 15 години да кремират 6 милиона души.Интересно как за 2 години през втората световна война са изгорени "6 милиона" евреи в един концлагер с допотопна технология

    Коментиран от #17, #29, #84

  • 15 Поп Кръстю

    41 3 Отговор
    Тоя е върти опашка никакъв германец нее. Малкия пръст на Меркел не може да дойде. И той е емигрант . Никой него слуша ,скоро щего сменят не способен политик.
  • 16 пържолка

    56 3 Отговор
    Германия пудела на САЩ превърнат от политици като Шолц
  • 17 сори

    18 16 Отговор

    До коментар #14 от "Сталин":

    Повечето евреи са били разстреляни и заравяни в общи трапове . Бабин Яр в украйна 30000човека .Много са умирали в гетата.
  • 18 Тя и

    46 1 Отговор
    Германия се срамува от теб…
  • 19 Ам чи

    58 1 Отговор
    ПО СМОТАН ОТ ШОЛЦИ Е САМО НАШИЯТ ПЛЪШОК
  • 20 Значи

    42 3 Отговор
    Разликата обаче е че тези които са атакували през 1938 г са чисти немци а сега тези които атакуват са камилари на помощи в Германия
  • 21 пилешки мозъци заспали

    46 1 Отговор
    шмолце продължавайте с това темпо да ги приемате и до 20г със сигурност ще има булки с бурки, халифат, шериат без бира и октоберфест и ще ви впрегнат да ги обслужвате с наведени глави
  • 22 Осман Кючук Шукри

    3 39 Отговор
    Тее Руснаци разрушават всичко до каквото се докоснат

    Коментиран от #26

  • 23 Срамувал се бил

    38 1 Отговор
    За 9 ноември 1938...... А за това което в момента върши Израел дали се срамува а? Може и да е имало 202 антисемитски прояви в Германия, свързани с атаката на 7 октомври, но нито един пример не е посочен
  • 24 Дааааа

    35 1 Отговор
    историческа отговорност относно Холокоста е от особена важност, но не може да бъде оправдание за безусловна подкрепа на Израелският нацизъм в момента. ...... А ние пък българите съвсем не трябва да имаме подобни скрупули и комплекси ......
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 а шукрито каруцаря

    16 2 Отговор

    До коментар #22 от "Осман Кючук Шукри":

    от маалата прибира желязото от укр дронове
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Немците боготворят

    30 2 Отговор
    Хитлер, но не го казват на глас. Шолц не е изключение. Германия е буре с барут. Ако Русия не вземе мерки, историята ще се повтори.
  • 29 Райнхард

    40 3 Отговор

    До коментар #14 от "Сталин":

    Холокоста е една огромна лъжа осигуряваща имунитет във всичко за евреите!

    Коментиран от #36

  • 30 Жоро

    12 8 Отговор
    Сега на страната на чалмарите ли сме ?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ммммм

    35 1 Отговор
    Еврейте избиват от един месец хиляди палестинци, но видите ли те са жертва на омраза в Германия! Шолц, който са го хванали за топките говори каквото му кажат еврейте! Жал ми е за Европа, от векове еврейте ни тормозят, и в същото време се правят на жертви!
  • 33 Някой

    27 1 Отговор
    То 7 мнозинството германци се срамуват от теб и правителството ти. Ама и те като нас си имат Посолство, дето реди какво да се случва в страната им.
  • 34 Райнхард

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Абсолютно точно и изчерпателно-това е самата истина!
  • 35 Калпазанин

    21 1 Отговор
    То и 90%от истинските германци се срамува от теб, з аеш го ама и нищо не можеш да мааправиш, щот си кукла на конци
  • 36 Мдаа

    25 0 Отговор

    До коментар #29 от "Райнхард":

    До преди 30 години жертвите на холокоста бяха 3 милиона, сега казват че са 6 милиона ! Тотално ни правят на луди
  • 37 12345

    21 1 Отговор
    Аз пък се срамувам от европейския елит, слугуващ на янките и загърбил собствените си интереси.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Див плешивец!

    24 1 Отговор
    Бил се срамувал? А това, че е участвал в разни далавери за милиарди в Хамбург? А това, че САЩ са го уведомили, че ще взривят Северните потоци и този нищо не предприема да ги спре? Деменцията каза пред пресата, а този отзад се показваше като мишка, чу го и нищо...
    И сега, щял да подкрепя Крайната до край? Кой си ти бе? Немците не искат това, значи си пътник! Алтернативата ще ви избута всичките на следващите избори!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Имаше един подобен опит във Виена

    16 1 Отговор

    До коментар #31 от "Сега обаче внимавайте хора !":

    И еврейски тинейджъри свалиха израелското знаме от синагога във Виена точно на петата минута. И не беше вътре а от вън ! Това което се случи в София е позор и незаконно впрочем

    Коментиран от #44

  • 43 Бауу

    15 1 Отговор
    Аз не съм русофил, просто еврейте ме карат да заема страната на по малкото зло
  • 44 шшшш

    20 0 Отговор

    До коментар #42 от "Имаше един подобен опит във Виена":

    Ние сме окупирани тотално от еврейте! Знаеш ли, че БНБ Българска Народна Банка е собственост на еврейте от над 20 години?? Питай, задавай този въпрос към медии и политици и никой няма да ти отговори!

    Коментиран от #47, #83

  • 45 ха ха

    14 1 Отговор
    още го е срам да си сложи дамски тампон пред устата , ама след една две инструкции ще навикне
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 И защо мислиш че

    8 4 Отговор

    До коментар #44 от "шшшш":

    Българска Народна Банка е собственост на еврейте ?

    Коментиран от #49, #53, #74

  • 48 А действително ли е

    19 1 Отговор
    имало 202 антисемитски прояви в Германия ? Не са ли само 4 ? Чета, чета бюлетини на германското министерство на вътрешните работи и все стигам до 4 ! Тази цифра Шолц от къде я е взел ?
  • 49 шшшш

    20 1 Отговор

    До коментар #47 от "И защо мислиш че":

    Преди 20 години имах работа в БНБ, и докато чаках на опашката се заговорихме с един от полицайте охраняващи салона вътре в БНБ . Аз му казах, че е много впечатляваща отвътре, а той се изсмя и каза, че за съжаление вече е собственост на еврейте !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 1984

    16 2 Отговор
    За срам и възмущение е цялата милитаристична и агресивна политика на колективния запад за редуциране и подчиняване на човека, за превръщането на света в цифров концлагер. Номерирането на европейците е в ход. И ако европейските ни депутати кротко калбикнат краченца, ще стане електронното европейско досие на всеки човек факт...
  • 52 УдоМача

    14 0 Отговор
    Време е за нов "Кристал Нахт"..

    Коментиран от #64

  • 53 И защо мислиш че

    22 1 Отговор

    До коментар #47 от "И защо мислиш че":

    Българска Народна Банка

    е Българска?

    Нито е Българска,
    Нито е Народна!
  • 54 Форд

    18 1 Отговор
    Ами те и германците се срамуват от тебе!
  • 55 Израел се превърна

    14 2 Отговор
    в копие на фашистка германия от 1938година!Това е истината!Терористична държава!
  • 56 Ъ, ти пък м@р0

    11 0 Отговор
    Немските медии това не ги интересува.
    Основната тема е.....ТОПЛОТО и инфлацията 😉
  • 57 А у нас,

    13 2 Отговор
    Шалом подкрепя неофашистка Украйна!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Анонимен

    9 1 Отговор
    Ами цяла Германия се срамува от това което ти нсправи като канцлер!
  • 60 Калпазанин

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Браво, но това в "свободните медии" и историци го пропускат да го напомнят от време на време
  • 61 Иван

    15 1 Отговор
    Пробита им е лодката на швабите вече. До 10 години ще е като във Франция. И 100% Путин е виновен 🤔

    Коментиран от #66

  • 62 Дааа

    15 1 Отговор
    А за убитите палестински деца възмущаваш ли се
  • 63 ЛИЦЕ МЕРнО

    8 1 Отговор
    ПОВЕДЕНИЕ НА ЕДИН НАСЛЕДСТВЕН ....НА ЦИ............
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Наркос

    5 1 Отговор
    Да се срамува от себе си, до вчера говореше, че били добри и работливи...
  • 66 Наркос

    7 2 Отговор

    До коментар #61 от "Иван":

    Май не си ходил в Германия и Франция, положението и сега е същото, но след 10 години белите хора ще са изчезващ вид
  • 67 Срамувал се бил

    8 0 Отговор
    Ама не разбрахме колко точно се е срамувал. ..... Оцелелите от Холокоста ще продължат да получават допълнителни еднократни плащания от германското правителство до 2027 г. в резултат на преговорите на Claims Conference.....Конкретните резултати от тези преговори включват:

    Услуги за домашни грижи: През 2024 г. ще бъдат предоставени 888,9 милиона долара за услуги за домашни грижи, включително допълнителни 105,2 милиона долара финансиране за посрещане на увеличените нужди на оцелелите.

    Фонд за трудности: Повече от 128 000 оцелели от Холокоста ще получат еднократно плащане по Фонда за трудности, който е договорен за 2024 до 2027 г. Сумата за всяка от допълнителните години беше определена на 1250 евро на човек за 2024 г., 1300 евро за 2025 г., 1350 евро за 2026 г. и 1400 евро за 2027 г.

    Образование за Холокоста: Финансирането за обучение за Холокоста беше удължено с още две години и се увеличава всяка година с 3 милиона евро. Новодоговорените суми за финансиране са 38 милиона евро за 2026 г. и 41 милиона евро за 2027 г.

    Обща компенсация: Общият размер на директните компенсации за оцелелите, включително еднократни плащания и месечни пенсии, се очаква да бъде 535 милиона долара за 2024 г.

    Коментиран от #71

  • 68 еми

    12 0 Отговор
    Тоя мало...умен катър за какъв срам говори когато тоя лицемер предател е позор за Германия и за Немският народ.Това недоразвито същество унищожава държавата без да го осъзнава или е предател за да угоди на господаря си.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Задавам прост въпрос

    7 1 Отговор

    До коментар #67 от "Срамувал се бил":

    Повече от 128 000 оцелели от Холокоста ще получат и т.н ....... Някой дали вярва че има 128 000 столетника евреи ? хахаха. ...

    Коментиран от #72

  • 72 Така пише......

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Задавам прост въпрос":

    И съм го копирал 1/1 от сайта Claims Conference
  • 73 Ммм...да

    8 0 Отговор
    Като чуя Германия се сещам само за чалми,негри и обратни.Унищожиха я тази държава евреите !
  • 74 хазарски паразит

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "И защо мислиш че":

    Защото всички национални банки в света, с някой изключения (Сирия, Иран, Северна Корея..) си имат своя национална банка, която е шапка на всичките. Можеш сам да се сетиш, че тя е частна институция. Поради тази причина за т.н. национални банки има специален закон, за да не са по закона който важи за търговските банки.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Да, бе

    8 1 Отговор
    Евреите са гнусни животни, които хабят куслород... Безполезен въглероден отпечатък и обида за човечеството.
  • 77 Палестинец от Хамас

    2 2 Отговор
    Като семит и аз възмутен от Антисемитизъма на германците, безсрамие!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Перо

    4 0 Отговор
    Историческите факти датират от древния Египет, минават през католическа, средновековна Испания, Нацистка Германия, безброй военни конфликти и така до сега! На 30-та Сесия на Общото събрание на ООН, ционистката идеология беше забранена за десетилетия!
  • 81 Перо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    Кенеди беше убит, защото искаше да отстрани частните печатари на зелено, а не за някаква ядрена централа!
  • 82 ВЪЗМУТЕН !

    3 0 Отговор
    А Г-н Шолц,не се ли срамувате от...дядо си...?!Офицер от ,,СС",избивал евреи...!
  • 83 баба Ванга

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "шшшш":

    НЕ САМО БНБ Е ЗАВИСИМА ОТ РОТШИЛД, ВСИЧКИ ЦЕНТРАЛНИ БАНКИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ДВЕ-СЕВЕРНА КОРЕЯ
    И ЕДИН ОСТРОВ!!! ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ПОДЧИНЕНИ НА ЕВРЕЙСКИТЕ КАПИТАЛИ
    ВКЛ РУСИЯ,КИТАЙ И АРАБСКИЯ СВЯТ!
    САМО НАЛИЧНИТЕ КАПИТАЛИ НА КЛАНА РОТШИЛД СА НАД 550трлн.$, ПРИ БВП НА ЦЕЛИЯ СВЯТ- 108трлн.$!!! АКО РЕШАТ ЧЕ ИМ Е ИЗГОДНО ДА ЗАПОЧНЕ ТРЕТА СВ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ, ДАЖЕ И ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ!!!
  • 84 Китаецът

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сталин":

    КИТАЙ МОЖЕ ДА КРЕМИРА ДО 3млн.тела НА ДЕН И ГО ДОКАЗА ПО ВРЕМЕНА КОВИД 19!!! СПОРЕД ОСНОВАТЕЛЯ НА ФАЛУНГ ДАФА ЗА ТРИГОДИНИ СА ИЗМРЕЛИ 120-200млн.китайци и Индия се оказа със 100млн.повече население!!!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Калпазанин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    Кенеди беше убит за много неща, не само. Искаше да национализира долара напечатан естествено от ротшилд, и да го обезпечи със сребро, и веднага след убийството му, проекта закона беше отменен от наследника му
Новини по държави: