Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 14:11 10 046 7

Стотици гробове бяха предварително изкопани заради снега

  • сняг-
  • снеговалеж-
  • турция-
  • гробове

"Земята е като камък" и всичко е покрито от еднометров сняг

Стотици гробове бяха предварително изкопани заради снега - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Снегът в Турция предизвика големи проблеми за местните власти.

Десетки селища в Източна Турция са блокирани, тъй като достъпът до тях е невъзможен заради падналия в района сняг, съобщава турската частна телевизия НТВ. Половинметрова снежна покривка остави голям брой коли на пътя в Сиирт. Затруднено е движението и по пътя, водещ към граничния пункт "Тюркгьозю" с Грузия в окръг Ардахан, предаде БТА.

Само в окръг Ван натрупалият сняг блокира над 140 селища, но с усилията на екипите на местните служби шейсет от тях са вече достъпни. В Карс започналият вчера снеговалеж не стихва и днес. Времето предизвика затруднения в трафика в района на град Кягъзман по пътя между градовете Карс и Ъгдър, а преди това и при прохода Паслъ. Пет тира бяха блокирани на пътя.

Подобна е картината и в окръзите Елязъг и Сивас. Подготовките за още по-суровите зимни условия в окръг Ерзурум, където температури от минус 30 градуса са обичайни за сезона, включват и предварително изкопаване на гробове, преди земята да замръзне напълно, посочва НТВ. Общинските работници в местния град Паландьокен са изкопали хиляда гроба, за да се подготвят за зимата, тъй като през месеците януари, февруари и март, както обясняват, "земята е като камък" и всичко е покрито от еднометров сняг.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 7 Отговор
    Поклон
  • 2 Калпазанин

    5 4 Отговор
    Прекрасна новина отново от maraaaaa prosto, пей сърце, и къде остана глобалното затопляне се питам, добре че пак някой мисли и за предстоящи погребения и то хиляди тцтцтц т т т как да не те поп@@@@@човек от сърце
  • 3 12233344445

    2 0 Отговор
    Карс e c надморска височина 1756 м

    Коментиран от #4

  • 4 ЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "12233344445":

    Най-високият град у нас е Доспат. Той се гуши в прегръдката на Родопите на 1358 метра надморска височина.

    с 198 метра е по ниско но нека и те копат за всеки случаи
  • 5 българин

    10 7 Отговор
    Абе ко ни боли за гаджалите. Ако искат да се заравят, ако искат да ги оставят на дивите животни за храна. Дреме ми.

    Коментиран от #7

  • 6 Глобалното

    1 0 Отговор
    Заробване . Земята се загряла с 1 градус .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: