Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Ноември, 2023 13:11 7 928 136

Ако Русия победи, светът ще бъде друг. Възможният сценарий

  • украйна-
  • владимир путин-
  • война-
  • русия-
  • нато-
  • европа-
  • сигурност

Поражението на Русия в Украйна е в интерес и на самата Русия и нейното общество

Ако Русия победи, светът ще бъде друг. Възможният сценарий - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия не бива да победи във войната в Украйна, казват западни политици. Но ако това все пак се случи? Контраофанзивата на Украйна не доведе до мащабен пробив на фронта, войната стана позиционна, а западната помощ отслабва. На този фон под заглавие "Какво ще стане, ако Русия победи?" германският "Ди Цайт" публикува анализ на двама военни експерти. Заключенията им звучат като предупреждение за сценарий, който самите те смятат за реален.

Автори на анализа са професорът от университета на Бундесвера в Мюнхен Карло Масала и военният експерт Нико Ланге, специалист по Източна Европа. Според двамата анализатори за "победа" се смята ситуация, при която Москва трайно ще получи контрол над вече окупираните региони на Украйна или ще завоюва нови територии в допълнение към тях.

В Украйна: отлив на население, радикализация и ядрено оръжие?

В случай на такава победа Украйна рискува да се превърне в "постоянно огнище на нестабилност в Източна Европа", пишат Масала и Ланге. Двамата експерти предполагат, че украинските части ще продължат да воюват - в състава на редовната армия или като партизански групи, а Русия ще "продължи насилието в окупираните територии - чистки, убийства, отвличания на деца, мъчения". На този фон все повече украинци ще напуснат страната, а "високата степен на милитаризация на обществото" може да доведе до усилване на "екстремистките и агресивно настроени сили".

Прогнозата съдържа и аспект, смятан досега за малко вероятен - създаването на ядрено оръжие в Украйна. Киев отрича да има подобни планове. Но, както пишат Масала и Ланге в "Ди Цайт", в случай на победа на Русия "бързата разработка и подготовка за използването на украинско ядрено оръжие би станала по-вероятна".

В Русия: неоимпериализъм, шантажи и нови войни?

Що се отнася до самата Русия, в случай на победа над Украйна експертите очакват засилване на руския национализъм и неоимпериализъм, както и прояви на реваншизъм - планове за нови войни и преход към открит шантаж при доставките на енергоресурси. Като вероятни бъдещи цели за руски атаки експертите назовават както Украйна, Грузия и Молдова, така и балтийските републики - тоест, територии на НАТО.

В Европа: екстремизъм и доминация на Русия?

В ЕС и в частност в Германия евентуалната победа на Русия във войната срещу Украйна ще затрудни намирането на обществена подкрепа за необходимите мерки в сферата на сигурността, прогнозират Масала и Ланге. Те обясняват това със засилването на левите и на десните екстремисти, които се застъпват за търсенето на договорености с Русия и в крайна сметка - за един вид "подчинение" пред нея. В тази връзка двамата експерти припомнят, че някои партии са за излизане на техните държави от ЕС и НАТО.

Москва на свой ред би съпровождала това развитие на събитията с "интензивно влияние, открита поддръжка, финансиране и дезинформация". А с оглед на ситуацията в САЩ дните на НАТО може да се окажат "преброени", тъй като някои страни може да излязат от Алианса, предупреждават още експертите. Според тях при това положение "Русия би доминирала в Европа".

В глобален мащаб: край на либералния световен ред?

Победата на Русия над Украйна би имала "катастрофални последици не само за Европа, но най-вероятно и за целия останал свят", смятат експертите. Масала и Ланге са на мнението, че в момента неслучайно се извършва дестабилизация на Близкия и на Средния изток, а Китай грубо тества границите на възможното по отношение на Филипините. В тази връзка експертите споменават и Нагорни Карабах.

Те очакват, че едно от последствията на победата на Русия срещу Украйна ще е това, че големите държави ще могат да нападат малките, да "разчистват стари териториални сметки" или да се опитват да установят регионално господство. В този случай нападение на Китай срещу Тайван би било "много вероятно", смятат експертите. И предполагат, че победата на Русия в Украйна би могла да доведе до "край на либералния и начало на авторитарния световен ред".

Изводът: подкрепата за Украйна трябва да се засили

Икономическите и политическите последствия от евентуална победа на Русия в Украйна ще излязат много по-скъпо от военните ресурси, нужни на Киев за победа над Русия, заключават двамата експерти и апелират за увеличаване на германската помощ. Според тях руският президент Владимир Путин "се стреми да унищожи света такъв, какъвто го познаваме". За да спаси този свят, Западът трябва да "отблъсне нападението заедно с Украйна", която двамата експерти виждат като бъдеща членка на ЕС и НАТО.

Статията в "Ди Цайт" завършва с тезата, че поражението на Путин и неговият обозрим крах могат да отворят пътя към една мирна и конструктивна роля на Русия в Европа. Поради това двамата експерти смятат, че поражението на Русия в Украйна е и в интерес на самата Русия и нейното общество.

Автор: Роман Гончаренко


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 110 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    79 18 Отговор
    Само Великата Българска цивилизация пречи на Хазарите да владеят света.

    Коментиран от #73

  • 2 факуса

    179 31 Отговор
    русия победи вече,а либералния свят не го е имало,сащ се развявт по цял свят да крадат демократично,нахрен ви осранци
  • 3 КОТарАК

    21 109 Отговор
    мчи как няма да победи? със МиГ1000 / СУ 2000 и Кузя?

    Коментиран от #40

  • 4 А пък

    137 25 Отговор
    В цяла Финландия имаше вълна от протести с искане за отваряне на границата с Русия.
    19.11.2023 г. 14:32 ч (Актуализирана: 20.11.2023 23:40)
    За трети пореден ден във Финландия се провеждат митинги с искане за отваряне на границите с Русия. На 19 ноември протестиращи се събраха в граничния град Лапеенранта; няколко десетки хора дойдоха на митинга,
    Ден преди това в Хелзинки се проведе митинг срещу затварянето на контролно-пропускателните пунктове на границата между Русия и Финландия. Хората събраха пред сградата на финландския парламент.
    Освен това финландски граждани съставиха петиция с искане за отваряне на границите с Русия. Авторите на петицията отбелязват, че решението на правителството може да се отрази негативно на хората, които имат роднини както във Финландия, така и в Русия. Петицията вече е събрала хиляди подписа.

    Коментиран от #11, #20, #46, #99

  • 5 обективен

    163 25 Отговор
    Русия не трябва да победи ,защото САЩ няма на кой да си продават самолетите и танковете на чертеж на такива като нас !! Това е жалката истина

    Коментиран от #123

  • 6 Вашето мнение

    145 24 Отговор
    Русия вече победи
  • 7 Селянин

    132 28 Отговор
    "Всичко ще се стопи, точно като лед, само едно ще остане недокоснато - славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много поднесени жертви има. Никой не може да спре Русия. Тя ще помете всичко по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света... "

    Ванга отдавна го е казала.

    Който има уши да слуша,
    Който има очи да гледа.

    Коментиран от #126

  • 8 Пич

    112 11 Отговор
    Започвам да подозирам , че назначаването на работа в ДВ става след покриване на строг психотест , и тест за интелигентност , като се вземат на работа само непокрилите и двата теста !!!
  • 9 споко бе дойче веле

    114 19 Отговор
    рашките пак ще дойдат при вас в германия,тоя за да ви изринат оттам че превърнахте германия в обор
  • 10 Кучето

    101 20 Отговор
    Няма вариант "ако победи", защото русите вече победиха цялата транс •×π×∆ сбиротация. А още не са ги почнали сериозно с касетъчните...
  • 11 Да така е-Руски танк с цветя

    95 10 Отговор

    До коментар #4 от "А пък":

    Финландските власти като циничен жест донесоха изгорял руски танк от Украйна на площада пред парламента - хората, дошли на митинг срещу затварянето на границата с Русия, му донесоха цветя
     
    Резултатите от подобни „дидактически представления“, проведени преди това в Берлин и Талин, изглежда никога не са стигнали до властите на скандинавската държава. Решиха да го направят просто: за назидание и по стечение на обстоятелствата на мястото на митинга срещу затварянето на границата между Финландия и Русия беше докаран танк, изгорен в Украйна.
    Противно на първоначално „мощната“ идея на авторите, колата, която изгоря в огъня на войната, не внуши нито страх, нито покаяние за украинския народ, а вдъхнови съвсем различен импулс. Хората , живеещи в Хелзинки, донесоха цветя на танка в памет на руските войници и техните другари, загинали на фронта.
    Местните изиграха значителна роля за провеждането на контраспектакъла срещу дребните триумфални фашисти, а басът изсвири скучните писъци на възмутени украинци. Танкът трябва да остане на площада до 7 декември, но предвид случилото се с многото цвета,.... може и по-рано да бъде премахнат.

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ТаУмВзе

    101 18 Отговор
    Извод - РУСИЯ ВЕЧЕ Е ПОБЕДИЛА, докато краварите се чудят коя Война да Запалят Пак! Съответно Европа вече е Паднала отдавна. Та Честито да ви е Тръкнати! Z
  • 14 Месията

    105 19 Отговор
    Има ли НЯКОЙ, който да си мисли, ЧЕ РУСИЯ НЯМА ДА ПОБЕДИ ??? Това е весе едно СЛЪНЦЕТО ДА УГАСНЕ !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 как ще си отмъстим за загубения райх?

    81 13 Отговор
    "Какво ще стане, ако Русия победи?":
    Какво ще стане ли!?
    Русофоборците цъкачи да се кротнат тогава
  • 17 Георги Харизанов

    81 17 Отговор
    Няма ако,ако то само цапа и миреше.Пълна победа за Русия и безусловна капитулация за 00 крайна.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тити

    57 6 Отговор

    До коментар #11 от "Да така е-Руски танк с цветя":

    А танкът най вероятно е укротанк,останъл от съветското наследство.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хелоу

    80 11 Отговор
    Стотици години Украйна беше регион на Русия. Една трета от него са даже чисти Руснаци. Да е свършил света? Сега изведнъж голям проблем и каква катастрофа би било. За всеки с акъл в главата е ясно, че това са глупости.

    Коментиран от #48

  • 22 Не мога да чета глупости за неумни

    92 16 Отговор
    За всеки мислещ човек, е повече от ясно, че Украйна ще остане без източните си части! Зеленият продажник ще е наритан от собственият си народ! Украйна ще е далеч от НАТО! А Европа ако не се е разпаднала, ще е пред разпад! И всичко това ще се случи въпреки лъжите и жалката пропаганда от продажници, грантаджии и медии като тези!

    Коментиран от #42, #87

  • 23 пешо

    79 14 Отговор
    Какво толкова му харесвате на сегашния свят? Особено в България с нашето родово-общинно и съсловно-феодално управление в зависимост дали си в провинцията или в софЕто.

    Коментиран от #101

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 абе,пич осем

    61 7 Отговор
    При наемане на работа на п р и с л у г а,няма изисквания за интелект и образование.Даже обратното–колкото си по-п р о с т,толко си по-подходящ за позицията
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мнение

    62 12 Отговор
    Смешници! Тя, Русия победи! Не разбраха тия западняци, че Русия никой не може да я победи! Да оставим настрана, че е ядрена сила! Разбрах разбира се много добре,но се правят на улави.

    Коментиран от #47

  • 28 Мнение

    7 25 Отговор

    До коментар #26 от "Ванга":

    Точно обратното каза Вангелия Гущерова! Русия ме победи!😆
  • 29 не не и не

    43 4 Отговор
    Никакви военни експерти , а болни мозъци

    Коментиран от #125

  • 30 Дмитрий 🐶-ков 🐾

    7 37 Отговор
    Ще победим, ще победим. Намерили сме двойници на Пупи за 50 години напред.
  • 31 Ццц

    58 6 Отговор
    Ако прогнозите за света и изчезването на "либералната демокрация", във вида, който е днес се сбъднат, целият свят трябва да помогне на руснаците. Точка. Против могат да бъдат само различни "меки" общности и откровени наивници (за да не използвам по-тежката дума). Меките общости не са за мислене - тяхната болест се лекува с антибиотик, но за другите проблемът е сериозен.
  • 32 АРЕС

    45 5 Отговор
    Тези иди.ти от Дойче се.е явно всички много тежко зависими от разни забранени субстанции щом пишат такива тъпизми на които и децата даже ще се смеят.
  • 33 българин

    15 55 Отговор
    смешни ми са тези, които славят Русия. Някои бързо забравиха какво беше под тяхна власт и как се надявахме да се отървем, а другите които не са живяли тогава вярват на приказки. Дано не доживеем ново освобождение, че тогава ще съжалявате.

    Коментиран от #38, #136

  • 34 шефа

    10 3 Отговор

    До коментар #26 от "Ванга":

    ..РЕТЕН хахахахаааа
  • 35 Шабан

    55 8 Отговор
    Света има нужда от тази победа! Защото заформящият се западен концлагер е тотално зло! Просто, шебеците зомбирани от алчността и парите не разбират към каква тирания са се запътили! Това което са преживели еврейте във фашиските концлагери е бледо копие на цифровият концлагер който ни подготвят! Не се ли спре това, ни чака робство безкрай!!!
  • 36 Браво на УКРАЙНА

    42 8 Отговор
    Акото свърши. Украйна си замина! Две мнения няма!
  • 37 пешо

    40 7 Отговор
    Русия винаги ще победи фашизма
  • 38 Кубински ром

    20 4 Отговор

    До коментар #33 от "българин":

    Абе братчед,що се срамуваш о произхода си.Понякога сме шумни и емоционални,но сме истински.
  • 39 БСП за България и Радев

    52 11 Отговор
    Не АКО, КОГАТО Русия победи, има шанс за България да бъде денацифицирана и освободена от сглобката. Но за света, това означава едно прекрасно и цветно място. Както бе преди 10-ти ноември... Свят ръководен от БРИКС с в пъти по-добър и човечен от свят ръководен от колективния нациски Запад - САЩ, ЕС и Великобритания (Австралия и Канада)
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ъпсурт

    13 2 Отговор
    Лека полека и нещата отиват към бой.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Адолф

    41 7 Отговор
    "В глобален мащаб: край на либералния световен ред?"-това е най-доброто за света!!!!!!
  • 44 Чоко

    9 27 Отговор
    Ще...га им цъфнат налъмите...от Киев за три дни...до Киев през крив макарон
  • 45 ХАН ЮВИГИ

    6 25 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах

    Коментиран от #49

  • 46 Харон

    15 29 Отговор

    До коментар #4 от "А пък":

    Да да. Ударих в гуглето (има ли Протести в Финландия) и първите 3 страници само руски сайтове. И какво пиши единият " Несколько сотен россиян собрались у здания парламента Финляндии" Толкова за "вълните".....Защо не ЦУНАМИ? :-)))

    Коментиран от #98

  • 47 Тъпан

    30 10 Отговор

    До коментар #27 от "Мнение":

    Те и на запад сизнаят чеРусия е победителя но тези статии са с една единствена цел да успиват нашите соросоидниГалфоани
  • 48 Историк

    36 5 Отговор

    До коментар #21 от "Хелоу":

    Катастрофата е имиджова за с0р0с нята,щото натю беше наритано в лицето на Окрайна.Обединеният Въздух под Налягане,не можа да се справи с една бензиностанция с ракети.
  • 49 Харон

    24 4 Отговор

    До коментар #45 от "ХАН ЮВИГИ":

    Хане Боздугане,яхвай оръжието от към дебелата му страна почвай да крещиш :Сало Укране.

    Коментиран от #97

  • 50 681

    30 7 Отговор
    Русия не е спряла да побеждава. Сами сте виновни с вашите неолиберални, меки ценности. То мъже не останаха
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 КОТарАК

    1 14 Отговор

    До коментар #40 от "пешо":

    Можеше и по деликатно да го кажеш.Ако въпросът е да ти дууу хаамм,ами просто се обади,няма проблем.

    Коментиран от #67

  • 55 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    3 16 Отговор

    До коментар #53 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Очаквам до минути поста ми който е в разрез с официалната "политика" на сайта да бъде премахнат като много анти-руски. Нека видим!
  • 56 Хаха хаха ха

    9 27 Отговор

    До коментар #51 от "Мнение":

    Ще победи Русия, ама на куково лято! Нали Путин щеше да превзеве Киев за три дни?

    Коментиран от #61, #89

  • 57 това е така..

    19 4 Отговор

    До коментар #42 от "5фг6х7й8хуи":

    И така требва дабъде,за това на вова не му требва киiв,та после да връща парите къде ги взе зелен просяк,на изток от днепър-новороссия/,а на запад там панове,балтиици,варяги-да си трошат главите за тая пуста земя..
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    7 21 Отговор
    Брависимо! Светкавици - колко худобно-путинистко. Поне аз нямам никакво съмнение, че се молите в руската черква. Жалка работа. Петоколонна!
  • 61 Кой каза

    13 2 Отговор

    До коментар #56 от "Хаха хаха ха":

    Ти уроци нямаш ли, че драскаш глупавите опорки за семки и бонбонки?
  • 62 демократ

    16 6 Отговор
    февруари пада авдеевка, това е края на конфликта.
  • 63 руски скрап

    7 21 Отговор
    Щом Русия е победила ,да започват с парадите . Хаймарс иска да ги поздрави .
  • 64 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    8 21 Отговор
    Как е пичове, върви ли "бизнеса" със статиите-снаксове за настървяване на путинофилията в България? От които трябма да останем с впечатление, че всичко е загубено и трябва да се примирим с руската доминация? Петата колона си е пета колона! Плоха пахнеть!

    Коментиран от #71

  • 65 ТрампЛин

    8 20 Отговор

    До коментар #59 от "Капитализмът е рак":

    Комунизма го усетихме на гърба си, че и по на юг. Умре! Като всяко НедоноШче!

    Коментиран от #66, #83

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 КОТарАК

    2 13 Отговор

    До коментар #54 от "КОТарАК":

    злобейте,,,бог прощава котето-никога
  • 68 Аз съм от ссср

    23 8 Отговор
    Има друг сценарий Украина става територия от Русия и всички си заживяват дружно както едно време и запада започва да запада защото няма евтини ресурси и енергия.

    Коментиран от #72

  • 69 Ехааа

    10 22 Отговор
    Хайде комуняги - да живее Русия и руския бутуш. Готови сте пак да властвате и избивате. Всички празноглави тикви 1944 станаха комунисти и съсипаха България! Днес техните наследници пак чакат кръв!

    Коментиран от #105

  • 70 ТЪПИ ФАШИСТИ

    22 6 Отговор
    НЯМА АКО РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ

    Коментиран от #77

  • 71 РУДИ

    15 1 Отговор

    До коментар #64 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    ПИЧ ТОВА Е ЗНАКА НА ПЕЕВСКИ
  • 72 Таня

    6 17 Отговор

    До коментар #68 от "Аз съм от ссср":

    Те кога са живели дружно -по време на Гладомора ли ? Никога това няма да се повтори.
  • 73 Горянин

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    От великата българска цивилизация е само останало ракия домашарка и бидон с кисело зеле.
  • 74 Хахаха

    24 4 Отговор
    Било добре ако Русия загуби във окрайна ама вие сериозно ли не ли знаете поговорката че историята се гради от победителите ако окрайна победи какво ли ще измислят а и Русия трябва да им плати каква изгода хахахахаха ако Русия победи няма нужда да дава каквото и да е на окрайна така запада ще загуби трильони което е целта на операцията кой колкото повече инвестира във окрайна сега всичко ще изчезне хахахаха хубава статия но няма нищо общо със реалността по смях се докато четях така наречените експерти няма що от къде ги намирате тези са като нашия таригадев хахахаха
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Българин

    21 6 Отговор
    Преди няколко дни гледах във фейса запис от телефон на изказване на Дмитри Медведев ,който на заседание на комисията по сигурност и отбрана към РФ в прва текст казва следните думи- Скоро ги приключваме родшилдите и западните рептили и праси .
    Това изказване е изтекло в социалните мрежи и руските служби сега разследват кой стой зад записа от заседанието на комисията по СО .
    С една дума Медведев в едно изречение казва какво ще последва след като Русия победи,а пък всички ние хората по света с изключение на жидо-рептилската сатанистка сг@н ще се молим за скорошна руска победа над световното зло и край на жидо-рептилския сатанистки световен (ред).
  • 77 ГЕОРГИ

    7 16 Отговор

    До коментар #70 от "ТЪПИ ФАШИСТИ":

    Даа къ няма -с тая смотана армия . Украинците чисто луди ги направиха с 2 пъти по малка армия
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 БгТопИдиот🇧🇬

    25 5 Отговор
    Ако Русия победи, светът ще бъде друг. Възможният сценарий.

    правилното заглавие е:

    След победатана Русия , светът ще бъде друг. Възможният сценарий:

    Кравяарите си обират крушите,евроатлантиците ще са първи брикаджии,джендърите си обират крушите и се скриват,
    връща се НОРМАЛНОСТТА.

    Коментиран от #82

  • 80 хеп

    6 23 Отговор
    Ако Русия победи, всеки български русофил ще получи по един петролен кладенец, една диамантена мина и по една република да си управлява. Вие да не си помислихте, че ще го изпратят на някой фронт да бере перални, а децата му няма и да знаят какъв е този електроуред и ще го мислят за нещо вълшебно?
  • 81 В.В.П.

    17 5 Отговор
    Светът вече е друг..Инфлация мизерия..+ войни..Окрайнае е отдавна клозет .не плачете затая клоака .!!
  • 82 дааа

    3 13 Отговор

    До коментар #79 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    А ти ще заживееш охолно и щастливо, както живеят другите народи от БРИКС.

    Коментиран от #84

  • 83 И сега

    2 9 Отговор

    До коментар #65 от "ТрампЛин":

    пак на там тичате! Та и на по лошо! Към фашизъм и диктатура!
  • 84 За да живееш охолно и щастливо

    19 0 Отговор

    До коментар #82 от "дааа":

    трябва първо да си обичаш страната, да я пазиш и да не я продаваш!
  • 85 Истината

    16 6 Отговор
    Това пише в най-четените вестници

  • 86 @51262

    4 2 Отговор
    Нас...Али са се от страх
  • 87 Загрижен

    4 10 Отговор

    До коментар #22 от "Не мога да чета глупости за неумни":

    Еййй не разбрах как ги измисляте тези глупости! Може би преписвате сводката от пропаганден канал на раззия... Европа гнила, Нато загубило... Украйна загубила война, сигурно от втората армия в Украйна? Ама какви глупости има ли нормален човек да ги чете, че и да си мисли за достоверни...

    Коментиран от #88, #95

  • 88 Значи

    16 2 Отговор

    До коментар #87 от "Загрижен":

    Как измисляте глупости, да ти кажа, ич не ме интересува! А какво ще стане, може да се предположи от това което става в момента! А това което става, няма общо с детските бози на пропагандата от САЩ, Великобритания и Украйна, с която са залети медиите! Май стана сложно! Я давай натам по добре! :))
  • 89 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    18 5 Отговор

    До коментар #56 от "Хаха хаха ха":

    МИ ТЯ Е ПОБЕДИЛА БЕ ПР00СТАК СМ0ТАН ....Я ВИЖ ЦЕНИТЕ НА ТОКА НА БЕНЗИНА ???? ТОКА В РУСИЯ Е 6 СТОТИНКИ А БЕНЗИНА 1.20 ЛЕВА . АЙДЕ КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ РУСНАЦИТЕ СМ00ТЛ..БЕГАЙ В КУФЛАНД ДА СИ ПЛАТИШ СНАРЯДИТЕ ЗА РУСИЯ ... С ОГРОМНИТЕ ЦЕНИ НА СТОКИТЕ ...

    Коментиран от #114

  • 90 Няма ако!

    20 4 Отговор
    Когато Русия победи,светът ще бъде друг!Дай Боже!!!
  • 91 кална вена

    14 0 Отговор
    Сценария на дойчовците, даже не си струва да се чете, освен да се пуснат няколко злобни коментара.....
  • 92 Дон Козякът

    19 3 Отговор
    Дойче зеле живеят в някакъв паралелен свят явно. Колкото и да не им се иска руснаците ще са на брега на Днепър до края на годината. А украинците можеха да се разминат само с доста малки загуби на територия миналата есен ... ама уви Англия и САЩ им казаха биете се до последния човек.
  • 93 фбр

    19 4 Отговор
    Видиш ли статия на Дойче зеле , няма смисъл да я четеш !Укро Краварски бълвоч с цел промиване на мозъци. Авторите са от " умник " нагоре !
  • 94 БгТопИдиот🇧🇬

    11 5 Отговор
    Зеленият шмръклю "побеждава" !
  • 95 залужни

    8 1 Отговор

    До коментар #87 от "Загрижен":

    ти карти на бойните действия не си ли гледал 2 години вече, че там се вижда кой кого...., ама сте ми едни децки г-ве
  • 96 БгТопИдиот🇧🇬

    11 4 Отговор
    Зеленият шмръклю "побеждава" !

    Коментиран от #106

  • 97 Харон

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Харон":

    Това не съм го писал аз.
  • 98 Харон

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Харон":

    Това съм писал аз.
  • 99 Оценител

    18 3 Отговор

    До коментар #4 от "А пък":

    Много пияни финландци имало. Не че руските пияници са по малко. Финландските пияници минаваха границата с Русия само за да се напият с евтина водка.
  • 100 Аз съм ЗА!

    23 5 Отговор
    Нека тя да победи! Защо? Не ми допада западналата "цивилизация"! Също не искам САЩ да спечелят и да превърнат света в тотален цифров концлагер! От къде на къде да им ставаме роби на тях? Не стига, че тяхната лъжа, доларова пирамида ни е лъгала и ограбвала до сега вече столетие. Сега се проваля и те, за да си останат пак "на върха" и те да са пак "шефовете", "важни и недостижими", те да определят всичко в този свят за нас, искат сега да унищожат всички НЕСЪГЛАСНИ: Русия, Китай, Иран, Северна Корея и доста други...
    Не само това, дори ако се въведе цифровият концлагер, всички хорица, които са се съгласили на такава система, вече дори животът им даже ще зависи от тези психопати в САЩ. Дано се провали този ужасен план! Колкото повече хора го разберат, толкова по-добре за всички нас! Само един "шеф" е много опасно нещо: Диктатура е!

    Коментиран от #112

  • 101 Анджо

    7 15 Отговор

    До коментар #23 от "пешо":

    Какво да харесвам на руския свят, там кадето има закони само за народа, за власта няма закони.

    Коментиран от #122

  • 102 Иван

    6 17 Отговор
    Руските парупитеци трябва да бъдат смазани и кочината Русия да се разпадне!

    Коментиран от #107

  • 103 Касапин

    15 3 Отговор
    ТИЯ ДВАМАТА ДЕ...ЛИ ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ
    СВЕТА ВЕЧЕ Е ДРУГ
    А НЯМА АКО РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ ЩОТО ДРУГ ВАРИАНТ НЯМА
  • 104 007

    14 2 Отговор
    "Либералният" запад удобно отбягва да коментира своята роля и отговорност за създалата се световна обстановка, за истарическия процес на "отглеждането" на личности като Наполеон, Ленин, Сталин, Хилер, Путин, БиБи, Бадън. Дали някой си спомнят, че Путин предлагаше ЕС да се разпростре чак до Камчатка, т.е. до Америка. И тогава чичо Сам се стресна, запретна ръкави и направи първо Брексит, навря НАТО навсякъде и така направи съучасници всички в своите авантюри, политически и военни. Историята ще бъде съдия и ще завре всеки където му е мястото.
  • 105 Бай Ставри

    9 4 Отговор

    До коментар #69 от "Ехааа":

    Айде пак разбирач. Пак комунистите ,1944 и ДС са виновни. Вземи си изкарай главата от г""за и вземи да четеш и мислиш. Стига стези изтъркани мантри с 30 годишна давност. На калпава ракета космоса и пречи.
  • 106 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Да попитам "сайта" дали тази пропаганда е позволена? Или да попитам друг?

    Коментиран от #108

  • 107 Анджо

    3 0 Отговор

    До коментар #102 от "Иван":

    Лапай ми кура ,бе пен делл изтръ пналл.
  • 108 Харон

    3 5 Отговор

    До коментар #106 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Кво не ти хареса гората от плющящи жълтосини знамена,бе лесно ранимо джен ди пенн ди ?

    Коментиран от #113, #117, #118

  • 109 ким свин

    2 6 Отговор
    Ще стане севернокорейски свинарник.
  • 110 голубаня

    3 5 Отговор
    Както вървят нещата, рашките вече могат да се обявят за победителите!
    Доста победи натрупаха, а и попълненията от специализираните заведения намаляха!!
  • 111 еврофанатик

    10 3 Отговор
    ФАКТИ= жалки лизачи, даже вестници като чук-чук имат по стойностно съдаржание от драсканиоците ви, а като преписвате си ги вадите както ви доде!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Харон

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Харон":

    Това не съм го писал аз.
  • 114 Вашку да Гама

    3 9 Отговор

    До коментар #89 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    Пропуснал си да кажеш, че кибрита си струва 4 копейки от 1925 година!
    Като толкова ти харесва там, и казваш, че не можем да ги стигнем, просто грабвай чемодана и там..., какъв ти е проблема?!
    Лошото е, че Думата им ще приеме закон за такива нови граждани на " широка страна, моя..", да подлежат на могилизация! Но, поне ще имаш сигурен обратен билет, ако успеят да те намерят някъде по полята на Украйна, като "Груз 200"!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Дейв Ломбардо

    10 5 Отговор
    Ако Русия победи САЩ така ще ги отперат ,че свитки ще им излетят от очите.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    2 5 Отговор

    До коментар #108 от "Харон":

    Бегай бърже, таракан путинофилски.
  • 119 Света вече е друг

    4 0 Отговор
    И злото ще слугува на доброто !!!
  • 120 Путин -ще унищожи Русия

    6 6 Отговор
    Путин и Москва казват, че ще използва ядрени оръжия само ако има екзистенциална заплаха за съществуването на руската държава...!!!
    Само че в Света не само Русия е ядрена сила и какво да кажат в Украйна, която също е била ядрена сила и не е проблем за нея след спазване на ядреното разоръжаване , сега отново да се превъоръжи с ядрени оръжия и никой не знае дали вече не е въоръжена за да отговори подобаващо на Русия която много обича реципрочни действия и паритета , след като Путин вече заплашва Украйна с унищожение и има екзистенциална заплаха за съществуването на украинската държава...!!!
  • 121 бай Ставри

    4 0 Отговор
    Изводът: Светът ще стане малко по-добър, но само малко.
  • 122 бай Ставри

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "Анджо":

    Все едно, че тук не е така, пък и на запад.
  • 123 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 8 Отговор

    До коментар #5 от "обективен":

    АКО русия претърпи фиаско в Украйна, както се очертава, за компенсация ще стовари десант на българското черноморие и ще ни завоюва...НАТО и ЕС ще си отдъхнат от проблемите си с "ТРОЯНСКИЯ КОН"...Лошото е, че същото ще се случи и ако Украйна падне, следващите сме ние, дори знам КОЙ ще е премиер, президентът е вече налице
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Знаещите немски

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "не не и не":

    Трябва само веднъж да чуят и видят
    т. н.
    двама " експерти" Карло Масала и Нико Ланге.
    Повече не им трябва.
    А за останалите е талаша на ДВ.
    Даже боядисан в зелено пак си е талаш!
  • 126 Така де

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "Селянин":

    Скоро и Вовата и мизерна Русия ще са само спомен.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 админите,

    4 0 Отговор
    да ви го нацвърцат анад0лските ман афи!
  • 129 ИСТИНАТА

    5 5 Отговор
    ако русия победи/а тя ще победи/ ще има мир на земята
  • 130 Путин зове за помощ

    1 4 Отговор
    Просто Американците научиха руснаците много лошо. Като победят някого, после му помагат да се изправи. Така беше с План Маршал, Така беше и при президента Клинтън. Клинтън първо ги нахрани и после ги изправи на крака. Гледайте който си искате Холивудски филм от 1993 - 2004 година. Първо някакви "руснаци" заговорничат срещу Америка, но после се оказва че не са Руснаци ами някакви мръсни капиталисти водени от стремежа си за печалба. Даже и Българската мафия беше намесена.
    Всъщност, причината за войната в Украйна е както нашествието на Садам Хюсеин в Кувейт 1990 г. Садам имаше непосилни дългове и дължеше 60 милиарда на Кувейт. И ги нападна за да ги "обедини" с Ирак и така да не си плати дълга.
  • 131 Демократ

    2 4 Отговор
    Виждаме колко страшно за света е такава огромна държава като Русия да е терористична и да е заплаха за цялото човечество. Демокрацията се е зародила в древна Гърция и хилядолетия е допринасяла за развитие на цивилизацията в света и сега през 21 век виждаме каква е разрушителната сила на империята на злото. Винаги в световната история цивилизацията е побеждавала варварите и затова светът е оцелял и сега ще оцелее.

    Коментиран от #134

  • 132 82-ОМБр

    1 4 Отговор
    Ще използва ли Русия атомно оръжие,и кога? Да! Русия непременно ще употреби ядрено оръжие,тогава когато и привършат природните изкопаеми,съответно приходите от тях! Защо? Защото бес тях ще е просто държава от третия свят,а комплекса за величие не ще може да преглътне!
  • 133 разума

    5 0 Отговор
    Същото може да каже и другата страна.Както виждаме никой не го интересува какви хора живеят на тези територии. Важното е да се глътне земята и ресурсите в нея. Това е капитализма. Война за територии и суровини. Пример за това е САЩ където водещ е военно промишления комлекс на първо място по продажба на оръжия които пораждат войни.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 ХхХ

    3 0 Отговор
    С последното написано в статията, имам чувството че почват да се молят Русия да спре тази война или да се предаде сама в момент в които всички са в задънена улица.Улица в която Западна Европа сама влезна. Финансите в Европа за подпомагане на Украйна свършиха. САЩ също намаляват бюджета.В Украйна младите не искат на фронта 30% от населението избяга-тези които бяха по близо до границите и богаташите. Статия на DW написана от Украйнец . Сигурно се надяват Путин да я чете.
  • 136 сашко

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "българин":

    Помня и доматите и месото и кашкавала,мостове и пътища даже ендека още си стои но на арена армеец й протече покрива да не казвам как се редят жълтите павета по време на демокрацията
Новини по държави: