Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 18:33 2 778 12

Нов удар по премиера! Годишната нетна миграция отново тръгна нагоре

  • мигранти-
  • риши сунак-
  • великобритания-
  • брекзит

Трябва да намалим общия брой на пристигащите, като спрем злоупотребата и експлоатацията с визовата ни система, както от компании, така и от физически лица, заяви британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли

Нов удар по премиера! Годишната нетна миграция отново тръгна нагоре - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Годишната нетна миграция към Великобритания е стигнала 672 000 души между юли 2022 г. и 2023 година, сочат официални данни, публикувани днес, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Това е поредният удар по обещанието на премиера Риши Сунак за намаляване на имиграцията, отбелязва агенцията.

Повече от десетилетие високите нива на законна миграция са основен въпрос в британската политика и темата бе ключова при гласуването през 2016 г., свързано с напускането на Европейския съюз.

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли каза, че правителството е "изцяло ангажирано за намаляването на законната миграция".

"Трябва да намалим общия брой на пристигащите, като спрем злоупотребата и експлоатацията с визовата ни система, както от компании, така и от физически лица", заяви Клевърли.

"Работим по допълнителни мерки за предотвратяване на експлоатацията и манипулацията на визовата ни система, както и за затягане на контрола върху тези, които се възползват от гъвкавостта на миграционната система", подчерта той.

Данни от Националната статистическа служба сочат, че нетно 672 000 души са пристигнали в Обединеното кралство за периода между 1 юли 2022 г. и 30 юни 2023 година. Въпреки че в момента Сунак е съсредоточен върху намаляването на незаконната миграция, той също така иска да намали броя на хората, които пристигат легално, но недостигът на работна ръка в някои отрасли и необходимостта да се намери убежище за пристигащите от Украйна и Хонконг според специална визова система затрудниха постигането на целта.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айееее родата

    9 1 Отговор
    !!!!!!!!!!!!!!
  • 2 Урсула фон дер Келепир

    13 3 Отговор
    Европа е третият свят!

    Коментиран от #5

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 1 Отговор
    госпожа Меркел ги Покани в Европа
  • 4 КОТарАК

    10 0 Отговор
    по рано писах днес, че се извозват с кораби от Франция ! някой е решил да съсипе белият човек , християнството
  • 5 Българин

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Урсула фон дер Келепир":

    Разбира се!
    Първият свят са Рассия, Китай, Куба, Северна Корея, Виетнам и донякъде Венецуела, нали? 😂

    Коментиран от #7, #10, #11

  • 6 така ли

    7 0 Отговор
    Реши Сунака на власт на тая жалка Англия....
  • 7 Как можа да пропуснеш

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Иран, Сирия, Еритрея, Никарагуа, Мали.
  • 8 Министърката на

    8 0 Отговор
    вътрешните работи на Великобритания защо я махнаха? Уволнената британска министърка на вътрешните работи Сюела Бравърман(емигрантка) обвини днес премиера Риши Сунак(също емигрант), че няма резервен план за мигрантската политика, който да бъде задействан, в случай че Върховният съд блокира политика за депортиране в Руанда на кандидати за убежище. Едно гениално решение се проваля - вижте къде на картата се намира тази гостоприемна и прекрасна страна. Племето Хуту ще охранява кандидатите за убежище от евентуални скинхедс.
  • 9 Толкова много ядрени инженери в

    9 0 Отговор
    една лодка.
    Да ги бяхме взели ние, ама руските реактори ще ги дадем на Украйна а американски още нямаме.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: